Rågeunger i portvin og fløde.
- BentxBetjent
- Platin Member
- Indlæg: 3740
- Tilmeldt: 22. mar 2012, 23:24
- Interesser: Rifler, airguns
- Geografisk sted: Udenfor Horsens
- Has thanked: 651 times
- Been thanked: 661 times
Rågeunger i portvin og fløde.
2-3 Rågeunger pr. person.
Løg
Champignoner
Salt og Peber
Rigeligt smør.
Klip hovede, ben lige under låret og vinger af.
Lav et snit ved brystbenet.
Træk overfrakken ned over røven på fuglen.
Jeg har valgt kun at bruge ben og bryst/vinger.
Så lårene klippes af så tæt på kroppen som muligt.
Et lille snit laves i bugen, lige under brystet.
Stik tommeltotten ind under brystbenet mens den anden hånd holder understel og overfrakke.
Hiv op, så giver det sig selv hvor man klipper bryst"skjoldet" frit.
Brun løg og champignon, hæld dem i et fad.
Brun rågerne, og læg dem i et fad.
Hæld løg og champignon tilbage i stegegryden.
Tilsæt 2-3dl. portvin og ½ liter fløde til 20 råger.
Kulør
Bring det godt i kog....
Hæld det over de brunede råger, og stil fadet i ovnen i 50-60 minutter.
Hasselbagte kartofler er lidt overkill og synd når der er så god en sovs.. Men det er bare min uovertrufne favorit når det gælder denne rodfrugt.
Waldorfsalat og coleslaw som tilbehør, og så er man et stykke tættere på himlen..
Løg
Champignoner
Salt og Peber
Rigeligt smør.
Klip hovede, ben lige under låret og vinger af.
Lav et snit ved brystbenet.
Træk overfrakken ned over røven på fuglen.
Jeg har valgt kun at bruge ben og bryst/vinger.
Så lårene klippes af så tæt på kroppen som muligt.
Et lille snit laves i bugen, lige under brystet.
Stik tommeltotten ind under brystbenet mens den anden hånd holder understel og overfrakke.
Hiv op, så giver det sig selv hvor man klipper bryst"skjoldet" frit.
Brun løg og champignon, hæld dem i et fad.
Brun rågerne, og læg dem i et fad.
Hæld løg og champignon tilbage i stegegryden.
Tilsæt 2-3dl. portvin og ½ liter fløde til 20 råger.
Kulør
Bring det godt i kog....
Hæld det over de brunede råger, og stil fadet i ovnen i 50-60 minutter.
Hasselbagte kartofler er lidt overkill og synd når der er så god en sovs.. Men det er bare min uovertrufne favorit når det gælder denne rodfrugt.
Waldorfsalat og coleslaw som tilbehør, og så er man et stykke tættere på himlen..
Når statsmænd tyr til vold, er det menneskeheden der lider.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Det tager kun 2 minutter ..........
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Det tager kun 2 minutter ..........
- RKN
- Platin Member
- Indlæg: 2690
- Tilmeldt: 24. okt 2009, 10:09
- Interesser: Skydning, Jagt og mad
- Geografisk sted: Jammerbugt
- Has thanked: 2437 times
- Been thanked: 269 times
Re: Rågeunger i portvin og fløde.
Det ser så lækkert ud. Tak for opskriften.
Afsendt fra det mørke Nordjylland
Denmark
Afsendt fra det mørke Nordjylland
Denmark
Heller 2 i dunken, end dunken i 2'eren
- AirPellet
- Gold Member
- Indlæg: 893
- Tilmeldt: 13. jul 2010, 19:24
- Interesser: Jagt, luftvåben
- Geografisk sted: Storkøbenhavn
- Has thanked: 104 times
- Been thanked: 32 times
Re: Rågeunger i portvin og fløde.
Ser godt ud, men hvor er Baconen? [emoji12][emoji12][emoji33][emoji33][emoji33]:moon::moon::moon:
klagt nicht - kämpft
-
- Platin Member
- Indlæg: 2973
- Tilmeldt: 17. okt 2010, 23:49
- Interesser: Jagt, skydevåben...
- Geografisk sted: Midtjylland
- Has thanked: 259 times
- Been thanked: 513 times
Re: Rågeunger i portvin og fløde.
AirPellet skrev:Ser godt ud, men hvor er Baconen? [emoji12][emoji12][emoji33][emoji33][emoji33]
Føj!
