Metaldetektor - gammel krimisag

Et forum til os der har detektering som hobby eller erhverv, og gerne vil vise fundne ting frem, eller har spørgsmål til dem. Der er naturligvis også plads til at nye Skattejægere kan stille spørgsmål til de rutinerede, ligesom der kan linkes til internationale fund. Lad os sammen tage tilbage i tiden...
Brugeravatar
Sej-gun
This member is
This member is
Indlæg: 274
Tilmeldt: 17. nov 2004, 15:05
Interesser: Samlervåben & jagt
Geografisk sted: Lolland Falster
Has thanked: 47 times
Been thanked: 12 times

Metaldetektor - gammel krimisag

Indlæg af Sej-gun » 16. sep 2010, 16:23

I HVKs tråd Ny Metaldetektor søgte jeg for nogen tid siden efter en detektorfører som kunne hjælpe mig (os) med at søge efter et armbåndsur. Dette er nu lykkes, og vi har været ude på en spændende eftersøgning med detektorer! Uret vi søgte efter tilhørte en ung pige som døde helt tilbage i 1968. Hvorfor vi har interesse i netop dette ur skal jeg i det efterfølgende kortfatte prøve at redegøre for. For godt 2 år siden surfede jeg på nettet, og ad kringlede stier havnede jeg på en site som omhandlede gamle kriminalsager, jeg bladre på må og få, og faldt til sidst over en sag, jeg huskede at have læst om som dreng. Jeg kunne dengang - i 2008 - konstatere at der kun var ca. 14 dage til, at det var 40 år siden hændelsen fandt sted. Da sagen forsat var uopklaret, sendte jeg en mail til den lokale avis - Lolland-Falsters Folketidende - og opfordrede dem til at skrive om denne næsten glemte krimisag, måske ville der komme ”nyt” frem? Avisen valgte at tage sagen op igen. Fra avisens side spurgte man om jeg havde noget særligt kendskab til selve sagen, det havde jeg ikke på dette tidspunkt, men tilbød at være behjælpelig og forsøge at ”grave” lidt. Dette skulle blive startskuddet til et meget spændende sammenarbejde med den journalist som fik opgaven. I den efterfølgende periode opsporede vi personer og steder som havde relationer til sagen, faktisk lykkes det mig at finde pigens bedste veninde og andre af hendes nærmeste fra dengang. Lige som jeg har besøgt diverse arkiver og gennemlæst aviser fra 1968-69. Men hvad skete der egentligt?
Vi skruer tiden tilbage til sommeren 1968..
Den dengang 16 årige Dorthe Helene Larsen, fra Gadstrup syd for Roskilde, var på sommerferie med sin bedste veninde Linda, hos dennes bedsteforældre som boede i en lille landsby på Falster. Pigerne var ofte på stranden ved Marielyst, diskotekerne der, samt i Nykøbing F. blev også flittigt besøgt. Under ferie opholdet mødte de naturligvis mange andre unge, Dorthe kom hurtig i kontakt med andre, hun var en populær pige overalt hvor hun kom frem. Efter ferien var slut og skolen atter begyndt, gav Dorthe ved flere lejligheder udtryk for at hun gerne ville ned til Falster igen, der var åbenbart noget der trak!
Hen ad aftnen d. 20. august 1968 fik Dorthe en anonym telefon opringning, senere kom en kammerat til hjemmet, for at besøge hende. Hun fulgtes efterfølgende med kammeraten til dennes bopæl, hvorfra hun, i følge kammeraten, blaffede sig med i en mørk bil, i retning mod Køge. Ca. 9 måneder senere vendte Dorthe atter tilbage til Gadstrup, denne gang i rustvognen som fragtede hendes lig fra Retsmedicinskinstitut til kirken i Gadstrup.
D. 23. august 1968, altså 3 dage efter hun forsvandt, mener et vidne med ret stor sikkerhed at have set Dorthe på Torvet, i Nykøbing F. Da jeg sidste år talte med vidnet var han stadig ikke det mindste i tvivl! Det var Dorthe han havde mødt dengang i august 68` sent om aftnen.
To små piger fandt hendes skelet i en skov lidt nord for Nykøbing F. d. 27. maj 1969. Sagen blev efterforsket som en drabssag, dette selv om man aldrig har kunnet påvise dødsårsagen. Alt taget i betragtning er det også den mest sandsynlige vinkel på sagen. Hendes tøj og armbåndsur var ikke ved skelettet, dog var der i den mellemliggende periode gjort visse observationer af tøjstykker i skoven, disse kunne måske stamme fra Dorthe? Tøjstykkerne var i mellemtiden forsvundet, og er siden aldrig dukket op. Man søgte også efter hendes armbåndsur i skovbunden, med en af militærets metaldetektorer (M50) - formodentlig kun der hvor selve liget blev fundet? – alt sammen uden resultat. Qva ny teknologi i forhold til mulighederne i 69`, syntes journalisten og jeg at det var et forsøg værd at afsøge området omkring findestedet igen, nu med moderne effektive detektorer. Vi fik tilladelse til at afsøge skovbunden af ejeren, som dog betingede sig at Politiet sagde OK for eftersøgningen, det gjorde de heldigvis. En ung mand tilstod i øvrigt drabet en kort overgang, men han trak hurtigt tilståelsen tilbage, Politiet måtte bruge mange resurser for at ”bevise” han uskyld.
