Denne her metode har jeg benyttet gennem mange år - slår aldrig fejl:
Så står den på muskler fra krondyrkølle - 2,2 kg rent kød. Omhyggeligt pudset - krydret med salt/peber/knust enebær. Så en chokstart i ovnen i 20 min. på 220 gr. varmluft.
Ud af ovnen og tilsættes kogende vand, ribssaft og fløde, og diverse urter.
Nu er den så klar til at stege færdig på lavere blus - 180 gr. - i mindst et par timer. Undervejs spædes op med mere fløde.
Sidste halve time: Dækkes med strimler af sliced bacon, og op for varmen, til baconen er sprød.
Og så er der et fantastisk saucegrundlag i stegeskyen. Håber så gæsterne i morgen synes om den
Dyre/krondyrkølle!
-
- Platin Member
- Indlæg: 2138
- Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
- Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
- Geografisk sted: Djursland
- Has thanked: 585 times
- Been thanked: 1030 times
Re: Dyre/krondyrkølle!
Jeg laver gerne noget lignende. Typisk med lidt tomater mellem urterne og vandet erstattet af halv hvidvin, halv vildtfond. Men jeg bruger gerne en udbenet og rullet skulder i stedet for kølle. Jeg syntes ikke at den lange stegetid er optimal til kølle.
HR
HR
Et postvæsen er ikke kritisk infrastruktur i 2022. Luk Postnord!