Svogers Rådyr Jerky!

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Kode1303
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 685
Tilmeldt: 17. maj 2010, 19:09
Interesser: Ammunition og skydning.
Geografisk sted: Holstebro
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Svogers Rådyr Jerky!

Indlæg af Kode1303 » 18. jul 2014, 10:52

Ja, jeg ville lige delagtiggøre jer i min rare svogers lækre rådyr jerky. Jeg har ikke opskriften PT, men tilføjer den, når jeg lige får den vredet ud af ham.
GIV AGT! : Hvis I laver rådyr jerky, skal I på forhånd sikre jer, at der er kølige pilsnere til rådighed :razz:

EDIT: Opskrift:
(Se original opskrift på nettet)
En pikant rådyrjerky, du selv kan lave i ovnen.Marinaden kan evt. genbruges til nye portioner.

INGREDIENSER:
500 g benfri rådyrsteg
4 spsk soyasauce
4 spsk Worcestershire sauce
2 spsk 'liquid smoke flavoring'
1 spsk ketchup
1/4 tsk peber
1/4 tsk hvidløgspulver
1/4 tsk løgpulver
1/2 tsk salt

FREMGANGSMÅDE:
1. Skær kødet i lange strimler, 2,5 cm brede og 3 mm tykke. Læg kødet og de øvrige ingredienser i en plastikpose og luk den. Lad kødet marinere natten over; ælt kød/marinade-mix'en en gang imellem for at fordele smagen jævnt.
2. Forvarm ovnen til 70 grader C og læg folie i bunden for at opsamle dryp.
3. Hæng kødet i ovnen fra en rist og pas på, strimlerne ikke rører hinanden. Tør i 6 - 8 timer eller til den ønskede konsistens er opnået (Svoger tørrede vist 10-12 timer).

Svogers note: "I stedet for liquid smoke brugte jeg stærk røget paprike og cayennepeber."
Vedhæftede filer
RådyerJerky1.JPG
Min rare svoger gav mig en dejlig smagsprøve på sine rådyr jerky!
RådyerJerky1.JPG (67.67 KiB) Vist 18973 gange
RådyerJerky2.jpg
12 timer i ovn ved lav varme!
RådyerJerky2.jpg (39.58 KiB) Vist 18973 gange
RådyerJerky3.jpg
12 timer i ovn ved lav varme!
RådyerJerky3.jpg (39.31 KiB) Vist 18973 gange
RådyerJerky4.jpg
12 timer i ovn ved lav varme!
RådyerJerky4.jpg (38.86 KiB) Vist 18973 gange
RådyerJerky5.jpg
Billedet er ikke omvendt - jerky'erne er ganske stive og står lige op, når risten vendes!
RådyerJerky5.jpg (27.2 KiB) Vist 18973 gange
Senest rettet af Kode1303 18. jul 2014, 13:18, rettet i alt 2 gange.
Make mine a carbine.

C-X
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 11092
Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
Interesser: Guns 'n' bunnies
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 733 times
Been thanked: 2636 times

Re: Svogers Rådyr Jerky!

Indlæg af C-X » 18. jul 2014, 10:55

Begynd at vride ham NU! I pauserne kan han :prisoner:


:eating:
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

Brugeravatar
Kode1303
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 685
Tilmeldt: 17. maj 2010, 19:09
Interesser: Ammunition og skydning.
Geografisk sted: Holstebro
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Re: Svogers Rådyr Jerky!

Indlæg af Kode1303 » 18. jul 2014, 10:58

C-X skrev:Begynd at vride ham NU! I pauserne kan han :prisoner:


:eating:
Hæ! On it! Den kommer på asap :fun:
Make mine a carbine.

Brugeravatar
Kode1303
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 685
Tilmeldt: 17. maj 2010, 19:09
Interesser: Ammunition og skydning.
Geografisk sted: Holstebro
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Re: Svogers Rådyr Jerky!

Indlæg af Kode1303 » 18. jul 2014, 13:16

Nu med opskrift :TOS:
Make mine a carbine.