Der ligger naturligvis meget mere materiale om sagen, med mange vinkler og detaljer, men det ville føre for vidt at skrive mere her. Blot skal det her nævnes at sagen var den første i DK hvor man anvendte en TV rekonstruktion, den blev vist i Tv-avisen søndag d. 29. juni 1969, og indslaget varede 15 min. halvdelen af hele Tv-avisen! Jeg har sammen med journalisten været inde og se rekonstruktionen i DR-byens top sikrer arkiv. På sin egen måde en fascinerende oplevelse!
Eftersøgningen:
Jeg fik heldigvis kontakt til nogle erfarende detektor-fører som ville påtage sig opgaven.
Det var imponerende at se hvordan de gik til værks, først indrammede de området vi skulle afsøge
med markerings pæle - jeg havde fået fat i en kopi af Politiets kortskitse fra 1969, her var tydelig angivet hvor liget blev fundet - efterfølgende blev området delt op, således at alle havde deres delområde at søge i, senere blev der bytte områder, alle fund blev markeret med en rød træpind, og det fundne emne blev placeret i en plastpose, til sidst blev fundne indsamlet samtidig med at de fik et nummer og koordinaterne blev plottet i en GPS. Sidenhen blev alle data lagt ind i en Pc, og vupti alle fund var nu placeret på et kort, med foto hvis man vil. Det er imponerende!
Også jeg selv deltog med en lånt detektor, jeg har godt nok en af de noget billigere metaldetektorer men her måtte der andet grej til, men forinden havde jeg måttet give møde hos den ene af detektor-folkene, han gav mig en grundig instruktion i hvordan en sådan ”karl” skal betjenes, det første man gør, er at foretage indstilling i forhold til lige netop den jordtype der er på søgestedet, efterfølgende måtte jeg på ”øvelsesbane” hvor jeg fik ”øre” for jern kontra metal mm. man kan sågar høre på tonen om det er gammelt jern eller f.eks. en relativ ny bolt, fantastisk!
Fandt vi så armbåndsuret?
Nej, det gjorde vi ikke, sandsynlighed for at det lå der, var dog også yderst lille, men vi mente at det skulle have en chance.
Hvad fandt vi så:
En tom pilledåse var blandt andet hvad vi fandt, relativt få meter fra findestedet i 1969, der er dog en vis interesse ved netop denne pilledåse, idet den helt sikkert stammer fra perioden 1962-70, den har indeholdt et psykofarmaka som hedder ”Restenil” Vi ved med sikkerhed at Dorthe var blevet lægeordineret ”nervemedicin”! Nu vel, andre kan vel have bortkastet denne dåse senere, det er naturligvis en mulighed, blot skal det her nævnes at ingen af detektorførerne nogensinde før har fundet en sådan Restenil dåse (sammenlagt har de over 60 års erfaring med metaldetektorer) Kan man tænke sig at pilledåsen lå der i 69` og man ikke fandt den ved undersøgelsen af området? Dette kan kun blive et gæt, men jeg har en stærk formodning om at man kun brugte Minesøgeren lige omk. fundstedet, så måske er den trådt ned af alle de folk som indtog området efter fundet af skelettet, eller måske blev den ikke opdaget under det tynde løvdække? Jeg må indrømme at pilledåsen ikke på nogen direkte måde kan relateres til sagen, men pudsigt er det altså! Dette fund giver mig i øvrigt god grund til at holde fast i en af mine mest ”hotte” teorier om hvad der hændte for Dorthe, dengang i den hede sommer 68`. Den for I måske en anden god gang?
En lommekniv fandt vi også, meget tæt på findestedet, den er pt. ved at blive analyseret af kompetente personer inden for museumsverdenen, så må vi se om man kan fortælle noget om alder og evt. hvor lang tid den har ligget i skovbunden. Og Politiet er naturligvis underrettet om vores fund! De har i øvrigt bedt om at få pilledåsen udleveret, hvad der prompte er sket!
Mange andre ting fandt vi også: ølkapsler, ståltråd, en 10-øre fra 1963, aluminiums skrot, cykeldele, Regard æsker, dele af en petroleumslampe, diverse ”jern-ting”, en rundkugle fra en forlader, og så naturligvis Møntskatten!.... Jeg fandt den tæt op af den ca. 150 år gamle eg som rejser sig stolt over de andre træer i området, detektoren gav et rent ”metal-signal”, jeg var med det samme klar over at det ikke handlede om skrot, men noget rigtigt spændende! 3 stk. 2-kroner og 1 stk. 1-krone bestod ”skatten” af, mønterne var fra perioden 1926 – 1938, min indre Indiana Jones blev dermed tilfredsstillet!
Og således sluttede min første ”rigtige” oplevelses tur med en metaldetektor.
Det der ”jord-dytteri” er spændende, endog meget spændende!

