MØR rådyrkølle, hvordan?
- Langenge
- This member is
- Indlæg: 7310
- Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
- Interesser: Gamle våben og bamser
- Geografisk sted: Region midtjylland
- Has thanked: 287 times
- Been thanked: 1072 times
MØR rådyrkølle, hvordan?
Jeg har tidligere, på helt standard manér, lavet lækre møre rådyrkøller.
Men den sidste jeg stegte i ovnen, var en smule sej. Jeg har en mere i fryseren, som stammer fra samme dyr som den, der blev en smule sej.
Den vil jeg gerne servere på søndag, men har I nogle gode råd til at tilberede sådan en, der åbenbart har en tendens til at blive en smule sej
Men den sidste jeg stegte i ovnen, var en smule sej. Jeg har en mere i fryseren, som stammer fra samme dyr som den, der blev en smule sej.
Den vil jeg gerne servere på søndag, men har I nogle gode råd til at tilberede sådan en, der åbenbart har en tendens til at blive en smule sej
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
-
- Platin Member
- Indlæg: 11093
- Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
- Interesser: Guns 'n' bunnies
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 733 times
- Been thanked: 2636 times
Re: MØR rådyrkølle, hvordan?
Saltdej, som en NVF'er beskrev herinde, har jeg haft en glimrende erfaring med!
Her; https://www.nordisk-forum.dk/viewtopic.php?f=67&t=65022
Her; https://www.nordisk-forum.dk/viewtopic.php?f=67&t=65022
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.
- Langenge
- This member is
- Indlæg: 7310
- Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
- Interesser: Gamle våben og bamser
- Geografisk sted: Region midtjylland
- Has thanked: 287 times
- Been thanked: 1072 times
Re: MØR rådyrkølle, hvordan?
Jamen er det ikke bare for at holde mere på saften. Den bliver vel ikke mere mør af indpakningen, eller???C-X skrev:Saltdej, som en NVF'er beskrev herinde, har jeg haft en glimrende erfaring med!
Her; https://www.nordisk-forum.dk/viewtopic.php?f=67&t=65022
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
-
- Platin Member
- Indlæg: 11093
- Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
- Interesser: Guns 'n' bunnies
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 733 times
- Been thanked: 2636 times
Re: MØR rådyrkølle, hvordan?
Jeg fandt det i hvert fald særdeles mørt og lækkert da jeg prøvede. Safterne er også med til at gøre kødet mørt. Ofte tager vi jo for mange hinder af vildtet, som alligevel ville være smeltet under tilberedning, således kødet bliver tørt og sejt.
En anden fordel var, at krydderierne kunne smages helt ind til benet! Det har jeg ligegodt aldrig oplevet på andre måder.
En anden fordel var, at krydderierne kunne smages helt ind til benet! Det har jeg ligegodt aldrig oplevet på andre måder.
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.
- BentxBetjent
- Platin Member
- Indlæg: 3740
- Tilmeldt: 22. mar 2012, 23:24
- Interesser: Rifler, airguns
- Geografisk sted: Udenfor Horsens
- Has thanked: 651 times
- Been thanked: 661 times
Re: MØR rådyrkølle, hvordan?
Steg den á la Wellington..
Brunes, stilles til afkøling.
Svits og kog ind.. champignon, løg og krydderier. afkøles.
Det kan man faktisk gøre dagen før.
En plade butterdej ud på køkkenbordet,
fordel champignon med mere til 2 cm fra kanterne, evt. lidt flere krydderier.
pensl kanter med æg+mælk+kaffe.
Luk køllen HELT inde, tryk evt. med gaffel ved alle samlinger..
Pensl butterdejen.
Jag et termometer i køllen.
I ovn eller grill til ønsket kernetemperatur.
Brunes, stilles til afkøling.
Svits og kog ind.. champignon, løg og krydderier. afkøles.
Det kan man faktisk gøre dagen før.
En plade butterdej ud på køkkenbordet,
fordel champignon med mere til 2 cm fra kanterne, evt. lidt flere krydderier.
pensl kanter med æg+mælk+kaffe.
Luk køllen HELT inde, tryk evt. med gaffel ved alle samlinger..
Pensl butterdejen.
Jag et termometer i køllen.
I ovn eller grill til ønsket kernetemperatur.
Når statsmænd tyr til vold, er det menneskeheden der lider.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Det tager kun 2 minutter ..........
