Bacontærte. (Ja, du læste rigtigt)

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Kleth
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5290
Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 971 times
Been thanked: 725 times

Bacontærte. (Ja, du læste rigtigt)

Indlæg af Kleth » 10. sep 2015, 10:25

Et sikkert hit hos familien og den er god at transportere.

2dl havregryn
?dl hvedemel - jeg er en spade (også) til mørdej, så det er på ren gefühl
koldt vand
200g blødt smør
400g bacon - Skiver, tern, strimler - what ever.
sort peber.
3 løg
500g cremefraiche (jeg bruger 18%)
3 løg
2tsk salt
2 æg
3spsk maizena

Smulder havregryn, smør, 1tsk salt og lidt hvedemel i en skål, tilsæt mere hvedemel indtil dejen er lidt som rasp.
Tilsæt et æg og saml dejen, er dejen stadig for tør, tilsæt lidt koldt vand. Det er vigtigt at dejen ikke æltes, men kun samles.
Pak dejen ind ti husholdningsfolie og smid den i køleskabet.

Steg bacon o kryder med peber, den skal være sej og ikke sprød. Snit løgene fint, hæld bacon fra panden, men lad fedtet blive til at stege løgene.
Løgene skal bare steges til de blive klare, ikke brunes.

Pisk maizena i cremefraichen og når den er klumpfri tilsæt et æg og 1tsk salt.

Mas mørdejen ud i et std. tærtefad, så der er lidt kant. Hæld bacon og derefter løg i.
Hæld cremefraichen ud over, med fordel kan overfladen masseres/trykkes lidt så cremefraichen løber ned imellem fyldet.
Bag ca. 40min i ovnen ved 160C varmluft, eller til den bliver gyldenbrun på overfladen

Serveres med kolde ærter eller anden kaninføde.
Vedhæftede filer
20150908_183524.jpg
20150908_183524.jpg (54.1 KiB) Vist 2256 gange
20150908_183533.jpg
20150908_183533.jpg (69.19 KiB) Vist 2256 gange
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”

Besvar