Klitrose snaps

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
SSG69
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 624
Tilmeldt: 22. feb 2006, 23:38
Interesser: Militærhistorie og skydning
Geografisk sted: Nordjylland
Has thanked: 45 times
Been thanked: 48 times

Klitrose snaps

Indlæg af SSG69 » 16. sep 2020, 10:13

KLITROSESNAPS:
klitrosehyben
klar Brøndum eller vodka
Man fylder klitrosehyben i snapseflasken til den er trekvartfuld. Derefter fylder man flasken op med snaps, og lader den trække i tre måneder, hvorpå den filtreres.
Nu har man en flot rødgylden, kraftig og krydret snaps, der passer fint til julefrokosten.


LIFLIG KLITROSESNAPS:
Pluk en håndfuld hyben.
Lad dem tørre et par dage.
Læg dem i et glas/flaske.
Fyld op med snaps, til det dækker.
Efter 3-4 uger filtreres det. Fortynd med neutral snaps, tilsæt evt. honning. Nyd hybensnapsen med det samme eller lad den lagre.
Klagt nicht, kämpft!

Brugeravatar
Tangloppen
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2014
Tilmeldt: 17. mar 2007, 13:45
Interesser: Dimser der ser i mørket...
Geografisk sted: Odense.
Has thanked: 59 times
Been thanked: 331 times

Re: Klitrose snaps

Indlæg af Tangloppen » 16. sep 2020, 12:52

Ikke at jeg har den store erfaring med snapsebryggeri, men har hjulpet den gamle med tips og tricks gennem tiden.

Det bedste tip jeg kom med - og som krævede en del overtalelse af min gamle nærige far, var at bruge en rigtig vodka, og ikke en billig slavevodka.

Forskellen efter et års lagring var himmelråbende.
Min personlige præferencevodka er Pan Tadeusz, omend den næppe er at opdrive inden for landets grænser.
Alternativt, Sobieski.
Rigtige mænd skyder med 76 mm luftgevær!
Spejlhjerne af Guds nåde!

Brugeravatar
Langenge
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 7281
Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
Interesser: Gamle våben og bamser
Geografisk sted: Region midtjylland
Has thanked: 286 times
Been thanked: 1066 times

Re: Klitrose snaps

Indlæg af Langenge » 16. sep 2020, 13:14

Tangloppen skrev:
16. sep 2020, 12:52
Ikke at jeg har den store erfaring med snapsebryggeri, men har hjulpet den gamle med tips og tricks gennem tiden.

Det bedste tip jeg kom med - og som krævede en del overtalelse af min gamle nærige far, var at bruge en rigtig vodka, og ikke en billig slavevodka.

Forskellen efter et års lagring var himmelråbende.
Min personlige præferencevodka er Pan Tadeusz, omend den næppe er at opdrive inden for landets grænser.
Alternativt, Sobieski.
Jeps :thumbup:
Den erfaring har jeg også gjort mig, gennem årene.
Billig vodka ender med en grim bismag af noget, der minder om..... et eller andet.. olieprodukt...
Man behøver nu ikke købe en dyr vodka. Bare sådan noget som Brøndums Klar, er en markant forbedring i forhold til billig vodka.
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.

Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!

Brugeravatar
FrederikF
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2384
Tilmeldt: 5. jan 2015, 21:25
Interesser: Våben, ammunition, jagt
Geografisk sted: Gentofte
Has thanked: 304 times
Been thanked: 616 times

Re: Klitrose snaps

Indlæg af FrederikF » 16. sep 2020, 13:20

Ordentlig vodka er en kæmpe opgradering.
Men er helt enig i at klar Brøndum også gør det rigtig godt.
Alternativt kan man benytte en lagret rom, eller en lagret cognac. Jeg har forsøgt mig med mildere af slagsen (170 kroners klassen) og har (synes jeg selv) fået virkelig gode resultater.

Besvar