Frank laver pølser..

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Frank P
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 645
Tilmeldt: 3. nov 2006, 12:03
Geografisk sted: København
Has thanked: 37 times
Been thanked: 70 times

Frank laver pølser..

Indlæg af Frank P » 30. maj 2011, 21:26

Ja, den er go' nok, der var lige 5 meter tarm der blev fyldt:

2,5 kg. nakkekoteletter
5 tykke skiver tørsaltet bacon
400 g. fersk spæk
5 m. svinetarm
skalotte- og hvidløg
friske urter - her laurbærblade, merian, rosmarin og timian - alt fra haven
salt, peber, hot paprika
lidt hvidvin

Vask alt af i kogende vand, kødhakker, rustfri ståfade (bruger jeg altid), tilbehør og knive
Læg tarmen i koldt vand
Chop alt ud i grove stykker
Her smed jeg alt kødet, urter osv. i en pose med lidt hvidvin og lod det marinere her i nat

Ok, her til aften har jeg så haft pølsesjov.
Fyld tarmen med lidt koldt vand og lad vandboblen løbe gennem hele tarmen
Sæt den grove skive på din kødhakker og fyr den af - lav en lille delle og steg den på panden - justér smagen
Skift til pølsehorn, fyld tarmene, lav pølser - lidt løse i det
Drej pølserne skiftevis med- og mod uret
Lav nogen andre pølser, her med chili osv....

check it out:
Vedhæftede filer
300511 002.jpg
300511 002.jpg (44.14 KiB) Vist 12499 gange
300511 003.jpg
300511 003.jpg (46.6 KiB) Vist 12499 gange
300511 005.jpg
300511 005.jpg (39.41 KiB) Vist 12499 gange
300511 008.jpg
300511 008.jpg (72.26 KiB) Vist 12499 gange
300511 012.jpg
300511 012.jpg (66.54 KiB) Vist 12499 gange
300511 013.jpg
300511 013.jpg (85.39 KiB) Vist 12499 gange
300511 016.jpg
300511 016.jpg (74.31 KiB) Vist 12499 gange
300511 024.jpg
300511 024.jpg (44.85 KiB) Vist 12499 gange
300511 027.jpg
SPÆK
300511 027.jpg (50.75 KiB) Vist 12499 gange
300511 028.jpg
300511 028.jpg (49.02 KiB) Vist 12499 gange
Frihed er lig med menneskelig autenticitet

Brugeravatar
Frank P
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 645
Tilmeldt: 3. nov 2006, 12:03
Geografisk sted: København
Has thanked: 37 times
Been thanked: 70 times

Re: Frank laver pølser..

Indlæg af Frank P » 30. maj 2011, 21:28

Og, voila det færdige resultat, smask, smask
Vedhæftede filer
300511 033.jpg
300511 033.jpg (70.97 KiB) Vist 12497 gange
300511 035.jpg
300511 035.jpg (49.07 KiB) Vist 12497 gange
Frihed er lig med menneskelig autenticitet

Brugeravatar
XaVieR
Banned
Banned
Indlæg: 1597
Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
Interesser: Alt mulig..
Geografisk sted: Ringkøbing området.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: Frank laver pølser..

Indlæg af XaVieR » 30. maj 2011, 21:56

Se det er edder høvle hylme noget der vil fremad :numberone: :numberone: :numberone:
Det skal prøves ASAP
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen

Brugeravatar
Froe
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1059
Tilmeldt: 30. jul 2008, 17:17
Interesser: Skydning generelt - Jagt
Geografisk sted: Hovedstaden
Has thanked: 84 times
Been thanked: 112 times

Re: Frank laver pølser..

Indlæg af Froe » 30. maj 2011, 22:40

Voldsom uapettitelig overskrift - Men for pokker... Franks pøller ser godt ud !
Dixi !

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21638
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 460 times
Been thanked: 2362 times

Re: Frank laver pølser..

Indlæg af Refraktorius » 31. maj 2011, 09:46

...... der er absolut ting her der ikke skal citeres uden for sammenhængen! :giggle:



Jeg sidder og savler!
(og jeg er ellers normalt ikke tilhænger af billeder af mænd der propper noget i tarmen)
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Brugeravatar
Gunnut
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 6876
Tilmeldt: 10. apr 2004, 18:40
Interesser: Genladning, jagt
Geografisk sted: Danmark (Jylland nord)
Been thanked: 33 times

Re: Frank laver pølser..

