Hals Bourguignon / Ølbraiseret Hals

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
SKBHunter
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 125
Tilmeldt: 31. okt 2007, 23:03
Geografisk sted: Storkøbenhavn
Has thanked: 35 times
Been thanked: 41 times

Hals Bourguignon / Ølbraiseret Hals

Indlæg af SKBHunter » 8. aug 2015, 20:20

6-800g hals (bov er også brugbart!)
1+1 store løg
1+1 store gulerødder
salt og hele peberkorn
½-1/1 flaske rødvin el. tilsvarende mængde mørk øl
1 spsk smør
½ spsk mel

Kødet skæres i passende stykker, krydres med salt og peber og brunes på panden. Af med kødet og så er det løg og gulerødders tur. Når grøntsagerne får farve hældes der en halv flaske rødvin og en halv liter bouillon på, 5 hele peberkorn, frisk timian og kødet tilsættes. Retten simrer 2-3 timer eller til kødet er mørt (læs pulled-mørt). Så sies saucen fra og kødet sorteres fra de udkogte grøntsager. Et stort hakket løg steges mørt i en spsk smør sammen med en ½ spsk mel (for at jævne lidt). Saucen tilsættes under piskning og til sidst tilsættes kødet sammen med en stor gulerod hakket i fine tern. Retten simrer i et par minutter, smages til med sødt/surt/salt efter behov og serveres med stampede/knuste nye kartofler (kogte nye kartofler koges og "knuses" med en stor klat smør og en håndfuld hakket persille). Velbekomme!
Vedhæftede filer
Hals.jpg
Hals.jpg (94.88 KiB) Vist 3711 gange

Brugeravatar
Bangbang
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 143
Tilmeldt: 17. mar 2011, 16:38
Interesser: jagt-våben-skydning
Geografisk sted: Nordjylland
Has thanked: 7 times
Been thanked: 8 times

Re: Hals Bourguignon / Ølbraiseret Hals

Indlæg af Bangbang » 9. aug 2015, 20:09

Det er verdens klasse :numberone:
Takker, det skal jeg prøve :razz:
Bruger man 2 skud, må der gerne ligge 2 dyr….

Besvar