Chili con Carne
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Chili con Carne
Jeg bruger
500g hakket død malkeko
1kg tyksteg eller filét (også død malkeko)
1 pakke bacon, tern eller skivet.
6 zitauerløg
2 dåser hakket tomat (alt. kog din egen, det er bedre) + 2 dåser tomatpure.
6 fed hvidløg
1spsk brun farin
2-4 chili (jeg brugte 4 små cayenne, en citron chili og en hungarian black, alt af egen avl)
4 peberfrugter eller nogle syltede fra glas/dåse.
⅔l øl, f.eks. 2 Harboe Guld eller Wibroe Porter, jeg kan alligevel ikke smage forskel om det er en kvalitets øl eller billig-bajer :drunk: i den færdige ret.
100g mørk chokolade ~70%
2-3 bouillon terninger(salt&fedt)
Salt
1tsk knust spidskommen
5 knuste enebær.
Optional: 2 poser tørrede bønner, husk tid til udblødning.
Kom enebær, spidskommen i en stor gryde og rist krydderierne, kom bacon i og steg det sammen.
Snit løgene, knus hvidløget og kom det i sammen med baconen.
Varm en pande godt op og brun hakkekødet grundigt.
Kom det brunede hakkekød i med løgene og tilsæt øl, farin, hakket tomat og pure.
Peberfrugterne kan smøres med olie, grilles og flåes, det giver et bedre resultat, men her har jeg bare snittet dem og kommet dem i gryden med resten, jeg havde også en rest syltede paprika, jeg kom i. Har du noget røget chili som f.eks. chipotle, så er det med til at give retten mere fylde og styrke.
Lad indholdet i gryden simre, evt. i ovnen ved 90-100C
Skær chilierne i skiver og steg dem i rigeligt smør til de bliver lidt brune. Tilsæt lidt af smøret til retten i gryden og smag til med smøret lidt af gangen til den ønskede styrke opnåes, brug evt. også de stegte skiver, men vær forsigtig, da deres styrke tager til efterhånden som de koger ud. Skal det bare rykke i r...ullet, så kom det hele i fra starten af.
Skær kødet i tern f.eks. 3x3x5cm, drys det med salt og brun det lidt ad gangen på en meget varm pande, gerne den som også blev brugt til chilien.
Kom kødet i gryden med resten og lad det simre en times tid.
Smag til med bouillon og eller salt.
Læg chokoladen på toppen af gryderetten og lad den smelte, hvor efter den røres i retten.
En traditionel chili serveres uden bønner, men ønskes bønner, så udblød 2 poser bønner - Jeg foretrækker de røde kidney bønner, men for syns skyld bruger jeg ofte 1 pose røde og en pose hvide bønner, som jeg kommer i en skål med koldt vand og tilsætter en lille håndfuld salt til vandet. Dagen efter koger jeg bønnerne 1 time i en frisk portion saltvand.
OBS Bønnerne skal først i chilien kort før servering! Ellers bliver det noget grynet snask.
Mere om udblødning og om at koge bønner
http://pol.dk/1220865
Server med brød, ris, bønner eller bare som det er....... Evt. med cremefraiche og chilisovs
Serverings billeder følger
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
500g hakket død malkeko
1kg tyksteg eller filét (også død malkeko)
1 pakke bacon, tern eller skivet.
6 zitauerløg
2 dåser hakket tomat (alt. kog din egen, det er bedre) + 2 dåser tomatpure.
6 fed hvidløg
1spsk brun farin
2-4 chili (jeg brugte 4 små cayenne, en citron chili og en hungarian black, alt af egen avl)
4 peberfrugter eller nogle syltede fra glas/dåse.
⅔l øl, f.eks. 2 Harboe Guld eller Wibroe Porter, jeg kan alligevel ikke smage forskel om det er en kvalitets øl eller billig-bajer :drunk: i den færdige ret.