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Det tager kun 2 minutter ..........
- FrederikF
- Platin Member
- Indlæg: 2384
- Tilmeldt: 5. jan 2015, 21:25
- Interesser: Våben, ammunition, jagt
- Geografisk sted: Gentofte
- Has thanked: 305 times
- Been thanked: 618 times
Re: MØR rådyrkølle, hvordan?
Eller lav den "sous vide" (eneste problem ved metoden er at den er blevet moderne;))
Vakuumpak køllen, der er indgnedet i salt/peber samt evt krydderi som enebær.
Evt en sjat cognac ved og tørrede svampe.
Ned i en stor gryde med vand. Termometer i gryden. Tænd for gryden og kontroller termometer. Ved 62 grader skruer du ned.
Nu skal der så justered tempeeratur - du vil holde de 62. Låget på gryden kan åbned mert eller mindre for at finjustere.
Når du har en konstant temperatur, så er det bare at vente 12 timer.
Garanteret mør dyrekølle er resultatet.
Fløde ved fonden fra posen.
Køllen i et ildfast fad og under grillen, eller brunes i en stege gryde.
Velbekomme
Vakuumpak køllen, der er indgnedet i salt/peber samt evt krydderi som enebær.
Evt en sjat cognac ved og tørrede svampe.
Ned i en stor gryde med vand. Termometer i gryden. Tænd for gryden og kontroller termometer. Ved 62 grader skruer du ned.
Nu skal der så justered tempeeratur - du vil holde de 62. Låget på gryden kan åbned mert eller mindre for at finjustere.
Når du har en konstant temperatur, så er det bare at vente 12 timer.
Garanteret mør dyrekølle er resultatet.
Fløde ved fonden fra posen.
Køllen i et ildfast fad og under grillen, eller brunes i en stege gryde.
Velbekomme
- Langenge
- This member is
- Indlæg: 7310
- Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
- Interesser: Gamle våben og bamser
- Geografisk sted: Region midtjylland
- Has thanked: 287 times
- Been thanked: 1072 times
Re: MØR rådyrkølle, hvordan?
Men er det ikke bare en variation af saltdejen, der blot skal bevare saften inde i stegenBentxBetjent skrev:Steg den á la Wellington..
Brunes, stilles til afkøling.
Svits og kog ind.. champignon, løg og krydderier. afkøles.
Det kan man faktisk gøre dagen før.
En plade butterdej ud på køkkenbordet,
fordel champignon med mere til 2 cm fra kanterne, evt. lidt flere krydderier.
pensl kanter med æg+mælk+kaffe.
Luk køllen HELT inde, tryk evt. med gaffel ved alle samlinger..
Pensl butterdejen.
Jag et termometer i køllen.
I ovn eller grill til ønsket kernetemperatur.
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
- Langenge
- This member is
- Indlæg: 7310
- Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
- Interesser: Gamle våben og bamser
- Geografisk sted: Region midtjylland
- Has thanked: 287 times
- Been thanked: 1072 times
Re: MØR rådyrkølle, hvordan?
Har jeg faktisk overvejet, og har også alt sous vide udstyr....FrederikF skrev:Eller lav den "sous vide" (eneste problem ved metoden er at den er blevet moderne;))
Vakuumpak køllen, der er indgnedet i salt/peber samt evt krydderi som enebær.
Evt en sjat cognac ved og tørrede svampe.
Ned i en stor gryde med vand. Termometer i gryden. Tænd for gryden og kontroller termometer. Ved 62 grader skruer du ned.
Nu skal der så justered tempeeratur - du vil holde de 62. Låget på gryden kan åbned mert eller mindre for at finjustere.
Når du har en konstant temperatur, så er det bare at vente 12 timer.
Garanteret mør dyrekølle er resultatet.
Fløde ved fonden fra posen.
Køllen i et ildfast fad og under grillen, eller brunes i en stege gryde.
Velbekomme
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
- ESAF
- Gold Member
- Indlæg: 993
- Tilmeldt: 3. okt 2016, 12:27
- Interesser: Gamle våben
- Geografisk sted: Nordjylland og Grønland
- Has thanked: 171 times
- Been thanked: 209 times
Re: MØR rådyrkølle, hvordan?
Jeg pakkede engang een ind i et stort viskestykke, og begravede den 1 meter nede i en kæmpe flisbunke.