C-X
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 11092
Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
Interesser: Guns 'n' bunnies
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 733 times
Been thanked: 2636 times

Re: Svogers Rådyr Jerky!

Indlæg af C-X » 18. jul 2014, 13:28

Tak, min gode mand! Du får lige en sang for besværet :eating:
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

Brugeravatar
Kode1303
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 685
Tilmeldt: 17. maj 2010, 19:09
Interesser: Ammunition og skydning.
Geografisk sted: Holstebro
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Re: Svogers Rådyr Jerky!

Indlæg af Kode1303 » 19. jul 2014, 18:44

C-X skrev:Tak, min gode mand! Du får lige en sang for besværet :eating:
Tak for sangen :razz:
(Meget svært at rationere jerky'en ... Jeg snupper liige en bid til :oops: )
Make mine a carbine.

BTV
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 294
Tilmeldt: 22. dec 2009, 09:09
Interesser: Jagt og genladning
Geografisk sted: Roskilde
Has thanked: 11 times
Been thanked: 9 times

Re: Svogers Rådyr Jerky!

Indlæg af BTV » 14. sep 2014, 21:07

Spændende - tak for at dele opskriften med os andre.

Hvad er holdbarheden på det?


/btv
“Today I will do what others won't, so tomorrow I can accomplish what others can't”

― Jerry Rice

Brugeravatar
Kode1303
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 685
Tilmeldt: 17. maj 2010, 19:09
Interesser: Ammunition og skydning.
Geografisk sted: Holstebro
Has thanked: 87 times
Been thanked: 150 times

Re: Svogers Rådyr Jerky!

Indlæg af Kode1303 » 14. sep 2014, 21:39

BTV skrev:Spændende - tak for at dele opskriften med os andre.

Hvad er holdbarheden på det?


/btv
Holdbarhed? Interessant spørgsmål, for hverken mine eller svogers holdt længere end en uge, før vi havde spidt det hele!
Hvis kødet ellers er tørret fuldstændig og ikke opbevares i en lukket plastpose eller lignende, tror jeg, det kan holde sig ganske længe.
Make mine a carbine.

Brugeravatar
Ledsmoke
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 442
Tilmeldt: 4. nov 2005, 00:07
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Vonge
Has thanked: 53 times
Been thanked: 21 times

Re: Svogers Rådyr Jerky!

Indlæg af Ledsmoke » 15. sep 2014, 10:06

Tak for opskriften.
Vi har tidligere lavet det en del gange af både kanin, gris og ko og på forskellige måder.
Det er vigtigt at kødet kortvarigt, foreksempel 1 til 2 minutter, kommer op på en kernetemperatur på 70°C for at dræbe bakterier.
Vi har altid startet med at komme det i ovnen på 90°C. Og holdt temperaturen der indtil vi er sikre på at kernepemperaturen er 70°+.

Holdbarheden er bedst i lufttomt tætlukket emballage. Marinaden er ikke salt nok til at forhindre bakterier og der kan være fare for pølseforgiftning ved forkert opbevaring og for lang opbevaring. Vakuum ville være godt. Beskyttende atmosfære bedre. Bestrålet og vakuum allerbedst :biggrin: men det må vi kun med krydderier og krydderurter. Men jeg røg vist ud af en tangent dér... :oops:

Vi har haft det lavet i mængder der var så store at vi havde det i tætlukkende sylteglas efter 3 uger og det fejlede intet og ingen blev syge af at spise det. Jeg kan kun tilslutte mig at holdbarheden i praksis er kort da det er usigelig velsmagende og tilfredsstillende at gumle på.

Har også haft lavet det a´la det afrikanske biltong. Det er også godt.
Mvh Ledsmoke

Et demokrati er kun så godt som de informationer der tilgår dets borgere.

Fakta : Loven gælder kun for dem der bliver fanget!

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21720
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 465 times
Been thanked: 2368 times

Re: Svogers Rådyr Jerky!

