Figner i rødvin
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21723
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 2372 times
Figner i rødvin
Jeg har nakket årets første nisse, så nu er det tid til juleguf!
500g tørrede figner
En usprøjtet citron
Ti nelliker
To stænger kanel
150g rørsukker
Rødvin
Hæld sukker i en lille gryde sammen med nelliker og kanelstænger.
Læg fignerne ovenpå og den skivede citron øverst. Hæld rødvin på til det hele er dækket, bring det i kog (duften der breder sig er fantastisk) og lad det simre i 20-30 minutter. Stil køligt, og lad det gerne trække en dag eller to.
Spises med is eller flødeskum.
500g tørrede figner
En usprøjtet citron
Ti nelliker
To stænger kanel
150g rørsukker
Rødvin
Hæld sukker i en lille gryde sammen med nelliker og kanelstænger.
Læg fignerne ovenpå og den skivede citron øverst. Hæld rødvin på til det hele er dækket, bring det i kog (duften der breder sig er fantastisk) og lad det simre i 20-30 minutter. Stil køligt, og lad det gerne trække en dag eller to.
Spises med is eller flødeskum.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21723
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 2372 times
Re: Figner i rødvin
Forsøgsvis har jeg også smidt nogle mandler i, bare for at se hvad der sker.
Og det er fristende at sætte ild i spritdampene. Vær forsigtig med det, flammen kan blive overraskende stor!
Og det er fristende at sætte ild i spritdampene. Vær forsigtig med det, flammen kan blive overraskende stor!
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- 7TCU
- Gold Member
- Indlæg: 820
- Tilmeldt: 2. sep 2005, 10:28
- Geografisk sted: Sjælland
- Has thanked: 174 times
- Been thanked: 90 times
Re: Figner i rødvin
Ja, det er nogle store rosiner i din lettere modificeret udgave af "gløgg" , men det ser lækkert ud
Gibbs Rule #9: Never go anywhere without a knife
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21723
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 2372 times
Re: Figner i rødvin
7TCU skrev:Ja, det er nogle store rosiner i din lettere modificeret udgave af "gløgg" , men det ser lækkert ud
Figner der har ligget i snaps i et par uger....
Jeg ved ikke helt om jeg skal være begejstret eller bange?
Men forestil dig at æde hæmningsløst af dem, og vågne dagen efter med tømmermænd og racermave.
½ times kogning fjerner langt det meste sprit, så fignerne er både trafik- og børneegnede.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
-
- Gold Member
- Indlæg: 541
- Tilmeldt: 8. jan 2012, 17:28
- Interesser: jagt
- Geografisk sted: ringsted
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 58 times
Re: Figner i rødvin
Min gamle mor lavede noget lignende farligt.
Hun tog en halv liter af den onde Strogh rom på 80%, og hældte op i et stort sylteglas. Dette gjordes når bærsæssonen startede. Så tog hun ellers en god portion bær, efterhånden som det blev tid til dem og kom op i. Når sæssonen var slut fik de lov at stå til sidst i nov. starten af dec. Og så kunne de, og lagden, ellers bruges til is, fromage eller hvad man nu synes.
Det smager dælme godt. Men skal man køre hjem, skal man lige tænke lidt over mængden der indtages. Det er nok heller ikke noget der skal serveres for de mindste i selskabet.
Hun tog en halv liter af den onde Strogh rom på 80%, og hældte op i et stort sylteglas. Dette gjordes når bærsæssonen startede. Så tog hun ellers en god portion bær, efterhånden som det blev tid til dem og kom op i. Når sæssonen var slut fik de lov at stå til sidst i nov. starten af dec. Og så kunne de, og lagden, ellers bruges til is, fromage eller hvad man nu synes.
Det smager dælme godt. Men skal man køre hjem, skal man lige tænke lidt over mængden der indtages. Det er nok heller ikke noget der skal serveres for de mindste i selskabet.
-The Mauer
Born to hunt. Forced to work!
Born to hunt. Forced to work!
-
- Gone But Not Forgotten
- Indlæg: 437
- Tilmeldt: 12. okt 2007, 14:12
- Interesser: Jagt, Fiskeri og Foto.
- Geografisk sted: NNW for Thisted
- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 21 times
Re: Figner i rødvin
:eek: jeg vil prøve at putte figner ned i krukkerne jeg har ståene med kirsebær og blommer i 80 % rom det kan vel aldrig gå værre end galt nytårsaften
Led mig ikke i fristelse , jeg kan godt selv finde vej
-
- Banned
- Indlæg: 2496
- Tilmeldt: 10. jan 2012, 17:32
- Interesser: Jagt, håndvåben og militærhist
- Geografisk sted: Vestjylland
- Has thanked: 371 times
- Been thanked: 189 times
Re: Figner i rødvin
Nææh Buffalo - men du er jo også fast gæst på den nærmeste skadestue den 31/12 - 01/01
Mon Refrak kan have sine figner i fred for de små unger ? De kan ofte finde gemte ting, formoder jeg
Mon Refrak kan have sine figner i fred for de små unger ? De kan ofte finde gemte ting, formoder jeg
Utaknemmelighed er verdens løn!!!
- BentxBetjent
- Platin Member
- Indlæg: 3740
- Tilmeldt: 22. mar 2012, 23:24
- Interesser: Rifler, airguns
- Geografisk sted: Udenfor Horsens
- Has thanked: 651 times
- Been thanked: 661 times
Re: Figner i rødvin
Mine forældre lavede tit is. Dertil serveredes rosiner der havde soppet i cognac et par dage, og mandelsnitter der lige var ristet på panden.
:savl: Bliver helt lækkersulten ved tanken..
Jeg har lige lavet en grydefuld figner, med det lille tvist at der lige blev tilsat 1dl cognac... De står og køler af i bryggerset nu, og sættes i køleskabet inden sengetid.
Så må vi prøve i weekenden om de er spiselige..
:savl: Bliver helt lækkersulten ved tanken..
Jeg har lige lavet en grydefuld figner, med det lille tvist at der lige blev tilsat 1dl cognac... De står og køler af i bryggerset nu, og sættes i køleskabet inden sengetid.
Så må vi prøve i weekenden om de er spiselige..
Når statsmænd tyr til vold, er det menneskeheden der lider.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Det tager kun 2 minutter ..........
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Det tager kun 2 minutter ..........
- Philips
- Silver Member
- Indlæg: 219
- Tilmeldt: 12. maj 2014, 21:40
- Interesser: Jagt og Våben
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 11 times
Re: Figner i rødvin
Det lyder fandme lækkert.. du må lige give lyd fra dig når ha smagt på den..BentxBetjent skrev:Mine forældre lavede tit is. Dertil serveredes rosiner der havde soppet i cognac et par dage, og mandelsnitter der lige var ristet på panden.
:savl: Bliver helt lækkersulten ved tanken..
Jeg har lige lavet en grydefuld figner, med det lille tvist at der lige blev tilsat 1dl cognac... De står og køler af i bryggerset nu, og sættes i køleskabet inden sengetid.
Så må vi prøve i weekenden om de er spiselige..
Mvh Philip
Legends never die, they reload.
Live for nothing or die for something.
Legends never die, they reload.
Live for nothing or die for something.
- The Yeti
- Platin Member
- Indlæg: 2525
- Tilmeldt: 21. jun 2005, 22:36
- Interesser: Jagt
- Geografisk sted: Malmø
- Has thanked: 60 times
- Been thanked: 140 times
Re: Figner i rødvin
Jeg foretrækker mine figner friske. Så kapper jeg toppen af, sætter dem i et fad, en god skovlfuld brun farin på hver, efterfulgt af en sjat whisky og en tur i ovnen. Tilbehør er flødeskum og eller is...
The Yeti
Sent from my iPhone using Tapatalk
The Yeti
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Deepo
- Gold Member
- Indlæg: 770
- Tilmeldt: 13. nov 2005, 22:36
- Interesser: Knivbygning Historisk skydning
- Geografisk sted: Aalborg
- Has thanked: 27 times
- Been thanked: 110 times
Re: Figner i rødvin
Kan du give et par hints til temperatur og tid i ovn? Det lyder spændende. Jeg plejer at købe brændte figner i lage på dåse, så det kunne da være spændende at lave dem selv.The Yeti skrev:Jeg foretrækker mine figner friske. Så kapper jeg toppen af, sætter dem i et fad, en god skovlfuld brun farin på hver, efterfulgt af en sjat whisky og en tur i ovnen. Tilbehør er flødeskum og eller is...
/Mogens
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21723
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 2372 times
Re: Figner i rødvin
Alle dansk supermarkeds butikker har dem. Jeg købte mine i Netto.7TCU skrev:@ refrak
I hvilken forretning kunne man købe de små nuttede figner ??
Peter
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- BentxBetjent
- Platin Member
- Indlæg: 3740
- Tilmeldt: 22. mar 2012, 23:24
- Interesser: Rifler, airguns
- Geografisk sted: Udenfor Horsens
- Has thanked: 651 times
- Been thanked: 661 times
Re: Figner i rødvin
Det var mums. :savl:BentxBetjent skrev: Jeg har lige lavet en grydefuld figner, med det lille tvist at der lige blev tilsat 1dl cognac... De står og køler af i bryggerset nu, og sættes i køleskabet inden sengetid.
Så må vi prøve i weekenden om de er spiselige..
Jeg ville dog nok lige sortere i fignerne næste gang. Der meget stor forskel på hvor seje de er i skindet.
De fleste kunne klemmes over med gaflen men et par stykker af dem skulle næsten skæres med kniv.
- Vedhæftede filer
-
- Figner.jpg (77.01 KiB) Vist 11574 gange
Når statsmænd tyr til vold, er det menneskeheden der lider.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Det tager kun 2 minutter ..........
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Det tager kun 2 minutter ..........
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21723
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 2372 times
Re: Figner i rødvin
Det er koldt og klamt udenfor, så den her tråd får lige et "bump".
Dagens version er lavet med muscovadosukker, det bliver spændende at se, om det bliver for kraftigt.
Dagens version er lavet med muscovadosukker, det bliver spændende at se, om det bliver for kraftigt.
- Vedhæftede filer
-
- image.jpeg (565.31 KiB) Vist 10618 gange
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21723
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 2372 times
Re: Figner i rødvin
Figenspøgelset er vækket igen.
Der var kun en sjat paprødvin og jeg fik en meget klar ordre om, at jeg saftsume ikke skulle tage en Barolo til formålet!
Så dagen udgave er lavet på muscocadosukker og en blanding af (god) papvin, en sjat Madeira og lidt æblejuice.
Det skal nok virke.
:eating:
Der var kun en sjat paprødvin og jeg fik en meget klar ordre om, at jeg saftsume ikke skulle tage en Barolo til formålet!
Så dagen udgave er lavet på muscocadosukker og en blanding af (god) papvin, en sjat Madeira og lidt æblejuice.
Det skal nok virke.
:eating:
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."