Der lå den en lille uge og hyggede sig sammen med et par laurbærblade, salt, peber og et hakket hvidløg. Efter opgravning blev den brunet i ovnen (grill) ganske kort.
Den var sindssygt mør og smagte guddommeligt komposteringsvarmen havde simpelthen bagt den langsomt, samtidig med at der blev holdt på fugten. Der var en let røget bismag som klædte kødet pissegodt.
Om det er helt i tråd med almindelige hygiejneforskrifter aner jeg ikke, jeg har en ekstremt stærk mave
Der lå den en lille uge og hyggede sig sammen med et par laurbærblade, salt, peber og et hakket hvidløg. Efter opgravning blev den brunet i ovnen (grill) ganske kort.
Den var sindssygt mør og smagte guddommeligt komposteringsvarmen havde simpelthen bagt den langsomt, samtidig med at der blev holdt på fugten. Der var en let røget bismag som klædte kødet pissegodt.
Om det er helt i tråd med almindelige hygiejneforskrifter aner jeg ikke, jeg har en ekstremt stærk mave
"Religion is stupid anyway. I mean, a virgin gets pregnant by a ghost! You would never get away with that in a divorce court, would you?" ~ Lemmy Kilmister
- Langenge
- This member is
- Indlæg: 7310
- Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
- Interesser: Gamle våben og bamser
- Geografisk sted: Region midtjylland
- Has thanked: 287 times
- Been thanked: 1072 times
Re: MØR rådyrkølle, hvordan?
Jeg kunne godt skaffe en flisbunke i en fart, men jeg har ikke en uge
Men det lader til, at der er bred enighed om noget med indpakning, så det prøver vi
Men det lader til, at der er bred enighed om noget med indpakning, så det prøver vi
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
- FrederikF
- Platin Member
- Indlæg: 2384
- Tilmeldt: 5. jan 2015, 21:25
- Interesser: Våben, ammunition, jagt
- Geografisk sted: Gentofte
- Has thanked: 305 times
- Been thanked: 618 times
Re: MØR rådyrkølle, hvordan?
Flisbunken kan være fin. De kan opnå en ganske høj temperatur.
Hvis man vælger så lang en tilberedningstid, så bør man kontrolmåle temp i flisdyngen og sikre sig at denne er så høj at bakterier ikke trives (ingen maver er så stærke at en uge i ideelle bakterievækstområde ikke er et seriøst problem - måske undtaget gribbe, sjakaler o.lign.).
Hvis man vælger så lang en tilberedningstid, så bør man kontrolmåle temp i flisdyngen og sikre sig at denne er så høj at bakterier ikke trives (ingen maver er så stærke at en uge i ideelle bakterievækstområde ikke er et seriøst problem - måske undtaget gribbe, sjakaler o.lign.).
-
- Gold Member
- Indlæg: 922
- Tilmeldt: 5. feb 2004, 01:44
- Geografisk sted: Kbh.
- Has thanked: 126 times
- Been thanked: 264 times
Re: MØR rådyrkølle, hvordan?
Jeg anskaffede mig også sous vide sidste år, netop med det formål at tilberede noget af alt det vildt jeg har i fryseren, men det har endnu ikke for mig været den store succes, så det holdt jeg op med igen. Ifølge hvad jeg har kunnet læse mig til, gav jeg det tilsyneladende alt for lang tid til at starte med (det blev blævret og leveragtigt), så prøvede også med meget kortere tid, men det gav nu ikke en markant forskel i forhold til hvordan jeg plejer.
FrederikF's metode skal nok afprøves, men jeg synes det lyder helt vildt med 12 timer i SV'en?
FrederikF's metode skal nok afprøves, men jeg synes det lyder helt vildt med 12 timer i SV'en?
- FrederikF
- Platin Member
- Indlæg: 2384
- Tilmeldt: 5. jan 2015, 21:25
- Interesser: Våben, ammunition, jagt
- Geografisk sted: Gentofte
- Has thanked: 305 times
- Been thanked: 618 times
Re: MØR rådyrkølle, hvordan?
Jeg ville normalt også give 6-8 timer i SV MEN, når man ved der er tale om en sej kølle, så skal der altså flere timer til.
