Første forsøg på røget kylling:
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21723
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 2372 times
Første forsøg på røget kylling:
En lille vissen industrikylling blev gnedet med masser af salt og lå i køleskab natten over.
Om morgenen skyllede jeg den og lod den ligge at tørre på en tallerken i køleskabet.
Klokken ca. 13 pakkede jeg min “cigar” (5x5 cm trådnetskanal med drejespåner af bøg, tændte den ene ende og lagde den i kuglegrillen sammen med kylle. Det tog tre timer at ryge cigaren med spjældet på sned. Så tændte jeg nogle kul, og grillede kræet indirekte til 70 °
... det her var hvad jeg nåede at fotografere: Den smagte fremragende.
Om morgenen skyllede jeg den og lod den ligge at tørre på en tallerken i køleskabet.
Klokken ca. 13 pakkede jeg min “cigar” (5x5 cm trådnetskanal med drejespåner af bøg, tændte den ene ende og lagde den i kuglegrillen sammen med kylle. Det tog tre timer at ryge cigaren med spjældet på sned. Så tændte jeg nogle kul, og grillede kræet indirekte til 70 °
... det her var hvad jeg nåede at fotografere: Den smagte fremragende.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Langenge
- This member is
- Indlæg: 7310
- Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
- Interesser: Gamle våben og bamser
- Geografisk sted: Region midtjylland
- Has thanked: 288 times
- Been thanked: 1073 times
Re: Første forsøg på røget kylling:
Hvor lang tid grillede du?
Altså jeg mener kort og varmt eller lang tid og lunt?
Edit: og hvor varmt var det i grillen da du røg den?
Altså jeg mener kort og varmt eller lang tid og lunt?
Edit: og hvor varmt var det i grillen da du røg den?
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21723
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 2372 times
Re: Første forsøg på røget kylling:
Det havde temmeligt meget karakter af “proof of concept” med deraf følgende mangelfuld forsøgsprotokol.
Jeg smider et termometer i grillen næste gang, men ydersiden var ikke føleligt (målt med pegefinger, højre, MK I A1) varmere end omgivelserne.
Det tog lidt mindre end en time at grille kræet. Kylling bliver nemt tørt, så jeg fyldte kulskålene 2/3 og grillede efter dens kernetemperatur. (For en lille kylling må det være “langt og lunt”)
Efter at have tilbragt ret lang tid med at være lunken, vil jeg gerne være sikker på, at den er varmet igennem.
Der er et godt potentiale for mikrobiologisk roulette i processen.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Re: Første forsøg på røget kylling:
Er det tre briketter til at tænde spånerne, der ligger i starten af trådnetskanalen?
Briketter giver nogen baggrundsvarme, så i det fald bliver det nok mellem-varm røgning
Årstiden er ellers god til koldrøgning, når det bliver koldt om natten; men koldrøgning er IMHO kun en fordel til madvarer der ikke skal tilberedes efterfølgende f.eks. bukkekølle, mandler og fisk da en del af røgstofferne bliver flygtige igen ved allerede 25-40C.
Briketter giver nogen baggrundsvarme, så i det fald bliver det nok mellem-varm røgning
Årstiden er ellers god til koldrøgning, når det bliver koldt om natten; men koldrøgning er IMHO kun en fordel til madvarer der ikke skal tilberedes efterfølgende f.eks. bukkekølle, mandler og fisk da en del af røgstofferne bliver flygtige igen ved allerede 25-40C.
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21723
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 2372 times
Re: Første forsøg på røget kylling:
Jeg tænder spånerne direkte ved simpelthen at prikke hul gennem spånerne og “sætte ild i hullet”.
Det er sådan lidt “finsk kævlefakkel-princip”. Jeg havde problemer med at få det startet pålideligt da jeg begyndte at lege med det, men det her virker.
Der var en her på NVF (tror jeg) der på et tidspunkt postede billeder af en meget fin trådnetslabyrint til formålet. Den var fiks, kompakt, lækker at se på... og havde vist problemer med, at gløden indimellem tog en smutvej og tændte det hele.
Det er sådan lidt “finsk kævlefakkel-princip”. Jeg havde problemer med at få det startet pålideligt da jeg begyndte at lege med det, men det her virker.
Der var en her på NVF (tror jeg) der på et tidspunkt postede billeder af en meget fin trådnetslabyrint til formålet. Den var fiks, kompakt, lækker at se på... og havde vist problemer med, at gløden indimellem tog en smutvej og tændte det hele.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21723
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 2372 times
Re: Første forsøg på røget kylling:
Ild i hullet.
Ilden er pustet ud og røgen er startet.
