Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Brugeravatar
Wildlife
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1536
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Skanderborg
Has thanked: 393 times
Been thanked: 333 times

Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlæg af Wildlife » 6. nov 2016, 19:49

Dagens ret var simremad med krondyr.

Ingredienser:
- ca 700 gram krondyr, skåret i tern i passende størrelse
- ca 200 gram bacon i små tern
- 3 store løg af egen avl
- 5 gulerødder af egen avl
- 400 gram brune champignon (ikke af egen avl)
- 3 dl rødvin
- 2 dl fløde
- 2 bouillonterninger (klar bouillon)
- Tilbehøret var kartofler (af egen avl) og knoldselleri i tern og bag i ovnen ved 200 grader i en lille time, heraf de sidste 10 minutter på varmluft for at give sprødhed og farve.

Fremgangsmåde:

- Åbn rødvinen og skænk dig et glas så du er klar til at lave mad.

- Snit løg i fine stykker, græd lidt fordi det er stærke løg af egen avl, eller brug nogle friske købeløg og græd lidt over at du ikke selv har dyrket dem.

- Smid bacon og løg i en varm gryde eller wok og steg dem til de er rimeligt bløde

- Tilføj gulerødder og svampe i passende stykker og lad det hele stege godt under jævnlig omrøring.

- List ud i carporten og skær en luns af det krondyr du har hængende der, eller find det du tog op af fryseren tidligere, eller hvor du nu har gemt det og skær det ud i passende stykker.

- Brun kødet af i en gryde for sig selv med en smule (rigeligt) smør.

- Tilfør de to bouillonterninger og lad dem opløse sig i saften som kødet afgiver.

- Hæld de stegte grøntsager inkl. bacon ned til krondyret

- Tilfør en passende mængde rødvin, i mit tilfælde ca 3 dl.

- Lad det hele stå og simre/småkoge i 1,5 time med omrøring med passende interval.

- Benyt ventetiden til at skære kartofler og knoldselleri ud og giv det lidt olie og salt og peber og smidt det i ovnen ved 200 grader ved almindelig varme, i en lille times tid og skift så til varmluft og lad dem får lidt skorpe.

- Server med rødvin og nyd din gode søndags simremad :)

Velbekomme.

Billeder:
Vedhæftede filer
2016-11-06 17.10.51.jpg
2016-11-06 17.10.51.jpg (686.78 KiB) Vist 24092 gange
2016-11-06 17.05.56.jpg
2016-11-06 17.05.56.jpg (592.1 KiB) Vist 24092 gange
2016-11-06 17.19.12.jpg
2016-11-06 17.19.12.jpg (638.9 KiB) Vist 24092 gange
2016-11-06 17.27.48.jpg
2016-11-06 17.27.48.jpg (563.63 KiB) Vist 24092 gange
2016-11-06 17.27.38.jpg
2016-11-06 17.27.38.jpg (677.87 KiB) Vist 24092 gange
2016-11-06 18.58.57.jpg
2016-11-06 18.58.57.jpg (738.9 KiB) Vist 24092 gange
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Brugeravatar
7TCU
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 819
Tilmeldt: 2. sep 2005, 10:28
Geografisk sted: Sjælland
Has thanked: 172 times
Been thanked: 90 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlæg af 7TCU » 6. nov 2016, 19:58

Det ser rigtig godt ud , yum yum :biggrin:
Gibbs Rule #9: Never go anywhere without a knife

Brugeravatar
Boerge
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1400
Tilmeldt: 12. feb 2011, 20:30
Interesser: haglgevær, riffel, ammunition
Geografisk sted: østjylland
Has thanked: 213 times
Been thanked: 470 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlæg af Boerge » 6. nov 2016, 20:16

Du lever for godt Wildlife - men lækkert lyder det/og ser ud! :smile:
Andre interesser:
Frimærkesamling, astronomi og dyremishandling!!

