Hej alle!
For nogen tid siden, så jeg en vejledning på youtube om 'verdens nemmeste brød'. Jeg kan ikke finde den nu, men har lavet min egen version, og jeg synes, den holder. Supernemt og med helt enkel og fedtfattig (!) opskrift. Så vil du imponere fruen med hidtil skjulte bageevner, kunne du prøve den her opskrift.
Hardware
Ildfast beholder med låg. Dette er hele omdrejningspunktet i denne opskrift! Skal kunne tåle 250 C.
Køkkenvægt
Litermål
Røreskåle
Røreske
Dejskraber
Ovn
Ingredienser
300ml vand
300g mel
60g havregryn
1/4 pk gær
1 tsk salt
Fremgangsmåde
Mål vand af.
Mål mel og gryn af (360 gram i alt!)
Smuldr gæren og drys saltet i en røreskål
Tilsæt vandet og opløs gær og salt.
Tilsæt mel/gryn-blandingen under omrøring med en ske - ingen snask med æltning er nødvendig!
Dejen er ret blød i det - det er meningen!
Dejen sættes til hævning 6-10 timer med et viskestykke over. Natten over er ofte praktisk - hun er vel glad for nybagt morgenbrød?
Ovnen sættes til 250 grader C!
Ildfast beholder MED låg sættes i ovnen og varmer med!
Når ovn og beholder er varme tages de ud, og dejen hældes i. Der skal ikke smøres - beholderen er så varm, at dejen ikke hænger i.
Læg hurtigt låg på (VIGTIGT!) og sæt det hele tilbage i ovnen og bag i 25 minutter MED låg.
Efter de 25 minutter tages låget af, og brødet bager videre - stadig 250 grader - i 20 minutter. Skorpen må gerne blive ret mørk. Hvis du synes, den bliver for mørk, kan du lægge et stykke staniol løst over brødet.
Efter de samlede 45 minutter (25 min MED låg, 20 min UDEN) bagetid, tages brødet ud. Det burde falde direkte ud af beholderen.
Som det ses er brødet helt glat på undersiden, hvor det har været i kontakt med beholderens overflade!
Nu er det jo fristende at smage - gør det ikke! Brødet vil stadig være svampet inden i og bør køle af i ca. en halv time.
Derefter er det klar til at blive skåret og serveret!
Bon appetit! :eating:
Supernemt og godt brød!
- Mapzter
- This member is
- Indlæg: 5847
- Tilmeldt: 29. okt 2004, 03:28
- Interesser: IPSC og pistolskydning
- Geografisk sted: Nordjylland
- Has thanked: 108 times
- Been thanked: 495 times
- Kontakt:
Re: Supernemt og godt brød!
Måske denne? http://www.kvalimad.dk/opskrifter/verdens-bedste-broedKode1303 skrev:For nogen tid siden, så jeg en vejledning på youtube om 'verdens nemmeste brød'.
Slava Ukraini!
IPSC - absoluten Königsdisziplin im Schießsport
Team Zero Mike Armory
IPSC - absoluten Königsdisziplin im Schießsport
Team Zero Mike Armory
- Kode1303
- Gold Member
- Indlæg: 685
- Tilmeldt: 17. maj 2010, 19:09
- Interesser: Ammunition og skydning.
- Geografisk sted: Holstebro
- Has thanked: 86 times
- Been thanked: 150 times
Re: Supernemt og godt brød!
Nej ikke helt - den var på engelsk (amerikansk) - men den der er også fin!Mapzter skrev:Måske denne? http://www.kvalimad.dk/opskrifter/verdens-bedste-broedKode1303 skrev:For nogen tid siden, så jeg en vejledning på youtube om 'verdens nemmeste brød'.
Make mine a carbine.
-
- Bronze Member
- Indlæg: 50
- Tilmeldt: 25. mar 2013, 21:31
- Interesser: Antikke våben / jagtvåben
- Geografisk sted: Fyns land
- Been thanked: 4 times
Re: Supernemt og godt brød!
Måske "No knead bread" Brød der ikke skal æltes: http://steamykitchen.com/168-no-knead-b ... sited.htmlMapzter skrev:Måske denne? http://www.kvalimad.dk/opskrifter/verdens-bedste-broedKode1303 skrev:For nogen tid siden, så jeg en vejledning på youtube om 'verdens nemmeste brød'.
Mvh. Sven
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Re: Supernemt og godt brød!
Det er en variation af no-knead bread.
en.m.wikipedia.org/wiki/No-knead_bread
Min opskrift lyder:
500ml vand
4dl havregryn
Ca. 6dl hvedemel
Lille klump gær (ca 3x3mm)
1 tsk salt.
For enkelthed kan den bages 250C direkte uden efter hævning 30min med låg og 15min uden(efter varme), men den bliver ekstra god, hvis dejen hældes ud på en melet overflade og vendes 3-4 gange over sig selv (brug evt. paletknive) og lægges til efterhævning en times tid i en oliesmurt skål drysset med mel.
Den efterhævede dej hældes forsigtigt i det forvarmede ildfaste fad.
Det brød har jeg bagt flere gange om ugen i omkring 8år og jeg har bagt no-knead bread opskrifter siden omkring 2002
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
en.m.wikipedia.org/wiki/No-knead_bread
Min opskrift lyder:
500ml vand
4dl havregryn
Ca. 6dl hvedemel
Lille klump gær (ca 3x3mm)
1 tsk salt.
For enkelthed kan den bages 250C direkte uden efter hævning 30min med låg og 15min uden(efter varme), men den bliver ekstra god, hvis dejen hældes ud på en melet overflade og vendes 3-4 gange over sig selv (brug evt. paletknive) og lægges til efterhævning en times tid i en oliesmurt skål drysset med mel.
Den efterhævede dej hældes forsigtigt i det forvarmede ildfaste fad.
Det brød har jeg bagt flere gange om ugen i omkring 8år og jeg har bagt no-knead bread opskrifter siden omkring 2002
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”
- 7TCU
- Gold Member
- Indlæg: 819
- Tilmeldt: 2. sep 2005, 10:28
- Geografisk sted: Sjælland
- Has thanked: 172 times
- Been thanked: 90 times
Re: Supernemt og godt brød!
Fulgte vejledningen i Kode1303's indlæg, men skiftede 30gr havregryn ud med 30gr majsgryn og resultat blev rigtig rigtig godt, sprød skorpe og dejlig krumme, ikke sidste gang støbejerns gryden kommer på arbejde med brød
- Vedhæftede filer
-
- Brød i stegeso (Small).jpg (95.99 KiB) Vist 9032 gange
-
- Brød resultat (Small).jpg (96.56 KiB) Vist 9032 gange
Gibbs Rule #9: Never go anywhere without a knife
- Kode1303
- Gold Member
- Indlæg: 685
- Tilmeldt: 17. maj 2010, 19:09
- Interesser: Ammunition og skydning.
- Geografisk sted: Holstebro
- Has thanked: 86 times
- Been thanked: 150 times
Re: Supernemt og godt brød!
Jeg er inspireret af en film på engelsk, jeg så for længe siden på nettet. Har ikke kunnet finde lige den film igen, så ovenstående er fra min hukommelse og med tanke på at gøre processen så enkel som muligt. Bestemt ikke min opfindelse - forhåbentlig kan en og anden alligevel få glæde af vejledningen og - som det er set - også lave egne versioner
Make mine a carbine.
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Re: Supernemt og godt brød!
Og når vi er i gang med eksport af PDF til PNG, så kommer der også lige en her
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”