Dådyrkølle tilberedt på grill, overhældt med rigelige mængder smør og øl, serveret på grøndkålsbund med kartofler, vildt sauce med portvin og bacon-dressing.
Så blev en kedelig tirsdag lidt mindre kedelig.
Så er der tirsdags-kølle.
- Agamemnon
- Moderator
- Indlæg: 3578
- Tilmeldt: 6. jan 2008, 15:36
- Interesser: Skydning genladning Etymologi
- Geografisk sted: København
- Has thanked: 566 times
- Been thanked: 1055 times
Så er der tirsdags-kølle.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
Edmund Burke, 1729-1797.
Edmund Burke, 1729-1797.
- The Mad Viking
- Gold Member
- Indlæg: 825
- Tilmeldt: 22. nov 2014, 02:00
- Interesser: Skydning og mekanik
- Geografisk sted: Nordøstfyn
- Has thanked: 457 times
- Been thanked: 214 times
Re: Så er der tirsdags-kølle.
Tirsdags-kølle?
Jeg har altid troet at det var onsdag, som var Lille-Kone-Aften?...
Jeg har altid troet at det var onsdag, som var Lille-Kone-Aften?...
Studies suggest that 9 out of 10 men prefer curvy women.
The 10th man usually prefers the other 9...
The 10th man usually prefers the other 9...
-
- Platin Member
- Indlæg: 2106
- Tilmeldt: 17. aug 2017, 19:14
- Interesser: Westernskydning og genladning
- Geografisk sted: hovedstadsområdet
- Has thanked: 474 times
- Been thanked: 312 times
Re: Så er der tirsdags-kølle.
Det er kun hvis du er katolik.The Mad Viking skrev: ↑7. sep 2021, 20:37Tirsdags-kølle?
Jeg har altid troet at det var onsdag, som var Lille-Kone-Aften?...
Grækeren er vel ikke katolik, men det ser sgu udtil at han kan grille en dådyrkølle, det ser super lækkert ud
Mvh
Grey
-
- Platin Member
- Indlæg: 2137
- Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
- Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
- Geografisk sted: Djursland
- Has thanked: 585 times
- Been thanked: 1030 times
Re: Så er der tirsdags-kølle.
Mums… Sådan en ung dåhjort er noget af det bedste kød der kan opdrives i Danmark!
HR
HR
Et postvæsen er ikke kritisk infrastruktur i 2022. Luk Postnord!
-
- Gold Member
- Indlæg: 761
- Tilmeldt: 9. jan 2009, 10:38
- Interesser: Pistolskydning
- Geografisk sted: Midtjylland
- Has thanked: 170 times
- Been thanked: 124 times
Re: Så er der tirsdags-kølle.
Hej,
Hvor længe giver du en i ovnen og hvilken temperatur bruger du? Jeg er nogen gang gået galt i byen og fået givet dyrekølle for længe så kødet bliver træls
Hilsen
High Standard
Hvor længe giver du en i ovnen og hvilken temperatur bruger du? Jeg er nogen gang gået galt i byen og fået givet dyrekølle for længe så kødet bliver træls
Hilsen
High Standard
-
- Platin Member
- Indlæg: 2137
- Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
- Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
- Geografisk sted: Djursland
- Has thanked: 585 times
- Been thanked: 1030 times
Re: Så er der tirsdags-kølle.
Mens vi venter på at grækeren svarer: Du skal starte med at glemme alt hvad du har læst om stegetider i gamle kogebøger. Det kommer fra en tid hvor kødet hang til maddikerne dryssede. Jeg laver sjældent hele køller da det er rigtigt svært at få ensartet. Men udbenet og stegt i gryde ville jeg give de store stykker fra et ungt dådyr ca 20 minutter. Lårtungen skal ikke have mere end 5-10 minutter. Alternativt kan man skære bøffer og give dem 2 minutter på hver side. Lårtungerne kan også pandesteges hele og skæres i tynde skiver. Igen, vi taler 2-3 minutter på hver side (steg dem sammen med mørbraderne, det minder om hinanden og så er der kød nok til et måltid). Så må vi vente og høre hvor længe grækeren giver en hel kølle.
/HR
/HR
Et postvæsen er ikke kritisk infrastruktur i 2022. Luk Postnord!
- Agamemnon
- Moderator
- Indlæg: 3578
- Tilmeldt: 6. jan 2008, 15:36
- Interesser: Skydning genladning Etymologi
- Geografisk sted: København
- Has thanked: 566 times
- Been thanked: 1055 times
Re: Så er der tirsdags-kølle.
Så er jeg hér.....
Jeg placerer køllen i en bradepande, på en lille rist, der hæver den ca. 2 cm..over bradepanden.
Så sætter jeg den i min gasgrill, og overhælder den med 2 dåseøl og lægger 2 pakker smør ovenpå den.
Jeg tænder 3 af grillen 5 blus på svag- til middel varme og griller køllen indtil den har en temperatur på 53 grader ved benet, på det tykkeste sted.
Under grillningen sørger jeg for at vædde den med øl/smør blandingen, mindst én gang hvert tiende minut.
Når den har nået den rigtige temperatur, tager jeg den af og lader den hvile, dækket med sølvpapir, i minimum 30 min.
Denne kølle skulle have 1 time og 55 minutter ved ca. 170 grader, efterfulgt af 30 min hvile. Så sad den lige i skabet.
Jeg placerer køllen i en bradepande, på en lille rist, der hæver den ca. 2 cm..over bradepanden.
Så sætter jeg den i min gasgrill, og overhælder den med 2 dåseøl og lægger 2 pakker smør ovenpå den.
Jeg tænder 3 af grillen 5 blus på svag- til middel varme og griller køllen indtil den har en temperatur på 53 grader ved benet, på det tykkeste sted.
Under grillningen sørger jeg for at vædde den med øl/smør blandingen, mindst én gang hvert tiende minut.
Når den har nået den rigtige temperatur, tager jeg den af og lader den hvile, dækket med sølvpapir, i minimum 30 min.
Denne kølle skulle have 1 time og 55 minutter ved ca. 170 grader, efterfulgt af 30 min hvile. Så sad den lige i skabet.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
Edmund Burke, 1729-1797.
Edmund Burke, 1729-1797.