Svineskank.

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Ras.Killing
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5152
Tilmeldt: 15. mar 2009, 22:00
Interesser: Jagt & pistolskydning
Geografisk sted: Sy'Fyn
Has thanked: 1008 times
Been thanked: 1366 times

Svineskank.

Indlæg af Ras.Killing » 6. mar 2017, 15:55

Forsøgte mig i sidste uge med en udskæring jeg ikke har haft imellem fingrene før, en svineskank, og jeg blev overrasket!

Skanken ridsede jeg hele vejen rundt, og gned i salt og peber som var det en flæskesteg. Den fik efterfølgende 3 timer i ovnen ved 160*, placeret i et ildfast fad med lidt væde, urter, løg osv. til fon, og til sidst 5-10 min ved grill for at gøre sværren helt sprød.

Et fantastisk stykke svin! Bestemt ikke sidste gang at det serveres her i huset. Mørt, meget saftigt, massere af smag. Enkelte steder var til den fede side, men det kan jo skæres fra.
Vedhæftede filer
17012452_10211131365391884_387639406_n.jpg
17012452_10211131365391884_387639406_n.jpg (284.98 KiB) Vist 13809 gange
17078111_10211131365311882_719682854_n.jpg
17078111_10211131365311882_719682854_n.jpg (287.49 KiB) Vist 13809 gange
"The culture I stand for is sometimes lost into today's society, when in fact society was built on the culture of The Hunter.

Make Fyn fin again!

Brugeravatar
Caspian1911
Moderator
Moderator
Indlæg: 4065
Tilmeldt: 1. nov 2006, 16:59
Interesser: IPSC, gamle danske våben
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 564 times
Been thanked: 368 times

Re: Svineskank.

Indlæg af Caspian1911 » 6. mar 2017, 17:15

Nøøj, det ser lækker ud.

Spændende ny måde at tilberede anderledes udskæringer på. :eating:
As I hurtled through space, one thought kept crossing my mind - every part of this rocket was supplied by the lowest bidder.
~ John Glenn, RIP


Aratan
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 405
Tilmeldt: 1. jul 2014, 12:48
Interesser: Jagt, natur og oplevelser
Geografisk sted: Vestsjaelland
Geografisk sted: Vestsjalland, Denmark
Has thanked: 32 times
Been thanked: 133 times

Re: Svineskank.

Indlæg af Aratan » 6. mar 2017, 17:15

Schweinhaxe hedder det vist i Bayern, en grillet videreudvikling af Eisbein...

Øv nu blev jeg sulten...
12/76
.308
6,55x55
.22lr

Bobo
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1301
Tilmeldt: 1. jun 2014, 15:04
Interesser: jagt, natur, vildt, hund, osv
Geografisk sted: sydjylland
Has thanked: 522 times
Been thanked: 234 times

Re: Svineskank.

Indlæg af Bobo » 6. mar 2017, 17:52

Aratan skrev:Schweinhaxe hedder det vist i Bayern, en grillet videreudvikling af Eisbein...
det er lige det det gør :thumbup:
Bobo ------ Igen uden billeder

C-X
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 11047
Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
Interesser: Guns 'n' bunnies
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 725 times
Been thanked: 2624 times

Re: Svineskank.

Indlæg af C-X » 6. mar 2017, 18:01

Det bedste stykke på svinet! :thumbup:
Plejer at lave dem på samme vis. Det er bare kræs.
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

Bobo
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1301
Tilmeldt: 1. jun 2014, 15:04
Interesser: jagt, natur, vildt, hund, osv
Geografisk sted: sydjylland
Has thanked: 522 times
Been thanked: 234 times

Re: Svineskank.

Indlæg af Bobo » 6. mar 2017, 18:08

Og til trådstarter vil jeg bare sige, nu er du nødt til at fortsætte. Skank fra gris, lam, okse, krondyr, rådyr, elg og for den sags skyld hare/kanin er fantastisk kød hvis det bliver til beredt på den rigtige måde, og evt. kan man bare braisere det så er alting bare godt, og tit er det lidt en overset ( og billig ) udskæring.
Bobo ------ Igen uden billeder

C-X
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 11047
Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
Interesser: Guns 'n' bunnies
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 725 times
Been thanked: 2624 times

Re: Svineskank.

Indlæg af C-X » 6. mar 2017, 18:15

Billige synes jeg nu ikke de er længere. De er, som flankesteak, gået hen og er blevet populære og dyrere. Det eneste kød der er billigt, er det hvor datoen er ved at løbe og det der kan findes i vejsiden.
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

Brugeravatar
Ølgaard
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2301
Tilmeldt: 27. apr 2009, 12:52
Interesser: Håndvåben - Blankvåben
Geografisk sted: KBH.
Has thanked: 378 times
Been thanked: 320 times

Re: Svineskank.

Indlæg af Ølgaard » 7. mar 2017, 07:26

Det er GUF både stegt og kogt, men som alt godt er de pissedyre, ligesom nøgleben, og ribben, som før var fornuftige i pris, og svinekæber koster kassen efter de har været i flere madprogrammer, det eneste sted hvor det stadig kan fås til en god pris er METRO, men det kræver så et kort.

:razz: :razz:

Brugeravatar
7TCU
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 819
Tilmeldt: 2. sep 2005, 10:28
Geografisk sted: Sjælland
Has thanked: 172 times
Been thanked: 90 times

Re: Svineskank.

