Hakkebøf sous vide

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Wildlife
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1537
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Skanderborg
Has thanked: 393 times
Been thanked: 333 times

Hakkebøf sous vide

Indlæg af Wildlife » 25. sep 2018, 13:04

Det måtte jo prøves en dag..

Et halv kilo hakket oksekød af egen (svigerforældrenes) avl blev puttet i et par bøfringe fra den lokale grilludstyrspusher (https://grillbutikken.dk/kokkenting/bofringe - Link indsat efter aftale med batman) og vakumpakket.

De fik 2 timer ved 55 grader, næste gang skal jeg enten give dem 54 grader eller kun 1,5 time så de er lidt mere røde i det, men smagen fejlede ikke noget.

Da de kom ud af vandet kom de på en varm pande med lidt salt og peber og var yderst saftige og velsmagende.

De blev serveret med bagte rodfrugter, bløde løg og bearnaise.

Velbekomme
2018-09-23 18.32.59.jpg
2018-09-23 18.36.01.jpg
2018-09-23 18.36.31.jpg
2018-09-23 18.42.45.jpg
2018-09-23 18.42.53.jpg
2018-09-23 18.46.46.jpg
Senest rettet af Wildlife 25. sep 2018, 20:56, rettet i alt 1 gang.
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Boryx
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 856
Tilmeldt: 21. jun 2014, 15:37
Interesser: Riffelskydning.
Geografisk sted: Midtjylland
Has thanked: 170 times
Been thanked: 265 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Boryx » 25. sep 2018, 15:17

NEEEEEJ!!! Nu stopper det - jeg har lige fået en besked fra fruen om, at i aften skal vi have vegetarlasagne! Og så poster du sådan et par billeder... :cry:

C-X
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 11047
Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
Interesser: Guns 'n' bunnies
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 725 times
Been thanked: 2624 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af C-X » 25. sep 2018, 15:24

Vegetarlasagne må da være fyldt med vegetarer, deraf navnet, altså underlødigt menneskekød.

Grønsagslasagne er sikkert glimrende tilbehør til stor oksebøf! :eating:
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

Boryx
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 856
Tilmeldt: 21. jun 2014, 15:37
Interesser: Riffelskydning.
Geografisk sted: Midtjylland
Has thanked: 170 times
Been thanked: 265 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Boryx » 25. sep 2018, 15:30

Shit-lort jeg har lyst til Bearnaise sovs....................

Brugeravatar
Raptor357
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 7547
Tilmeldt: 26. mar 2010, 23:27
Interesser: At skyde og ramme
Geografisk sted: Stor Kbh
Has thanked: 450 times
Been thanked: 902 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Raptor357 » 25. sep 2018, 18:47

Produktionen af mundvand steg lige markant.
Kun mængden af varm luft er begrænsningen på hvor højt politikerne stiger til vejrs

Brugeravatar
Lycon
Admin
Admin
Indlæg: 14304
Tilmeldt: 26. jan 2004, 11:56
Interesser: Special Operations Executive
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 1736 times
Been thanked: 1265 times
Kontakt:

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Lycon » 25. sep 2018, 19:15

Wildlife skrev:
25. sep 2018, 13:04
Et halv kilo hakket oksekød af egen (svigerforældrenes) avl blev puttet i et par bøfringe fra den lokale grilludstyrspusher (Jeg ved ikke om jeg må linke til den her?) og vakumpakket.
Det må du hjertens gerne, det eneste tidspunkt man kan komme på glatis ved at poste links, er hvis man selv sælger produktet som der linkes til.
Så er det nemlig reklame med økonomisk vinding for øje, og den går ikke uden forudgående aftale med Admins.
“My dear, it’s not how hard you hit them, but it’s where you hit them”
SOE agent Pearl Witherington

Kortmentyk
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 729
Tilmeldt: 5. dec 2016, 06:35
Interesser: Riffeljagt, hjemmeladning
Geografisk sted: Vestsjælland
Has thanked: 97 times
Been thanked: 286 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Kortmentyk » 25. sep 2018, 20:40

Boryx skrev:
25. sep 2018, 15:17
NEEEEEJ!!! Nu stopper det - jeg har lige fået en besked fra fruen om, at i aften skal vi have vegetarlasagne! Og så poster du sådan et par billeder... :cry:
Så må hun ud.......
Den gik ikke her i huset.

