Hvad er det lige der sker ved frysning af brød?

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Raptor357
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 7568
Tilmeldt: 26. mar 2010, 23:27
Interesser: At skyde og ramme
Geografisk sted: Stor Kbh
Has thanked: 451 times
Been thanked: 909 times

Hvad er det lige der sker ved frysning af brød?

Indlæg af Raptor357 » 4. jan 2016, 22:53

Jeg bager nogle glimrende boller, men de er først rigtigt gode efter at have været frosne. Men hvor for det?
Krummen bliver mere sej. Hvad er det der sker?
650g alm hvedemel
200g knækkede kerner
150g fuldkorns mel, stenkværnet
100g smør
50g sukker
50g gær
300ml sødmælk
200ml vand
Lidt salt
Kernerne ligger i blød i de 200ml vand ca 6 timer. Der æltes i røremaskine til man kan lave vinduestesten, det er ca 10 minutter.
Senest rettet af Lycon 6. jan 2016, 17:34, rettet i alt 1 gang.
Begrundelse: Indlæg er flyttet til Fodertønden efter ønske fra bruger.
Kun mængden af varm luft er begrænsningen på hvor højt politikerne stiger til vejrs

dksith
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 638
Tilmeldt: 28. sep 2009, 16:50
Interesser: Jagt
Geografisk sted: silkeborg
Has thanked: 28 times
Been thanked: 31 times

Re: Hvad er det lige der sker ved frysning af brød.

Indlæg af dksith » 4. jan 2016, 23:12

Har du prøvet at koge kernerne istedet for at ligge dem i blød...?

Skaði
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 134
Tilmeldt: 18. apr 2013, 07:48
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Sydjylland
Has thanked: 8 times
Been thanked: 38 times

Re: Hvad er det lige der sker ved frysning af brød.

Indlæg af Skaði » 5. jan 2016, 00:35

Mit bedste bud er, at frosten sprænger nogle fibre hvorved ingrediensernes klæbeevne forbedres. Prøv evt. med en anden type mel med højere klæbeevne.

Ellers har Du jo altid opskriften "med frost".

Brugeravatar
Krung
This member is
This member is
Indlæg: 2788
Tilmeldt: 10. apr 2012, 10:46
Interesser: Skydning, jagt, ballistik.
Geografisk sted: Remouladebæltet (kbh)
Has thanked: 446 times
Been thanked: 486 times

Re: Hvad er det lige der sker ved frysning af brød.

Indlæg af Krung » 5. jan 2016, 11:43

En af de ting, der gør brød gammelt er at gluten skulle 'krystaliseres' (jeg læser det som affugtes og orienteres lidt). Det kan være du ændrer noget ved den process ved at fryse det. Man kan genoplive gammelt brød med vand og varme.

Hvor meget protein er der i den mel du bruger? Mere er normalt bedre. 10% er ikke så godt, 14% er rigeligt.

10 min kan være alt for meget (afhængig af hvor kraftig din maskine er). Dej, der er blevet tævet, bliver meget mere våd. Det kan være din frysning giver tid nok til at gluten'en får tid til at komme sig.

I øvrigt er gluten proteinerne afhængige af at der er nok calcium i vandet for at kunne binde på tværs af strengene. Københavnere har ikke problemer med at få det, men det kan andre måske.

Det var alt det lommevidenskab jeg ved om bagning.
.172x2, .177, .204, .22, .224, .243, .264, .308, .355, .357, .410, .366, .73. Buy Hard, Cry Hard.

YoungDane
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 942
Tilmeldt: 17. okt 2008, 11:10
Interesser: Skydning, Jagt
Geografisk sted: Horsens
Has thanked: 141 times
Been thanked: 95 times
Kontakt:

Re: Hvad er det lige der sker ved frysning af brød.

Indlæg af YoungDane » 6. jan 2016, 12:59

Jeg fatter det ikke, men det er SÅ fedt :thumbup:

:NVFrules:

Uanset hvad pokker der bliver spurgt om herinde, så kommer der sagligt og seriøst svar.

Jeg kan ganske enkelt ikke leve uden det her forum, I er bare en konstant kilde til begejstring, viden og...hygge.

Brugeravatar
Raptor357
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 7568
Tilmeldt: 26. mar 2010, 23:27
Interesser: At skyde og ramme
Geografisk sted: Stor Kbh
Has thanked: 451 times
Been thanked: 909 times

Re: Hvad er det lige der sker ved frysning af brød.

Indlæg af Raptor357 » 6. jan 2016, 16:54

Skaði skrev:Mit bedste bud er, at frosten sprænger nogle fibre hvorved ingrediensernes klæbeevne forbedres. Prøv evt. med en anden type mel med højere klæbeevne.

Ellers har Du jo altid opskriften "med frost".
Hvilke anden type ? Jeg bruger ugens tilbud, bare der er 11-12% protein i.
Kun mængden af varm luft er begrænsningen på hvor højt politikerne stiger til vejrs

Besvar