Valgflæsket vendes med få minutters mellemrum under hele tilberedningen. De hyppige sideskift får tyndtflydende fedtede valgløfter til at dryppe af og lande på bagepladen.
Rammer man det helt rigtige forhold imellem temperatur og vendehyppighed bliver valgflæsket gyldenbrunt og sprødt. Rammer man forkert bliver det slasket eller sort.
På denne valgdag blev mit valgflæsk lidt for blødt og lidt for sortstribet til min smag. Tror jeg fik fyret for rigeligt op i starten og skiftet side for sjældent hen imod slutningen.
Små nye kartofler skraldes og koges. Hæld kartoflerne i kogende vand samtidigt med at valgflæsket lægges på risten, så er de færdige cirka samtidigt.
Persillesovs laves mens kartofler og valgflæsk tilberedes.
- 25 gram smør
- en spiseske hvedemel med top på
- 2 deciliter mælk
- en halv spiseske citronsaft
- en god stor dusk persille
- Smelt smøret
- Rør hvedemelet i smøret under konstant piskning
- Rør mælken i af flere omgange, pisk, pisk, pisk
- Skru ned og kom persille og citronsaft i, rør rundt hele tiden
- Kværn lidt salt og peber i, bliv ved med at røre rundt.
Server med sennep til.