Hvad nu hvis vi havde fundet armbåndsuret, havde det ændret noget som helst?
Tja, det må jo bero på Politiets vurdering, men jeg vil mene at det ville stille visse ting anderledes!
Meningen med at tage sagen op igen, var jo naturligvis at fortælle en ”interessant historie” i avisen, samt at få folk til at komme frem med de oplysninger de evt. måtte sidde inde med, og nogen har da også henvendt sig og fortalt hvad de viste og havde set og hørt dengang, noget af det er offentliggjort andet ikke. Vi håber dog stadig at få det afgørende udsagn som forklarer de hændelserne som førte til Dorthes død i de augustdage 68`.

Jeg omtalte før i indlægget Politiets detaljerede kortskitse af findestedet, nærlæser man dette kort kan man se at det i sin tid er udfærdiget af en Kriminalassistent Egeberg. Den gode politiopdager kom små 10 år senere selv til at stå i samme forfærdelige situation som Dorthes forældre havde været i, hans datter forsvandt også sporløst, og er aldrig siden dukket op. Hun var, sammen med noget familie, ombord på færgen mellem Gedser og Travemunde da hun forsvandt i 1978. Hun var i øvrigt forlovet med vores nuværende fodboldlandstræner Morten Olsen. De to sager har dog intet med hinanden at gøre.

Ved eftersøgningen anvendt vi detektorer af mærket C-SCOPE og Minelab. Selve det at forstå og betjene en sådan moderne detektor er et helt studie værd! Da jeg selv er en absolut begynder inden for detektering ville det være plat, at give sig i lag med en større forklaring omk. detektorens virkemåder mm. Jeg kunne dog godt ønske mig at andre NVF medlemmer, med forstand på emnet, ville løfte lidt af sløret om detektorens ”mysterier” Udtryk som motion – non motion, høj kontra lav frekvens, diskriminering, DD søgehovede og mange andre ting, kunne måske være af generel interesse her på NVF. Der er naturligvis også mulighed for selv at opsøge forum om detektering og amatør arkæologi, her følger et par link: Nordisk Detektor Forum
og Fibula
Samt avisens link, skriv Dorthe Helene Larsen i søgefeltet Lolland – Falsters Folketidende og der vil være et par artikler af lidt ældre dato.
Og sidst, site hvor jeg fandt sagen: Drabssager

Neden for 4 fotos, de 3 gamle avisfotos er fra Lolland – Falsters Folketidende, fotoet med pille dåsen har jeg selv taget. Armbåndsuret af mærket Precisia, var naturligvis et ur magen til Dorthes som man fremskaffede fra producenten, fotoet af uret blev vist i stort set alle aviser, og det blev også optaget i Kosterbladet.