Indlæg af Refraktorius » 15. sep 2014, 10:40

Ledsmoke skrev:..... Bestrålet og vakuum allerbedst......
Phineas, jeg ved hvad vi skal lave i dag!
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Kenned
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2228
Tilmeldt: 28. mar 2008, 12:52
Interesser: UV-jagt, våben, Teknik
Geografisk sted: København S
Has thanked: 462 times
Been thanked: 352 times

Re: Svogers Rådyr Jerky!

Indlæg af Kenned » 15. sep 2014, 10:44

Refraktorius skrev:
Ledsmoke skrev:..... Bestrålet og vakuum allerbedst......
Phineas, jeg ved hvad vi skal lave i dag!
Hjælper bestrålingen fra et ur med selvlysende tal ? :biggrin:

Hilsen Kenneth
Jeg er multi-religiøs - jeg tror lige lidt på alle religioner

Brugeravatar
Ledsmoke
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 442
Tilmeldt: 4. nov 2005, 00:07
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Vonge
Has thanked: 53 times
Been thanked: 21 times

Re: Svogers Rådyr Jerky!

Indlæg af Ledsmoke » 15. sep 2014, 12:18

Refraktorius skrev:
Ledsmoke skrev:..... Bestrålet og vakuum allerbedst......
Phineas, jeg ved hvad vi skal lave i dag!
Mwua ha ha ha!

Jeg forstår ikke at det ikke bruges mere. Gammastråling er jo et naturprodukt! Ligesom uran :-)
Mvh Ledsmoke

Et demokrati er kun så godt som de informationer der tilgår dets borgere.

Fakta : Loven gælder kun for dem der bliver fanget!

Brugeravatar
Kleth
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5290
Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 971 times
Been thanked: 725 times

Re: Svogers Rådyr Jerky!

Indlæg af Kleth » 15. sep 2014, 15:33

Ingen tvivl om at opvarme det til en kernetemperatur på +70C er godt for hygiejnenen og man når langt med lige at pasteurisere kødet i 5min før det skæres ud da langt de fleste bakterier lever på overfladen af kødet. Og det ville gammabestråling også klare.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”

BTV
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 294
Tilmeldt: 22. dec 2009, 09:09
Interesser: Jagt og genladning
Geografisk sted: Roskilde
Has thanked: 11 times
Been thanked: 9 times

Re: Svogers Rådyr Jerky!

Indlæg af BTV » 15. sep 2014, 17:53

Hej,

Tak for jeres svar vedr. holdbarhed.

Lige et opklarende/-følgende spørgsmål:

Kan det nedfryses, og derved forlænge holdbarheden - planlægger at lave en større mængde . . . .


/ btv
“Today I will do what others won't, so tomorrow I can accomplish what others can't”

― Jerry Rice

Brugeravatar
Ledsmoke
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 442
Tilmeldt: 4. nov 2005, 00:07
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Vonge
Has thanked: 53 times
Been thanked: 21 times

Re: Svogers Rådyr Jerky!

Indlæg af Ledsmoke » 16. sep 2014, 21:08

BTV skrev:Hej,

Tak for jeres svar vedr. holdbarhed.

Lige et opklarende/-følgende spørgsmål:

Kan det nedfryses, og derved forlænge holdbarheden - planlægger at lave en større mængde . . . .


/ btv

Jeps :-) Bare sørg for at det fryses adskilt og absolut tørt. Ellers bliver det anderledes i konsistensen. Ikke at smagen lider nogen overlast. Men den der lækker seje, gumlevenlige tekstur lider under det.
Men hvor meget vil du lave siden du mener det ikke kan spises op på 3 uger?? Seriøst vi lavede engang et par kilo (tørret vægt) og det var ikke nødvendigt at fryse ned :-) men jeg er nu også meget kødsulten...
Mvh Ledsmoke

Et demokrati er kun så godt som de informationer der tilgår dets borgere.

Fakta : Loven gælder kun for dem der bliver fanget!

