Frank laver pølser..
- Frank P
- Gold Member
- Indlæg: 646
- Tilmeldt: 3. nov 2006, 12:03
- Geografisk sted: København
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 70 times
Frank laver pølser..
Ja, den er go' nok, der var lige 5 meter tarm der blev fyldt:
2,5 kg. nakkekoteletter
5 tykke skiver tørsaltet bacon
400 g. fersk spæk
5 m. svinetarm
skalotte- og hvidløg
friske urter - her laurbærblade, merian, rosmarin og timian - alt fra haven
salt, peber, hot paprika
lidt hvidvin
Vask alt af i kogende vand, kødhakker, rustfri ståfade (bruger jeg altid), tilbehør og knive
Læg tarmen i koldt vand
Chop alt ud i grove stykker
Her smed jeg alt kødet, urter osv. i en pose med lidt hvidvin og lod det marinere her i nat
Ok, her til aften har jeg så haft pølsesjov.
Fyld tarmen med lidt koldt vand og lad vandboblen løbe gennem hele tarmen
Sæt den grove skive på din kødhakker og fyr den af - lav en lille delle og steg den på panden - justér smagen
Skift til pølsehorn, fyld tarmene, lav pølser - lidt løse i det
Drej pølserne skiftevis med- og mod uret
Lav nogen andre pølser, her med chili osv....
check it out:
2,5 kg. nakkekoteletter
5 tykke skiver tørsaltet bacon
400 g. fersk spæk
5 m. svinetarm
skalotte- og hvidløg
friske urter - her laurbærblade, merian, rosmarin og timian - alt fra haven
salt, peber, hot paprika
lidt hvidvin
Vask alt af i kogende vand, kødhakker, rustfri ståfade (bruger jeg altid), tilbehør og knive
Læg tarmen i koldt vand
Chop alt ud i grove stykker
Her smed jeg alt kødet, urter osv. i en pose med lidt hvidvin og lod det marinere her i nat
Ok, her til aften har jeg så haft pølsesjov.
Fyld tarmen med lidt koldt vand og lad vandboblen løbe gennem hele tarmen
Sæt den grove skive på din kødhakker og fyr den af - lav en lille delle og steg den på panden - justér smagen
Skift til pølsehorn, fyld tarmene, lav pølser - lidt løse i det
Drej pølserne skiftevis med- og mod uret
Lav nogen andre pølser, her med chili osv....
check it out:
- Vedhæftede filer
-
- 300511 002.jpg (44.14 KiB) Vist 12631 gange
-
- 300511 003.jpg (46.6 KiB) Vist 12631 gange
-
- 300511 005.jpg (39.41 KiB) Vist 12631 gange
-
- 300511 008.jpg (72.26 KiB) Vist 12631 gange
-
- 300511 012.jpg (66.54 KiB) Vist 12631 gange
-
- 300511 013.jpg (85.39 KiB) Vist 12631 gange
-
- 300511 016.jpg (74.31 KiB) Vist 12631 gange
-
- 300511 024.jpg (44.85 KiB) Vist 12631 gange
-
- SPÆK
- 300511 027.jpg (50.75 KiB) Vist 12631 gange
-
- 300511 028.jpg (49.02 KiB) Vist 12631 gange
Frihed er lig med menneskelig autenticitet
- Frank P
- Gold Member
- Indlæg: 646
- Tilmeldt: 3. nov 2006, 12:03
- Geografisk sted: København
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 70 times
Re: Frank laver pølser..
Og, voila det færdige resultat, smask, smask
- Vedhæftede filer
-
- 300511 033.jpg (70.97 KiB) Vist 12629 gange
-
- 300511 035.jpg (49.07 KiB) Vist 12629 gange
Frihed er lig med menneskelig autenticitet
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Frank laver pølser..
Se det er edder høvle hylme noget der vil fremad
Det skal prøves ASAP
Det skal prøves ASAP
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21723
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 2372 times
Re: Frank laver pølser..
...... der er absolut ting her der ikke skal citeres uden for sammenhængen!
Jeg sidder og savler!
(og jeg er ellers normalt ikke tilhænger af billeder af mænd der propper noget i tarmen)
Jeg sidder og savler!
(og jeg er ellers normalt ikke tilhænger af billeder af mænd der propper noget i tarmen)
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Gunnut
- Platin Member
- Indlæg: 6876
- Tilmeldt: 10. apr 2004, 18:40
- Interesser: Genladning, jagt
- Geografisk sted: Danmark (Jylland nord)
- Been thanked: 33 times
Re: Frank laver pølser..
