
Ok, den kan så ikke være i fryseren. Men jeg kan forære en filet, en skål småkød og en udbenet og snøret skulder til J. Køllerne kommer til røg. Så er der kun en filet og en smørret skulder og de kan presses ned i fryseren. Og så er der 4 skanker og noget småkød. Normalt havde jeg hakket det, men jeg stoler ikke helt på mikrobiologien…
Uden de helt store planer blev skanker og skulderblade brunet hårdt sammen med et godt kg skært kød fra forenden. Vand på og løg og hvidløg ved, og så i ovnen i jerngryden halvanden time ved 150 grader. Nåja, der kom vist også lidt timian, laurbær og enebær i. Slukket og så i seng (utroligt at jeg huskede at slukke).
Næste dag er det fredag, og nu er der lidt mere tid. Gryden står stadig i ovnen. Kødet er mørt og man kan pille de fineste muskler ud af skankerne med fingrene. Sener og hinder er næsten smeltede, og det kan nipses af til hundene. Så vidt så godt, men skyen smager som at stikke tungen ud af vinduet.

To løg i en gryde med olie, gulerødder oven i og så en knust tørret chili. Og et drys paprika. Efter at det har taget noget farve, en halv flaske rødvin. Koge ind i 15 minutter og ned oven i sky og kød. Nu er der lidt mere smag. Ca som at kysse sin lillesøster

250g bacontern i panden, en pakke champingnon oven i, riste riste riste, og så over i kødet. Alt væden op i gryden og 1/4 piskefløde oven i. Så kogt ind til konsistensen passer. Nu er den ved at være der

Kartoffelmos (af en pose der er begyndt at spire) men der er ingen mælk. Så det bliver på rent smør…..
Så blev det sku weekend alligevel.
HR