Efter endnu en god sæson med bukkejagt, er der sikkert mange der har smidt halsen ud, men det er synd for den smager faktisk godt. Plus at der kan koges en rigtig god suppe på den. Har tilladt mig at smide et link til en opskrift, jeg selv lige har prøvet, den er rigtig god, når vi går en mørk og kold tid i møde
http://www.skagenjagtforening.dk/opskri ... -raavildt/
Rådyrsuppe kogt på halsen
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Re: Rådyrsuppe kogt på halsen
Lyder lækkert, jeg har flere gange lavet hals som revlsben og det er også lækkert.
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”
-
- Platin Member
- Indlæg: 11092
- Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
- Interesser: Guns 'n' bunnies
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 733 times
- Been thanked: 2636 times
Re: Rådyrsuppe kogt på halsen
Jeg skærer altid hovedet af, ved sidste nakkehvirvel, om muligt. Halskødet er det mest smagfulde og det der bliver mest mørt. Kasserer man det, ved man ikke hvad der er godt.
Prøv at lave et fad rodfrugter. Smør halsen i en glasering af honning (lettest hvis lunet først), krydderier (salt, peber, chili, enebær, rosmarin, pabrika) og lidt god olivenolie. Placer den oven på rodfrugterne og stop det i ovnen ved 230* C, i ca. 15-20 minutter, til honningen er karameliseret. Skru så ned på 180* C og hæld 1-2 mørke øl ned til grønsagerne. Steg til kødet er færdigt.
Virker også fint til resten af dyret, men forvent forskellige stegetider.
:eating:
Prøv at lave et fad rodfrugter. Smør halsen i en glasering af honning (lettest hvis lunet først), krydderier (salt, peber, chili, enebær, rosmarin, pabrika) og lidt god olivenolie. Placer den oven på rodfrugterne og stop det i ovnen ved 230* C, i ca. 15-20 minutter, til honningen er karameliseret. Skru så ned på 180* C og hæld 1-2 mørke øl ned til grønsagerne. Steg til kødet er færdigt.
Virker også fint til resten af dyret, men forvent forskellige stegetider.
:eating:
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.
- Kruffe
- Platin Member
- Indlæg: 1364
- Tilmeldt: 21. okt 2012, 23:49
- Interesser: Historiske våben og jagt
- Geografisk sted: Kongeriget Jylland
- Has thanked: 111 times
- Been thanked: 177 times
Re: Rådyrsuppe kogt på halsen
Jeg plejer at anvende hals, slag og andre stumper til vildtsalami...mums
Enfield - everything else is just a rifle. Unless it's a Garand.
-
- Bronze Member
- Indlæg: 125
- Tilmeldt: 31. okt 2007, 23:03
- Geografisk sted: Storkøbenhavn
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 41 times
Re: Rådyrsuppe kogt på halsen
Jeg er helt enig i ovenstående! Næst efter ryggen er halsen i mine øjne det bedste stykke kød.C-X skrev:Jeg skærer altid hovedet af, ved sidste nakkehvirvel, om muligt. Halskødet er det mest smagfulde og det der bliver mest mørt. Kasserer man det, ved man ikke hvad der er godt.
Jeg bruger den i ragout med enten øl eller vin og lader det simre i 3-4 timer. Det bliver super mørt (pulled konsistens) og virkelig smagfuldt!
- Bangbang
- Bronze Member
- Indlæg: 143
- Tilmeldt: 17. mar 2011, 16:38
- Interesser: jagt-våben-skydning
- Geografisk sted: Nordjylland
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 8 times
Re: Rådyrsuppe kogt på halsen
Lyder rigtigt lækkert har du en opskrift?SKBHunter skrev:Jeg er helt enig i ovenstående! Næst efter ryggen er halsen i mine øjne det bedste stykke kød.C-X skrev:Jeg skærer altid hovedet af, ved sidste nakkehvirvel, om muligt. Halskødet er det mest smagfulde og det der bliver mest mørt. Kasserer man det, ved man ikke hvad der er godt.
Jeg bruger den i ragout med enten øl eller vin og lader det simre i 3-4 timer. Det bliver super mørt (pulled konsistens) og virkelig smagfuldt!
Bruger man 2 skud, må der gerne ligge 2 dyr….