Og her slutter så min lille beretning, som kom til at handle mere om ”Dorthe” end om metaldetektor. Måske vil der en skønne dag komme en forklaring på Dorthe-sagens rette sammenhæng, måske ikke? En af de personer som var under mistanke for at have forvoldt Dorthes død dengang i 68, sagde sidste år til mig ”jeg vil fandeme gerne have at denne sag blev opklaret, en gang for alle!”

Alt for nu!
Vh. Sej-gun
Vedhæftede filer
nvf1a.jpg
nvf1a.jpg (15.03 KiB) Vist 4183 gange
nvf2.jpg
nvf2.jpg (34.69 KiB) Vist 4183 gange
nvf3.jpg
nvf3.jpg (35.38 KiB) Vist 4182 gange
nvf4.jpg
nvf4.jpg (70.87 KiB) Vist 4183 gange
Senest rettet af Sej-gun 2. okt 2010, 12:40, rettet i alt 1 gang.
"Når man har elimineret det umulige, så må det, der er tilbage - uanset hvor usandsynligt - være sandheden" SH

Brugeravatar
Lycon
Admin
Admin
Indlæg: 11464
Tilmeldt: 26. jan 2004, 11:56
Interesser: Jagt, W.W.II.
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 873 times
Been thanked: 622 times
Kontakt:

Re: Metaldetektor - gammel krimisag

Indlæg af Lycon » 16. sep 2010, 16:47

Det er knageme et flot og spændende indlæg Sej-Gun, tak for det. :razz:

Vi vil også se billeder af "pengeskatten". :biggrin:
ProtonMail - Because Privacy Matters.
"When cryptography is outlawed only outlaws will have privacy."

Brugeravatar
XaVieR
Banned
Banned
Indlæg: 1597
Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
Interesser: Alt mulig..
Geografisk sted: Ringkøbing området.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Re: Metaldetektor - gammel krimisag

Indlæg af XaVieR » 16. sep 2010, 16:49

Super fed historie :)
Tak for den.. :numberone:
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen

Brugeravatar
Kloster
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 580
Tilmeldt: 6. jul 2008, 17:23
Interesser: skydning og jagt
Geografisk sted: Holstebro.
Has thanked: 162 times
Been thanked: 23 times

Re: Metaldetektor - gammel krimisag

Indlæg af Kloster » 16. sep 2010, 17:00

hold op det var spændende og godt skrevet,

fantastisk du deler det med os andre :goodpost:
Kloster.

Brugeravatar
C-SB
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1103
Tilmeldt: 20. nov 2008, 18:24
Interesser: Luftgevær skydning
Geografisk sted: Viborg
Has thanked: 55 times
Been thanked: 39 times
Kontakt:

Re: Metaldetektor - gammel krimisag

Indlæg af C-SB » 16. sep 2010, 17:35

Super godt lavet :goodpost:
Mvh C-SB :smile:
Claus
Jeg var ikke med til noget,
jeg holdte kun stigen.

Brugeravatar
Garand01
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1639
Tilmeldt: 28. apr 2010, 09:45
Interesser: WW2, Detektor, Knive og Våben.
Geografisk sted: Langebæk Sydsjælland.
Has thanked: 95 times
Been thanked: 85 times

Re: Metaldetektor - gammel krimisag

Indlæg af Garand01 » 16. sep 2010, 18:05

det der er bare iorden!!!! :mrgreen:
virkelig godt skrevet og hammer spændene.
stor respekt :bowdown:
Hav altid din metaldetektor bag i bilen.

