Et par tips til tilberedning af vildt og tilbehøret

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Hønsetyv
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1276
Tilmeldt: 13. jun 2007, 20:22
Interesser: Genladning
Geografisk sted: Danmark
Has thanked: 1 time
Been thanked: 302 times

Et par tips til tilberedning af vildt og tilbehøret

Indlæg af Hønsetyv » 5. dec 2009, 20:18

Primært det sidste i første omgang.

Ris som tilbehør:
Smid 50-75gram smør i gryden og svits/svagt brun det sammen med et løg som er fintsnittet/revet groft. Svampe med i bruningen forstærker smagen endnu mere :yo:
Når løgene begynder at tage farve kommes risene i og "steger" med indtil de har optaget fedtstoffet.
Vand samt salt tilsættes og risene koger som vanligt.

Til ting hvor bløde løg er tilbehør: vildtlever, vildthakkebøf, eller som garniture til en steg.
Svits 300 gram bacon i tynde skiver, skåret i små stykker til det er brunt og sprødt.
Tag op og gem!
I Baconfedtet brunes 2 kg snittede løg (det skal tage mindst 1½-2 timer!) sammen med 3 tsk. sukker og 1½ tsk. salt.
Når løgene er gyldne smuldres baconét i og røres ind.

Fyldte bagekartofler:
Smid dem i Tjernobyl reaktor 4 i ca. 2 min for hvert 100gram.
Skær toppen af og udhul kartoflerne så der står 7-10mm væg tilbage.
Mos kartoffelpulpen med lige dele 18% creme fraise og smag til med salt og peber.
Vend rigeligt friskhakket persille i "mosen" og kom den med en god top tilbage i kartoflen.
Genopvarm i ovnen ved 225 grader til de er gyldne på toppen.

Texas bagekartofler:
Smid dem i Tjernobyl reaktor 4 i ca. 2 min for hvert 100gram.
Skær toppen af og udhul kartoflerne så der står 7-10mm væg tilbage.
Rør pulpen som almindelig kartoffelmos med smør, mælk og eventuelt et æg for ekstra glans og konsistens.
Rør mosen med rigeligt (finthakket (ikke revet) løg og færdigristede bacontern).
Kom mosen retur i kartoflen med en god top på.
Kartoflerne genopvarmes i ovnen ved 225 grader til de er gyldne på toppen.


En vildtsovs der er "tynd" i smagen kan tilsættes Dijon Sennep, start forsigtigt.
Det kan/vil give sovsen et markant løft og dæmpe/dulme en eventuel "fedme"

More to come :blink:

Brugeravatar
Gunslinger
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1238
Tilmeldt: 5. mar 2008, 16:15
Interesser: IPSC, genladning, våbennørderi
Geografisk sted: Nordjylland
Has thanked: 70 times
Been thanked: 149 times

Re: Et par tips til tilberedning af vildt og tilbehøret

Indlæg af Gunslinger » 5. dec 2009, 21:55

Rigtig gode og aldrig før set tips :bowdown:

Kartoflerne laver jeg også, jeg putter dild og aromat i! Det er måske ikke så godt til vildt... men de er gode til mørbradbøffer :yo:

Brugeravatar
XaVieR
Banned
Banned
Indlæg: 1597
Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
Interesser: Alt mulig..
Geografisk sted: Ringkøbing området.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: Et par tips til tilberedning af vildt og tilbehøret

Indlæg af XaVieR » 7. dec 2009, 10:01

Istedet for vand, så kan man også koge risene i boullion .. både okse, hønse og grøntsag's kan bruges.. det giver det et lækker pift..
super post.. :numberone:
Vi må snart ha overtalt lycon til at lave en opskrift's side..
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen

Brugeravatar
Hagen
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 61
Tilmeldt: 16. apr 2008, 12:25
Interesser: Jagt. våben
Geografisk sted: Øen Als

Re: Et par tips til tilberedning af vildt og tilbehøret

Indlæg af Hagen » 23. dec 2009, 16:40

Mand kan også koge ris i kokosmælk. Det giver en rigtir "fyldig" smag.. nam nam
Tag ikke livet så alvorligt, ingen slipper fra det levende.

Brugeravatar
swjust
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 236
Tilmeldt: 21. okt 2005, 19:04
Interesser: Buejagt, Riffeljagt og havjagt
Geografisk sted: Århus
Been thanked: 7 times

Re: Et par tips til tilberedning af vildt og tilbehøret

Indlæg af swjust » 23. dec 2009, 18:15

Hagen skrev:Mand kan også koge ris i kokosmælk. Det giver en rigtir "fyldig" smag.. nam nam
Snakker vi helt ren kokusmælk, eller blandet med vand ?
Med venlig hilsen
SWJust

Besvar