BBQ-kyllinge gryderet

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Wildlife
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1536
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Skanderborg
Has thanked: 393 times
Been thanked: 333 times

BBQ-kyllinge gryderet

Indlæg af Wildlife » 6. feb 2018, 13:36

Tidsplanen for aftensmaden skred, så det eneste der var taget op af fryseren var et par stykker kyllingebryst.

Det blev til en fremragende gryderet med ris til.

Jeg brugte følgende:
1 stort løg
1 stort hvidløg (ca 10 fed)
500 gram kyllingebryst (den rigtige slags, uden tilsat vand!)
2-3 spsk BARBEQUE krydderi (Santa Maria)
1-2 tsk paprika
3 spsk tomatpuré
1 bakke champignon (250 gram)
1-2 dl madlavningsfløde
1-2 dl mælk
En smule jævner til at jævne sovsen.

Processen er ret ligetil.
- Snit løg og hvidløg fint og smid det i en stor gryde med lidt fedtstof og brun det af
- Tilføj kylling snittet i fornuftige tern
- Drys krydderi ned over til du mener det er en passende mængde.
- Når kyllingen er brunet af tilføjet svampene og de steges lidt møre.
- Tilføj lidt paprika til at give det lidt mere farve
- Hæld fløde og lidt mælk ved og lad det simre 10 minutter.
- Smag til med salt og peber (pas på, begge dele er indeholdt i BBQ-krydderiet så pas på ikke at salte for meget!)
- Jævn sovsen til en passende konsistens.

Serveres med ris til og velbekomme!
Vedhæftede filer
2018-02-05 18.33.08.jpg
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Brugeravatar
Hønsetyv
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1276
Tilmeldt: 13. jun 2007, 20:22
Interesser: Genladning
Geografisk sted: Danmark
Has thanked: 1 time
Been thanked: 302 times

Re: BBQ-kyllinge gryderet

Indlæg af Hønsetyv » 6. feb 2018, 22:53

Hvis du er til at eksperimentere lidt så er her (måske) et par fif.

Den enkle
1) Dunk en pakke bønnespirer i sovsen lige inden den serveres. Det giver noget sprød knas og noget friskhed.

Den gode
2) Knald en pakke af de gode cocktail pølser (dem i lammetarm) der er halveret, ned i retten så det netop når at blive gennemvarmet. De taber ved at blive kogt i længere tid.

Kombiner gerne 1 og 2!

Den frække
3) Tilsmag retten med Gorgonzola, gerne den milde der hedder "Dolche". Det skal ikke pladres i, i kilovis, men med måde så det netop løfter smagen, så folk siger hvad er det den smager af. På samme måde som en klat Dijon sennep i en almindelig sovs, ikke så det overdøver men så folk siger: Hvad var det.
Er du eventyrlysten så prøv Danablue, men smag til lidt ad gangen, det kan hurtigt tage overhånd!

Besvar