Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
7TCU
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 819
Tilmeldt: 2. sep 2005, 10:28
Geografisk sted: Sjælland
Has thanked: 172 times
Been thanked: 90 times

Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen

Indlæg af 7TCU » 31. dec 2016, 09:31

Så er der sat et stk ko røv (Black Angus) over i Sous Vide maskinen :biggrin: :biggrin:

Den er puttet i vakuum pose sammen med lidt hvidløg,timian og rosmarin og fik et godt skud salt og peber inden den blev brunet på panden, den bliver forhåbentlig rigtig god efter 11 timer i 56 grader :fun:

Og et godt kulinarisk Nytår til jer alle :newyear: :newyear: :Fyrværkeri: :danish: :NVFrules:
Vedhæftede filer
IMG_20161231_072320.jpg
IMG_20161231_072320.jpg (598.77 KiB) Vist 12745 gange
Gibbs Rule #9: Never go anywhere without a knife

DB89
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 849
Tilmeldt: 22. sep 2012, 19:13
Interesser: Blankvåben, luftpistol
Geografisk sted: Fredericia, Danmark
Has thanked: 97 times
Been thanked: 119 times

Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen

Indlæg af DB89 » 31. dec 2016, 10:26

Kan se du også har været i Lidl for få uger siden :thumbup:
Jeg nøjes selv med noget oksemørbrad i aften.

Edit: nu hvor jeg ser bedre efter er den ikke 100% identisk med den jeg købte i lidl.

458hunter
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 4202
Tilmeldt: 14. maj 2005, 19:19
Interesser: Skydning, jagt og MC
Geografisk sted: Øst-Sjælland
Has thanked: 821 times
Been thanked: 429 times

Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen

Indlæg af 458hunter » 31. dec 2016, 10:30

Lyder godt

Min hovedret bliver ryg af dåvildt skudt her i december.

Jeg har brugt nærmest 2 dage på at koge fond af rygknoglerne og reducere, så håber det bliver godt :)

Brugeravatar
7TCU
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 819
Tilmeldt: 2. sep 2005, 10:28
Geografisk sted: Sjælland
Has thanked: 172 times
Been thanked: 90 times

Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen

Indlæg af 7TCU » 31. dec 2016, 12:19

DB89 skrev:Kan se du også har været i Lidl for få uger siden :thumbup:
Jeg nøjes selv med noget oksemørbrad i aften.

Edit: nu hvor jeg ser bedre efter er den ikke 100% identisk med den jeg købte i lidl.
Ja, det er rigtigt, min er fra Coop :smile:
Gibbs Rule #9: Never go anywhere without a knife

PSindrup
UDMELDT AF NVF
Indlæg: 5497
Tilmeldt: 16. feb 2015, 20:56
Interesser: skydning
Geografisk sted: danmark
Has thanked: 5632 times
Been thanked: 537 times

Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen

Indlæg af PSindrup » 31. dec 2016, 12:58

Husk at tage nogle "før billeder" inden I sætter tænderne i herlighederne ...

Peter

Bobo
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1301
Tilmeldt: 1. jun 2014, 15:04
Interesser: jagt, natur, vildt, hund, osv
Geografisk sted: sydjylland
Has thanked: 522 times
Been thanked: 234 times

Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen

Indlæg af Bobo » 31. dec 2016, 13:41

Her nøjes vi med mørbrad fra elgkalv - sovs wide har jeg desværre ikke bevæget mig ind på endnu - men det begynder at krible i de gastronomiske legemsdele.
godt nytår
Bobo ------ Igen uden billeder

Gråskæg
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1213
Tilmeldt: 4. nov 2010, 00:04
Interesser: pürch og fuglejagt
Geografisk sted: Polen
Has thanked: 6 times
Been thanked: 121 times

Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen

Indlæg af Gråskæg » 31. dec 2016, 14:51

Om lidt går jeg ud og sætter en vildand over, skal steges i gryde på god gammeldaws maner, og sovsen er det bedste.
Torsk er jo ikke til at betale i år, når man nu ikke har fået fanget en selv.

