Pulled Pork - igen!
: 18. jul 2017, 00:37
Ja nu vover jeg altså pelsen, og oprettet indlægget inden maden er færdigt med fare for at det hele ramler sammen undervejs.
Dette er ''min'' måde at lave pulled pork på. Det plejer at gå godt - men har også før fejlet totalt... Så nu ser vi hvordan det ser ud i morgen ved 18-19 tiden
Jeg reservere et par kommentarer til opdateringer i morgen, da der også skal bages, laves coleslaw, bbq sauce osv., min tanke er, at det gerne skulle ende med en komplet ''pulled pork guide'' .
Men her begynder vi altså med svinet!
Jeg startede idag kl. 12.00 med at krydre en nakkefilet. Til det bruger jeg en hjemmeblandet dry rub. Hvilken rub man benytter er spørgsmål smag! Eller nærmere religion jeg kan godt lide en sød og stærk rub, og gerne massere af den så man får en god bark på sit svin. Hvilket også er grunden til, at jeg mener pulled pork skal laves på grill
Blandingsforholdet har jeg ikke, men rub'en bygger dog på følgende ingredienser:
- Paprika
- Ceyennepeber & chileflakes
- Løg og hvidløgspulver
- Kryddersalt & peber
- Brun farin
Nakkefileten gnides godt ind i rub'en, ingen smalle steder her! Efterfølgende pakkes den ind i film og stilles på køl. Minimum natten over - men gerne 24 timer. Min får i denne omgang lov at stå ca. 18 timer.
Her fra er der ikke rigtigt andet at gøre, end at forberede grillen til næste morgen. Jeg regner med ca. 10-12 timer i grillen og jeg starter grillen op kl. 06.00 - så det gør mig ikke noget, at den er klargjort aftenen i forvejen
Jeg benytter ring of fire metoden når jeg griller pulled pork- eller andet som kræver en relativ lav temperatur over mange timer. Vil ikke gå for meget i detaljer med det, da der findes et hav af variationer og beskrivelser rundt omkring på nettet. I ''min'' version er det to ringe af kul i grillen og med røgtræ på toppen, som tændes i den ene side og som så stille brænder rundt i grillen og holder en stabil temperatur... hvis ikke ringen går ud under vejs! :krydsser:
Godnat fortsættelse følger.
Dette er ''min'' måde at lave pulled pork på. Det plejer at gå godt - men har også før fejlet totalt... Så nu ser vi hvordan det ser ud i morgen ved 18-19 tiden
Jeg reservere et par kommentarer til opdateringer i morgen, da der også skal bages, laves coleslaw, bbq sauce osv., min tanke er, at det gerne skulle ende med en komplet ''pulled pork guide'' .
Men her begynder vi altså med svinet!
Jeg startede idag kl. 12.00 med at krydre en nakkefilet. Til det bruger jeg en hjemmeblandet dry rub. Hvilken rub man benytter er spørgsmål smag! Eller nærmere religion jeg kan godt lide en sød og stærk rub, og gerne massere af den så man får en god bark på sit svin. Hvilket også er grunden til, at jeg mener pulled pork skal laves på grill
Blandingsforholdet har jeg ikke, men rub'en bygger dog på følgende ingredienser:
- Paprika
- Ceyennepeber & chileflakes
- Løg og hvidløgspulver
- Kryddersalt & peber
- Brun farin
Nakkefileten gnides godt ind i rub'en, ingen smalle steder her! Efterfølgende pakkes den ind i film og stilles på køl. Minimum natten over - men gerne 24 timer. Min får i denne omgang lov at stå ca. 18 timer.
Her fra er der ikke rigtigt andet at gøre, end at forberede grillen til næste morgen. Jeg regner med ca. 10-12 timer i grillen og jeg starter grillen op kl. 06.00 - så det gør mig ikke noget, at den er klargjort aftenen i forvejen
Jeg benytter ring of fire metoden når jeg griller pulled pork- eller andet som kræver en relativ lav temperatur over mange timer. Vil ikke gå for meget i detaljer med det, da der findes et hav af variationer og beskrivelser rundt omkring på nettet. I ''min'' version er det to ringe af kul i grillen og med røgtræ på toppen, som tændes i den ene side og som så stille brænder rundt i grillen og holder en stabil temperatur... hvis ikke ringen går ud under vejs! :krydsser:
Godnat fortsættelse følger.