Søges: Tips til hurtig tilberedning af hare-ryg

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
PabloPistolas
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 92
Tilmeldt: 20. jan 2023, 09:49
Interesser: Jagt
Geografisk sted: København
Has thanked: 30 times
Been thanked: 5 times

Søges: Tips til hurtig tilberedning af hare-ryg

Indlæg af PabloPistolas » 2. nov 2023, 14:15

Jeg har taget en hareryg op til aftensmaden.

Det var egentlig meningen at jeg havde tidligt fri i dag og dermed god tid til at tilberede den, men planerne er nu ændret så jeg kommer sent hjem...
Det betyder at kødet skal tilberedes forholdsvist hurtigt :giggle:

Råd og tips ønskes!

Rygstykkerne er allerede frigjort fra ben.

Her er min plan indtil videre:
Frigør de to rygfileter for sener, hinder.
Krydr dem med rigeligt salt og peber.
Pak dem ind i bacon. (evt. vha. kødnåle eller bomuldssnor)
Steg dem på panden i rigeligt smør med bacon omkring. (hvor længe mon)


Alternativt kunne jeg også smide dem på grillen... Men hvor længe mon?

Alternativ tilgang kunne være at brune dem af i en stegegryde, hælde lidt løg, grøntsager og krydderier (enebær, rosmarin, peber) ved sammen med noget hvidvin.
Lad vinen reducere og så hæld lidt vand og rigeligt piskefløde ved.

Men hvor længe mon?
Tidligere har jeg har god success med at lave hele harer i gryderetter, hvor den koger så længe at kødet nærmest falder af benene.
Men nu er det jo ryg-kød. Ved ikke om det bliver ødelagt af at blive kogt?


Som sagt: Råd og tips ønskes!

C-X
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 10760
Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
Interesser: Guns 'n' bunnies
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 704 times
Been thanked: 2554 times

Re: Søges: Tips til hurtig tilberedning af hare-ryg

Indlæg af C-X » 2. nov 2023, 14:56

Jeg har haft held med små kebabspyd og hurtig grillning.
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

Tralle
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 136
Tilmeldt: 9. jan 2009, 19:37
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Ribe
Has thanked: 8 times
Been thanked: 12 times

Re: Søges: Tips til hurtig tilberedning af hare-ryg

Indlæg af Tralle » 2. nov 2023, 17:09

PabloPistolas skrev:
2. nov 2023, 14:15
Jeg har taget en hareryg op til aftensmaden.

Det var egentlig meningen at jeg havde tidligt fri i dag og dermed god tid til at tilberede den, men planerne er nu ændret så jeg kommer sent hjem...
Det betyder at kødet skal tilberedes forholdsvist hurtigt :giggle:

Råd og tips ønskes!

Rygstykkerne er allerede frigjort fra ben.

Her er min plan indtil videre:
Frigør de to rygfileter for sener, hinder.
Krydr dem med rigeligt salt og peber.
Pak dem ind i bacon. (evt. vha. kødnåle eller bomuldssnor)
Steg dem på panden i rigeligt smør med bacon omkring. (hvor længe mon)


Alternativt kunne jeg også smide dem på grillen... Men hvor længe mon?

Alternativ tilgang kunne være at brune dem af i en stegegryde, hælde lidt løg, grøntsager og krydderier (enebær, rosmarin, peber) ved sammen med noget hvidvin.
Lad vinen reducere og så hæld lidt vand og rigeligt piskefløde ved.

Men hvor længe mon?
Tidligere har jeg har god success med at lave hele harer i gryderetter, hvor den koger så længe at kødet nærmest falder af benene.
Men nu er det jo ryg-kød. Ved ikke om det bliver ødelagt af at blive kogt?


Som sagt: Råd og tips ønskes!
Steg det rosa og server det som du ville med dyreryg.
Ingen grund til bacon

Salt og peber er rigeligt, der er meget smag i kødet.

Brian88
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 238
Tilmeldt: 3. mar 2013, 11:21
Interesser: Jagt både med riffel og hagl
Geografisk sted: Midt/vestjylland
Has thanked: 29 times
Been thanked: 45 times

Re: Søges: Tips til hurtig tilberedning af hare-ryg

Indlæg af Brian88 » 2. nov 2023, 17:52

Jeg ville skære den i "skiver" og smide det ovenpå en pizza. Det er nemt og hurtigt - Men endelig ikke for tynde skiver, så kan det hurtigt blive tørt, afhængig af hvad der ellers er ovenpå.

/Brian

HR
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2041
Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 568 times
Been thanked: 968 times

Re: Søges: Tips til hurtig tilberedning af hare-ryg

Indlæg af HR » 2. nov 2023, 18:28

Tralle skrev:
2. nov 2023, 17:09
PabloPistolas skrev:
2. nov 2023, 14:15
Jeg har taget en hareryg op til aftensmaden.

Det var egentlig meningen at jeg havde tidligt fri i dag og dermed god tid til at tilberede den, men planerne er nu ændret så jeg kommer sent hjem...
Det betyder at kødet skal tilberedes forholdsvist hurtigt :giggle:

Råd og tips ønskes!

