BBQ ribs
- Bowman76
- Bronze Member
- Indlæg: 111
- Tilmeldt: 13. feb 2015, 14:18
- Interesser: Buejagt, lystfiskeri
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 55 times
BBQ ribs
15 sider spareribs - 8 kG. Der skal fortæres til fødselsdagsfest i eftermiddag.
De får 5 timer ved 130 °C.
Ammenam :savl: :savl: :eating:
De får 5 timer ved 130 °C.
Ammenam :savl: :savl: :eating:
- Christian
- Silver Member
- Indlæg: 364
- Tilmeldt: 7. jun 2005, 08:16
- Interesser: Bajonetter, Kampknive, Værktøj
- Geografisk sted: Grindsted
- Has thanked: 84 times
- Been thanked: 49 times
Re: BBQ ribs
Det ser godtnok lækkert ud Jeg bliver ret misundelig
Venlig hilsen
Venlig hilsen
Samlere er lykkeligere mennesker, jeg samler på rigtig mange ting, så jeg er meget lykkelig.
- Bowman76
- Bronze Member
- Indlæg: 111
- Tilmeldt: 13. feb 2015, 14:18
- Interesser: Buejagt, lystfiskeri
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 55 times
Re: BBQ ribs
Om nom nom, hvor blev de gode. Gæsterne spiste ikke -
de åd! De åd som om de ikke havde fået noget i dagevis op til
Og alligevel stod den på rester her til aften.
de åd! De åd som om de ikke havde fået noget i dagevis op til
Og alligevel stod den på rester her til aften.
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21723
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 2372 times
Re: BBQ ribs
Kunne du lokkes til at slippe lidt detaljer?
Hvordan og med hvad var de eksempelvis marineret?
Hvordan og med hvad var de eksempelvis marineret?
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Ras.Killing
- Platin Member
- Indlæg: 5165
- Tilmeldt: 15. mar 2009, 22:00
- Interesser: Jagt & pistolskydning
- Geografisk sted: Sy'Fyn
- Has thanked: 1009 times
- Been thanked: 1372 times
Re: BBQ ribs
Elsker bbq ribs! hvis du endnu ikke har forsøgt dig med tværreb, så er det også genialt
"The culture I stand for is sometimes lost into today's society, when in fact society was built on the culture of The Hunter.
Make Fyn fin again!
Make Fyn fin again!
- Bowman76
- Bronze Member
- Indlæg: 111
- Tilmeldt: 13. feb 2015, 14:18
- Interesser: Buejagt, lystfiskeri
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 55 times
Re: BBQ ribs
Sorry for det sene svar. Normalt plejer jeg at få besked, når der svares i tråde, men denne gang fik jeg ikkeRefraktorius skrev:Kunne du lokkes til at slippe lidt detaljer?
Hvordan og med hvad var de eksempelvis marineret?
Selve rub´en blev udlånt af en ven, så jeg kender ikke opskriften. Men selve glace-saucen består af flg.
500 G tomatketchup
300 G brun farin
1,5 tsk. fuld instant coffee, pulveriseret i en morter (altså 1,5 tsk.fuld pulver, når det er knust)
Tabasco efter smag
OBS ! Tilberedningen foregik på en træpillegrill, så tidsangivelser kan I ikke regne helt med på en alm. kulgrill.
1. Forberedelse.
1.1. Fjern hinden på bensiden (ultra vigtigt !)
1.2. Drys krydderi udover, så det dækker. Klap gerne lidt, så det hænger ved og drys evt. efter.
Bemærk - ingen forudgående marinering.
1.3. Vådservietter (se hovedpkt. 3)
2. Selve bbq delen.
Temperaturen igennem hele processen lå på 130 grader Celsius.
2.1. 40 minutter på risten (indirekte).
2.2. Tag dem af, pak ind i staniol, med bensiden nedad, hæld æblecider ved og fordel lidt smør udover hvert ben. Giv dem 2,5-3 timer.
2.3. Pak benene ud af staniolen. Lad dem hvile i ca. 20 minutter.
2.4. Giv dem ca. 45 minutter til en time på risten (indirekte), men hold øje med dem løbende. Det er i denne fase, der pensles med glace i tyndt ! lag. Hellere vende og pensle dem 3,4 gange på hver siden, end give dem ét tykt lag.
Ved pkt. 2.1 og pkt. 2.4 kan man give et par sprøjt med æblecider, men pas endelig på med ikke at overdrive. Ellers bliver benene til den sure side.
3. Afslutning
3.1 Tag benene af grillen, pak dem ind i flere lag staniol og lad dem hvile i 20-30 minutter.
3.2 Æd ! og sørg for at have vådservietter inden for rækkevidde
På en trækulsgrill, ville tiderne nærmere hedde 3 timer (indirekte), 1,5-2 timer i staniol, 35-45 minutter (indirekte) og en temp. på ca. 110-120 grader Celsius. Hvis siderne begynder at blive for mørke, kan man lægge staniol ude i siderne, for at beskytte mod for hård varme.
- Allan3
- Gold Member
- Indlæg: 706
- Tilmeldt: 26. aug 2010, 22:45
- Interesser: Jagt, våbensamling, Skydning
- Geografisk sted: Sydsjælland
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 67 times
Re: BBQ ribs
Selvom klokken kun er 0935 så fik jeg lige lyst til en gang BBQ ribs.
Din metode skal helt sikkert prøves en dag, da de ser super lækre ud
Din metode skal helt sikkert prøves en dag, da de ser super lækre ud
- Christian
- Silver Member
- Indlæg: 364
- Tilmeldt: 7. jun 2005, 08:16
- Interesser: Bajonetter, Kampknive, Værktøj
- Geografisk sted: Grindsted
- Has thanked: 84 times
- Been thanked: 49 times
Re: BBQ ribs
Det ser sandelig lækkert ud, og ben med kød på, ikke Jensens kødløse ben. Er de købt ve en lokal slagter?
Venlig hilsen
Venlig hilsen
Samlere er lykkeligere mennesker, jeg samler på rigtig mange ting, så jeg er meget lykkelig.
- Bowman76
- Bronze Member
- Indlæg: 111
- Tilmeldt: 13. feb 2015, 14:18
- Interesser: Buejagt, lystfiskeri
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 55 times
Re: BBQ ribs
De er købt hos slagteren i Kvickly, Helsinge......og det er ikke deres "standardben"Christian skrev:Det ser sandelig lækkert ud, og ben med kød på, ikke Jensens kødløse ben. Er de købt ve en lokal slagter?
Venlig hilsen