Vildsvine bacon forsøg på krydret udgave
-
- Platin Member
- Indlæg: 1264
- Tilmeldt: 5. jul 2015, 22:15
- Interesser: jagt/luftvåben og bue
- Geografisk sted: sydlige øer/meste af østDK
- Has thanked: 178 times
- Been thanked: 183 times
Vildsvine bacon forsøg på krydret udgave
Har rendt og rodet et stykke tid med at få gang i mit fag igen har ikke haft gang i kniven siden svendebrevet var i hus
Var så med min kammerat på grise i sverige hvor det blev til 2stk ca 50kilo grise hhv gylt og galt
Beslutningen var klar de skreg bacon i knaldet så de måtte hjem og tørsaltes og ja der skulle lidt smag i og ikke blot camoufleres som alm. Bacon
Det endte så med en tørsalt med timian laurbær enebær peber salt farin og lille smule chili
Det hele blev skåret op i stykker der kunne gå i mine halv str stik fade med låg og så var det ellers tid til at gnide dem ind
Så var der pludselig en fast rutine igen med at få knægten i vuggestue og hjem i køkkenet og salte ind vende og sætte i køl igen i en lille uges tid
Nu er vi så nået til udsalt og tørring.
Først kom de ud af saltkaret og, blev lagt i koldt vand i 1døgns tid til udsaltning. - note målet er ikke at udtrække alt saltet men, mere den skarpe smag i overfladen af kødet så røgen vil binde til.
Herefter var det en kort aftørring, af overfladen og så ellers på stang i køleskabet igen.
Nu vi rammer mandag eller tirsdag i ugen vi kommer ind i er det så tid til rygeovnen, 2-3x haæv dags tid mens man er på jagt alligevel
Nu efter første gang røg af 12 timer er her et smugkig og kort smagsbeskrivelse
Kort og godt en hver kødelsker der kan smage det her uden at ha smilet på bagefter er enten ikke glad for bacon ellers er vedkommende defekt!
Nu får det lov lige at køle et døgn inden vi vurderer om der skal ryges en omgang mere el ej i teorien burde det jo have 25-40 timer men røgsmagen som den er her ved smagsprøven er faktisk så god at jeg næsten tror i klarer det med de 12 men det er kun at vurdere efter det er kølet et døgns tid
26timer røg 2omgang af 13 timer og så på køl igen
13timer igen før det er færdigt
Var så med min kammerat på grise i sverige hvor det blev til 2stk ca 50kilo grise hhv gylt og galt
Beslutningen var klar de skreg bacon i knaldet så de måtte hjem og tørsaltes og ja der skulle lidt smag i og ikke blot camoufleres som alm. Bacon
Det endte så med en tørsalt med timian laurbær enebær peber salt farin og lille smule chili
Det hele blev skåret op i stykker der kunne gå i mine halv str stik fade med låg og så var det ellers tid til at gnide dem ind
Så var der pludselig en fast rutine igen med at få knægten i vuggestue og hjem i køkkenet og salte ind vende og sætte i køl igen i en lille uges tid
Nu er vi så nået til udsalt og tørring.
Først kom de ud af saltkaret og, blev lagt i koldt vand i 1døgns tid til udsaltning. - note målet er ikke at udtrække alt saltet men, mere den skarpe smag i overfladen af kødet så røgen vil binde til.
Herefter var det en kort aftørring, af overfladen og så ellers på stang i køleskabet igen.
Nu vi rammer mandag eller tirsdag i ugen vi kommer ind i er det så tid til rygeovnen, 2-3x haæv dags tid mens man er på jagt alligevel
Nu efter første gang røg af 12 timer er her et smugkig og kort smagsbeskrivelse
Kort og godt en hver kødelsker der kan smage det her uden at ha smilet på bagefter er enten ikke glad for bacon ellers er vedkommende defekt!
Nu får det lov lige at køle et døgn inden vi vurderer om der skal ryges en omgang mere el ej i teorien burde det jo have 25-40 timer men røgsmagen som den er her ved smagsprøven er faktisk så god at jeg næsten tror i klarer det med de 12 men det er kun at vurdere efter det er kølet et døgns tid
26timer røg 2omgang af 13 timer og så på køl igen
13timer igen før det er færdigt
Senest rettet af Luluselsker 17. okt 2018, 19:47, rettet i alt 2 gange.