100g mørk chokolade ~70%
2-3 bouillon terninger(salt&fedt)
Salt
1tsk knust spidskommen
5 knuste enebær.
Optional: 2 poser tørrede bønner, husk tid til udblødning.
Kom enebær, spidskommen i en stor gryde og rist krydderierne, kom bacon i og steg det sammen.
Snit løgene, knus hvidløget og kom det i sammen med baconen.
Varm en pande godt op og brun hakkekødet grundigt.
Kom det brunede hakkekød i med løgene og tilsæt øl, farin, hakket tomat og pure.
Peberfrugterne kan smøres med olie, grilles og flåes, det giver et bedre resultat, men her har jeg bare snittet dem og kommet dem i gryden med resten, jeg havde også en rest syltede paprika, jeg kom i. Har du noget røget chili som f.eks. chipotle, så er det med til at give retten mere fylde og styrke.
Lad indholdet i gryden simre, evt. i ovnen ved 90-100C
Skær chilierne i skiver og steg dem i rigeligt smør til de bliver lidt brune. Tilsæt lidt af smøret til retten i gryden og smag til med smøret lidt af gangen til den ønskede styrke opnåes, brug evt. også de stegte skiver, men vær forsigtig, da deres styrke tager til efterhånden som de koger ud. Skal det bare rykke i r...ullet, så kom det hele i fra starten af.
Skær kødet i tern f.eks. 3x3x5cm, drys det med salt og brun det lidt ad gangen på en meget varm pande, gerne den som også blev brugt til chilien.
Kom kødet i gryden med resten og lad det simre en times tid.
Smag til med bouillon og eller salt.
Læg chokoladen på toppen af gryderetten og lad den smelte, hvor efter den røres i retten.
En traditionel chili serveres uden bønner, men ønskes bønner, så udblød 2 poser bønner - Jeg foretrækker de røde kidney bønner, men for syns skyld bruger jeg ofte 1 pose røde og en pose hvide bønner, som jeg kommer i en skål med koldt vand og tilsætter en lille håndfuld salt til vandet. Dagen efter koger jeg bønnerne 1 time i en frisk portion saltvand.
OBS Bønnerne skal først i chilien kort før servering! Ellers bliver det noget grynet snask.
Mere om udblødning og om at koge bønner
http://pol.dk/1220865
Server med brød, ris, bønner eller bare som det er....... Evt. med cremefraiche og chilisovs
Serverings billeder følger
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
- Vedhæftede filer
-
- uploadfromtaptalk1439303169895.jpg (42.28 KiB) Vist 16792 gange
-
- uploadfromtaptalk1439303212107.jpg (51.44 KiB) Vist 16792 gange
-
- uploadfromtaptalk1439303247529.jpg (46.09 KiB) Vist 16792 gange
-
- uploadfromtaptalk1439303268290.jpg (54.02 KiB) Vist 16792 gange
-
- uploadfromtaptalk1439303282317.jpg (58.29 KiB) Vist 16792 gange
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”
-
- This member is
- Indlæg: 7728
- Tilmeldt: 5. jan 2007, 18:58
- Interesser: Våben, Pistolskydning, Jagt
- Geografisk sted: Nuuk, Grønland
- Geografisk sted: Nuuk, Grønland
- Has thanked: 594 times
- Been thanked: 1245 times
Re: Chili con Carne
Jeg bliver sulten
Skyttehilsen fra Nuuk, Grønland
T-Rex
But ain't many troubles that a man cain't fix
With seven hundred dollars and a thirty ought six."
http://dvc.org.uk/jeff/lindy2.html
T-Rex
But ain't many troubles that a man cain't fix
With seven hundred dollars and a thirty ought six."
http://dvc.org.uk/jeff/lindy2.html
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Re: Chili con Carne
Og det endelige resultat, med bønner
Det er min 8åriges livret og han udtalte "Det smager pragtfuldt!"
Det er min 8åriges livret og han udtalte "Det smager pragtfuldt!"
