Rådyrsuppe kogt på halsen

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Morten87
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 232
Tilmeldt: 12. apr 2014, 17:06
Interesser: Teknik og jagt
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 6 times
Been thanked: 22 times

Rådyrsuppe kogt på halsen

Indlæg af Morten87 » 7. aug 2015, 17:25

Efter endnu en god sæson med bukkejagt, er der sikkert mange der har smidt halsen ud, men det er synd for den smager faktisk godt. Plus at der kan koges en rigtig god suppe på den. Har tilladt mig at smide et link til en opskrift, jeg selv lige har prøvet, den er rigtig god, når vi går en mørk og kold tid i møde :smile:

http://www.skagenjagtforening.dk/opskri ... -raavildt/
Den der sover, synder ikke... medmindre han burde arbejde :)

Brugeravatar
Kleth
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5290
Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 971 times
Been thanked: 725 times

Re: Rådyrsuppe kogt på halsen

Indlæg af Kleth » 7. aug 2015, 18:56

Lyder lækkert, jeg har flere gange lavet hals som revlsben og det er også lækkert.
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”

C-X
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 11092
Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
Interesser: Guns 'n' bunnies
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 733 times
Been thanked: 2636 times

Re: Rådyrsuppe kogt på halsen

Indlæg af C-X » 7. aug 2015, 19:58

Jeg skærer altid hovedet af, ved sidste nakkehvirvel, om muligt. Halskødet er det mest smagfulde og det der bliver mest mørt. Kasserer man det, ved man ikke hvad der er godt.

Prøv at lave et fad rodfrugter. Smør halsen i en glasering af honning (lettest hvis lunet først), krydderier (salt, peber, chili, enebær, rosmarin, pabrika) og lidt god olivenolie. Placer den oven på rodfrugterne og stop det i ovnen ved 230* C, i ca. 15-20 minutter, til honningen er karameliseret. Skru så ned på 180* C og hæld 1-2 mørke øl ned til grønsagerne. Steg til kødet er færdigt.
Virker også fint til resten af dyret, men forvent forskellige stegetider.

:eating:
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

Brugeravatar
Kruffe
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1364
Tilmeldt: 21. okt 2012, 23:49
Interesser: Historiske våben og jagt
Geografisk sted: Kongeriget Jylland
Has thanked: 111 times
Been thanked: 177 times

Re: Rådyrsuppe kogt på halsen

Indlæg af Kruffe » 8. aug 2015, 01:15

Jeg plejer at anvende hals, slag og andre stumper til vildtsalami...mums
Enfield - everything else is just a rifle. Unless it's a Garand.

SKBHunter
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 125
Tilmeldt: 31. okt 2007, 23:03
Geografisk sted: Storkøbenhavn
Has thanked: 35 times
Been thanked: 41 times

Re: Rådyrsuppe kogt på halsen

Indlæg af SKBHunter » 8. aug 2015, 08:21

C-X skrev:Jeg skærer altid hovedet af, ved sidste nakkehvirvel, om muligt. Halskødet er det mest smagfulde og det der bliver mest mørt. Kasserer man det, ved man ikke hvad der er godt.
Jeg er helt enig i ovenstående! Næst efter ryggen er halsen i mine øjne det bedste stykke kød.

Jeg bruger den i ragout med enten øl eller vin og lader det simre i 3-4 timer. Det bliver super mørt (pulled konsistens) og virkelig smagfuldt!

Brugeravatar
Bangbang
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 143
Tilmeldt: 17. mar 2011, 16:38
Interesser: jagt-våben-skydning
Geografisk sted: Nordjylland
Has thanked: 7 times
Been thanked: 8 times

Re: Rådyrsuppe kogt på halsen

Indlæg af Bangbang » 8. aug 2015, 10:03

SKBHunter skrev:
C-X skrev:Jeg skærer altid hovedet af, ved sidste nakkehvirvel, om muligt. Halskødet er det mest smagfulde og det der bliver mest mørt. Kasserer man det, ved man ikke hvad der er godt.
Jeg er helt enig i ovenstående! Næst efter ryggen er halsen i mine øjne det bedste stykke kød.

Jeg bruger den i ragout med enten øl eller vin og lader det simre i 3-4 timer. Det bliver super mørt (pulled konsistens) og virkelig smagfuldt!
Lyder rigtigt lækkert :smile: har du en opskrift?
Bruger man 2 skud, må der gerne ligge 2 dyr….

SKBHunter
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 125
Tilmeldt: 31. okt 2007, 23:03
Geografisk sted: Storkøbenhavn
Has thanked: 35 times
Been thanked: 41 times

Re: Rådyrsuppe kogt på halsen

Indlæg af SKBHunter » 8. aug 2015, 18:44

Bangbang skrev:Lyder rigtigt lækkert :smile: har du en opskrift?
Ja den kommer lige i en tråd for sig selv!

Besvar