Komplet tegnblind omend jeg forsøger er bedre med en fil i hånden end med et tastatur
Obs! kan være besværlig at fange i dagstimerne
Obs! kan være besværlig at fange i dagstimerne
- Niisa
- This member is
- Indlæg: 424
- Tilmeldt: 15. okt 2012, 16:28
- Interesser: riffeljagt
- Geografisk sted: københavn
- Has thanked: 131 times
- Been thanked: 64 times
Re: Vildsvine bacon forsøg på krydret udgave
sidder her på sidelinen og venter spændt :eating:
Mvh. Niisa.
S&L m97dl 6,5x55/9,3x62 - Diavari z 2,5-10x48mc - Varipoint V 1,1-4x24T
Kongsberg 393 6,5x55 - Nikon prostaff 2-7x32
Toz 78 22lr - Nikon efr 3-9x40ao
beretta 686 12/70
Husqvarna M20 1936 12/70
S&L m97dl 6,5x55/9,3x62 - Diavari z 2,5-10x48mc - Varipoint V 1,1-4x24T
Kongsberg 393 6,5x55 - Nikon prostaff 2-7x32
Toz 78 22lr - Nikon efr 3-9x40ao
beretta 686 12/70
Husqvarna M20 1936 12/70
- Hønsetyv
- Platin Member
- Indlæg: 1276
- Tilmeldt: 13. jun 2007, 20:22
- Interesser: Genladning
- Geografisk sted: Danmark
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 302 times
Re: Vildsvine bacon forsøg på krydret udgave
En betragtning/observation her fra sidelinien, da du jo er fagmand og jeg en famlende amatør.
Hvorfor ikke bare ophænge de større kvardratiske stykker i det ene hjørne i stedet for 2 steder på samme side som giver bule.
Er det for at styre dem så de ikke rører hinanden under røgningen? (Dovne mig lægger dem på risten).
Hvad er ellers en fagmands udsagn mht kugle*grise og brugen af deres kød. Årstid og/eller størrelse?
Kronvildt er jo kun til pølser efter sommerferien hvor de går i brunst.
*Nosser!
Hvorfor ikke bare ophænge de større kvardratiske stykker i det ene hjørne i stedet for 2 steder på samme side som giver bule.
Er det for at styre dem så de ikke rører hinanden under røgningen? (Dovne mig lægger dem på risten).
Hvad er ellers en fagmands udsagn mht kugle*grise og brugen af deres kød. Årstid og/eller størrelse?
Kronvildt er jo kun til pølser efter sommerferien hvor de går i brunst.
*Nosser!
-
- Platin Member
- Indlæg: 1264
- Tilmeldt: 5. jul 2015, 22:15
- Interesser: jagt/luftvåben og bue
- Geografisk sted: sydlige øer/meste af østDK
- Has thanked: 178 times
- Been thanked: 183 times
Re: Vildsvine bacon forsøg på krydret udgave
Hænger dem sådan der fordi det er sådan mit stativ i køleskabet er lavrt primært og fordi jeg har 20kilo alm bacon siddende på mine kamme i forvejen :)
Komplet tegnblind omend jeg forsøger er bedre med en fil i hånden end med et tastatur
Obs! kan være besværlig at fange i dagstimerne
Obs! kan være besværlig at fange i dagstimerne
- Great Dane
- Platin Member
- Indlæg: 2288
- Tilmeldt: 27. mar 2004, 08:28
- Interesser: Skydejern generelt
- Geografisk sted: Vestjylland
- Has thanked: 58 times
- Been thanked: 274 times
Re: Vildsvine bacon forsøg på krydret udgave
Altså jeg kan godt den dag det skal spises :savl:
Mvh Great Dane
- Hønsetyv
- Platin Member
- Indlæg: 1276
- Tilmeldt: 13. jun 2007, 20:22
- Interesser: Genladning
- Geografisk sted: Danmark
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 302 times
Re: Vildsvine bacon forsøg på krydret udgave
Som min gamle far altid sagde: Jeg æder ikke nyrer for de smager af pis, uanset hvad du gør ved dem, smager de af pis.
Det samme gør sig lidt gældende med større hjorte og grise, de vil i brunstperioden have en (grim) tendens til at smage "ramt" og ubehageligt på grund af kønshormonerne.
Derfor ekspederes skrogene gerne til slagteren i efteråret og så bliver hele "lortet" til spegepølser.
