Vildsvine bacon forsøg på krydret udgave
: 13. okt 2018, 18:27
Har rendt og rodet et stykke tid med at få gang i mit fag igen har ikke haft gang i kniven siden svendebrevet var i hus
Var så med min kammerat på grise i sverige hvor det blev til 2stk ca 50kilo grise hhv gylt og galt
Beslutningen var klar de skreg bacon i knaldet så de måtte hjem og tørsaltes og ja der skulle lidt smag i og ikke blot camoufleres som alm. Bacon
Det endte så med en tørsalt med timian laurbær enebær peber salt farin og lille smule chili
Det hele blev skåret op i stykker der kunne gå i mine halv str stik fade med låg og så var det ellers tid til at gnide dem ind
Så var der pludselig en fast rutine igen med at få knægten i vuggestue og hjem i køkkenet og salte ind vende og sætte i køl igen i en lille uges tid
Nu er vi så nået til udsalt og tørring.
Først kom de ud af saltkaret og, blev lagt i koldt vand i 1døgns tid til udsaltning. - note målet er ikke at udtrække alt saltet men, mere den skarpe smag i overfladen af kødet så røgen vil binde til.
Herefter var det en kort aftørring, af overfladen og så ellers på stang i køleskabet igen.
Nu vi rammer mandag eller tirsdag i ugen vi kommer ind i er det så tid til rygeovnen, 2-3x haæv dags tid mens man er på jagt alligevel
Nu efter første gang røg af 12 timer er her et smugkig og kort smagsbeskrivelse
Kort og godt en hver kødelsker der kan smage det her uden at ha smilet på bagefter er enten ikke glad for bacon ellers er vedkommende defekt!
Nu får det lov lige at køle et døgn inden vi vurderer om der skal ryges en omgang mere el ej i teorien burde det jo have 25-40 timer men røgsmagen som den er her ved smagsprøven er faktisk så god at jeg næsten tror i klarer det med de 12 men det er kun at vurdere efter det er kølet et døgns tid
26timer røg 2omgang af 13 timer og så på køl igen
13timer igen før det er færdigt
Var så med min kammerat på grise i sverige hvor det blev til 2stk ca 50kilo grise hhv gylt og galt
Beslutningen var klar de skreg bacon i knaldet så de måtte hjem og tørsaltes og ja der skulle lidt smag i og ikke blot camoufleres som alm. Bacon
Det endte så med en tørsalt med timian laurbær enebær peber salt farin og lille smule chili
Det hele blev skåret op i stykker der kunne gå i mine halv str stik fade med låg og så var det ellers tid til at gnide dem ind
Så var der pludselig en fast rutine igen med at få knægten i vuggestue og hjem i køkkenet og salte ind vende og sætte i køl igen i en lille uges tid
Nu er vi så nået til udsalt og tørring.
Først kom de ud af saltkaret og, blev lagt i koldt vand i 1døgns tid til udsaltning. - note målet er ikke at udtrække alt saltet men, mere den skarpe smag i overfladen af kødet så røgen vil binde til.
Herefter var det en kort aftørring, af overfladen og så ellers på stang i køleskabet igen.
Nu vi rammer mandag eller tirsdag i ugen vi kommer ind i er det så tid til rygeovnen, 2-3x haæv dags tid mens man er på jagt alligevel
Nu efter første gang røg af 12 timer er her et smugkig og kort smagsbeskrivelse
Kort og godt en hver kødelsker der kan smage det her uden at ha smilet på bagefter er enten ikke glad for bacon ellers er vedkommende defekt!
Nu får det lov lige at køle et døgn inden vi vurderer om der skal ryges en omgang mere el ej i teorien burde det jo have 25-40 timer men røgsmagen som den er her ved smagsprøven er faktisk så god at jeg næsten tror i klarer det med de 12 men det er kun at vurdere efter det er kølet et døgns tid
26timer røg 2omgang af 13 timer og så på køl igen
13timer igen før det er færdigt