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”
-
- Platin Member
- Indlæg: 11101
- Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
- Interesser: Guns 'n' bunnies
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 733 times
- Been thanked: 2640 times
Re: Chili con Carne
Jeg blev født sulten og går i graven sulten. Billeder som disse hjælper ikke!
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Re: Chili con Carne
We are born naked, wet and hungry; then things get worse . . .
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”
- Kambiri
- Silver Member
- Indlæg: 390
- Tilmeldt: 15. apr 2012, 20:18
- Interesser: Jagt
- Geografisk sted: Aalborg - Opland
- Has thanked: 88 times
- Been thanked: 26 times
Re: Chili con Carne
Prøv at tilsætte lidt hakket bladselleri!Kleth skrev:Jeg bruger
500g hakket død malkeko
1kg tyksteg eller filét (også død malkeko)
1 pakke bacon, tern eller skivet.
6 zitauerløg
2 dåser hakket tomat (alt. kog din egen, det er bedre) + 2 dåser tomatpure.
6 fed hvidløg
1spsk brun farin
2-4 chili (jeg brugte 4 små cayenne, en citron chili og en hungarian black, alt af egen avl)
4 peberfrugter eller nogle syltede fra glas/dåse.
⅔l øl, f.eks. 2 Harboe Guld eller Wibroe Porter, jeg kan alligevel ikke smage forskel om det er en kvalitets øl eller billig-bajer :drunk: i den færdige ret.
100g mørk chokolade ~70%
2-3 bouillon terninger(salt&fedt)
Salt
1tsk knust spidskommen
5 knuste enebær.
Optional: 2 poser tørrede bønner, husk tid til udblødning.
Kom enebær, spidskommen i en stor gryde og rist krydderierne, kom bacon i og steg det sammen.
Snit løgene, knus hvidløget og kom det i sammen med baconen.
Varm en pande godt op og brun hakkekødet grundigt.
Kom det brunede hakkekød i med løgene og tilsæt øl, farin, hakket tomat og pure.
Peberfrugterne kan smøres med olie, grilles og flåes, det giver et bedre resultat, men her har jeg bare snittet dem og kommet dem i gryden med resten, jeg havde også en rest syltede paprika, jeg kom i. Har du noget røget chili som f.eks. chipotle, så er det med til at give retten mere fylde og styrke.
Lad indholdet i gryden simre, evt. i ovnen ved 90-100C
Skær chilierne i skiver og steg dem i rigeligt smør til de bliver lidt brune. Tilsæt lidt af smøret til retten i gryden og smag til med smøret lidt af gangen til den ønskede styrke opnåes, brug evt. også de stegte skiver, men vær forsigtig, da deres styrke tager til efterhånden som de koger ud. Skal det bare rykke i r...ullet, så kom det hele i fra starten af.
Skær kødet i tern f.eks. 3x3x5cm, drys det med salt og brun det lidt ad gangen på en meget varm pande, gerne den som også blev brugt til chilien.
Kom kødet i gryden med resten og lad det simre en times tid.
Smag til med bouillon og eller salt.
Læg chokoladen på toppen af gryderetten og lad den smelte, hvor efter den røres i retten.
En traditionel chili serveres uden bønner, men ønskes bønner, så udblød 2 poser bønner - Jeg foretrækker de røde kidney bønner, men for syns skyld bruger jeg ofte 1 pose røde og en pose hvide bønner, som jeg kommer i en skål med koldt vand og tilsætter en lille håndfuld salt til vandet. Dagen efter koger jeg bønnerne 1 time i en frisk portion saltvand.
OBS Bønnerne skal først i chilien kort før servering! Ellers bliver det noget grynet snask.
Mere om udblødning og om at koge bønner
http://pol.dk/1220865
Server med brød, ris, bønner eller bare som det er....... Evt. med cremefraiche og chilisovs
Serverings billeder følger
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Gamo CF30 cal.22
Baikal IJ27e
Rössler Titan 6 Lux. cal .308
-------------------------------------------------
Hvis du føler dig stødt af min kommentar er det sikkert fordi du ikke forstår min ironi.
