Rågeunger i portvin og fløde.

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
BentxBetjent
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 3739
Tilmeldt: 22. mar 2012, 23:24
Interesser: Rifler, airguns
Geografisk sted: Udenfor Horsens
Has thanked: 650 times
Been thanked: 660 times

Rågeunger i portvin og fløde.

Indlæg af BentxBetjent » 25. maj 2015, 21:05

2-3 Rågeunger pr. person.
Løg
Champignoner
Salt og Peber
Rigeligt smør.

Klip hovede, ben lige under låret og vinger af.
Lav et snit ved brystbenet.
Træk overfrakken ned over røven på fuglen.
Jeg har valgt kun at bruge ben og bryst/vinger.
Så lårene klippes af så tæt på kroppen som muligt.
Et lille snit laves i bugen, lige under brystet.
Stik tommeltotten ind under brystbenet mens den anden hånd holder understel og overfrakke.
Hiv op, så giver det sig selv hvor man klipper bryst"skjoldet" frit.
Råråger.JPG
Råråger.JPG (48.07 KiB) Vist 9194 gange
Brun løg og champignon, hæld dem i et fad.
Brun rågerne, og læg dem i et fad.
rågebruning.JPG
rågebruning.JPG (41.41 KiB) Vist 9194 gange
Hæld løg og champignon tilbage i stegegryden.
Tilsæt 2-3dl. portvin og ½ liter fløde til 20 råger.
Kulør
Bring det godt i kog....
Rågesovs.JPG
Rågesovs.JPG (34.38 KiB) Vist 9194 gange
Hæld det over de brunede råger, og stil fadet i ovnen i 50-60 minutter.
Rågeovnen.JPG
Rågeovnen.JPG (41.92 KiB) Vist 9194 gange
Rågefad.JPG
Rågefad.JPG (58.39 KiB) Vist 9194 gange
Hasselbagte kartofler er lidt overkill og synd når der er så god en sovs.. :mrgreen: Men det er bare min uovertrufne favorit når det gælder denne rodfrugt.
Waldorfsalat og coleslaw som tilbehør, og så er man et stykke tættere på himlen.. :biggrin:
Rågebordet.JPG
Rågebordet.JPG (48.71 KiB) Vist 9194 gange
Når statsmænd tyr til vold, er det menneskeheden der lider.
( ͡° ͜ʖ ͡°)


Det tager kun 2 minutter ..........

Brugeravatar
RKN
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2690
Tilmeldt: 24. okt 2009, 10:09
Interesser: Skydning, Jagt og mad
Geografisk sted: Jammerbugt
Has thanked: 2437 times
Been thanked: 269 times

Re: Rågeunger i portvin og fløde.

Indlæg af RKN » 25. maj 2015, 21:44

Det ser så lækkert ud. Tak for opskriften.

Afsendt fra det mørke Nordjylland
Denmark
Heller 2 i dunken, end dunken i 2'eren

Brugeravatar
AirPellet
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 893
Tilmeldt: 13. jul 2010, 19:24
Interesser: Jagt, luftvåben
Geografisk sted: Storkøbenhavn
Has thanked: 104 times
Been thanked: 32 times

Re: Rågeunger i portvin og fløde.

Indlæg af AirPellet » 25. maj 2015, 22:23

Ser godt ud, men hvor er Baconen? [emoji12][emoji12][emoji33][emoji33][emoji33]:moon::moon::moon:
klagt nicht - kämpft

TheDarkSide
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2973
Tilmeldt: 17. okt 2010, 23:49
Interesser: Jagt, skydevåben...
Geografisk sted: Midtjylland
Has thanked: 259 times
Been thanked: 513 times

Re: Rågeunger i portvin og fløde.

Indlæg af TheDarkSide » 2. jun 2015, 16:11

AirPellet skrev:Ser godt ud, men hvor er Baconen? [emoji12][emoji12][emoji33][emoji33][emoji33]:moon::moon::moon:

Føj!
Bacon er noget man tilsætter, når man ikke kan finde ud af andet.
Jeg synes det er så synd at vildt, i følge nogen, skal smage af bacon. Det bliver for fed og smagen af vildt fortrænges af smagen af bacon.

Især når folk laver vildtgryde ryger tit bacon i. Hold op hvor bliver det en trist ret, når råvildtkød smager så godt i sig selv og i selskab med fløde.

Brugeravatar
AirPellet
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 893
Tilmeldt: 13. jul 2010, 19:24
Interesser: Jagt, luftvåben
Geografisk sted: Storkøbenhavn
Has thanked: 104 times
Been thanked: 32 times

Re: Rågeunger i portvin og fløde.

Indlæg af AirPellet » 2. jun 2015, 18:25

TheDarkSide skrev:
AirPellet skrev:Ser godt ud, men hvor er Baconen? [emoji12][emoji12][emoji33][emoji33][emoji33]:moon::moon::moon:

Føj!
Bacon er noget man tilsætter, når man ikke kan finde ud af andet.
Jeg synes det er så synd at vildt, i følge nogen, skal smage af bacon. Det bliver for fed og smagen af vildt fortrænges af smagen af bacon.

Især når folk laver vildtgryde ryger tit bacon i. Hold op hvor bliver det en trist ret, når råvildtkød smager så godt i sig selv og i selskab med fløde.

[emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33]


Sendt med fede fingre på en lille skærm
klagt nicht - kämpft

Brugeravatar
BentxBetjent
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 3739
Tilmeldt: 22. mar 2012, 23:24
Interesser: Rifler, airguns
Geografisk sted: Udenfor Horsens
Has thanked: 650 times
Been thanked: 660 times

Re: Rågeunger i portvin og fløde.

