Hjælp - hvor køber jeg min første jagthund.

Jagtkammerater er rummet hvor du kan bytte en jagt. Eller fortælle eller stille spørgsmål der angår din bedste Jagtkammerat - din HUND.
Besvar
AlexPH
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 67
Tilmeldt: 7. feb 2014, 08:34
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Jyllinge
Has thanked: 2 times
Been thanked: 27 times
Kontakt:

Hjælp - hvor køber jeg min første jagthund.

Indlæg af AlexPH » 21. feb 2021, 11:10

Nu hvor corona sætter en stopper for møder i jagtforeningen og anden jagtlig socialisering, tænkte jeg at der måtte være kyndig vejledning at hente her. Også selvom det ikke er et hunde forum :smile:

Vi er i familien er blevet klar til vores første hund. Valget er faldet på en labrador formel 1. Jeg søger derfor erfaring og anbefaling af stueopdræt og kennel af labrador jagthunde. Vi bor på Sjælland.

Hvis vi kunne vælge, er vi vilde med farven FOX red og ville gerne have en hund, som ikke er den største og mest robuste. Det går dog ikke forud for, at hunden skal være en god familie og jagthund.

Mvh. Alex

HR
This member is
This member is
Indlæg: 895
Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 239 times
Been thanked: 388 times

Re: Hjælp - hvor køber jeg min første jagthund.

Indlæg af HR » 21. feb 2021, 15:17

Ring til Anders Kenji ved Kennel Midtkjær. Der er et planlagt kuld på Fay. Hun er ret lille og sort efter en gul tæve. Så hvis hun bliver parret med en gul han vil der være 50% gule. Jeg kunne forestille mig at hun bliver paret med en bestemt FOX, men det må du spørge efter. Men ellers, så kan en god hund jo ikke have en dårlig farve...
HR

Agaarden
Newbie
Newbie
Indlæg: 23
Tilmeldt: 1. sep 2018, 18:19
Interesser: Jagt, Land Rover
Geografisk sted: Vendsyssel
Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Re: Hjælp - hvor køber jeg min første jagthund.

Indlæg af Agaarden » 21. feb 2021, 20:28

Labrador er et ganske fint valg til første hund, og en (næsten) all-round jagthund :blink: Jeg kender ikke nogle opdrættere på Sjælland, så der kan jeg ikke hjælpe.
Mit råd ville være en kennel/opdrætter registreret ved Dansk Kennel Klub (DKK) og Dansk Retriever Klub (DRK), der er med stamtavle. På den måde er du sikret at både tæve og hanhund opfylder kravene til avl, og er testet fri for HD/AD og andre genetisk arvelige sygdomme. Træning gennem DRK er også et godt udgangspunkt for at få en lydig familie og jagthund.
Personligt mener jeg at vælge hund ud fra farven, er en dårlig ide. Det er langt vigtigere at forældrene har gode jagtegenskaber, og hvalpen har et temperament der passer til jeres familie. De opdrættere jeg personligt kender laver (eller for en anden kyndig opdrætter) til at "hvalpeteste" alle deres kuld/hvalpe, når de er 7 uger gammel. Derefter vælger opdrætteren hvilken hvalp, der ender hos hvilken familie, der har købt/reserveret en hvalp.

Jeg ved ikke (læs: kan ikke huske :fun: ) præcis hvad hvalpetesten indebærer, men jeg sender dig gerne en pb med oplysninger på de par opdrættere jeg kender, hvis du vil vide mere, også omkring hvad du skal kigge efter hos opdrætter/forældre hundene. De kender med garanti også nogle gode opdrættere på Sjælland, de kan anbefale.

Uanset så ønskes du/i al held med at finde et nyt familiemedlem. Jagt er altid bedre med hund :thumbup:
DSC_3786.jpg
Her er min hund, en dejlig lille labrador (22kg)på sin første fællesjagt sidste år. Hun er ikke stor af sig, til gengæld er hun hurtig, adræt, og kan sagtens arbejde en hel dag. Og vigtigst af alt har hun en fantastisk tænd/sluk knap ifht. når vi er hjemme, og når vi træner/er på jagt :smile:
Med Venlig Hilsen
Agaarden

HR
This member is
This member is
Indlæg: 895
Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 239 times
Been thanked: 388 times

Re: Hjælp - hvor køber jeg min første jagthund.

Indlæg af HR » 21. feb 2021, 21:47

... set i forhold til +10 år og et totalbudget på over 100.000 kr så er to ture over Storebælt ubetydeligt. Den kennel jeg anbefalede er også i Jylland. Der er helt sikkert gode hunde at få på Sjælland. Dem kender jeg bare ikke. Med hensyn til hvalpetest, så er der ikke helt konsensus om konceptet. Det er ikke nemt at bedømme en hund der kun er 5-7 uger gammel. De steder jeg kender vælger køberne hvalp i den rækkefølge de har reserveret. Om det er DKK, DJR, RJK eller DRK tror jeg ikke spiller den helt store rolle....
HR

Edit: Hvis du ikke kender de forskellige fraktioner inden for labrador-verdenen, så er der en ultrapræcis beskrivelse her.


youtu.be/WboggjN_G-4

Lars M. L.
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 493
Tilmeldt: 9. maj 2005, 14:55
Interesser: Jagt, skydning og jagthunde
Geografisk sted: Midtjylland
Has thanked: 129 times
Been thanked: 99 times

Re: Hjælp - hvor køber jeg min første jagthund.