Smid mig en PB istedet for at fylde tråden med opstød, til gene for alle (-:
Baikal IJ27e
Rössler Titan 6 Lux. cal .308
-------------------------------------------------
Hvis du føler dig stødt af min kommentar er det sikkert fordi du ikke forstår min ironi.
Smid mig en PB istedet for at fylde tråden med opstød, til gene for alle (-:
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Re: Chili con Carne
Det lyder som en glimragende ide Det må jeg prøve næste gang.Kambiri skrev:Prøv at tilsætte lidt hakket bladselleri!
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”
- Herluf
- Gold Member
- Indlæg: 581
- Tilmeldt: 12. apr 2006, 22:52
- Geografisk sted: Aalborg
- Has thanked: 168 times
- Been thanked: 138 times
- Kontakt:
Re: Chili con Carne
Mexicanernes hemmelighed til mange af deres gryderetter er peanuts. Nu er chili con carne ikke ligefrem mexicansk mad, men det plejer at fungere ret godt med enten peanut butter eller, endnu bedre, stegte peanuts som kommer en tur i blenderen.
-
- Platin Member
- Indlæg: 11101
- Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
- Interesser: Guns 'n' bunnies
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 733 times
- Been thanked: 2640 times
Re: Chili con Carne
Ja, jordnødder til krydret mad er skønt. Man skal lige kigge på glassene med jordnøddesmør, inden man køber. De billige er lige så meget palmeolie og smager ret skidt.
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.
- Elbæk
- Platin Member
- Indlæg: 6305
- Tilmeldt: 15. okt 2007, 15:01
- Interesser: WW2/jagt/CAS/blankvåben
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 559 times
- Been thanked: 1340 times
Re: Chili con Carne
:eating:
Chili con Carne er en af mine absolutte hofretter:
500 g hakket oksekød med høj fedtprocent
2 pakker bacon i strimler
2 alm. løg
2-3 dåser hvide bønner i tomat (alt efter hvor mange som spiser med)
2 dåser flåede hakkede tomater
1 lille dåse tomatpuré
1 porter el. brown ale (så sød som muligt)
1 dl. meget stærk kaffe (altså brygget kaffe, ikke bønner)
Tørret chili og syltede jalapeños i skiver (mængde efter smag)
Stødt rosenpaprika el. røget paprika (efter smag)
Bourbon (personligt finder jeg at Maker's Mark passer min smag)
1/2 L piskefløde
100 g mørk chokolade (+70%)
Løgene hakkes og svitses glasklare
Bacon skæres ud i ca. 1x1 stykker, tilsættes og brunes af - herefter oksekød
Når løg, bacon og oksekød er brunet godt af hakkes chokoladen og tilsættes under omrøring
Herefter tilsættes ca. 2 cl. bourbon under grundig omrøring
Når bourbonen er mere eller mindre fordampet tilsættes porteren og kaffen - og retten får lov til at koge ind i 10-15 min under lejlighedsvis omrøring
Tørret chili, jalapeños og paprika (samt salt/peber) tilsættes. Smag til, retten skal på nuværende tidspunkt være lidt stærkere end det ønskede slutresultat
Tilsæt hakkede tomater, bønner i tomat, rør rundt, smag til med tomatpuré
Lad retten simre i 20-30 min
Smag til med tørret chili, syltede jalapeños, paprika og salt/peber - evt. 2 cl. bourbon efter smag
Lad retten simre i 10-15 min
Smag til igen
Tag retten af blusset og lad den køle af, gerne i fryser eller køleskab (denne process skulle give en mere rund og mindre brændende chili smag - mit indtryk er at der virker)
Bring retten til kog igen.
Tilsæt 2 cl. bourbon og piskefløde, under omrøring. Lad piskefløden legere, server!
Serveres med fed cremefraiche/græsk yoghurt, tyrkisk brød og godt øl.