Brugeravatar
HVK
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2391
Tilmeldt: 12. jul 2006, 12:27
Interesser: 2. VK.
Geografisk sted: Østjylland
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 61 times
Been thanked: 77 times

Re: Metaldetektor - gammel krimisag

Indlæg af HVK » 16. sep 2010, 18:21

Spændende og godt skrevet ! Stor respekt for det arbejde der er lagt i denne sag... :razz:
"Don't fight a battle if you don't gain anything by winning"
Erwin Rommel

Brugeravatar
Universal 2.0
This member is
This member is
Indlæg: 978
Tilmeldt: 1. nov 2006, 00:57
Interesser: Historie og pistolskydning
Geografisk sted: Iowa, U.S.A.
Has thanked: 128 times
Been thanked: 101 times

Re: Metaldetektor - gammel krimisag

Indlæg af Universal 2.0 » 16. sep 2010, 18:41

:goodpost: Thank you for sharing it with us. :razz:

Brugeravatar
7TCU
This member is
This member is
Indlæg: 643
Tilmeldt: 2. sep 2005, 10:28
Geografisk sted: Sjælland
Has thanked: 62 times
Been thanked: 41 times

Re: Metaldetektor - gammel krimisag

Indlæg af 7TCU » 16. sep 2010, 18:57

Flot historie, tak for det :numberone:

:goodpost:

Peter
Gibbs Rule #9: Never go anywhere without a knife

Brugeravatar
Rixen
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 3167
Tilmeldt: 4. mar 2007, 15:13
Interesser: Langhold, genladning.
Geografisk sted: Midt/vestjylland
Has thanked: 81 times
Been thanked: 491 times

Re: Metaldetektor - gammel krimisag

Indlæg af Rixen » 16. sep 2010, 19:27

Hvor kunne det have været sejt hvis sagen blev opklaret!

Iøvrigt holder vi på lørdag åbent hus på Skive kaserne, som er hærens vidensbank inden for metaldetektorer og jordradarer, det kunne være det var noget for dig, selvom der er langt fra Lolland F.
The bitterness of poor quality remains, long after the sweetness of low price is forgotten.

Brugeravatar
Exterminator
Banned
Banned
Indlæg: 1144
Tilmeldt: 23. okt 2009, 08:54
Interesser: Alt der siger...BANG
Geografisk sted: Skibe sejler til England

Re: Metaldetektor - gammel krimisag

Indlæg af Exterminator » 16. sep 2010, 20:05

Tak for et super indlæg, Sejgut................. :eek:

Måske burde NVF på et tidspunkt præmiere sådanne fine indlæg
Endelig .45 ACP i Danmark

Brugeravatar
Id
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1091
Tilmeldt: 30. okt 2004, 21:56
Interesser: Finskydning
Geografisk sted: København
Been thanked: 5 times

Re: Metaldetektor - gammel krimisag

Indlæg af Id » 16. sep 2010, 22:24

Lycon skrev:Det er knageme et flot og spændende indlæg Sej-Gun...........
Ja, det er det sgu' - jeg blev helt revet med. Forøvrigt kan jeg godt huske historien om Morten Olsens kæreste som forsvandt - jeg var 23 år og boede i Nyraad en lille by tæt på Vordingborg hvor Morten Olsen også boede på det tidspunkt.
Felix qui potuit rerum cognoscere causas.

Brugeravatar
Finn Nielsen
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 622
Tilmeldt: 8. sep 2008, 22:13
Interesser: Historisk riffel skydning WW2
Geografisk sted: Onsild.st
Has thanked: 52 times
Been thanked: 25 times

Re: Metaldetektor - gammel krimisag

Indlæg af Finn Nielsen » 16. sep 2010, 22:56

Exterminator skrev:Tak for et super indlæg, Sejgut................. :eek:

Måske burde NVF på et tidspunkt præmiere sådanne fine indlæg
:goodpost:
kanon indlæg og super flot detektiv arbejde :numberone:

Brugeravatar
John Little
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 210
Tilmeldt: 15. mar 2010, 23:57
Interesser: danske militære karabinrifler
Geografisk sted: søhøjlandet
Has thanked: 9 times
Been thanked: 1 time

Re: Metaldetektor - gammel krimisag

Indlæg af John Little » 17. sep 2010, 19:05

Sej historie, og beskrevet så man ikke slap skærmen før der ikke var mere at læse, kanon godt gået sai-gon.

Mvh JL
Armageddon was yesterday, today we have a serius problem...........

