Vildsvin med skind på

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Woodmarster
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 189
Tilmeldt: 15. okt 2009, 18:00
Interesser: jagt, klubskydning 22 og grov
Geografisk sted: sønderjylland
Has thanked: 32 times
Been thanked: 44 times

Vildsvin med skind på

Indlæg af Woodmarster » 14. sep 2017, 17:56

Har aldrig set folk tilberede vildsvin med skind på i dk. Men i new Zealand er det meget normalt..

Jeg syntes personligt det gir en langt saftiger steg ..

Så næste gang du skyder gris er det frem med den store tagpap brænder og kniv til og skrabe med..


Ja gu lugter det ikke godt når børsterne svides men det er det hele vær..

Grillet denne bov ca 5 timer det blev super saftig
Vedhæftede filer
IMG_1340.JPG
Den tid vi bruger på jagt og fiskeri tæller vor herre ik med i det store regnskab..

C-X
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 11032
Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
Interesser: Guns 'n' bunnies
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 723 times
Been thanked: 2616 times

Re: Vildsvin med skind på

Indlæg af C-X » 14. sep 2017, 18:03

Franskmændene bruger at skolde og plukke/skrabe, for så at brænde det sidste væk, så jeg engang. Ja, huden smager sgu godt på et svin :pig: :pig: :eating:
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

Woodmarster
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 189
Tilmeldt: 15. okt 2009, 18:00
Interesser: jagt, klubskydning 22 og grov
Geografisk sted: sønderjylland
Has thanked: 32 times
Been thanked: 44 times

Re: Vildsvin med skind på

Indlæg af Woodmarster » 14. sep 2017, 18:15

Spiste nu ikke huden på denne bov.. hårsækkene sider jo stadig i..

MEN fedt laget holder på kød saften..
Og er lige til og pille af når den er færdig
Den tid vi bruger på jagt og fiskeri tæller vor herre ik med i det store regnskab..

Brugeravatar
FrederikF
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2378
Tilmeldt: 5. jan 2015, 21:25
Interesser: Våben, ammunition, jagt
Geografisk sted: Gentofte
Has thanked: 304 times
Been thanked: 605 times

Re: Vildsvin med skind på

Indlæg af FrederikF » 14. sep 2017, 20:54

Da jeg var knægt skød og hjemmeslagtede vi en del svin - godt nok ikke vilde, men blandt andet nogle voldsomt behårede kobberfarvede skiderikker :-)
Den metode vi brugte til at fjerne hår virkede rigtig godt.
Når svinet er afblødt, bindes det på en træstige (så er den nem at bære rundt med). Gammelt metalbadekar fyldes med vand og der tændes bål under. Når vandet er kogende sænkes svine ned i vandet - hygger sig ganske kortvarigt, derefter op med svinet og skraberiet kan begynde. Vi havde nogen metal tragte/kopper at skrabe med (beregnet til formålet), men knive kan sagtens bruges.
Til at svide genstridige hår er ukrudtsbrænderen fin. Er sikker på at vildsvine svær er fremragende - og tror ikke man skal være alt for bekymret for eventuelle hårsække - har spist masser af "hvide svin" (der godt nok var sorte - men det er en anden snak), hvor hårrødderne sad tilbage - her ses det mindre end på de sorte, men man mærker smager det altså ikke.

Kenned
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2222
Tilmeldt: 28. mar 2008, 12:52
Interesser: UV-jagt, våben, Teknik
Geografisk sted: København S
Has thanked: 459 times
Been thanked: 349 times

Re: Vildsvin med skind på

Indlæg af Kenned » 15. sep 2017, 08:17

Woodmarster skrev:Spiste nu ikke huden på denne bov.. hårsækkene sider jo stadig i..

MEN fedt laget holder på kød saften..
Og er lige til og pille af når den er færdig
"Grise har også hudorme" er grunden til at det kan være svært at spise flæskesvær nogle gange :puke:

Hilsen Kenneth
Jeg er multi-religiøs - jeg tror lige lidt på alle religioner

Lassescout
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 4974
Tilmeldt: 6. okt 2006, 19:13
Interesser: Jagt. Riffelskydning.
Geografisk sted: Fyn.
Has thanked: 491 times
Been thanked: 1132 times

Re: Vildsvin med skind på

Indlæg af Lassescout » 19. sep 2017, 13:53

Det skal prøves!

Jeg læste godtnok at Freddy Wulff havde en metode med at svide grisen over et bål, hvorefter den blev tilberedt med skindet på. Jeg besluttede straks, at ukrudsbrænderen må være den vesteuropæiske løsning :smile: .

...Jeg har bare ikke prøvet det endnu.
Hilsen Lasse.

... Buy the best and cry once.

Woodmarster
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 189
Tilmeldt: 15. okt 2009, 18:00
Interesser: jagt, klubskydning 22 og grov
Geografisk sted: sønderjylland
Has thanked: 32 times
Been thanked: 44 times

Re: Vildsvin med skind på

Indlæg af Woodmarster » 19. sep 2017, 17:07

Lassescout skrev:Det skal prøves!

Jeg læste godtnok at Freddy Wulff havde en metode med at svide grisen over et bål, hvorefter den blev tilberedt med skindet på. Jeg besluttede straks, at ukrudsbrænderen må være den vesteuropæiske løsning :smile: .

...Jeg har bare ikke prøvet det endnu.
Det kan du roligt prøve.. det var i al beskedenhed på " freddy's farm" i new Zealand ,jeg lærte den metode..

Når kødet skulle tilberedes blev det taget ud af fryseren. Og direkte i ovnen 10-12 timer ved 100grader..
Vedhæftede filer
IMG_2015.JPG
IMG_2058.JPG
Den tid vi bruger på jagt og fiskeri tæller vor herre ik med i det store regnskab..

Besvar