Retten laves allerbedst over bål, hvor røgen giver den noget helt særligt.
I stedet for (eller som supplement til) oksekød kan elg (hakket el. i strimler) benyttes med stor succes.
Chili con Carne er en af mine absolutte hofretter:
500 g hakket oksekød med høj fedtprocent
2 pakker bacon i strimler
2 alm. løg
2-3 dåser hvide bønner i tomat (alt efter hvor mange som spiser med)
2 dåser flåede hakkede tomater
1 lille dåse tomatpuré
1 porter el. brown ale (så sød som muligt)
1 dl. meget stærk kaffe (altså brygget kaffe, ikke bønner)
Tørret chili og syltede jalapeños i skiver (mængde efter smag)
Stødt rosenpaprika el. røget paprika (efter smag)
Bourbon (personligt finder jeg at Maker's Mark passer min smag)
1/2 L piskefløde
100 g mørk chokolade (+70%)
Løgene hakkes og svitses glasklare
Bacon skæres ud i ca. 1x1 stykker, tilsættes og brunes af - herefter oksekød
Når løg, bacon og oksekød er brunet godt af hakkes chokoladen og tilsættes under omrøring
Herefter tilsættes ca. 2 cl. bourbon under grundig omrøring
Når bourbonen er mere eller mindre fordampet tilsættes porteren og kaffen - og retten får lov til at koge ind i 10-15 min under lejlighedsvis omrøring
Tørret chili, jalapeños og paprika (samt salt/peber) tilsættes. Smag til, retten skal på nuværende tidspunkt være lidt stærkere end det ønskede slutresultat
Tilsæt hakkede tomater, bønner i tomat, rør rundt, smag til med tomatpuré
Lad retten simre i 20-30 min
Smag til med tørret chili, syltede jalapeños, paprika og salt/peber - evt. 2 cl. bourbon efter smag
Lad retten simre i 10-15 min
Smag til igen
Tag retten af blusset og lad den køle af, gerne i fryser eller køleskab (denne process skulle give en mere rund og mindre brændende chili smag - mit indtryk er at der virker)
Bring retten til kog igen.
Tilsæt 2 cl. bourbon og piskefløde, under omrøring. Lad piskefløden legere, server!
Serveres med fed cremefraiche/græsk yoghurt, tyrkisk brød og godt øl.
Retten laves allerbedst over bål, hvor røgen giver den noget helt særligt.
I stedet for (eller som supplement til) oksekød kan elg (hakket el. i strimler) benyttes med stor succes.
"Wer mit Ungeheuern kämpft, mag zusehn, dass er nicht dabei zum Ungeheuer wird. Und wenn du lange in einen Abgrund blickst, blickt der Abgrund auch in dich hinein."
-Friedrich Nietzsche, Jenseits von Gut und Böse, 1886
-Friedrich Nietzsche, Jenseits von Gut und Böse, 1886
-
- Platin Member
- Indlæg: 1304
- Tilmeldt: 1. jun 2014, 15:04
- Interesser: jagt, natur, vildt, hund, osv
- Geografisk sted: sydjylland
- Has thanked: 523 times
- Been thanked: 236 times
Re: Chili con Carne
Det er da vist nogle supergode opskrifter i der offentliggør - tak for det - det viser jo hvor rummelig og inkluderende denne ret (og dette forum) er
Jeg vil helt sikkert prøve begge opskrifter
Så vidt jeg husker er retten oprindelig kun med svinekød - hvilket ikke er så ringe endda - og oksekød er en "nymodens" ting i retten, men det råder i jo fint bod på med bacon.
Og så mener jeg i har glemt at den skal serveres med øl ved siden ( rigeligt og gerne en let type)
Jeg vil helt sikkert prøve begge opskrifter
Så vidt jeg husker er retten oprindelig kun med svinekød - hvilket ikke er så ringe endda - og oksekød er en "nymodens" ting i retten, men det råder i jo fint bod på med bacon.