Og så gløder den derudaf. Hvis den får ekstra luft af vinden, så slår den nogen gange ud i åben flamme.
Det har den ikke gjort inde i grillen.
Ilden er pustet ud og røgen er startet.
Og så gløder den derudaf. Hvis den får ekstra luft af vinden, så slår den nogen gange ud i åben flamme.
Det har den ikke gjort inde i grillen.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21723
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 2372 times
Re: Første forsøg på røget kylling:
Så er der et par kyller mere i røgeriet.
Desværre blev en af mine lænders nedfaldsfrugter så distraheret af, at der ikke var anstændigt bland-selv-slik da hun var på rov i går, at hun ikke fik kyllerne med hjem. Så de er kun blevet saltet en times tid.
Temperaturen i i grillen er målt til 32-33° og temperaturen udenfor er ca. 22°.
Jeg prøvede at presse smuldet godt sammen, og det nægtede at holde sig glødende. Løst pakket smuld virker fint.
Desværre blev en af mine lænders nedfaldsfrugter så distraheret af, at der ikke var anstændigt bland-selv-slik da hun var på rov i går, at hun ikke fik kyllerne med hjem. Så de er kun blevet saltet en times tid.
Temperaturen i i grillen er målt til 32-33° og temperaturen udenfor er ca. 22°.
Jeg prøvede at presse smuldet godt sammen, og det nægtede at holde sig glødende. Løst pakket smuld virker fint.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Langenge
- This member is
- Indlæg: 7310
- Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
- Interesser: Gamle våben og bamser
- Geografisk sted: Region midtjylland
- Has thanked: 288 times
- Been thanked: 1073 times
Re: Første forsøg på røget kylling:
Hmmmmmmmm. Det må jeg hellere prøve, det der
(Er vi gået ned på antallet af smileys her på forum? Der var engang sådan en spisesmiley, men den kan jeg ikke finde mere)
(Er vi gået ned på antallet af smileys her på forum? Der var engang sådan en spisesmiley, men den kan jeg ikke finde mere)
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21723
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 2372 times
Re: Første forsøg på røget kylling:
Det er ved at være rutine:
- Vedhæftede filer
-
- E9395D54-9D41-488F-8B41-DC541ACA2394.jpeg (34.86 KiB) Vist 10936 gange
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Raptor357
- Platin Member
- Indlæg: 7568
- Tilmeldt: 26. mar 2010, 23:27
- Interesser: At skyde og ramme
- Geografisk sted: Stor Kbh
- Has thanked: 451 times
- Been thanked: 909 times
Re: Første forsøg på røget kylling:
Din cigar, hvilket metal er den af ?
Og hvis man vil kopiere er der nogle almindeligt forekommende materialer man skal holde fingrene fra?
Og hvis man vil kopiere er der nogle almindeligt forekommende materialer man skal holde fingrene fra?
Kun mængden af varm luft er begrænsningen på hvor højt politikerne stiger til vejrs
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21723
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 2372 times
Re: Første forsøg på røget kylling:
Det er en eller anden form for rustfast stål (klunset fra metalaffaldet).
Jeg ville klart holde mig fra lakerede og forzinkede ting.
Jeg ville klart holde mig fra lakerede og forzinkede ting.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
-
- Platin Member
- Indlæg: 11096
- Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
- Interesser: Guns 'n' bunnies
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 733 times
- Been thanked: 2636 times
Re: Første forsøg på røget kylling:
Hvis man nu ikke har udstyret til røgning, så kan man opnå lidt af samme smag, med almindelig kuglegrill med rotisseri, ved at lægge en stump eg eller frugttræ (alt efter ønske om smag) ovenpå kullene. Herved bliver kyllerylle både grillet og røget samtidig.
Det virker også til større fisk, såsom ørreder, man gerne vil give lidt røg oveni, for smagen. De kan så bare ligge på risten, ved indirekte varme.
Så gem noget træ, næste gang havens træer skal beskæres.
Det virker også til større fisk, såsom ørreder, man gerne vil give lidt røg oveni, for smagen. De kan så bare ligge på risten, ved indirekte varme.
Så gem noget træ, næste gang havens træer skal beskæres.
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21723
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 2372 times
Re: Første forsøg på røget kylling:
Jeg har en pose 1*1*10 cm pinde liggende til netop det formål.
Jeg synes det virker endnu bedre, hvis de får lov til at ligge et par timer i vand før brug.
Så bliver røgudviklingen strukket ud.
Jeg synes det virker endnu bedre, hvis de får lov til at ligge et par timer i vand før brug.
Så bliver røgudviklingen strukket ud.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Første forsøg på røget kylling:
Det minder mig sådan om...
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."