KLITROSESNAPS:
klitrosehyben
klar Brøndum eller vodka
Man fylder klitrosehyben i snapseflasken til den er trekvartfuld. Derefter fylder man flasken op med snaps, og lader den trække i tre måneder, hvorpå den filtreres.
Nu har man en flot rødgylden, kraftig og krydret snaps, der passer fint til julefrokosten.
LIFLIG KLITROSESNAPS:
Pluk en håndfuld hyben.
Lad dem tørre et par dage.
Læg dem i et glas/flaske.
Fyld op med snaps, til det dækker.
Efter 3-4 uger filtreres det. Fortynd med neutral snaps, tilsæt evt. honning. Nyd hybensnapsen med det samme eller lad den lagre.
Klitrose snaps
- Tangloppen
- Platin Member
- Indlæg: 2014
- Tilmeldt: 17. mar 2007, 13:45
- Interesser: Dimser der ser i mørket...
- Geografisk sted: Odense.
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 331 times
Re: Klitrose snaps
Ikke at jeg har den store erfaring med snapsebryggeri, men har hjulpet den gamle med tips og tricks gennem tiden.
Det bedste tip jeg kom med - og som krævede en del overtalelse af min gamle nærige far, var at bruge en rigtig vodka, og ikke en billig slavevodka.
Forskellen efter et års lagring var himmelråbende.
Min personlige præferencevodka er Pan Tadeusz, omend den næppe er at opdrive inden for landets grænser.
Alternativt, Sobieski.
Det bedste tip jeg kom med - og som krævede en del overtalelse af min gamle nærige far, var at bruge en rigtig vodka, og ikke en billig slavevodka.
Forskellen efter et års lagring var himmelråbende.
Min personlige præferencevodka er Pan Tadeusz, omend den næppe er at opdrive inden for landets grænser.
Alternativt, Sobieski.
Rigtige mænd skyder med 76 mm luftgevær!
Spejlhjerne af Guds nåde!
Spejlhjerne af Guds nåde!
- Langenge
- Platin Member
- Indlæg: 7281
- Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
- Interesser: Gamle våben og bamser
- Geografisk sted: Region midtjylland
- Has thanked: 286 times
- Been thanked: 1066 times
Re: Klitrose snaps
JepsTangloppen skrev: ↑16. sep 2020, 12:52Ikke at jeg har den store erfaring med snapsebryggeri, men har hjulpet den gamle med tips og tricks gennem tiden.
Det bedste tip jeg kom med - og som krævede en del overtalelse af min gamle nærige far, var at bruge en rigtig vodka, og ikke en billig slavevodka.
Forskellen efter et års lagring var himmelråbende.
Min personlige præferencevodka er Pan Tadeusz, omend den næppe er at opdrive inden for landets grænser.
Alternativt, Sobieski.
Den erfaring har jeg også gjort mig, gennem årene.
Billig vodka ender med en grim bismag af noget, der minder om..... et eller andet.. olieprodukt...
Man behøver nu ikke købe en dyr vodka. Bare sådan noget som Brøndums Klar, er en markant forbedring i forhold til billig vodka.
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
- FrederikF
- Platin Member
- Indlæg: 2384
- Tilmeldt: 5. jan 2015, 21:25
- Interesser: Våben, ammunition, jagt
- Geografisk sted: Gentofte
- Has thanked: 304 times
- Been thanked: 616 times
Re: Klitrose snaps
Ordentlig vodka er en kæmpe opgradering.
Men er helt enig i at klar Brøndum også gør det rigtig godt.
Alternativt kan man benytte en lagret rom, eller en lagret cognac. Jeg har forsøgt mig med mildere af slagsen (170 kroners klassen) og har (synes jeg selv) fået virkelig gode resultater.
Men er helt enig i at klar Brøndum også gør det rigtig godt.
Alternativt kan man benytte en lagret rom, eller en lagret cognac. Jeg har forsøgt mig med mildere af slagsen (170 kroners klassen) og har (synes jeg selv) fået virkelig gode resultater.