Og så mener jeg i har glemt at den skal serveres med øl ved siden ( rigeligt og gerne en let type)
Bobo ------ Igen uden billeder
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Re: Chili con Carne
Ja, der skal nok serveres Sol, Corona til eller cowboy kaffe til som Elbæk har i hans opskriftBobo skrev:Det er da vist nogle supergode opskrifter i der offentliggør - tak for det - det viser jo hvor rummelig og inkluderende denne ret (og dette forum) er
Jeg vil helt sikkert prøve begge opskrifter
Så vidt jeg husker er retten oprindelig kun med svinekød - hvilket ikke er så ringe endda - og oksekød er en "nymodens" ting i retten, men det råder i jo fint bod på med bacon.
Og så mener jeg i har glemt at den skal serveres med øl ved siden ( rigeligt og gerne en let type)
Egentligt tror jeg ikke der er eller har været nogen regler for hvad der må og skal være i Chili con Carne, altså ud over kød og Chili. Det sagt har jeg prøvet at lave det på rådyr, hvad der ikke var en succes, da jeg oplevede at kødet fik en leveragtig smag.
Noget af det interessante ved Chili con Carne er jo også at hver kok kan have sin egen tilgang og jeg har da også haft succes med både kaffe, rødvin og død gris i min chili - Og for mig er Chili con Carne mere end millionbøf med chili, som jeg desværre alt for ofte har fået serveret (dette var ikke kritik af konkrete opskrifter).
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”
- HappyNanoq
- Gone But Not Forgotten
- Indlæg: 6630
- Tilmeldt: 16. jan 2005, 06:55
- Interesser: Mekanik
- Geografisk sted: Ikast, midtjylland.
- Has thanked: 302 times
- Been thanked: 481 times
Re: Chili con Carne
Af og til rister jeg lige lidt cashewnødder i noget olie (oliven eller kokosnøddeolie) til sådan noget.
Peanuts har jeg aldrig rigtig brugt, men kan være man skulle prøve det.
Ender dog altid med for meget chili - og for lidt "Con Carne" her.
Peanuts har jeg aldrig rigtig brugt, men kan være man skulle prøve det.
Ender dog altid med for meget chili - og for lidt "Con Carne" her.
Jeg tror det er godt en PRUT ikke smitter på samme måde som et GAB gør.
Dét ville bare være ulideligt for alle.
̿̿̿ ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
Jeg skriver sikkert dette indlæg mens jeg sidder og skider.
Dét ville bare være ulideligt for alle.
̿̿̿ ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
Jeg skriver sikkert dette indlæg mens jeg sidder og skider.
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Re: Chili con Carne
Det er derfor du skal have kulfilter på indsugningen til dit køleskabHappyNanoq skrev:Ender dog altid med for meget chili - og for lidt "Con Carne" her.
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”
-
- Platin Member
- Indlæg: 11101
- Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
- Interesser: Guns 'n' bunnies
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 733 times
- Been thanked: 2640 times
Re: Chili con Carne
Næeh, det skal afmonteres fra køleskabet og påmonteres på bamsen selv, efter indtagelse af bønnerKleth skrev:Det er derfor du skal have kulfilter på indsugningen til dit køleskabHappyNanoq skrev:Ender dog altid med for meget chili - og for lidt "Con Carne" her.
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.
- HappyNanoq
- Gone But Not Forgotten
- Indlæg: 6630
- Tilmeldt: 16. jan 2005, 06:55
- Interesser: Mekanik
- Geografisk sted: Ikast, midtjylland.
- Has thanked: 302 times
- Been thanked: 481 times
Re: Chili con Carne
Bor alene, så ingen problemer der. :)
Desuden plejer vinduet at stå på klem når jeg er hjemme.
Desuden plejer vinduet at stå på klem når jeg er hjemme.
Jeg tror det er godt en PRUT ikke smitter på samme måde som et GAB gør.
Dét ville bare være ulideligt for alle.