Lidt som ældre grågæs bliver super lækre efter lidt for mange timer i varmt andefedt :))
Lidt som ældre grågæs bliver super lækre efter lidt for mange timer i varmt andefedt :))
- ESAF
- Gold Member
- Indlæg: 993
- Tilmeldt: 3. okt 2016, 12:27
- Interesser: Gamle våben
- Geografisk sted: Nordjylland og Grønland
- Has thanked: 171 times
- Been thanked: 209 times
Re: MØR rådyrkølle, hvordan?
God pointeFrederikF skrev:Flisbunken kan være fin. De kan opnå en ganske høj temperatur.
Hvis man vælger så lang en tilberedningstid, så bør man kontrolmåle temp i flisdyngen og sikre sig at denne er så høj at bakterier ikke trives (ingen maver er så stærke at en uge i ideelle bakterievækstområde ikke er et seriøst problem - måske undtaget gribbe, sjakaler o.lign.).
Jeg målte ved nedgravning med et termometer, der var omkring 65 grader, så det burde være ok. Da jeg gravede den op var der endda en lille smule varmere. Jeg overlevede i hvert fald uden hverken musetyfus eller pølseforgiftning. Om min mave derudover er hærdet af skerpikjøt og andet gammel mad skal jeg ikke kunne sige.
"Religion is stupid anyway. I mean, a virgin gets pregnant by a ghost! You would never get away with that in a divorce court, would you?" ~ Lemmy Kilmister
- Ras.Killing
- Platin Member
- Indlæg: 5164
- Tilmeldt: 15. mar 2009, 22:00
- Interesser: Jagt & pistolskydning
- Geografisk sted: Sy'Fyn
- Has thanked: 1009 times
- Been thanked: 1372 times
Re: MØR rådyrkølle, hvordan?
Lang tid, lav temperatur. Den sidste dyrekølle jeg lavede blev så mør at den overhovedet ikke var til at arbejde med... forstadiet lige før mos vil jeg mene... den blev faktisk FOR mør. Den blev lavet i ovn forresten.
"The culture I stand for is sometimes lost into today's society, when in fact society was built on the culture of The Hunter.
Make Fyn fin again!
Make Fyn fin again!
- Langenge
- This member is
- Indlæg: 7310
- Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
- Interesser: Gamle våben og bamser
- Geografisk sted: Region midtjylland
- Has thanked: 287 times
- Been thanked: 1072 times
Re: MØR rådyrkølle, hvordan?
Jeg har besluttet mig til noget med indpakning, salt eller butterdej, og så 10-12 timer i ovnen ved omkring 90-100 grader.
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
- Ras.Killing
- Platin Member
- Indlæg: 5164
- Tilmeldt: 15. mar 2009, 22:00
- Interesser: Jagt & pistolskydning
- Geografisk sted: Sy'Fyn
- Has thanked: 1009 times
- Been thanked: 1372 times
Re: MØR rådyrkølle, hvordan?
Ja hvis det ikke bliver mørt, så er der ikke noget som gør
"The culture I stand for is sometimes lost into today's society, when in fact society was built on the culture of The Hunter.
Make Fyn fin again!
Make Fyn fin again!
- Langenge
- This member is
- Indlæg: 7310
- Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
- Interesser: Gamle våben og bamser
- Geografisk sted: Region midtjylland
- Has thanked: 287 times
- Been thanked: 1072 times
Re: MØR rådyrkølle, hvordan?
Vi må se. Den blev taget op af fryseren i morges, ligger i køleskabet, og kommer i ovnen i morgen tidlig
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
-
- Silver Member
- Indlæg: 478
- Tilmeldt: 17. maj 2013, 13:48
- Interesser: jagt og natur
- Geografisk sted: Djursland
- Has thanked: 609 times
- Been thanked: 165 times
Re: MØR rådyrkølle, hvordan?
Det har jeg også oplevet, konsistens næsten som leverpostej. Folk var glade og roste køllen. Jeg tror jeg gav den 7 timer i ovnen ved 110grader. Så lang tid får en rådyrkølle ikke igen hos mig.Ras.Killing skrev:Lang tid, lav temperatur. Den sidste dyrekølle jeg lavede blev så mør at den overhovedet ikke var til at arbejde med... forstadiet lige før mos vil jeg mene... den blev faktisk FOR mør. Den blev lavet i ovn forresten.
Forslag: 4-5 timer, 110 grader.