Brugeravatar
Slettegaard
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 171
Tilmeldt: 9. feb 2008, 17:14
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Nordsjælland
Been thanked: 3 times

Re: Metaldetektor - gammel krimisag

Indlæg af Slettegaard » 18. sep 2010, 10:44

super spændende! nu venter vi bare spændt på dine egne teorier om hvad der hændte den stakkels pige :popkorn:

Brugeravatar
Rigbymauser
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2870
Tilmeldt: 16. aug 2004, 16:11
Geografisk sted: Farum...hos Brixtofte.
Has thanked: 448 times
Been thanked: 308 times

Re: Metaldetektor - gammel krimisag

Indlæg af Rigbymauser » 18. sep 2010, 15:18

:goodpost:
Når jeg har 2875 post stopper jeg på forummet.

Brugeravatar
Sej-gun
This member is
This member is
Indlæg: 274
Tilmeldt: 17. nov 2004, 15:05
Interesser: Samlervåben & jagt
Geografisk sted: Lolland Falster
Has thanked: 47 times
Been thanked: 12 times

Re: Metaldetektor - gammel krimisag

Indlæg af Sej-gun » 18. sep 2010, 15:23

Tak for de mange positive tilkendegivelser her i tråden samt via PB :razz:
Groft sagt kan der være 3 dødsårsager, drab, overdosis eller selvmord. Politiet har altid - også i dag - holdt på at drab var det mest sandsynlige, selv om man aldrig har kunnet fastslå dødsårsagen, hvis det er drab er kvælning det mest oplagte, idet slag, knivstik og skud oftest efterlader spor på knoglerne, sådanne spor er der dog ikke fundet ved obduktionen ifø. aviserne fra dengang! Jeg har søgt om aktindsigt i obduktionsrapporten, men det har politiet nægtet mig :shame: For som de siger, det afgørende spor der kan afsløre en gerningsmand står måske der. Jeg er dog 99 % sikker på at det ikke forholder sig sådan!
Hvad der hente for Dorthe står altså stadig hen i det uvisse, udover den oplagte drabsteori har jeg dog en anden teorimulighed om sagen, indtil videre holder jeg dog denne for mig selv (beklager :blink: ) Nedenfor et par fotos fra L-F Folketidende: Det gamle viser det lokale politi samt personel fra "Rejseholdet" på arbejde ved findestedet, som jeg i øvrigt ikke antager er identisk med et evt. gerningssted! Det nye foto viser vores detektorhold fra 2010, i arbejde tæt ved findestedet fra 1969.

Vh Sej-gun
Ps. Lycon ville gerne se et foto af møntskatten, så en del af denne er på det sidste foto (der er jo lidt dreng i os alle)
Vedhæftede filer
bbhegnnn.jpg
bbhegnnn.jpg (97.97 KiB) Vist 4174 gange
detektor2010aredu.jpg
detektor2010aredu.jpg (80.03 KiB) Vist 4175 gange
Møntskatten.jpg
Møntskatten.jpg (72.46 KiB) Vist 4175 gange
"Når man har elimineret det umulige, så må det, der er tilbage - uanset hvor usandsynligt - være sandheden" SH

Brugeravatar
Sej-gun
This member is
This member is
Indlæg: 274
Tilmeldt: 17. nov 2004, 15:05
Interesser: Samlervåben & jagt
Geografisk sted: Lolland Falster
Has thanked: 47 times
Been thanked: 12 times