Brugeravatar
Wildlife
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1536
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Skanderborg
Has thanked: 393 times
Been thanked: 333 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlæg af Wildlife » 6. nov 2016, 20:24

Boerge skrev:Du lever for godt Wildlife - men lækkert lyder det/og ser ud! :smile:
Kan man leve for godt? :fun:

Det smagte i hvert fald godt
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Brugeravatar
Boerge
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1400
Tilmeldt: 12. feb 2011, 20:30
Interesser: haglgevær, riffel, ammunition
Geografisk sted: østjylland
Has thanked: 213 times
Been thanked: 470 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlæg af Boerge » 6. nov 2016, 22:02

Må da vist prøve din opskrift en dag - kan vel også bruges med rådyrkød!?
Andre interesser:
Frimærkesamling, astronomi og dyremishandling!!

Brugeravatar
FrederikF
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2378
Tilmeldt: 5. jan 2015, 21:25
Interesser: Våben, ammunition, jagt
Geografisk sted: Gentofte
Has thanked: 304 times
Been thanked: 605 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlæg af FrederikF » 6. nov 2016, 22:16

Prøv at gøre det samme - bare i en römertopf.
Jeg er imponeret over hvad sådan en gør for en simre ret. (Og til kronvildt er en håndfuld brombær altså ikke at foragte)
Og nu vi er ved simremad - IKEA bar fået trykkogere til meget få penge. De er supergode.
Til de der ikke er bekendt med trykkogere, så reducerer sådan en simretiden til en 1/3 (cirka).
Det betyder at selv om man kommer sent hjem fra arbejde, så kan der stå den lækreste vildt ragout eller Osso Buco klar til aften.

Brugeravatar
Wildlife
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1536
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Skanderborg
Has thanked: 393 times
Been thanked: 333 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlæg af Wildlife » 7. nov 2016, 09:49

Boerge skrev:Må da vist prøve din opskrift en dag - kan vel også bruges med rådyrkød!?
Jeg er ganske overbevist om at det bliver cirka lige så godt med bambi :smile:
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

458hunter
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 4199
Tilmeldt: 14. maj 2005, 19:19
Interesser: Skydning, jagt og MC
Geografisk sted: Øst-Sjælland
Has thanked: 818 times
Been thanked: 429 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlæg af 458hunter » 7. nov 2016, 12:25

Wildlife skrev:
Boerge skrev:Må da vist prøve din opskrift en dag - kan vel også bruges med rådyrkød!?
Jeg er ganske overbevist om at det bliver cirka lige så godt med bambi :smile:
Nu spurgte han til råvildt ;-) :giggle:

Brugeravatar
Formandlao
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 385
Tilmeldt: 31. aug 2011, 08:42
Interesser: IPSC
Geografisk sted: Vendsyssel
Has thanked: 37 times
Been thanked: 20 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlæg af Formandlao » 7. nov 2016, 12:53

Det ser lækkert ud - og det er så hyggeligt at gå og dufte til en simrende gryde, mens man har et glas vin i hånden :biggrin:
Diligentia, Vis, Celeritas

458hunter
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 4199
Tilmeldt: 14. maj 2005, 19:19
Interesser: Skydning, jagt og MC
Geografisk sted: Øst-Sjælland
Has thanked: 818 times
Been thanked: 429 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlæg af 458hunter » 7. nov 2016, 14:53

Den skal prøves med dåvildt :thumbup:

Brugeravatar
Wildlife
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1536
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Skanderborg
Has thanked: 393 times
Been thanked: 333 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlæg af Wildlife » 7. nov 2016, 14:58

Chrstn_Olsen skrev:
Wildlife skrev:
Boerge skrev:Må da vist prøve din opskrift en dag - kan vel også bruges med rådyrkød!?
Jeg er ganske overbevist om at det bliver cirka lige så godt med bambi :smile:
Nu spurgte han til råvildt ;-) :giggle:
Du er teknisk set korrekt, den bedste form for korrekt. :razz:
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Brugeravatar
Formandlao
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 385
Tilmeldt: 31. aug 2011, 08:42
Interesser: IPSC
Geografisk sted: Vendsyssel
Has thanked: 37 times
Been thanked: 20 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlæg af Formandlao » 7. nov 2016, 16:37