-
- Silver Member
- Indlæg: 478
- Tilmeldt: 17. maj 2013, 13:48
- Interesser: jagt og natur
- Geografisk sted: Djursland
- Has thanked: 609 times
- Been thanked: 165 times
Re: MØR rådyrkølle, hvordan?
Langenge skrev:Jeg har besluttet mig til noget med indpakning, salt eller butterdej, og så 10-12 timer i ovnen ved omkring 90-100 grader.
Lad os høre hvordan det går, om resultatet bliver postej eller mørt kød.
- Langenge
- This member is
- Indlæg: 7310
- Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
- Interesser: Gamle våben og bamser
- Geografisk sted: Region midtjylland
- Has thanked: 287 times
- Been thanked: 1072 times
Re: MØR rådyrkølle, hvordan?
Jaae, nu er den jo i ovnen. Den kom ind klokken cirka ni, ved 100 grader, efter en gang bruning under grill.
Jeg havde hverken tid eller overskud til butterdej eller saltdej, så den kom i et dybt fad med lidt løg og en øl, efter den var brunet og gnedet med krydderier og rigeligt smør. Så blev det hele pakket tæt ind i et par gange bagepapir og et par lag sølvpapir til sidst. Burde være nogenlunde tæt.
Så må vi se hvordan den bliver
Jeg plejer godt at kunne lave mad, så gæsterne bliver nok skuffede, hvis den ikke bliver god.
Jeg havde hverken tid eller overskud til butterdej eller saltdej, så den kom i et dybt fad med lidt løg og en øl, efter den var brunet og gnedet med krydderier og rigeligt smør. Så blev det hele pakket tæt ind i et par gange bagepapir og et par lag sølvpapir til sidst. Burde være nogenlunde tæt.
Så må vi se hvordan den bliver
Jeg plejer godt at kunne lave mad, så gæsterne bliver nok skuffede, hvis den ikke bliver god.
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
- Ras.Killing
- Platin Member
- Indlæg: 5164
- Tilmeldt: 15. mar 2009, 22:00
- Interesser: Jagt & pistolskydning
- Geografisk sted: Sy'Fyn
- Has thanked: 1009 times
- Been thanked: 1372 times
Re: MØR rådyrkølle, hvordan?
Vi venter spændt
"The culture I stand for is sometimes lost into today's society, when in fact society was built on the culture of The Hunter.
Make Fyn fin again!
Make Fyn fin again!
- Langenge
- This member is
- Indlæg: 7310
- Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
- Interesser: Gamle våben og bamser
- Geografisk sted: Region midtjylland
- Has thanked: 287 times
- Been thanked: 1072 times
Re: MØR rådyrkølle, hvordan?
Turde ikke andet end at åbne og smage her klokken fem.
Konsistens og smag som dårlig leverpostej.
Kørte op i Brugsen og fik fat i en australsk culotte.
Konsistens og smag som dårlig leverpostej.
Kørte op i Brugsen og fik fat i en australsk culotte.
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
- Ras.Killing
- Platin Member
- Indlæg: 5164
- Tilmeldt: 15. mar 2009, 22:00
- Interesser: Jagt & pistolskydning
- Geografisk sted: Sy'Fyn
- Has thanked: 1009 times
- Been thanked: 1372 times
Re: MØR rådyrkølle, hvordan?
Øv!
Men ud fra det må vi næsten kunne konkludere at det er valg af tilberedning og ikke dyret som har spillet ind. Eftersom første kølle vaj sej, og den sidste overmør (findes det ord?).
Tror også den jeg lavede var omkring 7-8 timer under vejs ved relativ lav temperatur - og det er altså ''for meget'', det bliver simpelhen alt for mørt.
...Men om ikke andet lykkedes missionen med en mør dyrekølle
Men ud fra det må vi næsten kunne konkludere at det er valg af tilberedning og ikke dyret som har spillet ind. Eftersom første kølle vaj sej, og den sidste overmør (findes det ord?).
Tror også den jeg lavede var omkring 7-8 timer under vejs ved relativ lav temperatur - og det er altså ''for meget'', det bliver simpelhen alt for mørt.
...Men om ikke andet lykkedes missionen med en mør dyrekølle
"The culture I stand for is sometimes lost into today's society, when in fact society was built on the culture of The Hunter.
Make Fyn fin again!
Make Fyn fin again!