Ja jeg må også indrømme at jeg så billeder for nethinden, som ikke var særlig cool, da jeg læste opskriften, men heldigvis viste det sig at være noget lækkert,
SÅDAN
SÅDAN
You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.
-Sir Winston Churchill
PS Har skudt råvildt med 12, .222, .223, .243, 6,5x55, .30.30, .308, .30-06, 7x65R
-Sir Winston Churchill
PS Har skudt råvildt med 12, .222, .223, .243, 6,5x55, .30.30, .308, .30-06, 7x65R
- Ferno
- Banned
- Indlæg: 90
- Tilmeldt: 27. maj 2011, 11:14
- Interesser: jagt og våben
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Re: Frank laver pølser..
Det ser sgu godt ud.
Er selv uddannet slagter, og har tænkt på at lave tilsvarende bare med en rådyr bov. Og måske også lave en hel grov skærepølse med hele/halve hvidløg i til pålæg.
Er selv uddannet slagter, og har tænkt på at lave tilsvarende bare med en rådyr bov. Og måske også lave en hel grov skærepølse med hele/halve hvidløg i til pålæg.
Sjovt som nogle mennesker har det med at gå i ALT for små sko.
DE skulle prøve en skomager og få livsglæden tilbage...
DE skulle prøve en skomager og få livsglæden tilbage...
- Odyssey
- Gold Member
- Indlæg: 510
- Tilmeldt: 7. apr 2009, 18:28
- Interesser: FlugtSkydning og Jagt
- Geografisk sted: Djursland
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 10 times
Re: Frank laver pølser..
Gunnut skrev:Ja jeg må også indrømme at jeg så billeder for nethinden, som ikke var særlig cool, da jeg læste opskriften, men heldigvis viste det sig at være noget lækkert,
SÅDAN
Samme tanke her, men billederne hjalp på forståelsen
- TheReaper
- Silver Member
- Indlæg: 266
- Tilmeldt: 26. jul 2007, 20:44
- Interesser: Våben, militaria, antik
- Geografisk sted: Fyns Land
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 2 times
Re: Frank laver pølser..
De ser dælme gode ud, lige til en tur på grillen med en gang hjemmelavet kold kartoffelsalat :eating:
To win the war, you gotta become the war... Citat: John Rambo.
- Ferno
- Banned
- Indlæg: 90
- Tilmeldt: 27. maj 2011, 11:14
- Interesser: jagt og våben
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Re: Frank laver pølser..
Har du overvejet at give dem en tur på weberen med det nye røgflis..?
Tror det ville klæde dine pølser med lidt røg.
Har selv leget med tanken om at lave en skærepølse ud af rådyrbov (blandet med flæskefars så den ikke bliver for mager) , friske krydderurter, hele peberkorn, lidt knust hvidløg og en anelse cognac...
Derefter skal den koges og til sidst have lidt røg...
Tror det ville klæde dine pølser med lidt røg.
Har selv leget med tanken om at lave en skærepølse ud af rådyrbov (blandet med flæskefars så den ikke bliver for mager) , friske krydderurter, hele peberkorn, lidt knust hvidløg og en anelse cognac...
Derefter skal den koges og til sidst have lidt røg...
Sjovt som nogle mennesker har det med at gå i ALT for små sko.
DE skulle prøve en skomager og få livsglæden tilbage...
DE skulle prøve en skomager og få livsglæden tilbage...
- Marius
- Admin
- Indlæg: 5601
- Tilmeldt: 3. jun 2004, 22:59
- Interesser: jagt, skydning, natur
- Geografisk sted: København
- Has thanked: 667 times
- Been thanked: 596 times
Re: Frank laver pølser..
6 år efter kommer jeg i tanke om denne glimrende tråd! For pokker de ser stadig gode ud de pølser
"I prefer dangerous freedom over peaceful slavery." - Thomas Jefferson
- Hønsetyv
- Platin Member
- Indlæg: 1276
- Tilmeldt: 13. jun 2007, 20:22
- Interesser: Genladning
- Geografisk sted: Danmark
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 302 times
Re: Frank laver pølser..
For nu at føje spot til skade mht tråd-nekrofili, vil jeg lige tilføje:
Det er afsindigt vigtigt at kødet er iskoldt når det hakkes og specielt igen når det skal æltes.
Ellers vil friktionen få fedtet til at udskille de flygtige fedtmolekyler og pølsen vil "skille" og blive klumpet og tør.
Det er afsindigt vigtigt at kødet er iskoldt når det hakkes og specielt igen når det skal æltes.
Ellers vil friktionen få fedtet til at udskille de flygtige fedtmolekyler og pølsen vil "skille" og blive klumpet og tør.