Bacon er noget man tilsætter, når man ikke kan finde ud af andet.
Jeg synes det er så synd at vildt, i følge nogen, skal smage af bacon. Det bliver for fed og smagen af vildt fortrænges af smagen af bacon.
Især når folk laver vildtgryde ryger tit bacon i. Hold op hvor bliver det en trist ret, når råvildtkød smager så godt i sig selv og i selskab med fløde.
- AirPellet
- Gold Member
- Indlæg: 893
- Tilmeldt: 13. jul 2010, 19:24
- Interesser: Jagt, luftvåben
- Geografisk sted: Storkøbenhavn
- Has thanked: 104 times
- Been thanked: 32 times
Re: Rågeunger i portvin og fløde.
TheDarkSide skrev:AirPellet skrev:Ser godt ud, men hvor er Baconen? [emoji12][emoji12][emoji33][emoji33][emoji33]
Føj!
Bacon er noget man tilsætter, når man ikke kan finde ud af andet.
Jeg synes det er så synd at vildt, i følge nogen, skal smage af bacon. Det bliver for fed og smagen af vildt fortrænges af smagen af bacon.
Især når folk laver vildtgryde ryger tit bacon i. Hold op hvor bliver det en trist ret, når råvildtkød smager så godt i sig selv og i selskab med fløde.
[emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33]
Sendt med fede fingre på en lille skærm
klagt nicht - kämpft
- BentxBetjent
- Platin Member
- Indlæg: 3740
- Tilmeldt: 22. mar 2012, 23:24
- Interesser: Rifler, airguns
- Geografisk sted: Udenfor Horsens
- Has thanked: 651 times
- Been thanked: 661 times
Re: Rågeunger i portvin og fløde.
AirPellet skrev:TheDarkSide skrev:AirPellet skrev:Ser godt ud, men hvor er Baconen? [emoji12][emoji12][emoji33][emoji33][emoji33]
Føj!
Bacon er noget man tilsætter, når man ikke kan finde ud af andet.
Jeg synes det er så synd at vildt, i følge nogen, skal smage af bacon. Det bliver for fed og smagen af vildt fortrænges af smagen af bacon.
Især når folk laver vildtgryde ryger tit bacon i. Hold op hvor bliver det en trist ret, når råvildtkød smager så godt i sig selv og i selskab med fløde.
[emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33][emoji33]
Sendt med fede fingre på en lille skærm
Lod den ellers passere i stilhed... Mod bacon kæmper man forgæves.. :savl:
Og jeg nægtede at skrive at det var synd for smagen at overdøve den med bacon...
Når statsmænd tyr til vold, er det menneskeheden der lider.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Det tager kun 2 minutter ..........
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Det tager kun 2 minutter ..........
-
- Platin Member
- Indlæg: 2973
- Tilmeldt: 17. okt 2010, 23:49
- Interesser: Jagt, skydevåben...
- Geografisk sted: Midtjylland
- Has thanked: 259 times
- Been thanked: 513 times
Re: Rågeunger i portvin og fløde.
Prøv nu lige at lave en gang vildtgryde med rådyr uden bacon.
Det er nemt: Brun køddet (store tern og ikke noget skankekød eller fra slag: det kan kun bruges til hak. Brug i stedet nogle regulære, møre stykker fra kølle, bov og hals). Tilsæt fløde og øl (kan undlades, men sådan en god porter giver nu noget dejligt rund karamel og fylde i retten) i rigelige mængder + lidt krydderier efter temperament (jeg bruger honning, lidt enebær, salt og peber). Lad det koge godt ind i 3-4 timer og tilsæt evt. jævner hvis det skal være så tykt man kan spise "sovsen" ud med kniv og gaffel (det foretrækker jeg). Det smager himmelsk af råvildt (lidt sødt), men er ikke så fed at man er ved at kaste op af det eller har halsbrand tre døgn efter.
Man kan også pakke det ind i butterdej (så skal det ikke være for tynd) og bage det i ovnen. Det er min foretrukne måde at lave det på.
Ser man bort fra fløden er det jo ren helsekost. Jeg har faktisk lavet det med 9% madlavningsfløde og det blev faktisk næsten lige så godt som med piskefløde. Så godt at det ville være svært at smage forskel, hvis man ikke vidste bedre.
