Hjemmelavet Lasagne fra bunden

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
XaVieR
Banned
Banned
Indlæg: 1597
Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
Interesser: Alt mulig..
Geografisk sted: Ringkøbing området.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Hjemmelavet Lasagne fra bunden

Indlæg af XaVieR » 4. feb 2010, 18:49

Så kom tiden til lidt hjemmelavet lasagne, det er langt mere velsmagende og mættende end Knorr , Samtidig er det fedt lige selv og smække sit eget pasta sammen eller i dette tilfælde, lasagne plader. (kammeraterne syntes det er vildt smart når vi lige ska noget godt og nemt og jeg lige hakker en kødsovs sammen og selv laver båndpasta det er sku al dente der vil frema) Pasta/lasagne plader er ufattelig nemt og lave, arbejdstid i alt når man er lidt øvet er ca 10 min ikke en dyt mere.. og man har som regl næsten altid de ting der skal bruges hjemme alligevel..
Nå nu til det sjove..
der skal bruges følgende, og vi starter fra en ende, så start med at lave pasta dejen, og imens den hviler laver man kødsovsen og den hvide sovs.. når kødsovsen og det hvide sovs er færdig , så lader man det hvile og ruller lasagne pladerne ud..

Pasta / Lasagne plader..

300 g durum hvedemel
3 hele æg
1 ekstra æggeblomme
1 tsk. olivenolie
1½ tsk. fint salt

Hæld melet op i en røremaskine eller en skål, tilsæt de 3 æg + æggeblommer, olivenolie og saltet.. start maskineriet og lad det drøne rundt indtil det har samlet sig, og bliver sådan en lidt fnullert blanding, hæld det ud på køkkenbordet eller på et skærebræt, og ælt dejen færdig, den bliver godt klistret og det er nødvendigt og tilføje mel så den ik hænger i længere ..
Lasange og båndpasta 005.JPG
Lasange og båndpasta 005.JPG (43.8 KiB) Vist 4756 gange
rul dejen sammen til en bolle og lad den hvile en time i en skål under et viskestykke.. når det er færdig med at hvile tages dejen op og skæres i 4 lige store stykker (dette er det nemmeste)
Lasange og båndpasta 010.JPG
Lasange og båndpasta 010.JPG (37.86 KiB) Vist 4755 gange
strø godt med mel ud på bordet, og begynd og rul dejen ud (det er nemmest med en pastamaskine) vend dejen flere gange undervejs, og bliver det klistret, så bare mere mel på, når dejen har den ønskede tykkelse skære mand den ud efter den form man vil lave lasagne i, stykkerne kan fint ligge ovenpå hinanden til de skal bruges, bare husk og kom mel imellem
Så har vi styr på den del, og hopper videre til lasagne og hvid sovs..
Vedhæftede filer
Lasange og båndpasta 011.JPG
Lasange og båndpasta 011.JPG (39.5 KiB) Vist 4756 gange
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen

Brugeravatar
XaVieR
Banned
Banned
Indlæg: 1597
Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
Interesser: Alt mulig..
Geografisk sted: Ringkøbing området.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: Hjemmelavet Lasagne fra bunden

Indlæg af XaVieR » 4. feb 2010, 18:49

Så kommer vi til Lasagnen ..
Der skal bruges følgende..

500 Gram oksefars / hjortefars (det smager fantastisk med hjortefars )
3 Hakkede løg
2 fed hvidløg
1 tsk gurkemaje
4 Revne Gulerødder
2 ds flåede tomater
1½ okse bouillonterning
salt og peber

Løg brunes i stegemagerine, kødet kommer derefter i og brunes hvidløg presses og kommes i, og så tomater krydderier og de revne gulerødder smag til med salt og peber, lad det simre i 15 min, imens laves den hvide sovs..
Et godt tip, lad være og hakke løgene for fint , det gør retten lidt mere rustik og efter min mening det mere lækkert..
Lasange og båndpasta 007.JPG
Lasange og båndpasta 007.JPG (39.22 KiB) Vist 4747 gange
Lasange og båndpasta 008.JPG
Lasange og båndpasta 008.JPG (48.95 KiB) Vist 4747 gange
Nu til den hvide sovs..
Der skal bruges
60 gr magarine
6 spsk hvedemel
10 dl mælk
salt og muskatnød. (jeg bruger hele muskatnødder og river dem selv ca en kvart til denne opskrift )
smelt magarine kom melet i og rør godt rundt til alt melet er optaget og det er en klump, spæd til lige så stille med mælk og blive ved og røre (ellers brænder det på) tilsæt revet muskat, og salt..
Lasange og båndpasta 009.JPG
Lasange og båndpasta 009.JPG (38.72 KiB) Vist 4745 gange
Senest rettet af XaVieR 4. feb 2010, 19:00, rettet i alt 1 gang.
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen

Brugeravatar
XaVieR
Banned
Banned
Indlæg: 1597
Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
Interesser: Alt mulig..
Geografisk sted: Ringkøbing området.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: Hjemmelavet Lasagne fra bunden

Indlæg af XaVieR » 4. feb 2010, 18:50

Så ska vi ha det hele samlet.. og det fisme nem..
tag et smurt ovnfast fad..

et lag kød i bunden
hvid sovs ovenpå.
en lasangeplade
Lasange og båndpasta 013.JPG
Lasange og båndpasta 013.JPG (38.13 KiB) Vist 4747 gange
og sådan fortsætter det bare lag på lag, og man slutter med kødsovs, hvid sovs, og et godt lag revet ost, lidt salt og peber og basilikum..
og den bages ca 20 min i forvarmet ovn på 200 grader (varmluft 175 grader) .. eller til overfladen er gylden og sprød..
Lasange og båndpasta 014.JPG
Lasange og båndpasta 014.JPG (48.91 KiB) Vist 4744 gange
Lasange og båndpasta 019.JPG
Lasange og båndpasta 019.JPG (54.78 KiB) Vist 4745 gange
Jeg ynder og servere det med En go salat til og evt hvidløgsflutes, et godt brød er altid utrolig lækkert næsten lige meget hvad man spiser det til..
velbekomme..
Lasange og båndpasta 021.JPG
How, beviset er væk
Lasange og båndpasta 021.JPG (51.62 KiB) Vist 4745 gange
Alt dette tager sammenlagt ca 3 kvarter og smække sammen hvis man er en smule øvet i og lave mad, og bare hygger lige så stille med det..
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen

Besvar