Rygstykkerne er allerede frigjort fra ben.

Her er min plan indtil videre:
Frigør de to rygfileter for sener, hinder.
Krydr dem med rigeligt salt og peber.
Pak dem ind i bacon. (evt. vha. kødnåle eller bomuldssnor)
Steg dem på panden i rigeligt smør med bacon omkring. (hvor længe mon)


Alternativt kunne jeg også smide dem på grillen... Men hvor længe mon?

Alternativ tilgang kunne være at brune dem af i en stegegryde, hælde lidt løg, grøntsager og krydderier (enebær, rosmarin, peber) ved sammen med noget hvidvin.
Lad vinen reducere og så hæld lidt vand og rigeligt piskefløde ved.

Men hvor længe mon?
Tidligere har jeg har god success med at lave hele harer i gryderetter, hvor den koger så længe at kødet nærmest falder af benene.
Men nu er det jo ryg-kød. Ved ikke om det bliver ødelagt af at blive kogt?


Som sagt: Råd og tips ønskes!
Steg det rosa og server det som du ville med dyreryg.
Ingen grund til bacon

Salt og peber er rigeligt, der er meget smag i kødet.
Præcis! Du står med et stykke kød der er naturligt mørt. Hvis du skamkoger det er det stort set ødelagt. Steg fileterne hele
i smør i 3-4 minutter på hver side. Lad det hvile i 5 minutter og skær det i 5mm tynde skiver lidt på skrå. Server.

Hvis du vil have lidt mere smag, så drys lidt timian og lidt knust enebær ned i den varmes smør sammen med peberet. Drys med groft salt efter at det er skåret ud.

HR
Et postvæsen er ikke kritisk infrastruktur i 2022. Luk Postnord!

PabloPistolas
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 92
Tilmeldt: 20. jan 2023, 09:49
Interesser: Jagt
Geografisk sted: København
Has thanked: 30 times
Been thanked: 5 times

Re: Søges: Tips til hurtig tilberedning af hare-ryg

Indlæg af PabloPistolas » 2. nov 2023, 19:26

Jeg takker for de mange gode forslag. Som bliver gemt til næste gang. De blev pakket ind i bacon (fordi jeg alligevel havde det liggende) og så i ovnen den sidste tid som kartoflerne skulle have. Ved ikke hvor længe. Men de blev rigtigt fint. 😁

Brugeravatar
Bofhenator
Moderator
Moderator
Indlæg: 9419
Tilmeldt: 22. apr 2010, 22:01
Interesser: Pistol, Riffeljagt, Genladning
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 1699 times
Been thanked: 2091 times
Kontakt:

Re: Søges: Tips til hurtig tilberedning af hare-ryg

Indlæg af Bofhenator » 2. nov 2023, 19:53

Jeg har flyttet tråden til "Fodertønden" det ville være en skam hvis de forslag går tabt i Small talk.
/bofh
"never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity"
Hanlons razor

Brugeravatar
Raptor357
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 7450
Tilmeldt: 26. mar 2010, 23:27
Interesser: At skyde og ramme
Geografisk sted: Stor Kbh
Has thanked: 434 times
Been thanked: 886 times

Re: Søges: Tips til hurtig tilberedning af hare-ryg

Indlæg af Raptor357 » 2. nov 2023, 20:47

:offtopic:
Jeg "hader" de her tråde.
Jeg bliver sulten efter lækker mad og så bliver jeg også lidt trist over at jeg ikke selv lykkes med at lave lækker mad af det jeg skyder.
Hvor har i lært at lave mad?
Kun mængden af varm luft er begrænsningen på hvor højt politikerne stiger til vejrs

HR
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2041
Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 568 times
Been thanked: 968 times

Re: Søges: Tips til hurtig tilberedning af hare-ryg

Indlæg af HR » 2. nov 2023, 23:30

At stage en harefillet I smør er altså næsten hurtigere og nemmere end at smørre en leverpostejsmad. Den eneste skill det kræver er evnen til at se hvornår smøret har den rette temperatur, og nosserne til at tro på at den er færdig efter så kort tid.

Jeg har lært at lave "mormormad" hjemmefra. Det er ret sjældent at jeg gider den slags, men jeg lærte mange grundteknikker (opbagning, suppekogning osv) og jeg lærte at håndtere råvarer; levende fisk, grønsager direkte fra jorden, vildt og hjemmeslagt. Det mad jeg laver idag har jeg lært mig selv at lave. Inspirationen kommer fra bøger om mad, og de senere år internet og youtube. Det jeg laver er som regel super simpelt, hurtigt, og ofte billigt. Men lavet med de bedste råvarer og uden tricks der får det til at gå hurtigt på bekostning af smag og kvalitet (suppeterninger, citronsaft på flaske osv).

Hvis du gider bruge lidt tid på at arbejde og eksperimentere med mad, så er det hyggeligt og slet ikke svært. I hvert fald så længe at du ikke skal koordinere flere retter til flere mennesker.

HR
Et postvæsen er ikke kritisk infrastruktur i 2022. Luk Postnord!

Besvar