Det maskerer den eventuelle brunstsmag og slutresultatet er aldeles fremragende!!!
Ikke en eneste ondt ord om vildtspegepølser i efteråret
Det samme gør sig lidt gældende med større hjorte og grise, de vil i brunstperioden have en (grim) tendens til at smage "ramt" og ubehageligt på grund af kønshormonerne.
Derfor ekspederes skrogene gerne til slagteren i efteråret og så bliver hele "lortet" til spegepølser.
Det maskerer den eventuelle brunstsmag og slutresultatet er aldeles fremragende!!!
Ikke en eneste ondt ord om vildtspegepølser i efteråret
-
- Platin Member
- Indlæg: 1264
- Tilmeldt: 5. jul 2015, 22:15
- Interesser: jagt/luftvåben og bue
- Geografisk sted: sydlige øer/meste af østDK
- Has thanked: 178 times
- Been thanked: 183 times
Re: Vildsvine bacon forsøg på krydret udgave
Man kan kun give dig lidt ret når bisserne når 30cm så er det omtrent lige så langt fra grisen min kniv er grundet stankenHønsetyv skrev: ↑13. okt 2018, 20:43Som min gamle far altid sagde: Jeg æder ikke nyrer for de smager af pis, uanset hvad du gør ved dem, smager de af pis.
Det samme gør sig lidt gældende med større hjorte og grise, de vil i brunstperioden have en (grim) tendens til at smage "ramt" og ubehageligt på grund af kønshormonerne.
Derfor ekspederes skrogene gerne til slagteren i efteråret og så bliver hele "lortet" til spegepølser.
Det maskerer den eventuelle brunstsmag og slutresultatet er aldeles fremragende!!!
Ikke en eneste ondt ord om vildtspegepølser i efteråret
Komplet tegnblind omend jeg forsøger er bedre med en fil i hånden end med et tastatur
Obs! kan være besværlig at fange i dagstimerne
Obs! kan være besværlig at fange i dagstimerne
-
- Platin Member
- Indlæg: 1264
- Tilmeldt: 5. jul 2015, 22:15
- Interesser: jagt/luftvåben og bue
- Geografisk sted: sydlige øer/meste af østDK
- Has thanked: 178 times
- Been thanked: 183 times
Re: Vildsvine bacon forsøg på krydret udgave
Så landede der 10kilo rygesmuld til at gå i krig med
Komplet tegnblind omend jeg forsøger er bedre med en fil i hånden end med et tastatur
Obs! kan være besværlig at fange i dagstimerne
Obs! kan være besværlig at fange i dagstimerne
-
- Platin Member
- Indlæg: 1264
- Tilmeldt: 5. jul 2015, 22:15
- Interesser: jagt/luftvåben og bue
- Geografisk sted: sydlige øer/meste af østDK
- Has thanked: 178 times
- Been thanked: 183 times
Re: Vildsvine bacon forsøg på krydret udgave
Så er det sat i den sorte boks i 12 timer under lås og slå så kan det jo passende tænke over hvordan det skal opføre sig :D :eek:
Komplet tegnblind omend jeg forsøger er bedre med en fil i hånden end med et tastatur
Obs! kan være besværlig at fange i dagstimerne
Obs! kan være besværlig at fange i dagstimerne
-
- Platin Member
- Indlæg: 1264
- Tilmeldt: 5. jul 2015, 22:15
- Interesser: jagt/luftvåben og bue
- Geografisk sted: sydlige øer/meste af østDK
- Has thanked: 178 times
- Been thanked: 183 times
Re: Vildsvine bacon forsøg på krydret udgave
Lidt fremgang
Komplet tegnblind omend jeg forsøger er bedre med en fil i hånden end med et tastatur
Obs! kan være besværlig at fange i dagstimerne
Obs! kan være besværlig at fange i dagstimerne
-
- Platin Member
- Indlæg: 1264
- Tilmeldt: 5. jul 2015, 22:15
- Interesser: jagt/luftvåben og bue
- Geografisk sted: sydlige øer/meste af østDK
- Has thanked: 178 times
- Been thanked: 183 times
Re: Vildsvine bacon forsøg på krydret udgave
Så er vi nået lidt videre
Komplet tegnblind omend jeg forsøger er bedre med en fil i hånden end med et tastatur
Obs! kan være besværlig at fange i dagstimerne
Obs! kan være besværlig at fange i dagstimerne