MB
Newbie
Newbie
Indlæg: 8
Tilmeldt: 19. aug 2014, 07:47
Interesser: Jagt,vildt- og våben
Geografisk sted: Horsens

Re: Svogers Rådyr Jerky!

Indlæg af MB » 19. sep 2014, 12:24

Lækkert lækkert lækkert..

Heldigvis for mig har jeg i skrivende stund 81 Kg (brækket vægt) vildsvin hængende.
Nu mangler jeg så bare en latterlig stor ovn. Nogle der kender en på et krematorium :twisted:

Spøg til side, her kommer mit egentlige spørgsmål:

Hvordan er teksturen i kødet sammen holdt med eg. jack link´s beef jerky som jeg holder rigtig meget af. Det skal man jo "rive" fra hinanden med tænderne, men samme tid er det lidt fugtigt.
Min bekymring er at vildsvin er så magert i forvejen, så måske grise jerky bare bliver en tør sål at tygge i? Nogle med erfaringer på den?

Note: Jeg er snart færdig med min røgeøvn til koldrøg, så mon ikke jerkyen får et skud i den også :biggrin:
Jeg er i bund og grund en rar person, og undskylder på forhånd hvis du på nogen måde føler dig fornærmet.

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21720
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 465 times
Been thanked: 2368 times

Re: Svogers Rådyr Jerky!

Indlæg af Refraktorius » 19. sep 2014, 12:32

Fødevaresikkerhedsmæssigt skal man helt klart sørge for at vildsvin har været varmet rigtigt godt igennem!
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Brugeravatar
Ledsmoke
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 442
Tilmeldt: 4. nov 2005, 00:07
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Vonge
Has thanked: 53 times
Been thanked: 21 times

Re: Svogers Rådyr Jerky!

Indlæg af Ledsmoke » 19. sep 2014, 23:09

Der har ikke været problemer med det gris vi har brugt. Har faktisk lige pt 3 kg liggende i forskellige marinader i køleskabet.
Jeg elsker min hustru! :numberone:
Mvh Ledsmoke

Et demokrati er kun så godt som de informationer der tilgår dets borgere.

Fakta : Loven gælder kun for dem der bliver fanget!

MB
Newbie
Newbie
Indlæg: 8
Tilmeldt: 19. aug 2014, 07:47
Interesser: Jagt,vildt- og våben
Geografisk sted: Horsens

Re: Svogers Rådyr Jerky!

Indlæg af MB » 24. sep 2014, 17:18

Refraktorius skrev:Fødevaresikkerhedsmæssigt skal man helt klart sørge for at vildsvin har været varmet rigtigt godt igennem!
Tænker du på Tricin faktoren her? Alle de svin jeg skyder bliver testet på et lab..
Jeg er i bund og grund en rar person, og undskylder på forhånd hvis du på nogen måde føler dig fornærmet.

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21720
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 465 times
Been thanked: 2368 times

Re: Svogers Rådyr Jerky!

Indlæg af Refraktorius » 25. sep 2014, 12:39

Trikiner er klart en af faktorerne.
(Og laboratorier kan lave fejl.....)
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Sierra13
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1780
Tilmeldt: 2. mar 2011, 18:29
Interesser: Eventyr
Geografisk sted: Djævleøen
Has thanked: 19 times
Been thanked: 189 times

Re: Svogers Rådyr Jerky!

Indlæg af Sierra13 » 28. dec 2014, 15:12

hmm det må lige prøves med lidt elgkød der er i overskud!

Brugeravatar
AirPellet
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 893
Tilmeldt: 13. jul 2010, 19:24
Interesser: Jagt, luftvåben
Geografisk sted: Storkøbenhavn
Has thanked: 104 times
Been thanked: 32 times

Re: Svogers Rådyr Jerky!

Indlæg af AirPellet » 28. dec 2014, 23:35

Nogen der har prøvet det på en grill? Kunne forestille mig at den røgede smag ville blive endnu mere udtalt her...??
klagt nicht - kämpft

Besvar