Indlæg af Lars M. L. » 21. feb 2021, 23:46

Jeg har fornemmet en vis forbrødring de senere år i retrieverkredse. Er de ikke alle registreret i DKK?

Vh Lars

Ps: Tilbage til topic: jeg ville kontakte Michael Rosenlund, Kennel Rosefield, hvis du vil have en effektiv apportør. De har avlet gode hunde gennem mange år, som bliver brugt på jagt og på prøver.

HR
This member is
This member is
Indlæg: 895
Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 239 times
Been thanked: 388 times

Re: Hjælp - hvor køber jeg min første jagthund.

Indlæg af HR » 22. feb 2021, 00:57

Michael Rosenlund er helt bestemt også et godt bud. To af mine hunde er efter hans hanhunde, når jeg lige tænker på det :biggrin: .

Jeg ved ikke om der er blevet nogen forbrødring, men DKK ser rigtig nok ud til at have overtaget efter at både RJK og DRK har lavet aftaler med dem. Men DKK er jo en klub for kenneler, ikke en klub for jagthundeejere. Så det er ikke noget der interesserer mig voldsomt meget. Hvis man vil over i den anden hundegård, så kan man jo bare betale gebyret og flytte til den anden stambog. Så jeg ser ingen grund til at fravælge en DJR kennel hvis man ellers har tillid til stedet.
HR

Brugeravatar
HHC
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 693
Tilmeldt: 3. apr 2011, 09:09
Interesser: jagt
Geografisk sted: Vestjylland
Has thanked: 88 times
Been thanked: 40 times

Re: Hjælp - hvor køber jeg min første jagthund.

Indlæg af HHC » 22. feb 2021, 12:13

Mit råd er køb en DKK registreret hund, OG af en avler der bruger dem til jagt
Der er alt for mange der kun udstiller deres hunde og ikke bruger dem til andet end klap og kage.
Skal vi have en cocker igen, så SKAL det være fra en avler der har brugshunde og går på prøver.
Glemmer aldrig et kuld vi så på, fine flotte hunde men kun brugt til udstilling.
Prøvede at smide en pind og en bold, men ikke en eneste reagerede, heller ikke af flokkens voksne hunde.
De stod bare og gloede, det er dæleme trist :censored: :censored: :censored:

Brugeravatar
Bionørden
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 97
Tilmeldt: 31. maj 2018, 18:29
Interesser: økologi, hund, kat, jagt, plan
Geografisk sted: Nordfyn
Has thanked: 15 times
Been thanked: 21 times

Re: Hjælp - hvor køber jeg min første jagthund.

Indlæg af Bionørden » 27. feb 2021, 21:18

Det kan jeg så ikke svare på. Desværre.

Men mine naboer har anskaffet sig en lysebrun logredor, efter den gamle Formel 1 døde. Nu går mine naboer ikke på jagt, men da de fik F1-eneren (hun var også en sød og glad hund!), var der en af deres venner (jæger), der bildte dem ind, at de ikke måtte opdrage på hunden, han ville åbenbart selv gøre det efter sit eget system. Han kom bare aldrig igen.

Da min nabokone referede dette til mig, så må jeg indrømme, at jeg blev helt mundlam: Jeg har aldrig nogensinde i mit liv hørt noget SÅ dumt, om hundeopdragelse. I min verden, starter opdragelsen på dag 1, efter man har anskaffet hunden. At vente i flere måneder- er dumt. Samme nabokone, kunne heller ikke køre hunden til dyrlæge, de har begge bil.
Jeg sad med mine katte, der råbte og skreg og forsøgte at kæmpe sig ud af transportkasserne, og tænkte: Hvorfor pokker, er hunden ikke bilvant?! Bare jeg kunne have lært mine katte dette!
Men nabokonen var sød at køre for mig med mine larme-katte. :respekt:

Nu har de den lille lysebrune, og hun har allerede lært, at hun ikke skal gå ind i vores hus. Min gamle trebenede kat gav hende en advarsel. Den anden F1-eneren havde lært fra hvalp, at katte er farlige. Hun fik et smæk på næsen, ellers stirrede hendes kattelige majestæt (Pind) hende væk. :rolf: Hunden fik ihvertfald meget travlt med at udtrykke:" Åh, jeg må hellere lala-di dej dej gå, jeg har glemt et vigtigt møde!"

I øvrigt VIL naboerne slet ikke have, at hunden render ind i min have. Men mine katte er ved at være gamle.

Den lille lysebrune er også vokset 10 cm på en uge, jeg sværger! Men hun ville gerne lægge sig i mudderet for mine fødder, så jeg sagde bare: Skal du ikke hjem? Og så gik vi.

Jeg har haft hunde før, og har trænet. Jeg træner også mine katte. Men, jeg skal ikke have hund mere i dette liv. Selvom kattene elsker gåture, så forlanger de ikke, at jeg står op med influenza i lortevejr.

Mvh
Tine- undskyld capricen. :wheelchair:

Besvar