Brugeravatar
Bofhenator
Moderator
Moderator
Indlæg: 9650
Tilmeldt: 22. apr 2010, 22:01
Interesser: Pistol, Riffeljagt, Genladning
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 1721 times
Been thanked: 2146 times
Kontakt:

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Bofhenator » 25. sep 2018, 21:08

Boryx skrev:
25. sep 2018, 15:17
vegetarlasagne!
Ka' du så tale pænt!
/bofh
"never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity"
Hanlons razor

C-X
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 11047
Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
Interesser: Guns 'n' bunnies
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 725 times
Been thanked: 2624 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af C-X » 25. sep 2018, 21:15

Bof med løg: din signatur giver dit indlæg en langt dybere mening i denne sammenhæng :thumbup:
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

Brugeravatar
100Radsbar
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 850
Tilmeldt: 11. mar 2013, 09:50
Interesser: Jagt & Historiske Våben
Geografisk sted: Sønderjylland
Has thanked: 360 times
Been thanked: 68 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af 100Radsbar » 26. sep 2018, 14:29

Kan det passe at det er Knorr Bernaisse (pulver) i har brugt til sovsen? :blink:
7,62x54R Glory to the Mosin.

Brugeravatar
Wildlife
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1537
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Skanderborg
Has thanked: 393 times
Been thanked: 333 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Wildlife » 26. sep 2018, 15:15

100Radsbar skrev:
26. sep 2018, 14:29
Kan det passe at det er Knorr Bernaisse (pulver) i har brugt til sovsen? :blink:
Kan du så gå ud og vaske din mund med sæbe!
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

458hunter
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 4202
Tilmeldt: 14. maj 2005, 19:19
Interesser: Skydning, jagt og MC
Geografisk sted: Øst-Sjælland
Has thanked: 821 times
Been thanked: 429 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af 458hunter » 26. sep 2018, 16:34

Wildlife skrev:
25. sep 2018, 13:04
Det måtte jo prøves en dag..

Et halv kilo hakket oksekød af egen (svigerforældrenes) avl blev puttet i et par bøfringe fra den lokale grilludstyrspusher (https://grillbutikken.dk/kokkenting/bofringe - Link indsat efter aftale med batman) og vakumpakket.

De fik 2 timer ved 55 grader, næste gang skal jeg enten give dem 54 grader eller kun 1,5 time så de er lidt mere røde i det, men smagen fejlede ikke noget.

Da de kom ud af vandet kom de på en varm pande med lidt salt og peber og var yderst saftige og velsmagende.

De blev serveret med bagte rodfrugter, bløde løg og bearnaise.

Velbekomme

2018-09-23 18.32.59.jpg2018-09-23 18.36.01.jpg2018-09-23 18.36.31.jpg2018-09-23 18.42.45.jpg2018-09-23 18.42.53.jpg2018-09-23 18.46.46.jpg
Med større stykker kød kan jeg se fidusen, men kan i lige hjælpe mig her. Sous vide hakkebøffer? Bruge 2-3 timer på noget man normalt gør på 10min. I do not follow :)

C-X
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 11047
Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
Interesser: Guns 'n' bunnies
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 725 times
Been thanked: 2624 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af C-X » 26. sep 2018, 16:43

Det er vel bestræbelsen på, at lave noget ekstra lækkert. Så kan man jo evt lave det i større skala senere.

Min betænkning ved metoden er risikoen ved hormonforstyrrende plastblødgørere.
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

Brugeravatar
Wildlife
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1537
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Skanderborg
Has thanked: 393 times
Been thanked: 333 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Wildlife » 26. sep 2018, 17:14

C-X skrev:
26. sep 2018, 16:43
Det er vel bestræbelsen på, at lave noget ekstra lækkert. Så kan man jo evt lave det i større skala senere.

Min betænkning ved metoden er risikoen ved hormonforstyrrende plastblødgørere.
Nu er vakumposerne fødevaregodkendte til så vidt jeg husker 120 grader, så det forventer jeg at nogen andre har styr på.
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

C-X
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 11047
Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
Interesser: Guns 'n' bunnies
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 725 times
Been thanked: 2624 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af C-X » 26. sep 2018, 19:07

Fødevaregodkendt er ikke nødvendigvis BPA fri...
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

Brugeravatar
Bofhenator
Moderator
Moderator
Indlæg: 9650
Tilmeldt: 22. apr 2010, 22:01
Interesser: Pistol, Riffeljagt, Genladning
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 1721 times
Been thanked: 2146 times
Kontakt:

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Bofhenator » 26. sep 2018, 19:45

C-X skrev:
26. sep 2018, 19:07
Fødevaregodkendt er ikke nødvendigvis BPA fri...
Is cooking with plastic safe?
When it comes to cooking, there’s very bad plastic and, uh, not-as-bad plastic. The bad plastic is polycarbonate, which releases the chemical Bisphenol A (BPA). This kind of plastic is found in cling wrap, plastic squeeze bottles, take-out containers, multi-gallon water bottles, and plastic plates. The not-as-bad plastics do not release BPA and count high-density polyethylene, low-density polyethylene, and polypropylene among their ranks. The reason they're not necessarily “good” plastics is because a 2011 study found that when some were heated, these plastics —in fact, most plastics on the market, including those advertised as BPA free—release non-BPA chemicals that disrupt hormone activity. The amount of chemicals released, however, is unknown.

