Pulled Pork .. vestjysk maner

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
K.M.
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 401
Tilmeldt: 16. okt 2010, 22:46
Interesser: Riffel- og pistolskydning
Geografisk sted: Midtjylland
Has thanked: 2 times
Been thanked: 6 times

Re: Pulled Pork .. vestjysk maner

Indlæg af K.M. » 28. feb 2011, 18:17

Nu bliver det godt nok lidt offtopic, men når jeg nu ikke har termometer i Weberen, hvor besværligt er det så at sætte sådan et i? (den er efterhånden 5-6 år gammel, så det går nok at garantien ryger)
Man kan jo købe det som reservedel, og jeg har ladet mig fortælle at det vil fungere fint med et til Q-serien, men hvis man borer et hul til at sætte det med, hvor besværligt vil det være at gøre det hul tæt omkring spyddet?

Man skulle jo gerne have styr på temperaturen hvis man skullle lave en trukken grisebasse...
Improvise, adapt, overcome!

Brugeravatar
XaVieR
Banned
Banned
Indlæg: 1597
Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
Interesser: Alt mulig..
Geografisk sted: Ringkøbing området.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: Pulled Pork .. vestjysk maner

Indlæg af XaVieR » 28. feb 2011, 18:28

Jamen det er såmend slet ik så besværligt og sætte i .. :razz:
Men er du sikker på der ik er plads i låget på din grill til at du kan sætte et termometer i .. ved håndtaget ligesom på min grill
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen

K.M.
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 401
Tilmeldt: 16. okt 2010, 22:46
Interesser: Riffel- og pistolskydning
Geografisk sted: Midtjylland
Has thanked: 2 times
Been thanked: 6 times

Re: Pulled Pork .. vestjysk maner

Indlæg af K.M. » 28. feb 2011, 18:36

Det tror jeg ikke, den er fra før de begyndte at komme i butikkerne med termometer indbygget (i hvert fald her i området). Men jeg må da lige se efter :smile:

Edit: Nej, det er ikke til at se at den skulle være forberedt for det.
Improvise, adapt, overcome!

Brugeravatar
XaVieR
Banned
Banned
Indlæg: 1597
Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
Interesser: Alt mulig..
Geografisk sted: Ringkøbing området.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: Pulled Pork .. vestjysk maner

Indlæg af XaVieR » 28. feb 2011, 18:51

Jamen, så er det jo bare og få fat i et termometer du kan montere i låget som du har planer om. :) det er der ingen ben i
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen

K.M.
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 401
Tilmeldt: 16. okt 2010, 22:46
Interesser: Riffel- og pistolskydning
Geografisk sted: Midtjylland
Has thanked: 2 times
Been thanked: 6 times

Re: Pulled Pork .. vestjysk maner

Indlæg af K.M. » 28. feb 2011, 18:54

Men vil det ikke blive utæt omkring hullet? Så vidt jeg kan se stikker man jo bare et spyd igennem et hul man har boret, og så spænder det fast med en vingemøtrik...
Improvise, adapt, overcome!

Brugeravatar
XaVieR
Banned
Banned
Indlæg: 1597
Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
Interesser: Alt mulig..
Geografisk sted: Ringkøbing området.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: Pulled Pork .. vestjysk maner

Indlæg af XaVieR » 28. feb 2011, 18:57

K.M. skrev:Men vil det ikke blive utæt omkring hullet? Så vidt jeg kan se stikker man jo bare et spyd igennem et hul man har boret, og så spænder det fast med en vingemøtrik...
Jo, du skal ik bruge det termometer du har planer om.. du skal bruge et i stil med denne http://www.danishoutdoor.dk/rogeovne/ro ... termometer dog en der kan vise noget højere temp
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen

K.M.
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 401
Tilmeldt: 16. okt 2010, 22:46
Interesser: Riffel- og pistolskydning
Geografisk sted: Midtjylland
Has thanked: 2 times
Been thanked: 6 times

Re: Pulled Pork .. vestjysk maner

Indlæg af K.M. » 28. feb 2011, 19:00

Er det ikke lidt det samme? Det lille spyd igennem låget, vingemøtrik på bagsiden, og "uret" på ydersiden?

Den jeg havde i tankerne er http://www.davidsenshop.dk/pi/WEBER_TER ... _2406.aspx
Improvise, adapt, overcome!