Re: Metaldetektor - gammel krimisag

Indlæg af Sej-gun » 11. feb 2011, 22:16

Så er det lykkes at hale et udsagn omk. vores fund af pilledåsen ud af Politiet.
De konkluderer at vores fund ikke har relation til Dorthe-sagen, men siger samtidig at det er lidt mærkværdigt at vi fandt en sådan pilledåse lige netop der!
Selve pilledåsen har gennemgået en nærmere politi-teknisk undersøgelse bl.a. for fingeraftryk. Efter det vi har erfaret er der ikke kunnet konstateres noget af interesse.
De flinke og efter min mening meget imødekommende politifolk har samtidig oplyst at man har holdt Dorthe-sagen op mod en anden uopklaret sag fra samme tidsperiode. Det glæder mig meget! For det samme har jeg også gjort! (Og håber naturligvis at Politiet også gjorde dette i tidsperioden 1969 on)
Jeg har stadig et uafsøgt og interessant "område" som jeg mener der bør undersøges med metaldetektor i denne her sag.
Vi for se!
Foto. Politiet gør sig klar til eftersøgning af findesteds området, dagen efter fundet af Dorthe i 1969 (Ny Dag 1969)
Mvh. Sej-gun
Vedhæftede filer
nydag69bbs.jpg
nydag69bbs.jpg (51.84 KiB) Vist 3758 gange
"Når man har elimineret det umulige, så må det, der er tilbage - uanset hvor usandsynligt - være sandheden" SH

Brugeravatar
Mikkel_Kusk
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 386
Tilmeldt: 8. maj 2008, 15:41
Interesser: Våben, Værktøj, Div. Krige
Geografisk sted: Them
Has thanked: 20 times
Been thanked: 6 times

Re: Metaldetektor - gammel krimisag

Indlæg af Mikkel_Kusk » 13. feb 2011, 22:05

Utrolig spændende læsning og virkelig godt skrevet og formuleret :razz:
Retreat is NOT an option..........Go ahead make my breakfast!!!

Brugeravatar
TheReaper
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 262
Tilmeldt: 26. jul 2007, 20:44
Interesser: Våben, militaria, antik
Geografisk sted: Fyns Land
Has thanked: 15 times
Been thanked: 2 times

Re: Metaldetektor - gammel krimisag

Indlæg af TheReaper » 14. feb 2011, 11:06

mere, mere.... :eek:
Kunne være guld, hvis du kunne "knææke nødden" for politiet :biggrin:
To win the war, you gotta become the war... Citat: John Rambo.

Mathiasluth
Newbie
Newbie
Indlæg: 1
Tilmeldt: 22. dec 2011, 23:49
Interesser: krimi
Geografisk sted: sjælland

Re: Metaldetektor - gammel krimisag

Indlæg af Mathiasluth » 22. dec 2011, 23:53

faktisk sjovt jeg faldt over dette.. for har været nysgerrig, lige siden en mand kom og spurgte om han måtte undersøge vores hus, da det viser sig, Dorthe Helene Larsen, boede i vores nuværende hus. det er lidt faktisk lidt spukki, da vi faktisk er tilflyttere fra Nykøbing Falster..

Brugeravatar
Sej-gun
This member is
This member is
Indlæg: 274
Tilmeldt: 17. nov 2004, 15:05
Interesser: Samlervåben & jagt
Geografisk sted: Lolland Falster
Has thanked: 47 times
Been thanked: 12 times

Re: Metaldetektor - gammel krimisag

Indlæg af Sej-gun » 24. dec 2011, 23:57

Mathiasluth skrev:faktisk sjovt jeg faldt over dette.. for har været nysgerrig, lige siden en mand kom og spurgte om han måtte undersøge vores hus, da det viser sig, Dorthe Helene Larsen, boede i vores nuværende hus. det er lidt faktisk lidt spukki, da vi faktisk er tilflyttere fra Nykøbing Falster..
Hej Mathiasluth
Hvis du bor på Salløv Mølle - hvad jeg formoder at du gør - så var det altså mig der har kontaktet dig. Ikke for at "undersøge" jeres hus, men blot høre om der stadig var spor efter politiets "indsamling" af materiale.
Politiet foretog netop noget ganske bestemt i værelset på 1. sal. dengang i 1969.
I mit indlæg fortæller jeg til sidst, om en af dem som var under mistanke for at have forvoldt Dorthes død. han var netop stærkt knyttet til Salløv Mølle Bageri, og det var ikke "BP" (hvis du ved hvem det er?) jeg hentyder til, selv om han også er særdeles interessant i denne sag. Dorthe boede ikke på Salløv Mølle, men var på besøg, det sidste sted hun med "sikkerhed" er set, ca. kl. 21,00 d. 20. august 1968.
Foto: Salløv Mølle Bageri 1969. BT rekonstruktion.

