Godaften og velbekomme
Tilberedningen af dagens aftensmåltid startede klokken 08:15, hvor jeg lagde en cuvettesteg i et fad med vand, øl, løg og et drys “allround krydderi” i ovnen ved 100 grader.
Nej, faktisk startede jeg i går med at koge en marinade af rosmarin og hvidløg, som stegen marinerede i natten over. Jeg dryssede lidt salt over, så jeg samtidig letsprængte kødet.
Resten er mest at vente. Med jævne mellemrum øste jeg skysovs fra fadet over stegen, men ellers passede den sig selv. Da klokken nærmede sig 18:00, tog jeg stegen ud og hældte sovsen i en gryde gennem en sigte og jævnede den. Jeg lavede ovnkartofler til. På en eller anden måde glemte jeg at koge den broccoli, jeg ellers havde købt til formålet ... jeg ved ikke lige, hvad der skete
Stegen var yderst saftig og smagfuld. Jeg har lavet oksesteg, kylling og lammekølle på denne måde. Ti timer i ovnen ved 100 grader er helt sikkert min fremtidige metode, hvis tiden tillader det. Det kan ikke gå galt!
.
Cuvettesteg på ti timer og 100 grader
-
- Platin Member
- Indlæg: 11096
- Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
- Interesser: Guns 'n' bunnies
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 733 times
- Been thanked: 2636 times
Re: Cuvettesteg på ti timer og 100 grader
Jeg kunne have svoret, at du var endt med brun leverpostej, men det der ser jo rigtig lækkert ud! :eating:
Det må prøves!
Det må prøves!
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.
- Kode1303
- Gold Member
- Indlæg: 685
- Tilmeldt: 17. maj 2010, 19:09
- Interesser: Ammunition og skydning.
- Geografisk sted: Holstebro
- Has thanked: 87 times
- Been thanked: 150 times
Re: Cuvettesteg på ti timer og 100 grader
Jeg var også skeptisk første gang. Men jeg har ikke oplevet, at resultatet blev tørt eller 'ikke lækkert'. Jeg sørger for, at kødet ligger i væde og overøses jævnligt. måske det har noget at sige.C-X skrev:Jeg kunne have svoret, at du var endt med brun leverpostej, men det der ser jo rigtig lækkert ud! :eating:
Det må prøves!
Make mine a carbine.
-
- Gold Member
- Indlæg: 729
- Tilmeldt: 5. dec 2016, 06:35
- Interesser: Riffeljagt, hjemmeladning
- Geografisk sted: Vestsjælland
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 286 times
Re: Cuvettesteg på ti timer og 100 grader
Sådan laver jeg altid cuvettesteg. Det har altid været tiptop. Jeg har bare sølvpapir over stegen. Til sidst af med sølvpapiret og ovnen over på grill. Når ovnen bipper og den har nået grilltemperetur, så er det ud med stegen og ind med knuste kartofler, penslet med smør og drysset med salt. Imens kartoflerne får grill og stegen hviler, så er der lige 15-20 Min. til at drikke den sidste øl og fernet branca, mens man hører Mark Knopfler og laver sovs.....
-
- Bronze Member
- Indlæg: 65
- Tilmeldt: 22. maj 2011, 17:02
- Interesser: Jagt
- Geografisk sted: Midtsjælland
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 5 times
Re: Cuvettesteg på ti timer og 100 grader
Knuste kartofler.? Kan man få det uddybet?Kortmentyk skrev:Sådan laver jeg altid cuvettesteg. Det har altid været tiptop. Jeg har bare sølvpapir over stegen. Til sidst af med sølvpapiret og ovnen over på grill. Når ovnen bipper og den har nået grilltemperetur, så er det ud med stegen og ind med knuste kartofler, penslet med smør og drysset med salt. Imens kartoflerne får grill og stegen hviler, så er der lige 15-20 Min. til at drikke den sidste øl og fernet branca, mens man hører Mark Knopfler og laver sovs.....
10 timer og 100 grader troede jeg også ville være tørt og kedeligt, men det ska da prøves. Tak for inspiration
- Langenge
- This member is
- Indlæg: 7310
- Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
- Interesser: Gamle våben og bamser
- Geografisk sted: Region midtjylland
- Has thanked: 288 times
- Been thanked: 1073 times
Re: Cuvettesteg på ti timer og 100 grader
Nu er der jo forskel på hvordan de forskellige ovne ter sig, men jeg bruger 60 grader i 6 timer.
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
- Ras.Killing
- Platin Member
- Indlæg: 5165
- Tilmeldt: 15. mar 2009, 22:00
- Interesser: Jagt & pistolskydning
- Geografisk sted: Sy'Fyn
- Has thanked: 1009 times
- Been thanked: 1372 times
Re: Cuvettesteg på ti timer og 100 grader
Hvis vi liiiiige kunne bytte den der fernet branca ud med en gin & tonic, så er jeg også påKortmentyk skrev:Sådan laver jeg altid cuvettesteg. Det har altid været tiptop. Jeg har bare sølvpapir over stegen. Til sidst af med sølvpapiret og ovnen over på grill. Når ovnen bipper og den har nået grilltemperetur, så er det ud med stegen og ind med knuste kartofler, penslet med smør og drysset med salt. Imens kartoflerne får grill og stegen hviler, så er der lige 15-20 Min. til at drikke den sidste øl og fernet branca, mens man hører Mark Knopfler og laver sovs.....
Jeg tror der menes det jeg selv kender som crushed potatoesTom4000 skrev:Knuste kartofler.? Kan man få det uddybet?Kortmentyk skrev:Sådan laver jeg altid cuvettesteg. Det har altid været tiptop. Jeg har bare sølvpapir over stegen. Til sidst af med sølvpapiret og ovnen over på grill. Når ovnen bipper og den har nået grilltemperetur, så er det ud med stegen og ind med knuste kartofler, penslet med smør og drysset med salt. Imens kartoflerne får grill og stegen hviler, så er der lige 15-20 Min. til at drikke den sidste øl og fernet branca, mens man hører Mark Knopfler og laver sovs.....
10 timer og 100 grader troede jeg også ville være tørt og kedeligt, men det ska da prøves. Tak for inspiration
Kogte kartofler m. skrald, som knuses på en bageplade, hvorefter de krydres efter smag og lige får en tur i ovnen.
Nemt og urimeligt lækkert parmesan til lidt gratinering er et hit her hjemme.
80°C og 12 timer er også rigtig fint til f.eks en hel oksefilet.
"The culture I stand for is sometimes lost into today's society, when in fact society was built on the culture of The Hunter.
Make Fyn fin again!
Make Fyn fin again!
- Kode1303
- Gold Member
- Indlæg: 685
- Tilmeldt: 17. maj 2010, 19:09
- Interesser: Ammunition og skydning.
- Geografisk sted: Holstebro
- Has thanked: 87 times
- Been thanked: 150 times
Re: Cuvettesteg på ti timer og 100 grader
Jeg har aldrig rigtig spekuleret så meget over grader og tid - det har bare virket fint. Men nu har jeg en anden ovn, som jeg ikke er så vant til. Må hellere få mig et termometer.
Hvis man kan lide at pusle lidt mere om sit projekt ‘ovnsteg’, er der jo også en mere nørdet tilgang.
Hvis man kan lide at pusle lidt mere om sit projekt ‘ovnsteg’, er der jo også en mere nørdet tilgang.
Make mine a carbine.