Deep Pan Pizza
- Deepo
- Gold Member
- Indlæg: 770
- Tilmeldt: 13. nov 2005, 22:36
- Interesser: Knivbygning Historisk skydning
- Geografisk sted: Aalborg
- Has thanked: 27 times
- Been thanked: 110 times
Deep Pan Pizza
Jeg fulgte (næsten) denne opskrift på dejen, dog lavede jeg dejen mere våd, så man slipper for at ælte dejen.
Der er nok dej til at fylde 2 stk. 24 cm springforme, som igen er nok mad til 3-4 voksne. Dog vil jeg have fat i nogle rigtige deep pan pizza pander, da olien ikke kan blive inde i springformen. Og så drypper det ned i bunden af ovnen og oser.
400 gram mel
2 tsk salt
1/2 - 1 pakke (ca. 6-12 gram) tørgær (jeg brugte en hel pakke)
3 dl vand (måske lidt mere vand)
2 tsk extra jomfru oliven olie
Mel, salt og tørgær hældes i en stor skål, og der tilsættes håndvarmt vand. Ingredienserne røres sammen, og stilles lunt for at hæve. Gerne en time eller tre. Jo mindre tid man har jo mere tørgær skal der i.
Pizza sovsen lavede jeg af en rest tomat salsa, en rest tomat sauce og et par skefulde Heinz Spicy BBQ Sauce.
Efter hævning vil dejen opføre sig som om der er lange tråde i dejen, så brug en dejskraber til at dele den i to.
Smør springformen med rigeligt olie, og hæld halvdelen af dejen i formen. Da dejen er noget flydende kan man godt slynge dejen ud mod kanten ved at dreje springformen hurtigt rundt på bordet. Dejen kan også hjælpes på vej med dejskraberen.
Fordel pizza sauce over hele pizzaen, læg et lag revet mozarella, tilføj majs og hakket oksekød (med Taco mix i). Tilføj lidt rå løg og drys pizza krydderi over (oregano og basilikum), og sæt pizzaen i en 240 °C forvarmet ovn. Pizzaen skal have i underkanten af 20 minutter.
Prego!
/Mogens
- Raptor357
- Platin Member
- Indlæg: 7569
- Tilmeldt: 26. mar 2010, 23:27
- Interesser: At skyde og ramme
- Geografisk sted: Stor Kbh
- Has thanked: 451 times
- Been thanked: 909 times
Re: Deep Pan Pizza
Spændene, Jeg laver også en del pizza dej. Jeg er kommet frem til følgende opskrift
1 pakke gær i 600ml lunkent vand
1½ spise sker salt
2-4 spise skeer oliven olie
1000g mel til pizza (ja der er forskel)
æltes godt med røre maskinen
ekstra mel tilsættes til dejen ikke længere er klæbrig. jeg ælter ca 15 minutter med den store kenwood
laves det som almindelig pizza så får den 15minutter ved 220°C og varmluft
1 pakke gær i 600ml lunkent vand
1½ spise sker salt
2-4 spise skeer oliven olie
1000g mel til pizza (ja der er forskel)
æltes godt med røre maskinen
ekstra mel tilsættes til dejen ikke længere er klæbrig. jeg ælter ca 15 minutter med den store kenwood
laves det som almindelig pizza så får den 15minutter ved 220°C og varmluft
Kun mængden af varm luft er begrænsningen på hvor højt politikerne stiger til vejrs