Side 1 af 1

Tid til koldrøgning

: 9. feb 2018, 21:11
af Woodmarster
har gået og hygget med røgeoven de sidste dage:)
blev til rådyrspegepølser
rådyr/kronkalv køller
og bov, boven var hurtig færdig og er prøvesmagt med tilfredstilende resultat .

så har du lidt savsmuld og en papkasse og self en stump kød så er det bare med og tænde op :smile:

brugte saltlage med kryderi afkog , 70g salt pr l og 10 g nitritsalt pr. liter
en uge i lage
tørres 4-5 dage
ryges til de er gyldne
modenes så længe man kan vente :neutral:

Re: tid til koldrøgning

: 9. feb 2018, 22:08
af F U B A R
Skal ej noget søndag hvis jeg har rigtig rugbrød med hvornår er så mødetid
Fuk d ser godt ud og godt med nogen som har håndværket iorden :rock:

Re: tid til koldrøgning

: 9. feb 2018, 22:17
af Woodmarster
F U B A R skrev:Skal ej noget søndag hvis jeg har rigtig rugbrød med hvornår er så mødetid
Fuk d ser godt ud og godt med nogen som har håndværket iorden :rock:
du skal da være så velkommen, kan osse spises uden brød:)
der er virkelig ikke nogen stor kunst i og rygekød, det tar tid, ja. du lugter af røg ja
men klart det hele vær, prøv og søg på røgelabyrint den gør det nemt og styre temp. ca 5-25 grader..

Re: tid til koldrøgning

: 9. feb 2018, 22:28
af Bobo
:thumbup: det ser rigtig godt ud :respekt:

har du opskrift / metode på spegepølse ?
så må du gerne dele :smile:

Re: tid til koldrøgning

: 9. feb 2018, 23:10
af Woodmarster
Bobo skrev::thumbup: det ser rigtig godt ud :respekt:

har du opskrift / metode på spegepølse ?
så må du gerne dele :smile:
:oops: spegepølsener er lidt på forsøgsbasis..

brugte 6kg kød og 3kg spæk, salt og krydderi.
lavet 3 slags
en med lidt rødvin
en med valnødder
kødet skal være nær frossen når de stoppes..

må lave en update om et par md når de er færdig modnet:)
findes masse opskrifter på nettet vel bare og lad sig inspirere .

jeg har valgt ikke og bruge starterkultur som er i de fleste salamier du køber.. slagtern gør det for og sikre høj ensartet hygiejne kvali..og fordi de modnes langt hurtigere... men det går ud over smagen :krydsser:
den der lidt nødeagtige smag du kender fra de sydlandske pølser vil jeg prøve og få frem gennem modning.
har tilsat lidt drugesukker så der sker en konserverings proces..andre bruger kærnemælk..

Re: tid til koldrøgning

: 10. feb 2018, 17:53
af Refraktorius
Det ser lækkert ud!
:respekt:

Re: Tid til koldrøgning

: 10. feb 2018, 22:26
af C-X
Jeg stemmer for et Camp NVF arrangement ved Woodmarsters træhytte, med røgvarer og øl! :eek:

Hvor længe ryger du sådan en kølle, så du kan være sikker på, at den er fast helt ind til benet? Det synes jeg har været mange røgeriers store prøvelse og det er virkelig ulækkert, hvis den føles rå i midten. Røget rådyr er ellers en gudespise :eating:

Re: Tid til koldrøgning

: 10. feb 2018, 22:45
af Woodmarster
C-X skrev:Jeg stemmer for et Camp NVF arrangement ved Woodmarsters træhytte, med røgvarer og øl! :eek:

Hvor længe ryger du sådan en kølle, så du kan være sikker på, at den er fast helt ind til benet? Det synes jeg har været mange røgeriers store prøvelse og det er virkelig ulækkert, hvis den føles rå i midten. Røget rådyr er ellers en gudespise :eating:

haha ja det kunne da være sjovt en dag:)
de har fået ca en uge, i ovnen skal siges jeg hælder til tyndrøg og rimeligt meget træk, de bevirker dels at røgen ik blir sur og der dannes ikke så meget kondens. det med og få køllen faste i midten af kødet er som jeg ser det et spørgsmål om eftermodning, gerne 3md+ røgen fordeler sig så det blir helt ensartet. plejer osse og fjerne selve "lårbenet" inden saltning, så er det nemmere og salte ensartet samt en del nemmere og skære skiver:)
har et gammelt køleskab der kun bruges til røgvare da det lugter kraftigt, et par fugt poser ind og så spiller det.
har aldrig prøver men en kold tør kælder eller loft skulle osse være godt.
hvis de tørre for hurtigt et sted med træk, dannes der en skorpe og fugten kan ikke slippe ud...

Re: Tid til koldrøgning

: 10. feb 2018, 22:49
af C-X
3 mdr.?! Til den tid har nisserne jo spist det hele... :neutral:

Re: Tid til koldrøgning

: 10. feb 2018, 23:02
af Woodmarster
C-X skrev:3 mdr.?! Til den tid har nisserne jo spist det hele... :neutral:

har 3 bove de kan spises lige ud af ovnen , det tar lige de værste abstinenser...
kunne heller ik lade være med og teste en enkel spegepølse, smagte ok men konsistensen var som en thepølse i midten... sååå ja den skal os bare ha noget tid:)

Re: Tid til koldrøgning

: 10. feb 2018, 23:05
af C-X
Teste - det lyder bare så meget mere acceptabelt end ukontrolleret grovæderi, fordi man ikke kunne styre sine lyster :savl: :giggle:

Re: Tid til koldrøgning

: 10. feb 2018, 23:32
af Woodmarster
C-X skrev:Teste - det lyder bare så meget mere acceptabelt end ukontrolleret grovæderi, fordi man ikke kunne styre sine lyster :savl: :giggle:
spot on :rock: