Sæsonens første simremad.
- PeptoBizmo
- Platin Member
- Indlæg: 2010
- Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
- Geografisk sted: Midtjylland.
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 183 times
- Kontakt:
Sæsonens første simremad.
Nu hvor urene er stillet en time tilbage, så er min sæson for simremad for alvor begyndt.
Jeg læste på et svensk forum om en der havde lavet confitteret rådyrs-bov, så det måtte jeg prøve.
Jeg havde ingen bov, så da Føtex havde okseklump på tilbud, tænkte jeg at det måtte prøves.
Okseklumpen blev smidt i noget saltlage, i morges, skulle have været igår, men nåede det ikke.
Så fik den lige et skud peber og paprika: Så røg der lidt pastinak, jordskokker og persillerod samt rosmarin, laurbær og et par knuste enebær i stegesoen: Op i soen med kødet, lidt mere af samme rodfrugtsblanding og rosmarin, og så godt og vel en liter solsikkeolie: Det hele kom i en kold ovn ved 12-tiden, og tændt på 100 grader.
Satser på at give det et skud på grillen når det kommer ud af ovnen, for at det får lidt stegeskorpe.
Og det er nok om en times tid.
Jeg læste på et svensk forum om en der havde lavet confitteret rådyrs-bov, så det måtte jeg prøve.
Jeg havde ingen bov, så da Føtex havde okseklump på tilbud, tænkte jeg at det måtte prøves.
Okseklumpen blev smidt i noget saltlage, i morges, skulle have været igår, men nåede det ikke.
Så fik den lige et skud peber og paprika: Så røg der lidt pastinak, jordskokker og persillerod samt rosmarin, laurbær og et par knuste enebær i stegesoen: Op i soen med kødet, lidt mere af samme rodfrugtsblanding og rosmarin, og så godt og vel en liter solsikkeolie: Det hele kom i en kold ovn ved 12-tiden, og tændt på 100 grader.
Satser på at give det et skud på grillen når det kommer ud af ovnen, for at det får lidt stegeskorpe.
Og det er nok om en times tid.
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.
- LapuaMagnum
- Platin Member
- Indlæg: 2039
- Tilmeldt: 27. maj 2014, 19:23
- Interesser: Jagt, IPSC langspyt
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 840 times
- Been thanked: 266 times
Re: Sæsonens første simremad.
Sådan en stegeso kan virkelig bruges til sådan en steg, og den bliver garanteret mør og dejlig.
Velbekomme
mvh
Velbekomme
mvh
Hellere være neutral og kunne sit kram frem for at ligne en million og være uduelig!
- PeptoBizmo
- Platin Member
- Indlæg: 2010
- Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
- Geografisk sted: Midtjylland.
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 183 times
- Kontakt:
Re: Sæsonens første simremad.
Jep. Stegesoen er faktisk et nummer for lille, for den skulle have været dækket helt, det lykkedes desværre ikkeGråskæg skrev:En hel liter olie???
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.
-
- Platin Member
- Indlæg: 1213
- Tilmeldt: 4. nov 2010, 00:04
- Interesser: pürch og fuglejagt
- Geografisk sted: Polen
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 121 times
Re: Sæsonens første simremad.
Ja OK, hver sin lyst, alt det andet er jeg med på.PeptoBizmo skrev:Jep. Stegesoen er faktisk et nummer for lille, for den skulle have været dækket helt, det lykkedes desværre ikkeGråskæg skrev:En hel liter olie???
-
- Silver Member
- Indlæg: 420
- Tilmeldt: 11. mar 2010, 14:58
- Interesser: Jagt
- Geografisk sted: Herning
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 49 times
Re: Sæsonens første simremad.
Studsede også over det med 1L olie, det virker lidt underligt i min optik. Kan næsten regne ud fordelen har noget at gøre med det ikke begynder at koge omkring stegen, men hvilket problemer skulle det give, når der bruges en stegeso?Gråskæg skrev:Ja OK, hver sin lyst, alt det andet er jeg med på.PeptoBizmo skrev:Jep. Stegesoen er faktisk et nummer for lille, for den skulle have været dækket helt, det lykkedes desværre ikkeGråskæg skrev:En hel liter olie???
- PeptoBizmo
- Platin Member
- Indlæg: 2010
- Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
- Geografisk sted: Midtjylland.
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 183 times
- Kontakt:
Re: Sæsonens første simremad.
Det er såmænd bare en tilberedningsmåde på linie med så meget andet.
Jeg har aldrig prøvet det før, så nu skulle det være
Og maden bliver jo ikke fed, kødet absorberer ikke olien.
Jeg har aldrig prøvet det før, så nu skulle det være
Og maden bliver jo ikke fed, kødet absorberer ikke olien.
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.
- Langenge
- This member is
- Indlæg: 7310
- Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
- Interesser: Gamle våben og bamser
- Geografisk sted: Region midtjylland
- Has thanked: 288 times
- Been thanked: 1073 times
Re: Sæsonens første simremad.