Indlæg af Gunnut » 31. maj 2011, 12:26

Ja jeg må også indrømme at jeg så billeder for nethinden, som ikke var særlig cool, da jeg læste opskriften, men heldigvis viste det sig at være noget lækkert,

SÅDAN :razz:
You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.
-Sir Winston Churchill

PS Har skudt råvildt med 12, .222, .223, .243, 6,5x55, .30.30, .308, .30-06, 7x65R

Brugeravatar
Ferno
Banned
Banned
Indlæg: 90
Tilmeldt: 27. maj 2011, 11:14
Interesser: jagt og våben
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Frank laver pølser..

Indlæg af Ferno » 9. jun 2011, 19:35

Det ser sgu godt ud.
Er selv uddannet slagter, og har tænkt på at lave tilsvarende bare med en rådyr bov. Og måske også lave en hel grov skærepølse med hele/halve hvidløg i til pålæg.
Sjovt som nogle mennesker har det med at gå i ALT for små sko.
DE skulle prøve en skomager og få livsglæden tilbage...

Brugeravatar
Odyssey
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 510
Tilmeldt: 7. apr 2009, 18:28
Interesser: FlugtSkydning og Jagt
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 2 times
Been thanked: 10 times

Re: Frank laver pølser..

Indlæg af Odyssey » 9. jun 2011, 19:43

Gunnut skrev:Ja jeg må også indrømme at jeg så billeder for nethinden, som ikke var særlig cool, da jeg læste opskriften, men heldigvis viste det sig at være noget lækkert,

SÅDAN :razz:

Samme tanke her, men billederne hjalp på forståelsen :razz:

Brugeravatar
TheReaper
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 266
Tilmeldt: 26. jul 2007, 20:44
Interesser: Våben, militaria, antik
Geografisk sted: Fyns Land
Has thanked: 16 times
Been thanked: 2 times

Re: Frank laver pølser..

Indlæg af TheReaper » 11. jun 2011, 12:24

De ser dælme gode ud, lige til en tur på grillen med en gang hjemmelavet kold kartoffelsalat :eating:
To win the war, you gotta become the war... Citat: John Rambo.

Brugeravatar
Ferno
Banned
Banned
Indlæg: 90
Tilmeldt: 27. maj 2011, 11:14
Interesser: jagt og våben
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Frank laver pølser..

Indlæg af Ferno » 21. jun 2011, 07:42

Har du overvejet at give dem en tur på weberen med det nye røgflis..?
Tror det ville klæde dine pølser med lidt røg.
Har selv leget med tanken om at lave en skærepølse ud af rådyrbov (blandet med flæskefars så den ikke bliver for mager) , friske krydderurter, hele peberkorn, lidt knust hvidløg og en anelse cognac...
Derefter skal den koges og til sidst have lidt røg...
Sjovt som nogle mennesker har det med at gå i ALT for små sko.
DE skulle prøve en skomager og få livsglæden tilbage...

Brugeravatar
Marius
Admin
Admin
Indlæg: 5601
Tilmeldt: 3. jun 2004, 22:59
Interesser: jagt, skydning, natur
Geografisk sted: København
Has thanked: 667 times
Been thanked: 596 times

Re: Frank laver pølser..

Indlæg af Marius » 7. nov 2017, 20:44

6 år efter kommer jeg i tanke om denne glimrende tråd! For pokker de ser stadig gode ud de pølser :mrgreen:
"I prefer dangerous freedom over peaceful slavery." - Thomas Jefferson

Brugeravatar
Hønsetyv
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1276
Tilmeldt: 13. jun 2007, 20:22
Interesser: Genladning
Geografisk sted: Danmark
Has thanked: 1 time
Been thanked: 302 times

Re: Frank laver pølser..

Indlæg af Hønsetyv » 7. okt 2018, 22:02

For nu at føje spot til skade mht tråd-nekrofili, vil jeg lige tilføje:
Det er afsindigt vigtigt at kødet er iskoldt når det hakkes og specielt igen når det skal æltes.
Ellers vil friktionen få fedtet til at udskille de flygtige fedtmolekyler og pølsen vil "skille" og blive klumpet og tør.

Besvar