Pizza på Weber
- Deepo
- Gold Member
- Indlæg: 769
- Tilmeldt: 13. nov 2005, 22:36
- Interesser: Knivbygning Historisk skydning
- Geografisk sted: Aalborg
- Has thanked: 27 times
- Been thanked: 110 times
Pizza på Weber
Tilbage i 2007 fik vi en pizzasten til vores Weber, som vi så brugte en enkelt gang. Pizzaerne brændte på.
For leden snakkede jeg med en kollega, som sagde at pizza pladen gjorde en forskel. Pizzapladen fulgte ikke med oprindeligt, så jeg købte en løs Weber pizzaplade i fredags, og fik banket en dej sammen her til aften. Så skulle pizza på Weber prøves igen.
Det hjalp på det, men de er nu nemme at brænde på stadigvæk.
Hvordan bruger I jeres pizzasten?
/Mogens
For leden snakkede jeg med en kollega, som sagde at pizza pladen gjorde en forskel. Pizzapladen fulgte ikke med oprindeligt, så jeg købte en løs Weber pizzaplade i fredags, og fik banket en dej sammen her til aften. Så skulle pizza på Weber prøves igen.
Det hjalp på det, men de er nu nemme at brænde på stadigvæk.
Hvordan bruger I jeres pizzasten?
/Mogens
-
- Bronze Member
- Indlæg: 134
- Tilmeldt: 8. jan 2007, 18:39
- Interesser: jagt, skydning
- Geografisk sted: syd for jyllands hovedstad
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 11 times
Re: Pizza på Weber
Kullene i en ring, ingen kul direkte under stenen. 11 min og de er klarDeepo skrev:Tilbage i 2007 fik vi en pizzasten til vores Weber, som vi så brugte en enkelt gang. Pizzaerne brændte på.
For leden snakkede jeg med en kollega, som sagde at pizza pladen gjorde en forskel. Pizzapladen fulgte ikke med oprindeligt, så jeg købte en løs Weber pizzaplade i fredags, og fik banket en dej sammen her til aften. Så skulle pizza på Weber prøves igen.
Det hjalp på det, men de er nu nemme at brænde på stadigvæk.
Hvordan bruger I jeres pizzasten?
/Mogens
... nu med en masse kort uden funktion ...
- Deepo
- Gold Member
- Indlæg: 769
- Tilmeldt: 13. nov 2005, 22:36
- Interesser: Knivbygning Historisk skydning
- Geografisk sted: Aalborg
- Has thanked: 27 times
- Been thanked: 110 times
Re: Pizza på Weber
Tak, det vil jeg prøve næste gang.Dragonen 93-95 skrev:Kullene i en ring, ingen kul direkte under stenen. 11 min og de er klar
/Mogens
-
- Bronze Member
- Indlæg: 191
- Tilmeldt: 17. apr 2011, 14:09
- Interesser: Skydning
- Geografisk sted: Hovedstadsområdet
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 17 times
Re: Pizza på Weber
Ville gætte på at det også hjælper at lave en papirstynd dej med et tynd og simpelt fyld.
Så når bunden af brødet ikke at blive brændt mens du venter på at den 1,5 cm tykke dej med ostebjerg bliver gennembagt.
Så laver man evt bare flere pizzaer med forskelligt simpelt fyld. Det giver også en meget rene smag og gør at de enkelte råvare kommer til deres ret uden at være kamufleret i ost og tomat.
Prøv f.eks pizza bianco (mascapone istedet for tomatbund) kun med papirstynde kartoffelskiver, rosmarin og lidt gode kapers. Simpelt smagfuldt italiensk mad og ikke de grisse/havarti origier som de fleste danske familiepizzaer bliver til.
Så når bunden af brødet ikke at blive brændt mens du venter på at den 1,5 cm tykke dej med ostebjerg bliver gennembagt.
Så laver man evt bare flere pizzaer med forskelligt simpelt fyld. Det giver også en meget rene smag og gør at de enkelte råvare kommer til deres ret uden at være kamufleret i ost og tomat.
Prøv f.eks pizza bianco (mascapone istedet for tomatbund) kun med papirstynde kartoffelskiver, rosmarin og lidt gode kapers. Simpelt smagfuldt italiensk mad og ikke de grisse/havarti origier som de fleste danske familiepizzaer bliver til.