Indlæg af 7TCU » 7. mar 2017, 07:48

Og som tidligere nævnt er det Bayerisk specialitet og kan bla. nydes her :
http://www.zum-haxenwirt-berlin.de/

En stor fadøl og en gang sauerkraut , så kører det bare :DancingBanana:
Gibbs Rule #9: Never go anywhere without a knife

Brugeravatar
FrederikF
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2384
Tilmeldt: 5. jan 2015, 21:25
Interesser: Våben, ammunition, jagt
Geografisk sted: Gentofte
Has thanked: 304 times
Been thanked: 616 times

Re: Svineskank.

Indlæg af FrederikF » 7. mar 2017, 09:46

I Tjekkiet er det en meget udbredt ret, som jeg har været på et utal af gange.
Stegt/grillet svineskank med sennep og surt. Ofte serveret med en fint revet æble/peberrods relish. Dertil et par halve liters til en 6krseddel. Simpelthen gudespise:))

Brugeravatar
RKN
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2690
Tilmeldt: 24. okt 2009, 10:09
Interesser: Skydning, Jagt og mad
Geografisk sted: Jammerbugt
Has thanked: 2436 times
Been thanked: 269 times

Re: Svineskank.

Indlæg af RKN » 8. jul 2017, 18:16

:eek: har lige købt 2 stk, som skal deltage i morgen aften.
Glæder mig helt vildt; til at tilberede dem :thumbup:
Heller 2 i dunken, end dunken i 2'eren

Brugeravatar
Ras.Killing
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5152
Tilmeldt: 15. mar 2009, 22:00
Interesser: Jagt & pistolskydning
Geografisk sted: Sy'Fyn
Has thanked: 1008 times
Been thanked: 1366 times

Re: Svineskank.

Indlæg af Ras.Killing » 16. nov 2017, 15:42

Hallo! :biggrin: så lå der lige en svineskank i den lokale SuperBrugs :thumbup:
IMG_20171116_154327.jpg
"The culture I stand for is sometimes lost into today's society, when in fact society was built on the culture of The Hunter.

Make Fyn fin again!

Brugeravatar
Hønsetyv
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1276
Tilmeldt: 13. jun 2007, 20:22
Interesser: Genladning
Geografisk sted: Danmark
Has thanked: 1 time
Been thanked: 302 times

Re: Svineskank.

Indlæg af Hønsetyv » 17. nov 2017, 02:23

Og hvis du så pander en god narkomanbajer i, giver det prikken over i'et.
Pilsnertype og procent over 7 ;-)

Brugeravatar
Ras.Killing
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5152
Tilmeldt: 15. mar 2009, 22:00
Interesser: Jagt & pistolskydning
Geografisk sted: Sy'Fyn
Has thanked: 1008 times
Been thanked: 1366 times

Re: Svineskank.

Indlæg af Ras.Killing » 17. nov 2017, 02:33

Den fik en Tuborg Classic, men det fremgår godt nok ikke af billedet.

...jeg er generelt set ikke særligt glad for øl - og drikker det egentlig kun hvis jeg ''tvinges'' til det.

Sidste år var jeg med til en ølsmagning som del i en julefrokost/socialt arrangement. Jeg smagte der hele (så kom ikke og sig det ikke er prøvertt af) og ud af 10 forskellige specialøl var der en enkelt jeg kunne drikke med ''nydelse''... en chilli-øl, som var så stærk at det reelt ikke var til at smage meget andet :biggrin:

Men som ingrediens i madlavning er det fortræffeligt! :thumbup:
"The culture I stand for is sometimes lost into today's society, when in fact society was built on the culture of The Hunter.

Make Fyn fin again!

Brugeravatar
Hønsetyv
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1276
Tilmeldt: 13. jun 2007, 20:22
Interesser: Genladning
Geografisk sted: Danmark
Has thanked: 1 time
Been thanked: 302 times

Re: Svineskank.

Indlæg af Hønsetyv » 17. nov 2017, 04:09

Så prøv at skubbe grænserne med f.eks ruby/tawny portvin eller muscatel!
Lidt sødme til at ballancere det fede og så naturligvis en klat Dijon til sidst til at give sovsen bid.

Forskellen mellem sovs og sauce?
Sovs er der nok af!
Når de fine kokke serverer noget med sauce minder det mest om en vadefugl med tyndskid der har spadseret en runde på tallerkenen!

Vesterby
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 155
Tilmeldt: 5. apr 2010, 15:14
Interesser: jagt
Geografisk sted: sdr omme
Has thanked: 17 times
Been thanked: 4 times

Re: Svineskank.

Indlæg af Vesterby » 17. nov 2017, 06:27

https://gastromand.dk/opskrift-eisbein-sauerkraut/

Den her kan klart anbefales :razz:
Jeg er med i en mad/herre (store drenge) vi skiftes til at lave mad.
Salt bagskanken 1 pr. Mand kog den i 1.5 time og på kul-webern,Til den er rigtig sprød...i opskriften er der noget lækkert tilbehør. Jeg lavede kartoffelmos til. Og rigligt med weissbier :numberone: :razz:

Brugeravatar
Hønsetyv
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1276
Tilmeldt: 13. jun 2007, 20:22
Interesser: Genladning
Geografisk sted: Danmark
Has thanked: 1 time
Been thanked: 302 times

Re: Svineskank.

Indlæg af Hønsetyv » 18. nov 2017, 05:25

For mange måner siden fik jeg til opgave at tilberede en hel skinke fra et vildt svin.
Jeg endte med at marinere den i: 2 dele ahorn sirup + 1 del whisky (Tullamore) samt salt og peber i 2 dage.
Marinaden hældte jeg i bunden af bradepanden og brugte til at glasere med under langtidsstegningen.
Masser af Hasselback kartofler og en sovs lavet af lige dele Gorgonzola og piskefløde.

Det forsvandt som en pizza til et vægtvogter møde!

Besvar