Det er nemt: Brun køddet (store tern og ikke noget skankekød eller fra slag: det kan kun bruges til hak. Brug i stedet nogle regulære, møre stykker fra kølle, bov og hals). Tilsæt fløde og øl (kan undlades, men sådan en god porter giver nu noget dejligt rund karamel og fylde i retten) i rigelige mængder + lidt krydderier efter temperament (jeg bruger honning, lidt enebær, salt og peber). Lad det koge godt ind i 3-4 timer og tilsæt evt. jævner hvis det skal være så tykt man kan spise "sovsen" ud med kniv og gaffel (det foretrækker jeg). Det smager himmelsk af råvildt (lidt sødt), men er ikke så fed at man er ved at kaste op af det eller har halsbrand tre døgn efter.
Man kan også pakke det ind i butterdej (så skal det ikke være for tynd) og bage det i ovnen. Det er min foretrukne måde at lave det på.
Ser man bort fra fløden er det jo ren helsekost. Jeg har faktisk lavet det med 9% madlavningsfløde og det blev faktisk næsten lige så godt som med piskefløde. Så godt at det ville være svært at smage forskel, hvis man ikke vidste bedre.
- Kambiri
- Silver Member
- Indlæg: 390
- Tilmeldt: 15. apr 2012, 20:18
- Interesser: Jagt
- Geografisk sted: Aalborg - Opland
- Has thanked: 88 times
- Been thanked: 26 times
Re: Rågeunger i portvin og fløde.
Og laver man det så i sin römertopf bliver det endnu bedre;-)TheDarkSide skrev:Prøv nu lige at lave en gang vildtgryde med rådyr uden bacon.
Det er nemt: Brun køddet (store tern og ikke noget skankekød eller fra slag: det kan kun bruges til hak. Brug i stedet nogle regulære, møre stykker fra kølle, bov og hals). Tilsæt fløde og øl (kan undlades, men sådan en god porter giver nu noget dejligt rund karamel og fylde i retten) i rigelige mængder + lidt krydderier efter temperament (jeg bruger honning, lidt enebær, salt og peber). Lad det koge godt ind i 3-4 timer og tilsæt evt. jævner hvis det skal være så tykt man kan spise "sovsen" ud med kniv og gaffel (det foretrækker jeg). Det smager himmelsk af råvildt (lidt sødt), men er ikke så fed at man er ved at kaste op af det eller har halsbrand tre døgn efter.
Man kan også pakke det ind i butterdej (så skal det ikke være for tynd) og bage det i ovnen. Det er min foretrukne måde at lave det på.
Ser man bort fra fløden er det jo ren helsekost. Jeg har faktisk lavet det med 9% madlavningsfløde og det blev faktisk næsten lige så godt som med piskefløde. Så godt at det ville være svært at smage forskel, hvis man ikke vidste bedre.
Gamo CF30 cal.22
Baikal IJ27e
Rössler Titan 6 Lux. cal .308
-------------------------------------------------
Hvis du føler dig stødt af min kommentar er det sikkert fordi du ikke forstår min ironi.
Smid mig en PB istedet for at fylde tråden med opstød, til gene for alle (-:
Baikal IJ27e
Rössler Titan 6 Lux. cal .308
-------------------------------------------------
Hvis du føler dig stødt af min kommentar er det sikkert fordi du ikke forstår min ironi.
Smid mig en PB istedet for at fylde tråden med opstød, til gene for alle (-:
-
- Platin Member
- Indlæg: 2973
- Tilmeldt: 17. okt 2010, 23:49
- Interesser: Jagt, skydevåben...
- Geografisk sted: Midtjylland
- Has thanked: 259 times
- Been thanked: 513 times
Re: Rågeunger i portvin og fløde.
Det bliver det bestemt ikke ringere afKambiri skrev: Og laver man det så i sin römertopf bliver det endnu bedre;-)
Resterne smager for iøvrigt godt næste dag og dagen efter den, så man må godt lave lidt ekstra.
Men lad nu være med at hælde gulerødder i, som nogen gør. Gulerødder har den helt fantastiske egenskab, at næsten alt mad man putter den i, kommer til at smage af gulerod og især når det er sådan noget simremad. Det er fuldstændig fantastisk hvis man tror man er en kanin eller bare helt vild med gulerødder generelt. Men ellers så synes jeg, at man tilberede gulerødder for sig, hvis man absolut vil have lidt grønt med.