̿̿̿ ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
Jeg skriver sikkert dette indlæg mens jeg sidder og skider.
Dét ville bare være ulideligt for alle.
̿̿̿ ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
Jeg skriver sikkert dette indlæg mens jeg sidder og skider.
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Chili con Carne
Jeg lavede Chili Con Carne til middag til bukkejægerne den 15/05, bare uden bønner og hvidløg af hensyn til den følgende dags jagt [emoji39] Jeg var så løbet tør for chokolade, men inspireret af Kambiri switsede jeg en snittet knoldselleri i chiliolie og lod det simre med i 24t i ovnen, chilien var nærmest som tjære, sellerien var kogt helt ud og det smagte ganske udmærket med brød og ris [emoji1] Der var i det mindste ingen klager fra eventuelle overlevende .........Kleth skrev:Jeg bruger
500g hakket død malkeko
1kg tyksteg eller filét (også død malkeko)
1 pakke bacon, tern eller skivet.
6 zitauerløg
2 dåser hakket tomat (alt. kog din egen, det er bedre) + 2 dåser tomatpure.
6 fed hvidløg
1spsk brun farin
2-4 chili (jeg brugte 4 små cayenne, en citron chili og en hungarian black, alt af egen avl)
4 peberfrugter eller nogle syltede fra glas/dåse.
⅔l øl, f.eks. 2 Harboe Guld eller Wibroe Porter, jeg kan alligevel ikke smage forskel om det er en kvalitets øl eller billig-bajer :drunk: i den færdige ret.
100g mørk chokolade ~70%
2-3 bouillon terninger(salt&fedt)
Salt
1tsk knust spidskommen
5 knuste enebær.
Optional: 2 poser tørrede bønner, husk tid til udblødning.
Kom enebær, spidskommen i en stor gryde og rist krydderierne, kom bacon i og steg det sammen.
Snit løgene, knus hvidløget og kom det i sammen med baconen.
Varm en pande godt op og brun hakkekødet grundigt.
Kom det brunede hakkekød i med løgene og tilsæt øl, farin, hakket tomat og pure.
Peberfrugterne kan smøres med olie, grilles og flåes, det giver et bedre resultat, men her har jeg bare snittet dem og kommet dem i gryden med resten, jeg havde også en rest syltede paprika, jeg kom i. Har du noget røget chili som f.eks. chipotle, så er det med til at give retten mere fylde og styrke.
Lad indholdet i gryden simre, evt. i ovnen ved 90-100C
Skær chilierne i skiver og steg dem i rigeligt smør til de bliver lidt brune. Tilsæt lidt af smøret til retten i gryden og smag til med smøret lidt af gangen til den ønskede styrke opnåes, brug evt. også de stegte skiver, men vær forsigtig, da deres styrke tager til efterhånden som de koger ud. Skal det bare rykke i r...ullet, så kom det hele i fra starten af.
Skær kødet i tern f.eks. 3x3x5cm, drys det med salt og brun det lidt ad gangen på en meget varm pande, gerne den som også blev brugt til chilien.
Kom kødet i gryden med resten og lad det simre en times tid.
Smag til med bouillon og eller salt.
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”
-
- Gone But Not Forgotten
- Indlæg: 437
- Tilmeldt: 12. okt 2007, 14:12
- Interesser: Jagt, Fiskeri og Foto.
- Geografisk sted: NNW for Thisted
- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 21 times
Re: Chili con Carne
måske det er ved at være tid til at bruge lidt af årets chili høst , i år er der rigtig stærke chili i udestuen af dem fra øverste hylde , jeg må se om de kan peppe den herlige gryderet op til at varme flere dage
Led mig ikke i fristelse , jeg kan godt selv finde vej
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Re: Chili con Carne
Er din høst omfattende, skulle du overveje "Hvil i fred" sauce :blowingup:
https://www.nordisk-forum.dk/viewtopic.php?t=61244
https://www.nordisk-forum.dk/viewtopic.php?t=61244
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Re: Chili con Carne
Så har jeg på opfordring udarbejdet en præsentation med min langtidstilberedte chili con carne.