Brugeravatar
Agamemnon
Moderator
Moderator
Indlæg: 3579
Tilmeldt: 6. jan 2008, 15:36
Interesser: Skydning genladning Etymologi
Geografisk sted: København
Has thanked: 566 times
Been thanked: 1055 times

Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen

Indlæg af Agamemnon » 31. dec 2016, 15:04

Vores middag kommer til at bestå af hjemmelavet lakse-roulade med stenbiderrogn-dressing.
Då-kalvekølle, med vildt-sauce, pandestegte rodfrugter, serveret på en bund af grønkål og så lidt bacon/purløgsdressing til.
En god Amarone og lidt bobler.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

Edmund Burke, 1729-1797.

Brugeravatar
Raptor357
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 7548
Tilmeldt: 26. mar 2010, 23:27
Interesser: At skyde og ramme
Geografisk sted: Stor Kbh
Has thanked: 450 times
Been thanked: 902 times

Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen

Indlæg af Raptor357 » 31. dec 2016, 15:19

Jeg kvajede mig / var for nærig, så jeg havde købt noget ko culotte for først at opdage idag at det er en notorisk dårlig udskæring fra en gammel tysk malkeko. Så den er blevet skamridset gennem fedtlaget, krydret med noget peber og et enfeds hvidløg før den blev brunet i en støbejerns gryde. der næst har den fået mere peber, et ordentligt skud salt og et enfeds hvidløg mere for at overdøve smagen af gammel tysk malkeko. så er den ellers blevet vakuum pakket og er blevet stoppet i en gryde med 60 graders varmt vand, i håb om at den kan nå at blive bare lidt mør inden vi skal spise.
Heldigvis købte jeg en stump okse striplon som vi kan skære nogle bøffer af hvis den tyske ko er uspiselig.
Update:
Så har jeg prøvet at lave chokolade mousse til en ordentligt bunke mennesker.
250g meget mørk chokolade
150g sukker
14 past. æggeblommer
1l fløde.

den var godt nok lys.

gang i google og jeg havde fundet den opskrift med absolut mindst chokolade. :alcohol:
i kom 350g mere af den samme mørke chokolade, det gik fint, farven var stadig lidt lys men smagen ok.
Så skete det at massen "stivnede" farven blev mørkere og smagen, ja nu smagte det af den 87% mørke chokolade jeg havde benyttet. med lidt flødeskum til kan den nu godt spises. Men stiv som frossen flødeskum er det svært at servere pænt.
Kun mængden af varm luft er begrænsningen på hvor højt politikerne stiger til vejrs

BIG GUNS
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 132
Tilmeldt: 10. mar 2015, 13:32
Interesser: Jagt, våben og verdenshistorie
Geografisk sted: Sydlige Jylland
Has thanked: 22 times
Been thanked: 13 times

Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen

Indlæg af BIG GUNS » 31. dec 2016, 18:40

9 ud af 10 gange laver jeg maden nytårsaften og således også i år.
For 5 dage siden spurgte Dorthe så hvad hun skulle have nytårs aften.
KØLLE! svarede jeg og hendes ansigtsudtryk gider jeg ikke beskrive nærmere :neutral:

Men ...... havde da taget en kølle fra et stort rådyr op af fryseren og lagt til optøning i carporten. Så skulle den senere i en marinade af rødvin, olivenolie, timian, Læssøsalt, frisk peber og senere et lag af bacon før køllen skulle i Weber´en.
Langtidsstegning ved lav temp. var også en mulighed.

Men, hvem bruger ikke en undskyldning for at starte Weber´en op ? :biggrin:

Havde så købt en pumpet hamburgryg og lagt den i køleskabet som camouflage for menuen.
Hun opdagede ikke en dyt p.g.a. hendes skide smartphone for jeg tjekkede køllen i Weber´en ................ og så fik jeg sgu et ansigtsudtryk som gav en lille form for tilgivelse

Og selvfølgelig de gode sager som tilbehør med en god Amarone i glasset :alcohol:
Senest rettet af BIG GUNS 31. dec 2016, 21:01, rettet i alt 1 gang.