Mvh Sej-gun
Vedhæftede filer
SMB1969.jpg
SMB1969.jpg (45.99 KiB) Vist 2874 gange
"Når man har elimineret det umulige, så må det, der er tilbage - uanset hvor usandsynligt - være sandheden" SH

Kravlemyre
Newbie
Newbie
Indlæg: 1
Tilmeldt: 5. okt 2012, 16:54
Interesser: Kriminalsager
Geografisk sted: Vordingborg

Re: Metaldetektor - gammel krimisag

Indlæg af Kravlemyre » 5. okt 2012, 18:05

Hej Sej-gun

Jeg læste for nylig med stor interesse din beretning, som jeg i øvrigt faldt over ret tilfældigt. At jeg bor ikke så langt fra Nykøbing F og for ikke så længe siden var i Bangsebroskoven, skærpede kun interessen. Det er jo en mærkelig og gådefuld sag, og jeg ledte i "Politiken"s avis-arkiv for at læse mere om den, hvilket ikke gjorde den mindre mærkværdig og lidt svær at slippe igen uden videre. Den tilgængelige information er selvfølgelig begrænset af hvad politiet vil slippe ud, men ud fra de af mig kendte artikler ser det lidt mærkeligt ud, at man ikke kunne komme videre med de involverede og eftersøgte personer. Jeg blev altså voldsomt sulten efter mere information, og det virker som om at du ved mere end det, som du har skrevet? I så fald ville stor taknemmelighed tilfalde dig, hvis du kunne fortælle mere eller kan oplyse hvor mere information kan hentes.
Om ikke andet kunne du måske specifikt oplyse det præcise findested i 1969 i Bangsebroskoven (kort eller GPS-koordinater) og det område, som I gennemsøgte med metaldetektorerne?

Du er velkommen til at formidle informationen på min mail kravlemyre@gmail.com, hvis det bliver for vidtgående at bruge pladsen her i dette forum.

På forhånd mange tak
Kravlemyre

Brugeravatar
Sej-gun
This member is
This member is
Indlæg: 274
Tilmeldt: 17. nov 2004, 15:05
Interesser: Samlervåben & jagt
Geografisk sted: Lolland Falster
Has thanked: 47 times
Been thanked: 12 times

Re: Metaldetektor - gammel krimisag

Indlæg af Sej-gun » 7. okt 2012, 21:48

Hej Kravlemyre

Først, tak for din interesse i min beretning

For ikke ret lang tid siden var vi igen ude og søge med detektorer, et lille stykke fra findestedet i 1969.
Pressen var også med, og de kommer sandsynligvis med en artikel inden så længe.
Efterfølgende overvejer jeg at ligge politiets kort over findestedet her i denne tråd på NVF, dette med mine angivelser plottet på kortet. Og her vil man ret nøjagtigt kunne se hvor liget blev fundet, også den dag i dag!
Vedr. oplysninger om sagen, så er den slagende vej; avisartikler og personer der stod sagen nær (det tager tid, meget tid)
Og ja, jeg ved mere end jeg kan sige og skrive, både fakta og hvad folk nu engang fortæller.....
Det ville også være mærkeligt andet, når nu jeg har beskæftiget mig med denne sag siden medio 2008.
Jeg har èn gang før holdt et lille foredrag om sagen i en lukket forsamling, planen er imidlertid at holde et foredrag mere, denne gang offentligt og gratis. Du får PB om dette!

Mvh Sej-gun
Senest rettet af Sej-gun 7. okt 2012, 23:29, rettet i alt 1 gang.
"Når man har elimineret det umulige, så må det, der er tilbage - uanset hvor usandsynligt - være sandheden" SH

Brugeravatar
Boerge
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1242
Tilmeldt: 12. feb 2011, 20:30
Interesser: haglgevær, riffel, ammunition
Geografisk sted: østjylland
Has thanked: 139 times
Been thanked: 325 times

Re: Metaldetektor - gammel krimisag

Indlæg af Boerge » 7. okt 2012, 22:14

Fantastisk historie Sej-gun!! Den appellerer rigtigt til fantasien, og der er jo stof til en hel krimi!! Jeg tror godt du med din formuleringsevne kunne forfatte en sådan!!
Andre interesser:
Frimærkesamling, astronomi og dyremishandling!!

Besvar