Det er normalt PIA at eksportere en præsentation/PDF til PNG/JPG, men denne gang har jeg anvendt ImageMagick, der både laver hele arbejdet for mig, men også komprimerer rigtig godt. Bare et tip hvis andre gerne vil embedde PDF-filer.
Det er normalt PIA at eksportere en præsentation/PDF til PNG/JPG, men denne gang har jeg anvendt ImageMagick, der både laver hele arbejdet for mig, men også komprimerer rigtig godt.
Kode: Vælg alt
convert -density 300 -resize 960x540 -depth 8 -quality 95 24\ Timers\ Simre\ Chili\ Con\ Carne.pdf +adjoin 24\ Timers\ Simre\ Chili\ Con\ Carne-%04d.png
Senest rettet af Kleth 23. sep 2020, 16:36, rettet i alt 1 gang.
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”
-
- Gold Member
- Indlæg: 762
- Tilmeldt: 9. jan 2009, 10:38
- Interesser: Pistolskydning
- Geografisk sted: Midtjylland
- Has thanked: 171 times
- Been thanked: 124 times
Re: Chili con Carne
Altså Kleth,
Du må ikke vise den slags, jeg er blevet for tyk og er sendt på kur Den bliver taget frem, når kuren er ovre og livet vender tilbage
Hilsen
High Standard
Du må ikke vise den slags, jeg er blevet for tyk og er sendt på kur Den bliver taget frem, når kuren er ovre og livet vender tilbage
Hilsen
High Standard
-
- UDMELDT AF NVF
- Indlæg: 5497
- Tilmeldt: 16. feb 2015, 20:56
- Interesser: skydning
- Geografisk sted: danmark
- Has thanked: 5632 times
- Been thanked: 537 times
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Re: Chili con Carne
Skip bacon, chokolade og undlad ekstra fedt samt ost og så er jeg overbevist om at det både er bedre og mere tilfredsstillende end hvad du ellers lider under/medHigh Standard skrev: ↑23. sep 2020, 13:38Altså Kleth,
Du må ikke vise den slags, jeg er blevet for tyk og er sendt på kur Den bliver taget frem, når kuren er ovre og livet vender tilbage
Hilsen
High Standard
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”
-
- UDMELDT AF NVF
- Indlæg: 5497
- Tilmeldt: 16. feb 2015, 20:56
- Interesser: skydning
- Geografisk sted: danmark
- Has thanked: 5632 times
- Been thanked: 537 times
Re: Chili con Carne
Chile con Carne er jo på ingen måde "fed" hvis du udelader de tre ovenstående ingredienser og den er garanteret (næsten) lige så lækker alligevel.Kleth skrev: ↑23. sep 2020, 14:51Skip bacon, chokolade og undlad ekstra fedt samt ost og så er jeg overbevist om at det både er bedre og mere tilfredsstillende end hvad du ellers lider under/medHigh Standard skrev: ↑23. sep 2020, 13:38Altså Kleth,
Du må ikke vise den slags, jeg er blevet for tyk og er sendt på kur Den bliver taget frem, når kuren er ovre og livet vender tilbage
Hilsen
High Standard
Spis den som "tilbehør" med masser af ris - og du kan spise den med den reneste samvittighed i verden
Peter
-
- Gold Member
- Indlæg: 762
- Tilmeldt: 9. jan 2009, 10:38
- Interesser: Pistolskydning
- Geografisk sted: Midtjylland
- Has thanked: 171 times
- Been thanked: 124 times
Re: Chili con Carne
Hej Kleth og Peter,
Tjah, vi må jo gøre et forsøg, selvom originalen godt nok ser super fin ud
Hilsen
High Standard
Tjah, vi må jo gøre et forsøg, selvom originalen godt nok ser super fin ud
Hilsen
High Standard