Indlæg af BentxBetjent » 2. jun 2015, 18:41

AirPellet skrev:
TheDarkSide skrev:
AirPellet skrev:Ser godt ud, men hvor er Baconen? [emoji12][emoji12][emoji33][emoji33][emoji33]:moon::moon::moon:

Føj!
Bacon er noget man tilsætter, når man ikke kan finde ud af andet.
Jeg synes det er så synd at vildt, i følge nogen, skal smage af bacon. Det bliver for fed og smagen af vildt fortrænges af smagen af bacon.

Især når folk laver vildtgryde ryger tit bacon i. Hold op hvor bliver det en trist ret, når råvildtkød smager så godt i sig selv og i selskab med fløde.

[emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33]


Sendt med fede fingre på en lille skærm

:rolf: :rolf: Lod den ellers passere i stilhed... Mod bacon kæmper man forgæves.. :savl:

Og jeg nægtede at skrive at det var synd for smagen at overdøve den med bacon... :oops:
Når statsmænd tyr til vold, er det menneskeheden der lider.
( ͡° ͜ʖ ͡°)


Det tager kun 2 minutter ..........

TheDarkSide
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2973
Tilmeldt: 17. okt 2010, 23:49
Interesser: Jagt, skydevåben...
Geografisk sted: Midtjylland
Has thanked: 259 times
Been thanked: 513 times

Re: Rågeunger i portvin og fløde.

Indlæg af TheDarkSide » 2. jun 2015, 19:05

Prøv nu lige at lave en gang vildtgryde med rådyr uden bacon.
Det er nemt: Brun køddet (store tern og ikke noget skankekød eller fra slag: det kan kun bruges til hak. Brug i stedet nogle regulære, møre stykker fra kølle, bov og hals). Tilsæt fløde og øl (kan undlades, men sådan en god porter giver nu noget dejligt rund karamel og fylde i retten) i rigelige mængder + lidt krydderier efter temperament (jeg bruger honning, lidt enebær, salt og peber). Lad det koge godt ind i 3-4 timer og tilsæt evt. jævner hvis det skal være så tykt man kan spise "sovsen" ud med kniv og gaffel (det foretrækker jeg). Det smager himmelsk af råvildt (lidt sødt), men er ikke så fed at man er ved at kaste op af det eller har halsbrand tre døgn efter.

Man kan også pakke det ind i butterdej (så skal det ikke være for tynd) og bage det i ovnen. Det er min foretrukne måde at lave det på.

Ser man bort fra fløden er det jo ren helsekost. Jeg har faktisk lavet det med 9% madlavningsfløde og det blev faktisk næsten lige så godt som med piskefløde. Så godt at det ville være svært at smage forskel, hvis man ikke vidste bedre.

Brugeravatar
Kambiri
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 390
Tilmeldt: 15. apr 2012, 20:18
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Aalborg - Opland
Has thanked: 88 times
Been thanked: 26 times

Re: Rågeunger i portvin og fløde.

Indlæg af Kambiri » 2. jun 2015, 19:15

TheDarkSide skrev:Prøv nu lige at lave en gang vildtgryde med rådyr uden bacon.
Det er nemt: Brun køddet (store tern og ikke noget skankekød eller fra slag: det kan kun bruges til hak. Brug i stedet nogle regulære, møre stykker fra kølle, bov og hals). Tilsæt fløde og øl (kan undlades, men sådan en god porter giver nu noget dejligt rund karamel og fylde i retten) i rigelige mængder + lidt krydderier efter temperament (jeg bruger honning, lidt enebær, salt og peber). Lad det koge godt ind i 3-4 timer og tilsæt evt. jævner hvis det skal være så tykt man kan spise "sovsen" ud med kniv og gaffel (det foretrækker jeg). Det smager himmelsk af råvildt (lidt sødt), men er ikke så fed at man er ved at kaste op af det eller har halsbrand tre døgn efter.

Man kan også pakke det ind i butterdej (så skal det ikke være for tynd) og bage det i ovnen. Det er min foretrukne måde at lave det på.

Ser man bort fra fløden er det jo ren helsekost. Jeg har faktisk lavet det med 9% madlavningsfløde og det blev faktisk næsten lige så godt som med piskefløde. Så godt at det ville være svært at smage forskel, hvis man ikke vidste bedre.
Og laver man det så i sin römertopf bliver det endnu bedre;-)
Gamo CF30 cal.22
Baikal IJ27e
Rössler Titan 6 Lux. cal .308
-------------------------------------------------
Hvis du føler dig stødt af min kommentar er det sikkert fordi du ikke forstår min ironi.
Smid mig en PB istedet for at fylde tråden med opstød, til gene for alle (-:

TheDarkSide
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2973
Tilmeldt: 17. okt 2010, 23:49
Interesser: Jagt, skydevåben...
Geografisk sted: Midtjylland
Has thanked: 259 times
Been thanked: 513 times

Re: Rågeunger i portvin og fløde.

Indlæg af TheDarkSide » 3. jun 2015, 01:14

Kambiri skrev: Og laver man det så i sin römertopf bliver det endnu bedre;-)
Det bliver det bestemt ikke ringere af :thumbup:
Resterne smager for iøvrigt godt næste dag og dagen efter den, så man må godt lave lidt ekstra.

Men lad nu være med at hælde gulerødder i, som nogen gør. Gulerødder har den helt fantastiske egenskab, at næsten alt mad man putter den i, kommer til at smage af gulerod og især når det er sådan noget simremad. Det er fuldstændig fantastisk hvis man tror man er en kanin eller bare helt vild med gulerødder generelt. Men ellers så synes jeg, at man tilberede gulerødder for sig, hvis man absolut vil have lidt grønt med.

Besvar