Brugeravatar
7TCU
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 819
Tilmeldt: 2. sep 2005, 10:28
Geografisk sted: Sjælland
Has thanked: 172 times
Been thanked: 90 times

Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen

Indlæg af 7TCU » 31. dec 2016, 20:41

Resultatet efter hummersuppen blev ganske, ganske godt :DancingBanana: :biggrin:

Og skyllet ned men en Amarone Le Ragose fra 2008 , bliver det ikke en meget bedre ende på 2016, bortset fra at jeg mangler citron/blodappelsin fromagen der er desserten :fun: :fun:
Vedhæftede filer
IMG_20161231_183538.jpg
IMG_20161231_183538.jpg (599.39 KiB) Vist 12541 gange
IMG_20161231_190732.jpg
IMG_20161231_190732.jpg (763.18 KiB) Vist 12541 gange
IMG_20161231_191332.jpg
IMG_20161231_191332.jpg (656.38 KiB) Vist 12541 gange
Gibbs Rule #9: Never go anywhere without a knife

Brugeravatar
Raptor357
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 7548
Tilmeldt: 26. mar 2010, 23:27
Interesser: At skyde og ramme
Geografisk sted: Stor Kbh
Has thanked: 450 times
Been thanked: 902 times

Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen

Indlæg af Raptor357 » 1. jan 2017, 14:58

Jeg er ikke så meget til fine opstillinger. men kødet nåede at blive helt godt, god smag, fin farve. kødet manglede dog lidt salt og det var som om saften rendte ud af kødet.
stegen fik lige et øjeblik i ovnen for at give sværen.
Vedhæftede filer
_MG_0454.jpg
_MG_0454.jpg (616.1 KiB) Vist 12466 gange
Kun mængden af varm luft er begrænsningen på hvor højt politikerne stiger til vejrs

Gråskæg
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1213
Tilmeldt: 4. nov 2010, 00:04
Interesser: pürch og fuglejagt
Geografisk sted: Polen
Has thanked: 6 times
Been thanked: 121 times

Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen

Indlæg af Gråskæg » 1. jan 2017, 16:51

Raptor357 skrev:Jeg er ikke så meget til fine opstillinger. men kødet nåede at blive helt godt, god smag, fin farve. kødet manglede dog lidt salt og det var som om saften rendte ud af kødet.
stegen fik lige et øjeblik i ovnen for at give sværen.
Jeg går ud fra, at du godt er klar over, at så længe der er god varme på stegen, så presses saften udaf i kødet, derfor er det klogt at lade den stå og trække lidt - op til en halv time - og samle sig ved lav varme før udskæring og servering?

Brugeravatar
Raptor357
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 7548
Tilmeldt: 26. mar 2010, 23:27
Interesser: At skyde og ramme
Geografisk sted: Stor Kbh
Has thanked: 450 times
Been thanked: 902 times

Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen

Indlæg af Raptor357 » 1. jan 2017, 16:56

Gråskæg skrev:
Raptor357 skrev:Jeg er ikke så meget til fine opstillinger. men kødet nåede at blive helt godt, god smag, fin farve. kødet manglede dog lidt salt og det var som om saften rendte ud af kødet.
stegen fik lige et øjeblik i ovnen for at give sværen.
Jeg går ud fra, at du godt er klar over, at så længe der er god varme på stegen, så presses saften udaf i kødet, derfor er det klogt at lade den stå og trække lidt - op til en halv time - og samle sig ved lav varme før udskæring og servering?
Den havde stået 30min inden udskæring.
Men jeg var ikke klar over at det var derfor den skulle stå lidt. jeg har nok haft den pakket lidt for godt ind.
Kun mængden af varm luft er begrænsningen på hvor højt politikerne stiger til vejrs

Gråskæg
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1213
Tilmeldt: 4. nov 2010, 00:04
Interesser: pürch og fuglejagt
Geografisk sted: Polen
Has thanked: 6 times
Been thanked: 121 times

Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen

Indlæg af Gråskæg » 1. jan 2017, 17:05

Raptor357 skrev:
Gråskæg skrev:
Raptor357 skrev:Jeg er ikke så meget til fine opstillinger. men kødet nåede at blive helt godt, god smag, fin farve. kødet manglede dog lidt salt og det var som om saften rendte ud af kødet.
stegen fik lige et øjeblik i ovnen for at give sværen.
Jeg går ud fra, at du godt er klar over, at så længe der er god varme på stegen, så presses saften udaf i kødet, derfor er det klogt at lade den stå og trække lidt - op til en halv time - og samle sig ved lav varme før udskæring og servering?
Yep, den havde stået 30min inden udskæring.
Jamen OK - så er der ikke ret meget mere at gøre, hvis du ikke vil have den helt gennemstegt.

