Side 1 af 2

Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

: 6. nov 2016, 19:49
af Wildlife
Dagens ret var simremad med krondyr.

Ingredienser:
- ca 700 gram krondyr, skåret i tern i passende størrelse
- ca 200 gram bacon i små tern
- 3 store løg af egen avl
- 5 gulerødder af egen avl
- 400 gram brune champignon (ikke af egen avl)
- 3 dl rødvin
- 2 dl fløde
- 2 bouillonterninger (klar bouillon)
- Tilbehøret var kartofler (af egen avl) og knoldselleri i tern og bag i ovnen ved 200 grader i en lille time, heraf de sidste 10 minutter på varmluft for at give sprødhed og farve.

Fremgangsmåde:

- Åbn rødvinen og skænk dig et glas så du er klar til at lave mad.

- Snit løg i fine stykker, græd lidt fordi det er stærke løg af egen avl, eller brug nogle friske købeløg og græd lidt over at du ikke selv har dyrket dem.

- Smid bacon og løg i en varm gryde eller wok og steg dem til de er rimeligt bløde

- Tilføj gulerødder og svampe i passende stykker og lad det hele stege godt under jævnlig omrøring.

- List ud i carporten og skær en luns af det krondyr du har hængende der, eller find det du tog op af fryseren tidligere, eller hvor du nu har gemt det og skær det ud i passende stykker.

- Brun kødet af i en gryde for sig selv med en smule (rigeligt) smør.

- Tilfør de to bouillonterninger og lad dem opløse sig i saften som kødet afgiver.

- Hæld de stegte grøntsager inkl. bacon ned til krondyret

- Tilfør en passende mængde rødvin, i mit tilfælde ca 3 dl.

- Lad det hele stå og simre/småkoge i 1,5 time med omrøring med passende interval.

- Benyt ventetiden til at skære kartofler og knoldselleri ud og giv det lidt olie og salt og peber og smidt det i ovnen ved 200 grader ved almindelig varme, i en lille times tid og skift så til varmluft og lad dem får lidt skorpe.

- Server med rødvin og nyd din gode søndags simremad :)

Velbekomme.

Billeder:

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

: 6. nov 2016, 19:58
af 7TCU
Det ser rigtig godt ud , yum yum :biggrin:

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

: 6. nov 2016, 20:16
af Boerge
Du lever for godt Wildlife - men lækkert lyder det/og ser ud! :smile:

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

: 6. nov 2016, 20:24
af Wildlife
Boerge skrev:Du lever for godt Wildlife - men lækkert lyder det/og ser ud! :smile:
Kan man leve for godt? :fun:

Det smagte i hvert fald godt

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

: 6. nov 2016, 22:02
af Boerge
Må da vist prøve din opskrift en dag - kan vel også bruges med rådyrkød!?

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

: 6. nov 2016, 22:16
af FrederikF
Prøv at gøre det samme - bare i en römertopf.
Jeg er imponeret over hvad sådan en gør for en simre ret. (Og til kronvildt er en håndfuld brombær altså ikke at foragte)
Og nu vi er ved simremad - IKEA bar fået trykkogere til meget få penge. De er supergode.
Til de der ikke er bekendt med trykkogere, så reducerer sådan en simretiden til en 1/3 (cirka).
Det betyder at selv om man kommer sent hjem fra arbejde, så kan der stå den lækreste vildt ragout eller Osso Buco klar til aften.

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

: 7. nov 2016, 09:49
af Wildlife
Boerge skrev:Må da vist prøve din opskrift en dag - kan vel også bruges med rådyrkød!?
Jeg er ganske overbevist om at det bliver cirka lige så godt med bambi :smile:

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

: 7. nov 2016, 12:25
af 458hunter
Wildlife skrev:
Boerge skrev:Må da vist prøve din opskrift en dag - kan vel også bruges med rådyrkød!?
Jeg er ganske overbevist om at det bliver cirka lige så godt med bambi :smile:
Nu spurgte han til råvildt ;-) :giggle:

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

: 7. nov 2016, 12:53
af Formandlao
Det ser lækkert ud - og det er så hyggeligt at gå og dufte til en simrende gryde, mens man har et glas vin i hånden :biggrin:

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

: 7. nov 2016, 14:53
af 458hunter
Den skal prøves med dåvildt :thumbup:

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

: 7. nov 2016, 14:58
af Wildlife
Chrstn_Olsen skrev:
Wildlife skrev:
Boerge skrev:Må da vist prøve din opskrift en dag - kan vel også bruges med rådyrkød!?
Jeg er ganske overbevist om at det bliver cirka lige så godt med bambi :smile:
Nu spurgte han til råvildt ;-) :giggle:
Du er teknisk set korrekt, den bedste form for korrekt. :razz:

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

: 7. nov 2016, 16:37
af Formandlao
Chrstn_Olsen skrev:Den skal prøves med dåvildt :thumbup:
Jeg har råvildt i fryseren der skal indgå i den her lækre ret :-)

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

: 7. nov 2016, 18:13
af Agamemnon
Chrstn_Olsen skrev:Den skal prøves med dåvildt :thumbup:
Dén skal jeg også prøve.... Overvejer dog at tilføje et glas rødvin mere til kokken, ca halvvejs :drinking: .... Men ellers ingen ændringer. :eating:

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

: 7. nov 2016, 19:21
af Wildlife
Bare rolig - Jeg drak skam resten af flasken igår - Og gik ret hurtigt kold på sofaen eftersom dagen var startet med en morgen på havnen med optagning af båden.