Brugeravatar
XaVieR
Banned
Banned
Indlæg: 1597
Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
Interesser: Alt mulig..
Geografisk sted: Ringkøbing området.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: Pulled Pork .. vestjysk maner

Indlæg af XaVieR » 28. feb 2011, 19:10

K.M. skrev:Er det ikke lidt det samme? Det lille spyd igennem låget, vingemøtrik på bagsiden, og "uret" på ydersiden?
Nej der er ik vingemøtrik på den jeg linkede til .
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen

K.M.
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 401
Tilmeldt: 16. okt 2010, 22:46
Interesser: Riffel- og pistolskydning
Geografisk sted: Midtjylland
Has thanked: 2 times
Been thanked: 6 times

Re: Pulled Pork .. vestjysk maner

Indlæg af K.M. » 28. feb 2011, 19:30

Er gevindet så til at skrue den fast med? Der kan da ikke blive meget gevind i det tynde plade :-)
Improvise, adapt, overcome!

Brugeravatar
XaVieR
Banned
Banned
Indlæg: 1597
Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
Interesser: Alt mulig..
Geografisk sted: Ringkøbing området.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: Pulled Pork .. vestjysk maner

Indlæg af XaVieR » 28. feb 2011, 19:36

Hvis du kigger på billedet nede ved den røde klat.. så er det den man skruer fast på indersiden af låget.. det holder noget bedre end en vingemøtrik og tætner også fint..
Vedhæftede filer
thumb.php.jpg
thumb.php.jpg (8.23 KiB) Vist 12820 gange
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen

K.M.
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 401
Tilmeldt: 16. okt 2010, 22:46
Interesser: Riffel- og pistolskydning
Geografisk sted: Midtjylland
Has thanked: 2 times
Been thanked: 6 times

Re: Pulled Pork .. vestjysk maner

Indlæg af K.M. » 28. feb 2011, 19:45

Okay, så må jeg se om jeg kan finde noget, der går lidt højere op i temperatur :-) Eller også går jeg bare all in, og køber en http://www.davidsenshop.dk/pi/WEBER_PER ... _2228.aspx - nu skal vi jo flytte til sommer, så får vi plads til sådan en karl :smile: (den er lidt voldsom til altanen i vores nuværende 2. sals lejlighed, der er den gode gamle 57 cm One Touch Gold perfekt...)
Improvise, adapt, overcome!

Brugeravatar
XaVieR
Banned
Banned
Indlæg: 1597
Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
Interesser: Alt mulig..
Geografisk sted: Ringkøbing området.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: Pulled Pork .. vestjysk maner

Indlæg af XaVieR » 28. feb 2011, 20:13

K.M. skrev:Okay, så må jeg se om jeg kan finde noget, der går lidt højere op i temperatur :-) Eller også går jeg bare all in, og køber en http://www.davidsenshop.dk/pi/WEBER_PER ... _2228.aspx - nu skal vi jo flytte til sommer, så får vi plads til sådan en karl :smile: (den er lidt voldsom til altanen i vores nuværende 2. sals lejlighed, der er den gode gamle 57 cm One Touch Gold perfekt...)
Det er sådan en jeg har :rock: :eek: :rock:
DEN ville du blive sindsyg glad for.. det er simpelthen bare den fedeste grill ever
Jeg købte min lige da den kom frem og gav næsten 5000 kr for den
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen

K.M.
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 401
Tilmeldt: 16. okt 2010, 22:46
Interesser: Riffel- og pistolskydning
Geografisk sted: Midtjylland
Has thanked: 2 times
Been thanked: 6 times

Re: Pulled Pork .. vestjysk maner

Indlæg af K.M. » 28. feb 2011, 20:56

Ja, den ser sgu også lækker ud - og så er den da til at få for menneskepenge nu. Men det føles jo også lidt som spild, når man har en fint fungerende grill i forvejen (man er vel ved at have adopteret nogle jyde-ting...). Og vi skal i hvert fald have lært at bruge den gamle noget mere, før der skal købes ny og større, men det kommer nok når det ikke er på altanen :-)
Improvise, adapt, overcome!

Brugeravatar
PeptoBizmo
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2010
Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
Geografisk sted: Midtjylland.
Has thanked: 42 times
Been thanked: 183 times
Kontakt:

Re: Pulled Pork .. vestjysk maner

Indlæg af PeptoBizmo » 23. aug 2011, 11:46

XaVieR skrev:
PeptoBizmo skrev:Nu ligner det noget :giggle:
Jeg vender frygteligt tilbage med resultatet.
And we are waitiiiiiiiiing.. :rock:
Alt godt kommer til den der venter :giggle:

Satte den i ovnen ved 23-tiden igår, på 110 grader med en mørk øl i bunden af stegesoen.
Stegetermometeret ringede imorges ved 6 tiden, nooooogen timer før forventet:D
Der var jeg lidt i tvivl om det var nok, så jeg slukkede bare ovnen og lod den trække derinde.
Det er ikke VILDT saftigt, det kan måske skyldes de sidste par timer i ovnen, men det ved jeg til næste gang.
Men det var sku nemt at trække fra hinanden :biggrin:
Vedhæftede filer
Billede 001 (Medium).jpg
Billede 001 (Medium).jpg (59.28 KiB) Vist 12774 gange
Billede 003 (Medium).jpg
Billede 003 (Medium).jpg (79.26 KiB) Vist 12774 gange
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.

Brugeravatar
XaVieR
Banned
Banned
Indlæg: 1597
Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
Interesser: Alt mulig..
Geografisk sted: Ringkøbing området.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: Pulled Pork .. vestjysk maner

Indlæg af XaVieR » 23. aug 2011, 13:15

Det er sku et flot resultat alligevel. :) og det ser lækkert ud..
:rock: :rock: :rock: :rock:
mmmh, må hellere snart få lavet en omgang mere selv..
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen

Brugeravatar
PeptoBizmo
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2010
Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
Geografisk sted: Midtjylland.
Has thanked: 42 times
Been thanked: 183 times
Kontakt:

Re: Pulled Pork .. vestjysk maner

Indlæg af PeptoBizmo » 13. jun 2015, 08:57

I anledningen af Le Mans, så kører grise-bussen igen :biggrin:
Vedhæftede filer
rps20150613_084544.jpg
rps20150613_084544.jpg (69.65 KiB) Vist 12499 gange
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.

Brugeravatar
JPedersen
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 874
Tilmeldt: 7. nov 2010, 14:16
Interesser: jagt, vildt, våben og knive
Geografisk sted: Søborg
Has thanked: 8 times
Been thanked: 47 times

Re: Pulled Pork .. vestjysk maner

Indlæg af JPedersen » 13. jun 2015, 13:50

Har endnu ikke lavet denne slags gris på grillen, en god rub og så i ovnen på omkring 70c så plejer det at blive godt!
MVH Jonas

”Hvor mange skydevåben har de egentlig”?

”Flere end jeg har brug for, - men færre end jeg kunne tænke mig”

Superliga
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 521
Tilmeldt: 24. nov 2008, 23:19
Interesser: Historiske våben, skydning
Geografisk sted: Midt-vest jylland
Has thanked: 24 times
Been thanked: 45 times

Re: Pulled Pork .. vestjysk maner

Indlæg af Superliga » 14. jun 2015, 17:10

Når jeg laver pulled pork så får den de første par timer på grillen med noget røgsmuld eller flis, gerne æble eller hickory. Derefter ryger den i stegeso i ovnen ved 120 grader 8-10 timer, halvvejs bliver den vendt og får hældt en kop æblemost over sig.

På den måde får den rigtig røgsmag, og temperaturen er nemmere at styre :smile:

Brugeravatar
RKN
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2690
Tilmeldt: 24. okt 2009, 10:09
Interesser: Skydning, Jagt og mad
Geografisk sted: Jammerbugt
Has thanked: 2436 times
Been thanked: 269 times

Re: Pulled Pork .. vestjysk maner

Indlæg af RKN » 14. jun 2015, 17:32

Skal altså snart selv prøve at lave " trukket svin "
Synes det færdig købt fra Tulip, er noget crap , med en underlig smag. [emoji35]

Afsendt fra det mørke Nordjylland
Denmark
Heller 2 i dunken, end dunken i 2'eren

Brugeravatar
Kleth
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5290
Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 971 times
Been thanked: 725 times

Re: Pulled Pork .. vestjysk maner

Indlæg af Kleth » 15. jun 2015, 18:28

Lidt om min gamle måde at lave PP.
http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?t=24338
Men den har virket skidt med de nye tykkere Heatbeads.
Bdr. Price rub: http://www.dr.dk/Mad/opskrifter/spise-m ... d_pork.htm
Min favorit Carolina barbecue rub: http://bbq.about.com/od/rubrecipes/r/bln0224a.htm

Jeg salter/giver rub dagen før, nu bruger jeg gerne en "åben" rub og røger gerne 4t ved lav varme på grillen, hickory er min favorit, pakker kødet tæt ind i alufolie, et lag på langs og et lag på tværs, så i ovnen på 100C indtil der er en kernetemperatur på 90C, så plejer det at være "stirable" - jeg plejer ikke at skulle "pulle". På denne måde kan man lige så godt lave 2-3 nakkefileter og en grydefuld kick-ass bbq sauce.

Serveres i gode boller, pita lommer eller bløde tortilla med coleslaw. PP er også godt på pizza m.m
PP kan også fryses med godt resultat, prøv evt. at riste PP på en pande og tilsæt revet cheddar og Tabasco når det er blevet lidt sprødt.

En tæt rub m. med f.eks. paprika og farin gør at røgsmag ikke trænger så meget ind. Man kan roligt give den gas med chili, da capsacinen damper meget af ved så lang tids stegning - Det samme sker IKKE med peber.

Skal kødet mørnes, så prøv æblemost med mast kiwi i, det rykker!



Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”

Besvar