Brugeravatar
Agamemnon
Moderator
Moderator
Indlæg: 3579
Tilmeldt: 6. jan 2008, 15:36
Interesser: Skydning genladning Etymologi
Geografisk sted: København
Has thanked: 566 times
Been thanked: 1055 times

Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen

Indlæg af Agamemnon » 1. jan 2017, 17:05

Vores blev også helt godt.
Dén dér dådyr-hvalp, var godt nok mør.
Vedhæftede filer
IMG_20161231_193133.jpg
IMG_20161231_193133.jpg (600.03 KiB) Vist 12408 gange
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

Edmund Burke, 1729-1797.

Brugeravatar
Christian
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 364
Tilmeldt: 7. jun 2005, 08:16
Interesser: Bajonetter, Kampknive, Værktøj
Geografisk sted: Grindsted
Has thanked: 84 times
Been thanked: 49 times

Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen

Indlæg af Christian » 1. jan 2017, 20:09

Agamemnon skrev:Vores blev også helt godt.
Dén dér dådyr-hvalp, var godt nok mør.
Det måltid ser da bare mere end godt ud
Venlig hilsen
Samlere er lykkeligere mennesker, jeg samler på rigtig mange ting, så jeg er meget lykkelig.

Rixen
UDMELDT AF NVF
Indlæg: 3180
Tilmeldt: 4. mar 2007, 15:13
Interesser: ....
Geografisk sted: ....
Has thanked: 80 times
Been thanked: 499 times

Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen

Indlæg af Rixen » 1. jan 2017, 20:15

Agamemnon skrev:Vores blev også helt godt.
Dén dér dådyr-hvalp, var godt nok mør.
Her ovre smider vi altså komposten ud :giggle:

Brugeravatar
Agamemnon
Moderator
Moderator
Indlæg: 3579
Tilmeldt: 6. jan 2008, 15:36
Interesser: Skydning genladning Etymologi
Geografisk sted: København
Has thanked: 566 times
Been thanked: 1055 times

Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen

Indlæg af Agamemnon » 1. jan 2017, 20:23

Rixen skrev:
Agamemnon skrev:Vores blev også helt godt.
Dén dér dådyr-hvalp, var godt nok mør.
Her ovre smider vi altså komposten ud :giggle:
Det er grønkål, I barbarer.... Vi kalder den "Bambi på blød skovbund" :biggrin:
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

Edmund Burke, 1729-1797.

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21657
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 460 times
Been thanked: 2362 times

Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen

Indlæg af Refraktorius » 1. jan 2017, 21:14

Jeg har lige spist en netto-cuvette.

Den havde fået tre døgn ved 56°, så den var mør som smør.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Slettet bruger

Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen

Indlæg af Slettet bruger » 5. jan 2017, 00:39

7TCU skrev:Så er der sat et stk ko røv (Black Angus) over i Sous Vide maskinen :biggrin: :biggrin:

Den er puttet i vakuum pose sammen med lidt hvidløg,timian og rosmarin og fik et godt skud salt og peber inden den blev brunet på panden, den bliver forhåbentlig rigtig god efter 11 timer i 56 grader :fun:

Og et godt kulinarisk Nytår til jer alle :newyear: :newyear: :Fyrværkeri: :danish: :NVFrules:
Brunet inden den kom i gryden - er det ikke den omvendte verden i sous vide ?
11 timer v 56 grader - er det ikke lang tid.
Jeg har læst mig til, at lang tid i sous vide kan give leversmag ?
Jegville mene at omkring den halve tid, måske lidt mere var længe nok ?

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21657
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 460 times
Been thanked: 2362 times

Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen

Indlæg af Refraktorius » 5. jan 2017, 06:28

Tiden kommer an på, hvad du vil opnå.

Hvis det er "godt kød", så er nogle timer eller en dags tid efter min erfaring passende.
Kødet er reelt mørt når man starter, så det skal bare have varmen, så det er tilberedt hele vejen igennem til den rette farve.

Hvis det er "malkeko fra Netto" så er tre dage det der virker.
Her er formålet at nedbryde bindevævet, så den bliver mør.


Om man bruner før eller efter er vist et religionsspørgsmål. Jeg har set en test et sted, og der var ikke nogen målbar forskel.



Jeg har aldrig oplevet leversmag, men jeg har transmogrifferet kød til noget der mindede om postej.
:giggle:
(Lam, der var af bedre kvalitet end forventet)
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Besvar