På forhånd undskyld hvis der løber tænder i vand nu.
Jeg havde 1,6 kg lårtunge i fryseren som jeg tænkte skulle spises på en eller anden måde, så var var mere oplagt end at lægge den i vandbad i 7-8-9 timer (det trak lidt ud..) mens jeg skiftede kogeplader og ovn en tilfældig lørdag eftermiddag
Den blev vakumpakket og lagt i vandet ved 55 grader og skulle efter planen have haft ca 7 timer. Den endte dog med at få næsten 9 inden jeg var klar med nye kogeplader og grøntsager i den nye ovn.
Den blev brunet af på en støbejerns grillpande og krydret med salt og peber.
Den var siiiindsygt lækker og mør og kan varmt anbefales.
Tilbehøret var bagte kartofler og dertil kogte gulerødder og broccoli samt bearnaisesovs.
Velbekomme!
Den er ikke så grå som den ser ud til på billederne, den var ganske rød og saftig og mør på den helt rigtige måde :)
Lårtunge sous vide
-
- Platin Member
- Indlæg: 1143
- Tilmeldt: 16. apr 2012, 15:51
- Interesser: Bukkejagt og riflede våben
- Geografisk sted: Sjælland....uheldigvis....
- Has thanked: 89 times
- Been thanked: 163 times
Re: Lårtunge sous vide
Mega Nijs!
Jeg må indrømme at jeg også er blevet ret glad for min Sous Vide. Der er nærmest ikke noget der ikke kan laves i den:-)
Jeg må indrømme at jeg også er blevet ret glad for min Sous Vide. Der er nærmest ikke noget der ikke kan laves i den:-)
- Cimbox
- Bronze Member
- Indlæg: 116
- Tilmeldt: 9. feb 2010, 18:30
- Interesser: Drengerøvs interesser
- Geografisk sted: Rødovre
- Has thanked: 1 time
Re: Lårtunge sous vide
Ser sq lækkert ud! Det bliver jeg nød til at prøve også i løbet af måneden.
Lavede en tykkam forleden det er heller ikke værst efter en svømmetur, og kan også anbefales :eek:
Lavede en tykkam forleden det er heller ikke værst efter en svømmetur, og kan også anbefales :eek:
Rigtige jægere har en der både kan stå, og vise rejsning !
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Lårtunge sous vide
Jeg havde fået anskaffet mig et mindre kar (Tak til INCO i Aarhus for det store udvalg) og måtte lige køre en kalve lårtunge igennem.
Den fik små 8 timer ved 55 grader og blev rigtig rigtig lækker.
Den fik en gang salt og peber og en klat lurpak (rigeligt smør!) med i posen og kom så ellers i vandet.
Den blev brunet af, også i rigeligt smør, da den kom op af vandet og blev serveret med lidt grøntsager og sauce og rigeligt rødvin.
P.S. Nu med mindre dækkeserviet.
Den fik små 8 timer ved 55 grader og blev rigtig rigtig lækker.
Den fik en gang salt og peber og en klat lurpak (rigeligt smør!) med i posen og kom så ellers i vandet.
Den blev brunet af, også i rigeligt smør, da den kom op af vandet og blev serveret med lidt grøntsager og sauce og rigeligt rødvin.
P.S. Nu med mindre dækkeserviet.
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Lårtunge sous vide
Undskyld, de er skiftet ud med nogle pænere i mørkeblåt læder - Som dog ikke var på bordet den pågældende dag
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."