Krikand i portvin

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Ras.Killing
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2714
Tilmeldt: 15. mar 2009, 22:00
Interesser: Jagt & pistolskydning
Geografisk sted: Sy'Fyn
Has thanked: 437 times
Been thanked: 656 times

Krikand i portvin

Indlæg af Ras.Killing » 28. dec 2020, 19:53

Krikand - noget af det fineste vildt der kan ramme middagsbordet!

Her som krikand i portvin!

B68518C7-3A0F-44A8-A4B4-8C54F183F783.jpeg

• Krydder den rensede and med salt og peber, og brun den af i riiiigeligt smør.

• Placer anden i et ildfast fad, held end sjat portvin ved og pak and/fad ind i staniol. Giv den 20min i ovnen v. 225˚C.

• Af med stanniolen og giv den 5 min ved høj varme for lige at brune den af. Lad anden stå og trække efterfølgende.

428EF8B1-ECA6-4B3B-B7E6-AE78360DA7F9.jpeg

Dette giver en lækker, saftig og rosa krikand :thumbup: vil man have den gennemstegt, vil jeg tro man bare skal hæve stegetiden til 25 min.

Stegeskyen kan evt. koges ind til en kraftig glaice... men smager også ganske glimrende som den kommer fra ovnen :biggrin:
"The culture I stand for is sometimes lost into today's society, when in fact society was built on the culture of The Hunter.

Make Fyn fin again!

HR
This member is
This member is
Indlæg: 837
Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 225 times
Been thanked: 348 times

Re: Krikand i portvin

Indlæg af HR » 28. dec 2020, 20:11

Overvej en stegepose til de små vildænder. Det holder lidt på saften.
HR

Brugeravatar
Ras.Killing
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2714
Tilmeldt: 15. mar 2009, 22:00
Interesser: Jagt & pistolskydning
Geografisk sted: Sy'Fyn
Has thanked: 437 times
Been thanked: 656 times

Re: Krikand i portvin

Indlæg af Ras.Killing » 28. dec 2020, 20:14

HR skrev:
28. dec 2020, 20:11
Overvej en stegepose til de små vildænder. Det holder lidt på saften.
HR
Det var overhovedet ikke et problem her, den var rigtig fin og saftig :thumbup: men at pakke den ind i staniol giver nok også nogenlunde samme effekt som en pose. Specielt når den samtidig damper i portvin :biggrin:
"The culture I stand for is sometimes lost into today's society, when in fact society was built on the culture of The Hunter.

Make Fyn fin again!

Bjarne41
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 592
Tilmeldt: 18. nov 2019, 13:06
Interesser: jagt - historie
Geografisk sted: midtjylland
Has thanked: 67 times
Been thanked: 82 times

Re: Krikand i portvin

Indlæg af Bjarne41 » 28. dec 2020, 21:47

Ser fint ud :thumbup:
Løbet tør for portvin ..... gad vide om Remy Martin V.O.S.P kan bruges ? :neutral:

HR
This member is
This member is
Indlæg: 837
Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 225 times
Been thanked: 348 times

Re: Krikand i portvin

Indlæg af HR » 28. dec 2020, 21:51

Ras.Killing skrev:
28. dec 2020, 20:14
HR skrev:
28. dec 2020, 20:11
Overvej en stegepose til de små vildænder. Det holder lidt på saften.
HR
Det var overhovedet ikke et problem her, den var rigtig fin og saftig :thumbup: men at pakke den ind i staniol giver nok også nogenlunde samme effekt som en pose. Specielt når den samtidig damper i portvin :biggrin:
Yep, det vigtigste er den korte stegetid. Men jeg er bare blevet rigtig glad for at bruge stegeposer til de lidt små eller lidt magre vilde ænder.
HR

Peter
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 512
Tilmeldt: 5. feb 2004, 01:44
Geografisk sted: Kbh.
Has thanked: 56 times
Been thanked: 139 times

Re: Krikand i portvin

Indlæg af Peter » 28. dec 2020, 22:58

Ser nemt og lækkert ud - det skal prøves. Tak for tippet. :thumbup:

Besvar