På samme måde som confiterede andelår. MumsPeptoBizmo skrev:Det er såmænd bare en tilberedningsmåde på linie med så meget andet.
Jeg har aldrig prøvet det før, så nu skulle det være
Og maden bliver jo ikke fed, kødet absorberer ikke olien.
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
- PeptoBizmo
- Platin Member
- Indlæg: 2010
- Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
- Geografisk sted: Midtjylland.
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 183 times
- Kontakt:
Re: Sæsonens første simremad.
Nå. Jeg skulle nok have ventet med at oprette tråden. For det blev da ren katastrofe. 2 kilo sålelæder er hermed produceret
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.
-
- Platin Member
- Indlæg: 11099
- Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
- Interesser: Guns 'n' bunnies
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 733 times
- Been thanked: 2637 times
Re: Sæsonens første simremad.
Snit det meget fint og brug det som kebab/pizzafyldPeptoBizmo skrev:Nå. Jeg skulle nok have ventet med at oprette tråden. For det blev da ren katastrofe. 2 kilo sålelæder er hermed produceret
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.
- LapuaMagnum
- Platin Member
- Indlæg: 2039
- Tilmeldt: 27. maj 2014, 19:23
- Interesser: Jagt, IPSC langspyt
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 840 times
- Been thanked: 266 times
Re: Sæsonens første simremad.
Øv, men det kunne man jo ikke vide før man prøvede det.
mvh
mvh
Hellere være neutral og kunne sit kram frem for at ligne en million og være uduelig!
- PeptoBizmo
- Platin Member
- Indlæg: 2010
- Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
- Geografisk sted: Midtjylland.
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 183 times
- Kontakt:
Re: Sæsonens første simremad.
I et sidste desperat forsøg, har jeg sat ovnen på 75 grader, og sat det ind igen. Så vil tiden vise om det kan blive til noget "pulled beef"-lignende eller om det er en oksekøds mursten når jeg vågner
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.
- BentxBetjent
- Platin Member
- Indlæg: 3740
- Tilmeldt: 22. mar 2012, 23:24
- Interesser: Rifler, airguns
- Geografisk sted: Udenfor Horsens
- Has thanked: 651 times
- Been thanked: 661 times
Re: Sæsonens første simremad.
Hæld en snaps eller en halv øl i potten sammen med sålen.PeptoBizmo skrev:I et sidste desperat forsøg, har jeg sat ovnen på 75 grader, og sat det ind igen. Så vil tiden vise om det kan blive til noget "pulled beef"-lignende eller om det er en oksekøds mursten når jeg vågner
Når statsmænd tyr til vold, er det menneskeheden der lider.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Det tager kun 2 minutter ..........
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Det tager kun 2 minutter ..........
-
- Silver Member
- Indlæg: 420
- Tilmeldt: 11. mar 2010, 14:58
- Interesser: Jagt
- Geografisk sted: Herning
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 49 times
Re: Sæsonens første simremad.
For ikke længe siden havde jeg gang i en okseklump, der blev rigtig lækker og så mør som sådan et stykke kød nu kan blive.PeptoBizmo skrev:I et sidste desperat forsøg, har jeg sat ovnen på 75 grader, og sat det ind igen. Så vil tiden vise om det kan blive til noget "pulled beef"-lignende eller om det er en oksekøds mursten når jeg vågner
Brand varm pande med en god sjat olie. Brun klumpen godt af og smid den i stegesoen hvorefter alle rodfrugter og grøntsager skal en tur forbi samme pande og olie. Slut panden af med en dåse flåede tomater, en bouillon terning og en hel flaske rødvin. Denne "fond" hæles over i stegesoen, der yderligere får et par fed hvidløg, en sjat øl og en god dusk krydderurter. Låg på og 2-2,5-3 timer i ovnen ved 190 grader alt efter hvor stor den er. Ud med kødet og lad det hvile hvorefter man kan dumpe en kvart piske i soen, hvis man savner lidt fylde.
Må hellere lave en tråd her næste gang :)
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Sæsonens første simremad.
Normalt sætter jeg stegesoens to dele i blød i en times tid inden jeg laver mad i den :)
Men jeg fylder så heller ikke olie i den
Men jeg fylder så heller ikke olie i den
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
- Frank P
- Gold Member
- Indlæg: 646
- Tilmeldt: 3. nov 2006, 12:03
- Geografisk sted: København
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 70 times
Re: Sæsonens første simremad.
Problemet med olie i stegeso er kondens. Kondensen kan ikke undslippe så derfor kommer det til at virke som en trykkoger med olie. Skal kød confitteres skal det gøres meget blidt, læg bagepapir over olie som så opsamler kondensen. Bedste resultater opnås med ande- eller kyllingefedt.
Frihed er lig med menneskelig autenticitet