Side 1 af 1

Rågebryst i svampe-flødesovs

: 23. maj 2018, 15:16
af SKBHunter
2 portioner:

6-8 rågebrystfileter
1 bakke champignoner
2-3 fint hakkede skalotteløg (eller 1 stort hakket løg)
1-2 dl fløde
1/4 grøntsags- eller hønsebouillon-terning
salt og peber

Rens svampene og brun dem på en tør pande. Tør rågebrysterne helt tørre og giv dem salt og peber inden de brunes i lidt olie og smør ved middelhøj varme. Når køddet har en fin stegeskorpe på begge sider tages det af panden og lægges til side. Skru lidt ned for panden og steg løgene møre i fedtstoffet uden at de tager farve. Når løgene er møre hældes fløden på panden. Når fløden begynder at koge ind og jævne sig, hældes svampe (og saften der ligger i bunden af tallerknen) på panden og der tilsættes lidt bouillon hvis der mangler lidt smag. Køddet skæres i tynde skiver (vær ikke bekymret over, at kødet er rødt i midten!) og lige inden servering vendes kødet i sovsen sammen med kødsaft fra skærebrædtet. Server retten med eller på en skive rugbrød og drys eventuelt med lidt hakket persille, hvis du godt kan lide lidt grønt sammen med alt det brune :fun:

NB: Pas på ikke at stege vildt - især fuglevildt - ved for hård varme! Kødfibrene trækker sig sammen og kødet bliver sejt/hårdt!

Re: Rågebryst i svampe-flødesovs

: 23. maj 2018, 22:13
af F U B A R
Hvis trækker sig sammen altså fibrene
Så en trykkoger osse priceless til svinehjerter i flødesovs
Mvh

Re: Rågebryst i svampe-flødesovs

: 24. maj 2018, 17:05
af The Mauer
Lidt hakkede nødder giver er også en fin tilsætning. Svitses sammen med svampene.

Har man til til det når man alligevel er ved at splitte de små kræ ad, så smager lårene dælme også godt i en flødesovs til nye kartofler.

Re: Rågebryst i svampe-flødesovs

: 27. maj 2018, 14:27
af Ras.Killing
JEg burde finde mig noget rågeregulering kan jeg se :savl: