4 løg
Ca. 1 kg kartofler
Salt
Peber
Basilikum
3-4 fed presset hvidløg
½ l grøntsagsboullion
Skær løgene i skiver og læg dem i et lag i bunden af et ildfast fad.
Skær kartoflerne i skiver og læg dem over løgene.
Kog ca. ½ liter vand og kom 2 grøntsagsboullion terninger i.
Hæld halvdelen af bolulionen over kartoflerne.
Drys salt, friskkværnet peber og basilikum og knust hvidløg på.
Ind i ovnen ved 160 grader på kombineret varmeluft/grill eller 170 grader ved alm. ovn.
Efter en time hæld den resterende del af boullionen over kartoflerne.
Retten steges yderligere en time (hæld lidt af boullionen over kartoflerne fra tid til anden).
Tilbehør:
Grillet kotelet.
Fuld varmen på grillen.
Drys salt og peber på kødet.
Læg kødet i 2 minutter på hver side.
Tag kødet af grillen og læg det på en tallerken og læg en viskestykke over og lad kødet hvile i 4 minutter.
Gentag processen minimum 2 gange mere, så kødet har været på grillen sammenlagt i 12 minutter og hvilket i 12 minutter. Ønskes kødet mere gennemstegt så gentag processen en gang mere. VIGTIGT kødet skal hvile/køle i lige så lang tid som det har været på grillen og man afslutter altid med hvile og det skal af/på mindst 3 gange.
Nut's kartofler med smag og grillet kød som tilbehør.
- Gunnut
- Platin Member
- Indlæg: 6876
- Tilmeldt: 10. apr 2004, 18:40
- Interesser: Genladning, jagt
- Geografisk sted: Danmark (Jylland nord)
- Been thanked: 33 times
Nut's kartofler med smag og grillet kød som tilbehør.
- Vedhæftede filer
-
- Løg i bunden
- 1.jpg (52.69 KiB) Vist 2990 gange
-
- Kartofler over løgene.
- 2.jpg (63.42 KiB) Vist 2990 gange
-
- Boullion over
- 3.jpg (65.73 KiB) Vist 2990 gange
-
- Kryderiet på
- 4.jpg (92.71 KiB) Vist 2989 gange
-
- plus knust hvidlæg
- 5.jpg (145.47 KiB) Vist 2989 gange
-
- I ovenen i 2 timer på 169 grader ved varmeluft/grill
- 6.jpg (40.17 KiB) Vist 2990 gange
-
- Kødet på grillen over 3 gange, med hvile mellem hver gang. I dette tilfælde 2 minutter på hver side og 4 minutters hvile
- 7.jpg (133.24 KiB) Vist 2990 gange
-
- Rigtige mænd griller selv om det fryser
- 8.jpg (56.66 KiB) Vist 2990 gange
-
- Efter en time skal resten af boullionen på og her efter "dryppes" kartoflerne med boullion fra tid til anden.
- 9.jpg (95.02 KiB) Vist 2990 gange
-
- Ud og hvile i 2 minutter
- 10.jpg (79.16 KiB) Vist 2989 gange
-
- SKAL være tildækket mens kødet hviler/køler
- 11.jpg (49.96 KiB) Vist 2989 gange
-
- På igen i 2 minutter på hver side.
- 12.jpg (133.94 KiB) Vist 2987 gange
-
- Så er der mad!
- 13.jpg (102.99 KiB) Vist 2988 gange
You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.
-Sir Winston Churchill
PS Har skudt råvildt med 12, .222, .223, .243, 6,5x55, .30.30, .308, .30-06, 7x65R
-Sir Winston Churchill
PS Har skudt råvildt med 12, .222, .223, .243, 6,5x55, .30.30, .308, .30-06, 7x65R
- Barbarossa
- Silver Member
- Indlæg: 203
- Tilmeldt: 20. mar 2008, 16:57
- Interesser: Pistolskydning
- Geografisk sted: Sønderylland
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 1 time
Re: Nut's kartofler med smag og grillet kød som tilbehør.
og kartolerne kan varieres i smag med fex. forårsløg, porrer eller rød/gul/grøn peber
men super tilbehør til næsten alt fra grillen
Søren
men super tilbehør til næsten alt fra grillen
Søren
If Harley made Helicopters would you fly it?