-
- Bronze Member
- Indlæg: 125
- Tilmeldt: 31. okt 2007, 23:03
- Geografisk sted: Storkøbenhavn
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 41 times
Re: Pizza på Weber
Fuld hammer på kuglegrillen med masser af gode briketter. Stenen ind på risten, så den bliver brandvarm. TYND bund og enkelt fyld toppet med frisk mozzarella. 2-3 minutter så er den klar! [WINE GLASS]
-
- UDMELDT AF NVF
- Indlæg: 5497
- Tilmeldt: 16. feb 2015, 20:56
- Interesser: skydning
- Geografisk sted: danmark
- Has thanked: 5632 times
- Been thanked: 537 times
Re: Pizza på Weber
Dragonen 93-95 skrev:Kullene i en ring, ingen kul direkte under stenen. 11 min og de er klarDeepo skrev:Tilbage i 2007 fik vi en pizzasten til vores Weber, som vi så brugte en enkelt gang. Pizzaerne brændte på.
For leden snakkede jeg med en kollega, som sagde at pizza pladen gjorde en forskel. Pizzapladen fulgte ikke med oprindeligt, så jeg købte en løs Weber pizzaplade i fredags, og fik banket en dej sammen her til aften. Så skulle pizza på Weber prøves igen.
Det hjalp på det, men de er nu nemme at brænde på stadigvæk.
Hvordan bruger I jeres pizzasten?
/Mogens
Jeps!
Indirekte varme, så pizzaen ikke primært opvarmes "fra bunden"
... og så ville jeg prøve at lave dem direkte på stenpladen igen. Det er den der kommer tættest på en rigtig pizzaovn.
Peter
-
- UDMELDT AF NVF
- Indlæg: 5497
- Tilmeldt: 16. feb 2015, 20:56
- Interesser: skydning
- Geografisk sted: danmark
- Has thanked: 5632 times
- Been thanked: 537 times
Re: Pizza på Weber
Den bliver top-nice på den porøse sten!Deepo skrev:Det er godt at høre, at der endnu er håb for pizzastenen :)
/Mogens
Peter
-
- Platin Member
- Indlæg: 1029
- Tilmeldt: 21. jan 2013, 13:18
- Interesser: Genladning, skydning, fiskeri
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 52 times
Re: Pizza på Weber
Kører i med low temp i jeres Weber, siden det tager 11 minutter for at lave en pizza i en kuglegrill?
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Pizza på Weber
Jeg har lavet pizza på Weberen. Mit største problem har været at det grove mel/majsmel som skal strøs på stenen bryder i brand, så jeg bruger en bølget grillbakke penslet med olie, som jeg lægger dejen på og så smider jeg Bakken på stenen. Stenen skærmer mod og udjævner den direkte varme.
Jeg har Fuld skrald på grillen, med kul over hele bunden og bruger tynd bund med simpelt fyld.
En pizza pind er et godt værktøj til at rulle dej ud med.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jeg har Fuld skrald på grillen, med kul over hele bunden og bruger tynd bund med simpelt fyld.
En pizza pind er et godt værktøj til at rulle dej ud med.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”
-
- UDMELDT AF NVF
- Indlæg: 5497
- Tilmeldt: 16. feb 2015, 20:56
- Interesser: skydning
- Geografisk sted: danmark
- Has thanked: 5632 times
- Been thanked: 537 times
Re: Pizza på Weber
Sådan ville jeg slet ikke gøre ...Kleth skrev:Jeg har lavet pizza på Weberen. Mit største problem har været at det grove mel/majsmel som skal strøs på stenen bryder i brand, så jeg bruger en bølget grillbakke penslet med olie, som jeg lægger dejen på og så smider jeg Bakken på stenen. Stenen skærmer mod og udjævner den direkte varme.
Jeg har Fuld skrald på grillen, med kul over hele bunden og bruger tynd bund med simpelt fyld.
En pizza pind er et godt værktøj til at rulle dej ud med.
Du "skal" (det afgør du selvfølgelig helt selv) lægge en lille "ring" af kul rundt i kanten af grillen - lige nok til at holde temperaturen - så temperaturen kan holdes, men uden at pizzastenen varmes op nedefra.
Peter
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Pizza på Weber
Jeg har en Fredstone
http://fredstone.dk/content/8-hvad-er-en-fredstone
http://fredstone.dk/content/8-hvad-er-en-fredstone
Briketterne eller kullene må meget gerne ligge direkte under stenen, det er faktisk en fordel, da Fredstone kan holde til det – uden, at varmen brænder igen
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1537
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Pizza på Weber
Hvis du drejer din pizza med et halvt minuts mellemrum brænder den heller ikke fast.
Jeg har webers pizzaovn til at sætte ovenpå, og fyrer rigtig godt op med både briketter og bøgetræ.
Så er grillen på den gode side af 300 grader varm og pizzaen er færdig på et par minutter
Jeg har webers pizzaovn til at sætte ovenpå, og fyrer rigtig godt op med både briketter og bøgetræ.
Så er grillen på den gode side af 300 grader varm og pizzaen er færdig på et par minutter
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."