Til denne ret skal man bruge et stk kølle fra rådyr,så ud og skyd sådan en skovged :mrgreen
når man har fået dyret med hjem så skær venstre bagben af og tag det med ind og klargøre det til stegning.
der skal bruges et æble en appelsin og et løg samt bacon som skæres i stykker,alt grøntfodert skæres ligeledes og smides i et ildfast fad og dyret henover der kryders med pepper og chilli og baconet smides henover dyret sammen med en rød harbo og samme mængde vand.
Så sættes det hele i ovnen 1,5-2 timer ved 200 grader alt efter hvilke ovn man har min er en skodovn så den skulle have 2 timer.
der kan servers kartofler/sovs eller hvad man nu har lyst til,men det er dælme godt.
velbekomme :eating:
Helstegt bagben fra skovged.
- Frank P
- Gold Member
- Indlæg: 646
- Tilmeldt: 3. nov 2006, 12:03
- Geografisk sted: København
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 70 times
Re: Helstegt bagben fra skovged.
God opskrift, Havkat. Appelsinen gir lige lidt syre..Men, ud fra dine billeder, skulle du måske trimme køllen lidt for hinder, har selv rigtig god erfaring med finpusning, mange glemmer det!
Frihed er lig med menneskelig autenticitet
- LAU
- Gold Member
- Indlæg: 767
- Tilmeldt: 29. maj 2006, 15:56
- Interesser: Autoteknik & skydning.
- Geografisk sted: Vejen
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 12 times
Re: Helstegt bagben fra skovged.
Jamen det er fordi du vil have det kød med mest saft! - Så derfor vælger du køllen der vendte mest mod nord, når dit skud falder.Gøgleren skrev:Hvorfor ikke venstre bagben?
Solen bevæger sig fra øst mod syd og går ned i vest. Det vil sige, at der på nordsiden af f.eks. et træ eller en sten, aldrig er direkte sol. Der er der oftest fugtigt, på grund af skyggen og det giver god mulighed for, at mos kan vokse der.
"Nej, det er ikke spor provokation. Jeg er bare en klodsmajor, Det ville ligne mig dårligt at provokere”.
-
- Newbie
- Indlæg: 24
- Tilmeldt: 14. feb 2010, 14:33
- Interesser: Luftvåben
- Geografisk sted: Sjælland
Re: Helstegt bagben fra skovged.
Så med andre ord, så er geden fugtig, og der vokser mos på den?LAU skrev:Jamen det er fordi du vil have det kød med mest saft! - Så derfor vælger du køllen der vendte mest mod nord, når dit skud falder.Gøgleren skrev:Hvorfor ikke venstre bagben?
Solen bevæger sig fra øst mod syd og går ned i vest. Det vil sige, at der på nordsiden af f.eks. et træ eller en sten, aldrig er direkte sol. Der er der oftest fugtigt, på grund af skyggen og det giver god mulighed for, at mos kan vokse der.