Chrstn_Olsen skrev:Den skal prøves med dåvildt :thumbup:
Jeg har råvildt i fryseren der skal indgå i den her lækre ret :-)
Diligentia, Vis, Celeritas

Brugeravatar
Agamemnon
Moderator
Moderator
Indlæg: 3565
Tilmeldt: 6. jan 2008, 15:36
Interesser: Skydning genladning Etymologi
Geografisk sted: København
Has thanked: 565 times
Been thanked: 1053 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlæg af Agamemnon » 7. nov 2016, 18:13

Chrstn_Olsen skrev:Den skal prøves med dåvildt :thumbup:
Dén skal jeg også prøve.... Overvejer dog at tilføje et glas rødvin mere til kokken, ca halvvejs :drinking: .... Men ellers ingen ændringer. :eating:
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

Edmund Burke, 1729-1797.

Brugeravatar
Wildlife
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1536
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Skanderborg
Has thanked: 393 times
Been thanked: 333 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlæg af Wildlife » 7. nov 2016, 19:21

Bare rolig - Jeg drak skam resten af flasken igår - Og gik ret hurtigt kold på sofaen eftersom dagen var startet med en morgen på havnen med optagning af båden.

Nu er jeg ved at lave kartoffelmos til resterne fra igår, muums!
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Brugeravatar
Wildlife
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1536
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Skanderborg
Has thanked: 393 times
Been thanked: 333 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlæg af Wildlife » 24. dec 2016, 10:50

Jeg "kom til" at lave samme menu til gæsterne der ankom til julen i aftes..

Det faldt i god jord og den ene flaske rødvin tog den anden, så jeg sov rigtig godt i nat :biggrin:
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

PSindrup
UDMELDT AF NVF
Indlæg: 5497
Tilmeldt: 16. feb 2015, 20:56
Interesser: skydning
Geografisk sted: danmark
Has thanked: 5632 times
Been thanked: 537 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlæg af PSindrup » 24. dec 2016, 12:49

Fy for fanden, en lækker opskrift! :giggle: :thumbup:

Peter

Brugeravatar
Wildlife
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1536
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Skanderborg
Has thanked: 393 times
Been thanked: 333 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlæg af Wildlife » 25. dec 2016, 20:19

Wildlife skrev:Dagens ret var simremad med krondyr.

Ingredienser:
- ca 700 gram krondyr, skåret i tern i passende størrelse
- ca 200 gram bacon i små tern
- 3 store løg af egen avl
- 5 gulerødder af egen avl
- 400 gram brune champignon (ikke af egen avl)
- 3 dl rødvin
- 2 dl fløde
- 2 bouillonterninger (klar bouillon)
- Tilbehøret var kartofler (af egen avl) og knoldselleri i tern og bag i ovnen ved 200 grader i en lille time, heraf de sidste 10 minutter på varmluft for at give sprødhed og farve.

Fremgangsmåde:

- Åbn rødvinen og skænk dig et glas så du er klar til at lave mad.

- Snit løg i fine stykker, græd lidt fordi det er stærke løg af egen avl, eller brug nogle friske købeløg og græd lidt over at du ikke selv har dyrket dem.

- Smid bacon og løg i en varm gryde eller wok og steg dem til de er rimeligt bløde

- Tilføj gulerødder og svampe i passende stykker og lad det hele stege godt under jævnlig omrøring.

- List ud i carporten og skær en luns af det krondyr du har hængende der, eller find det du tog op af fryseren tidligere, eller hvor du nu har gemt det og skær det ud i passende stykker.

- Brun kødet af i en gryde for sig selv med en smule (rigeligt) smør.

- Tilfør de to bouillonterninger og lad dem opløse sig i saften som kødet afgiver.

- Hæld de stegte grøntsager inkl. bacon ned til krondyret

- Tilfør en passende mængde rødvin, i mit tilfælde ca 3 dl.

