6-800g hals (bov er også brugbart!)
1+1 store løg
1+1 store gulerødder
salt og hele peberkorn
½-1/1 flaske rødvin el. tilsvarende mængde mørk øl
1 spsk smør
½ spsk mel
Kødet skæres i passende stykker, krydres med salt og peber og brunes på panden. Af med kødet og så er det løg og gulerødders tur. Når grøntsagerne får farve hældes der en halv flaske rødvin og en halv liter bouillon på, 5 hele peberkorn, frisk timian og kødet tilsættes. Retten simrer 2-3 timer eller til kødet er mørt (læs pulled-mørt). Så sies saucen fra og kødet sorteres fra de udkogte grøntsager. Et stort hakket løg steges mørt i en spsk smør sammen med en ½ spsk mel (for at jævne lidt). Saucen tilsættes under piskning og til sidst tilsættes kødet sammen med en stor gulerod hakket i fine tern. Retten simrer i et par minutter, smages til med sødt/surt/salt efter behov og serveres med stampede/knuste nye kartofler (kogte nye kartofler koges og "knuses" med en stor klat smør og en håndfuld hakket persille). Velbekomme!
Hals Bourguignon / Ølbraiseret Hals
- Bangbang
- Bronze Member
- Indlæg: 143
- Tilmeldt: 17. mar 2011, 16:38
- Interesser: jagt-våben-skydning
- Geografisk sted: Nordjylland
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 8 times
Re: Hals Bourguignon / Ølbraiseret Hals
Det er verdens klasse
Takker, det skal jeg prøve
Takker, det skal jeg prøve
Bruger man 2 skud, må der gerne ligge 2 dyr….