Der er mere her:
https://www.bonappetit.com/story/plasti ... -sous-vide
/bofh
"never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity"
Hanlons razor

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21657
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 460 times
Been thanked: 2362 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Refraktorius » 27. sep 2018, 17:15

BPA bruges til at lave polycarbonat. Det er derfor der er BPA i mange vandflasker.
Der er også store mængder BPA i termopapir (kassebon'er)

Det bruges ikke til at lave polyethylen (som plastposer som regel er lavet af) og PE er også blødt nok i sig selv, til at man ikke behøver tilsætte blødgørere.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Brugeravatar
Hønsetyv
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1276
Tilmeldt: 13. jun 2007, 20:22
Interesser: Genladning
Geografisk sted: Danmark
Has thanked: 1 time
Been thanked: 302 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Hønsetyv » 30. sep 2018, 01:42

Nu kommer jeg sent ind i denne diskussion og guderne skal vide at jeg er langsom i forvejen men lad mig spørge kort: Hvorfor tilberede noget i vandbad der i forvejen er hakket til snadder med henblik på minimalt brug af tyggemusklerne?

Jeg ved godt at jeg sagde i vandbad når nu den korrekte oversættelse af Sous Vide er: Uden Noget eller mere mundret Under Vakuum.
Men den første fungerer jo ikke alene og forudsætter en længere neddypning i varmt vand.

Jeg kan forstå en lang tilberedning af "triste" men smagfulde udskæringer af diverse "donorer" men hakkedrenge?
Animals.jpg
Animals.jpg (84.38 KiB) Vist 16927 gange
Delicious698.jpg
Delicious698.jpg (33.3 KiB) Vist 16927 gange

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21657
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 460 times
Been thanked: 2362 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Refraktorius » 30. sep 2018, 18:54

Hønsetyv skrev:
30. sep 2018, 01:42
...
Jeg kan forstå en lang tilberedning af "triste" men smagfulde udskæringer af diverse "donorer" men hakkedrenge?
Animals.jpg
Delicious698.jpg
Et argument kan være, hvis man vil have en blodrød hakkebøf, men ikke har lyst til at spille mikrobiologisk roulette.

Fordi overfladen på fars er enorm, og fordi man effektivt har podet hele massen med de mikroorganismer der måtte have siddet på overfladen af kødet (og fordi fars indimellem også laves af det lidt mere suspekte kød) plejer man at gennemstege fars.

Men pasteurisering er en funktion af tid og temperatur, så tilpas lav temperatur vil lade kødet været rødt, men med tid nok er det alligevel steriliseret.
Jeg ser lige, om jeg ikke kan finde en tabel.




...... derudover anser jeg den vægt folk lægger på vakuum i sous vide for at være ren magi og overtro.
:biggrin:
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21657
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 460 times
Been thanked: 2362 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Refraktorius » 30. sep 2018, 19:06

De tid/temp jeg har fundet rundt omkring siger “aldrig under 50° C” thi der kan baktusserne arbejde.

4-5 timer ved 52° C slår de almindelige patogener ihjel (eller holder dem ihvertfald absolut passive) ifølge de fleste kilder jeg kan finde.

Selv er jeg aldrig under 55° C.


Officielle kilder har ofte en vis sikkerhedsmargin. Denne siger at “risikomad” skal have kernetemperatur på mindst 60° C i mindst 45 minutter.
http://www.southoxon.gov.uk/node/9550


Her voldnørdes der over en kylling:
https://www.seriouseats.com/2015/07/the ... reast.html
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Brugeravatar
Raptor357
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 7547
Tilmeldt: 26. mar 2010, 23:27
Interesser: At skyde og ramme
Geografisk sted: Stor Kbh
Has thanked: 450 times
Been thanked: 902 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Raptor357 » 30. sep 2018, 21:14

Som jeg husker så er der en enkelt fødevare baktusse som lever fint til 57C, hvilke må en biolog komme med.
Kun mængden af varm luft er begrænsningen på hvor højt politikerne stiger til vejrs

Besvar