• 1 tbsp (SMØR) butter
• 1 (Hakket løg) onion, diced
• 4 cloves (Hakket hvidløg) garlic, chopped
• 1 (røget svine skank) smoked pork ham shank or ham hocks (about 1.5 pounds)
• 2 cups (kylling boliuon)chicken broth
• 4 cups (kold vand)cold water
• 2 (lauerbær blade)bay leaves
• 1 pound (hvidebønner)dried cannellini or white kidney beans
• 1/2 tsp (tørret oregano)dried oregano
• 1 tsp (tørret rosmarin)dried rosemary, or sprig of fresh
• 1/4 tsp (tørret rød chili peber)red pepper flakes
• 1/2 tsp (sort peber)freshly ground black pepper
• salt to taste
• 1/2 cup (ternet tomater)diced fresh or canned tomatoes
• 1/4 cup (hakket frisk persille)chopped fresh parsley
sæt en stor gryde med låg, over medium varme. Sautér løg og hvidløg i smør, indtil gennemsigtig. Tilsæt hjemmerøget svineskank, bouillon, vand og laurbærblade. Bring til en kog, reduceres varme til lav, kom låg på og lad det simre i 1 time.
Afdække og tilsæt bønner, oregano, rosmarin, rød peber flager og sort peber. Dæk og lad det simre, under jævnlig omrøring, i 45 minutter. Mere væske kan tilsættes når som helst i opskriften, hvis bønnerne opsuge al den eksisterende væske, tilsæt mere vand.
Afdække og smag for salt. Saltet fra skinken kan have været nok, men hvis ikke, tilføj og juster. Tilsæt tomat, dække og lad det simre i yderligere 45 minutter, eller indtil bønnerne er møre og cremet (tid vil variere afhængigt af den bønne du bruger). flyt svineskanken til et skærebræt, Fjern ben, hud og fedt og skæres kødet i små stykker, og servere de varme bønner i en stor skål. Top med frisk persille.