Nu er jeg ved at lave kartoffelmos til resterne fra igår, muums!

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

: 24. dec 2016, 10:50
af Wildlife
Jeg "kom til" at lave samme menu til gæsterne der ankom til julen i aftes..

Det faldt i god jord og den ene flaske rødvin tog den anden, så jeg sov rigtig godt i nat :biggrin:

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

: 24. dec 2016, 12:49
af PSindrup
Fy for fanden, en lækker opskrift! :giggle: :thumbup:

Peter

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

: 25. dec 2016, 20:19
af Wildlife
Wildlife skrev:Dagens ret var simremad med krondyr.

Ingredienser:
- ca 700 gram krondyr, skåret i tern i passende størrelse
- ca 200 gram bacon i små tern
- 3 store løg af egen avl
- 5 gulerødder af egen avl
- 400 gram brune champignon (ikke af egen avl)
- 3 dl rødvin
- 2 dl fløde
- 2 bouillonterninger (klar bouillon)
- Tilbehøret var kartofler (af egen avl) og knoldselleri i tern og bag i ovnen ved 200 grader i en lille time, heraf de sidste 10 minutter på varmluft for at give sprødhed og farve.

Fremgangsmåde:

- Åbn rødvinen og skænk dig et glas så du er klar til at lave mad.

- Snit løg i fine stykker, græd lidt fordi det er stærke løg af egen avl, eller brug nogle friske købeløg og græd lidt over at du ikke selv har dyrket dem.

- Smid bacon og løg i en varm gryde eller wok og steg dem til de er rimeligt bløde

- Tilføj gulerødder og svampe i passende stykker og lad det hele stege godt under jævnlig omrøring.

- List ud i carporten og skær en luns af det krondyr du har hængende der, eller find det du tog op af fryseren tidligere, eller hvor du nu har gemt det og skær det ud i passende stykker.

- Brun kødet af i en gryde for sig selv med en smule (rigeligt) smør.

- Tilfør de to bouillonterninger og lad dem opløse sig i saften som kødet afgiver.

- Hæld de stegte grøntsager inkl. bacon ned til krondyret

- Tilfør en passende mængde rødvin, i mit tilfælde ca 3 dl.

- Lad det hele stå og simre/småkoge i 1,5 - 2,5time med omrøring med passende interval og tilføj så en passende mængde fløde og lad det få et par minutter mere. Smag til med salt.

- Benyt ventetiden til at skære kartofler og knoldselleri ud og giv det lidt olie og salt og peber og smidt det i ovnen ved 200 grader ved almindelig varme, i en lille times tid og skift så til varmluft og lad dem får lidt skorpe.

- Server med rødvin og nyd din gode søndags simremad :)

Velbekomme.

Billeder:

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

: 26. dec 2016, 09:35
af HHC
Da knægten og jeg ordnede en hind, spurgte han " fat skal vi ikke have " enebærgryde" med noget af kødet.
En god gammel klassiker fra karolines kogebog.
Det forsvinder ret hurtigt, når drengene hver har en kammerat med hjem.

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

: 26. dec 2016, 16:05
af BIG GUNS
Portionerne bliver bare lavet for små :giggle:

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

: 1. jan 2017, 14:07
af Rixen
Jeg lavede simreretten i går, så vi kunne spise den til natmad. Det var en kæmpe succes, og gæsterne spiste mere af natmaden, end de gjorde af aftensmaden, som de selv har medbragt. :giggle:

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

: 28. jan 2017, 10:19
af P.K.Hansen
Lavede det med dåvildt i december - absolut værd at gøre igen :thumbup:
I aften prøver jeg en version med fasan, så må vi se hvad der sker :zombie:
EDIT: Det er mindst lige så godt med fasan :thumbup: :eek: :rock: :numberone:

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

: 29. sep 2017, 18:48
af Wildlife
Sørme om ikke der faldt et stykke krondyr i gryden igen i dag :biggrin:

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

: 2. okt 2017, 15:02
af P.K.Hansen
Prøvede i går med dådyr og gråand. Kan også anbefales :razz:

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

: 2. dec 2017, 17:08
af Wildlife
Nu er det jo efterår igen, muums!

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

: 3. dec 2017, 10:16
af Buffalo
prøv at bytte rødvinen med Limfjords Porter fra Thy bryghus :biggrin: det er bare godt til vildtretter :razz: