Så er der tirsdags-kølle.

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Agamemnon
Moderator
Moderator
Indlæg: 2520
Tilmeldt: 6. jan 2008, 15:36
Interesser: Skydning genladning Etymologi
Geografisk sted: København
Has thanked: 486 times
Been thanked: 879 times

Så er der tirsdags-kølle.

Indlæg af Agamemnon » 7. sep 2021, 20:33

Dådyrkølle tilberedt på grill, overhældt med rigelige mængder smør og øl, serveret på grøndkålsbund med kartofler, vildt sauce med portvin og bacon-dressing.

Så blev en kedelig tirsdag lidt mindre kedelig.
Vedhæftede filer
IMG_20210907_171417.jpg
IMG_20210907_174105.jpg
IMG_20210907_175251.jpg
Screenshot_20210907-182224.jpg
Våben hører til på jagten, på skydebanen og i hænderne på våbenføre mænd, til rigets forsvar.

Brugeravatar
The Mad Viking
This member is
This member is
Indlæg: 564
Tilmeldt: 22. nov 2014, 02:00
Interesser: Skydning og mekanik
Geografisk sted: Nordøstfyn
Has thanked: 262 times
Been thanked: 138 times

Re: Så er der tirsdags-kølle.

Indlæg af The Mad Viking » 7. sep 2021, 20:37

Tirsdags-kølle?
Jeg har altid troet at det var onsdag, som var Lille-Kone-Aften?... :giggle:
Studies suggest that 9 out of 10 men prefer curvy women.
The 10th man usually prefers the other 9...

Greyberd63
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1440
Tilmeldt: 17. aug 2017, 19:14
Interesser: Westernskydning og genladning
Geografisk sted: hovedstadsområdet
Has thanked: 373 times
Been thanked: 236 times

Re: Så er der tirsdags-kølle.

Indlæg af Greyberd63 » 7. sep 2021, 20:42

The Mad Viking skrev:
7. sep 2021, 20:37
Tirsdags-kølle?
Jeg har altid troet at det var onsdag, som var Lille-Kone-Aften?... :giggle:
Det er kun hvis du er katolik.

Grækeren er vel ikke katolik, men det ser sgu udtil at han kan grille en dådyrkølle, det ser super lækkert ud :smile:

Mvh
Grey

HR
This member is
This member is
Indlæg: 1176
Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 333 times
Been thanked: 558 times

Re: Så er der tirsdags-kølle.

Indlæg af HR » 7. sep 2021, 22:05

Mums… Sådan en ung dåhjort er noget af det bedste kød der kan opdrives i Danmark!
HR

High Standard
This member is
This member is
Indlæg: 644
Tilmeldt: 9. jan 2009, 10:38
Interesser: Pistolskydning
Geografisk sted: Midtjylland
Has thanked: 82 times
Been thanked: 97 times

Re: Så er der tirsdags-kølle.

Indlæg af High Standard » 8. sep 2021, 10:24

Hej,

Hvor længe giver du en i ovnen og hvilken temperatur bruger du? Jeg er nogen gang gået galt i byen og fået givet dyrekølle for længe så kødet bliver træls :smile:

Hilsen

High Standard

HR
This member is
This member is
Indlæg: 1176
Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 333 times
Been thanked: 558 times

Re: Så er der tirsdags-kølle.

Indlæg af HR » 8. sep 2021, 11:18

Mens vi venter på at grækeren svarer: Du skal starte med at glemme alt hvad du har læst om stegetider i gamle kogebøger. Det kommer fra en tid hvor kødet hang til maddikerne dryssede. Jeg laver sjældent hele køller da det er rigtigt svært at få ensartet. Men udbenet og stegt i gryde ville jeg give de store stykker fra et ungt dådyr ca 20 minutter. Lårtungen skal ikke have mere end 5-10 minutter. Alternativt kan man skære bøffer og give dem 2 minutter på hver side. Lårtungerne kan også pandesteges hele og skæres i tynde skiver. Igen, vi taler 2-3 minutter på hver side (steg dem sammen med mørbraderne, det minder om hinanden og så er der kød nok til et måltid). Så må vi vente og høre hvor længe grækeren giver en hel kølle.
/HR

Brugeravatar
Agamemnon
Moderator
Moderator
Indlæg: 2520
Tilmeldt: 6. jan 2008, 15:36
Interesser: Skydning genladning Etymologi
Geografisk sted: København
Has thanked: 486 times
Been thanked: 879 times

Re: Så er der tirsdags-kølle.

Indlæg af Agamemnon » 8. sep 2021, 13:38

Så er jeg hér.....
Jeg placerer køllen i en bradepande, på en lille rist, der hæver den ca. 2 cm..over bradepanden.
Så sætter jeg den i min gasgrill, og overhælder den med 2 dåseøl og lægger 2 pakker smør ovenpå den.
Jeg tænder 3 af grillen 5 blus på svag- til middel varme og griller køllen indtil den har en temperatur på 53 grader ved benet, på det tykkeste sted.
Under grillningen sørger jeg for at vædde den med øl/smør blandingen, mindst én gang hvert tiende minut.
Når den har nået den rigtige temperatur, tager jeg den af og lader den hvile, dækket med sølvpapir, i minimum 30 min.

Denne kølle skulle have 1 time og 55 minutter ved ca. 170 grader, efterfulgt af 30 min hvile. Så sad den lige i skabet.😌
Våben hører til på jagten, på skydebanen og i hænderne på våbenføre mænd, til rigets forsvar.

Besvar