- Lad det hele stå og simre/småkoge i 1,5 - 2,5time med omrøring med passende interval og tilføj så en passende mængde fløde og lad det få et par minutter mere. Smag til med salt.

- Benyt ventetiden til at skære kartofler og knoldselleri ud og giv det lidt olie og salt og peber og smidt det i ovnen ved 200 grader ved almindelig varme, i en lille times tid og skift så til varmluft og lad dem får lidt skorpe.

- Server med rødvin og nyd din gode søndags simremad :)

Velbekomme.

Billeder:
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Brugeravatar
HHC
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 722
Tilmeldt: 3. apr 2011, 09:09
Interesser: jagt
Geografisk sted: Vestjylland
Has thanked: 99 times
Been thanked: 54 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlæg af HHC » 26. dec 2016, 09:35

Da knægten og jeg ordnede en hind, spurgte han " fat skal vi ikke have " enebærgryde" med noget af kødet.
En god gammel klassiker fra karolines kogebog.
Det forsvinder ret hurtigt, når drengene hver har en kammerat med hjem.

BIG GUNS
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 132
Tilmeldt: 10. mar 2015, 13:32
Interesser: Jagt, våben og verdenshistorie
Geografisk sted: Sydlige Jylland
Has thanked: 22 times
Been thanked: 13 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlæg af BIG GUNS » 26. dec 2016, 16:05

Portionerne bliver bare lavet for små :giggle:

Rixen
UDMELDT AF NVF
Indlæg: 3180
Tilmeldt: 4. mar 2007, 15:13
Interesser: ....
Geografisk sted: ....
Has thanked: 80 times
Been thanked: 499 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlæg af Rixen » 1. jan 2017, 14:07

Jeg lavede simreretten i går, så vi kunne spise den til natmad. Det var en kæmpe succes, og gæsterne spiste mere af natmaden, end de gjorde af aftensmaden, som de selv har medbragt. :giggle:

Brugeravatar
P.K.Hansen
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 856
Tilmeldt: 8. sep 2005, 14:23
Interesser: Luftvåben, blankvåben.
Geografisk sted: Sønderjylland
Has thanked: 20 times
Been thanked: 64 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlæg af P.K.Hansen » 28. jan 2017, 10:19

Lavede det med dåvildt i december - absolut værd at gøre igen :thumbup:
I aften prøver jeg en version med fasan, så må vi se hvad der sker :zombie:
EDIT: Det er mindst lige så godt med fasan :thumbup: :eek: :rock: :numberone:

Brugeravatar
Wildlife
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1536
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Skanderborg
Has thanked: 393 times
Been thanked: 333 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlæg af Wildlife » 29. sep 2017, 18:48

Sørme om ikke der faldt et stykke krondyr i gryden igen i dag :biggrin:
Vedhæftede filer
IMG_20170929_185158.jpg
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Brugeravatar
P.K.Hansen
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 856
Tilmeldt: 8. sep 2005, 14:23
Interesser: Luftvåben, blankvåben.
Geografisk sted: Sønderjylland
Has thanked: 20 times
Been thanked: 64 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlæg af P.K.Hansen » 2. okt 2017, 15:02

Prøvede i går med dådyr og gråand. Kan også anbefales :razz:

Brugeravatar
Wildlife
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1536
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Skanderborg
Has thanked: 393 times
Been thanked: 333 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlæg af Wildlife » 2. dec 2017, 17:08

Nu er det jo efterår igen, muums!
Vedhæftede filer
IMG_20171202_164953.jpg
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Buffalo
Gone But Not Forgotten
Gone But Not Forgotten
Indlæg: 437
Tilmeldt: 12. okt 2007, 14:12
Interesser: Jagt, Fiskeri og Foto.
Geografisk sted: NNW for Thisted
Has thanked: 15 times
Been thanked: 21 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlæg af Buffalo » 3. dec 2017, 10:16

prøv at bytte rødvinen med Limfjords Porter fra Thy bryghus :biggrin: det er bare godt til vildtretter :razz:
Led mig ikke i fristelse , jeg kan godt selv finde vej

Besvar