Bag brød med bageenzymer

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Wildlife
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1537
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Skanderborg
Has thanked: 393 times
Been thanked: 333 times

Bag brød med bageenzymer

Indlæg af Wildlife » 1. nov 2016, 08:20

Hej Folkens

Jeg faldt for længe siden over en artikel vedrørende bagning af brød med bageenzymer, noget bagerne åbenbart gør rigtig meget i ;-)

Så det skulle da prøves.

Her ses resultatet

De to formede brød
2016-10-21 08.56.47.jpg
2016-10-21 08.56.47.jpg (592.15 KiB) Vist 7709 gange
Og resultatet
2016-10-21 09.11.16.jpg
2016-10-21 09.11.16.jpg (562.74 KiB) Vist 7709 gange
2016-10-21 09.26.38.jpg
2016-10-21 09.26.38.jpg (700.71 KiB) Vist 7709 gange
2016-10-21 09.26.44.jpg
2016-10-21 09.26.44.jpg (716.35 KiB) Vist 7709 gange
2016-10-21 09.47.05.jpg
2016-10-21 09.47.05.jpg (645.05 KiB) Vist 7709 gange
Der er anvendt en pose "AMO" yoghurtbrød melblanding og tre store teskefulde bageenzymer, og så er det bagt 30 minutter ved 200 grader i ovn med damptilførsel. Bageenzymerne er købt hos grillbutikken.dk i Viby (ved ikke om jeg må nævne dem her uden at få et slag med battet? :???: )

Det var ikke så ringe :biggrin:
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Brugeravatar
Caspian1911
Moderator
Moderator
Indlæg: 4065
Tilmeldt: 1. nov 2006, 16:59
Interesser: IPSC, gamle danske våben
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 564 times
Been thanked: 368 times

Re: Bag brød med bageenzymer

Indlæg af Caspian1911 » 1. nov 2016, 08:44

Det ser godt nok lækkert ud!

Hvad gør man så lige, når ovnen ikke har damptilskud?
Et fad med vand i bunden af ovnen gør jo ikke helt det samme.
As I hurtled through space, one thought kept crossing my mind - every part of this rocket was supplied by the lowest bidder.
~ John Glenn, RIP


Brugeravatar
Ninja_Moose
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 719
Tilmeldt: 6. maj 2005, 11:05
Interesser: Våben
Geografisk sted: Sydjylland
Has thanked: 59 times
Been thanked: 35 times

Re: Bag brød med bageenzymer

Indlæg af Ninja_Moose » 1. nov 2016, 08:51

Hvad gør bageenzymerne ved brødet?

Brugeravatar
Wildlife
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1537
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Skanderborg
Has thanked: 393 times
Been thanked: 333 times

Re: Bag brød med bageenzymer

Indlæg af Wildlife » 1. nov 2016, 11:21

Caspian1911 skrev:Det ser godt nok lækkert ud!

Hvad gør man så lige, når ovnen ikke har damptilskud?
Et fad med vand i bunden af ovnen gør jo ikke helt det samme.
Det nemmeste er at køre i IKEA og hente en IKEA (Elektrolux) ovn? :)

http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/00300895/

Det er den model jeg har og jeg er rigtig glad for den.
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Brugeravatar
Wildlife
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1537
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Skanderborg
Has thanked: 393 times
Been thanked: 333 times

Re: Bag brød med bageenzymer

Indlæg af Wildlife » 1. nov 2016, 11:22

Ninja_Moose skrev:Hvad gør bageenzymerne ved brødet?
De hjælper det til at hæve og holde længere, sådan, kort fortalt.

Der er en lidt længere forklaring hos DR her: https://www.dr.dk/levnu/mad/genvejen-ti ... oede-broed
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Besvar