Et sikkert hit hos familien og den er god at transportere.
2dl havregryn
?dl hvedemel - jeg er en spade (også) til mørdej, så det er på ren gefühl
koldt vand
200g blødt smør
400g bacon - Skiver, tern, strimler - what ever.
sort peber.
3 løg
500g cremefraiche (jeg bruger 18%)
3 løg
2tsk salt
2 æg
3spsk maizena
Smulder havregryn, smør, 1tsk salt og lidt hvedemel i en skål, tilsæt mere hvedemel indtil dejen er lidt som rasp.
Tilsæt et æg og saml dejen, er dejen stadig for tør, tilsæt lidt koldt vand. Det er vigtigt at dejen ikke æltes, men kun samles.
Pak dejen ind ti husholdningsfolie og smid den i køleskabet.
Steg bacon o kryder med peber, den skal være sej og ikke sprød. Snit løgene fint, hæld bacon fra panden, men lad fedtet blive til at stege løgene.
Løgene skal bare steges til de blive klare, ikke brunes.
Pisk maizena i cremefraichen og når den er klumpfri tilsæt et æg og 1tsk salt.
Mas mørdejen ud i et std. tærtefad, så der er lidt kant. Hæld bacon og derefter løg i.
Hæld cremefraichen ud over, med fordel kan overfladen masseres/trykkes lidt så cremefraichen løber ned imellem fyldet.
Bag ca. 40min i ovnen ved 160C varmluft, eller til den bliver gyldenbrun på overfladen
Serveres med kolde ærter eller anden kaninføde.
Bacontærte. (Ja, du læste rigtigt)
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Bacontærte. (Ja, du læste rigtigt)
- Vedhæftede filer
-
- 20150908_183524.jpg (54.1 KiB) Vist 2256 gange
-
- 20150908_183533.jpg (69.19 KiB) Vist 2256 gange
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”