Hjemmebygget sous vide-udstyr
- 7TCU
- Gold Member
- Indlæg: 819
- Tilmeldt: 2. sep 2005, 10:28
- Geografisk sted: Sjælland
- Has thanked: 172 times
- Been thanked: 90 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Hvor er skabertrangen til de lange mørke vinter aftener ??? (Nåh ja det er jo mørkt hele tiden deroppe )
Gibbs Rule #9: Never go anywhere without a knife
- HappyNanoq
- Gone But Not Forgotten
- Indlæg: 6630
- Tilmeldt: 16. jan 2005, 06:55
- Interesser: Mekanik
- Geografisk sted: Ikast, midtjylland.
- Has thanked: 302 times
- Been thanked: 481 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
"Skabertrangen" dæmpes en smule (lidt som en agressivt indstillet PD controller) af frygten for at få stød (igen).7TCU skrev:Hvor er skabertrangen til de lange mørke vinter aftener ??? (Nåh ja det er jo mørkt hele tiden deroppe )
Og det er da ikke HELT mørkt endnu =o) disse to billeder er taget i dag, da solen stod højest.
Solen er godt nok permanent "gået ned", så vi ser ikke solen igen før engang i februar =o)
Nå, men vil nu ikke "side-track'e" tråden fuldstændigt, men var bare så glad for at jeg kunne få prof. udstyr til kun en lille smule mere end hvad jeg skulle give for alle delene tilsammen fra flere leverandører =o)
Og så må jeg indrømme, at jeg gerne spenderer lidt ekstra for at kunne slippe for roderiet selv =o)
- Vedhæftede filer
-
- 1.JPG (91.25 KiB) Vist 8489 gange
-
- 2.JPG (98.14 KiB) Vist 8489 gange
Jeg tror det er godt en PRUT ikke smitter på samme måde som et GAB gør.
Dét ville bare være ulideligt for alle.
̿̿̿ ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
Jeg skriver sikkert dette indlæg mens jeg sidder og skider.
Dét ville bare være ulideligt for alle.
̿̿̿ ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
Jeg skriver sikkert dette indlæg mens jeg sidder og skider.
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21657
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 460 times
- Been thanked: 2362 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Uha, det er den frække controller du har der!
Problemer med elektricitet? Jeg troede du kørte elværk deroppe...... det er lidt skræmmende!
(og en pæn baghave!!!)
Problemer med elektricitet? Jeg troede du kørte elværk deroppe...... det er lidt skræmmende!
(og en pæn baghave!!!)
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- OverSjanten
- This member is
- Indlæg: 513
- Tilmeldt: 15. jan 2007, 09:54
- Interesser: Våben & Jagt
- Geografisk sted: Vejle kommune
- Has thanked: 81 times
- Been thanked: 131 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
:eating: (Nerds)
Keep your Friends close, but your enemies closer...(To the ground. Suppressed by massive sustained automatic fire!)
En "M.B.-losophy"
En "M.B.-losophy"
-
- Newbie
- Indlæg: 5
- Tilmeldt: 4. mar 2011, 00:23
- Interesser: Jagt
- Geografisk sted: Sønderjylland
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Så skulle jeg jo også lige prøve.
Købte den billige controller fra ELV. Den virker ganske udemærket. Brugte den sammen med en riskoger, og temperaturen blev holdt på +/- 0,5 grader. en svinemørbrad blev marineret og vakuumpakket og derefter plumbet i. Så rendte jeg rundt og glædede mig i 19 timer. Der var sevet lidt vand ind i pakken, men ellers så det rigtigt ud. vandet havde en temperatur på 57 grader. Jeg siger jer det er lækkert kød. Næste gang vil jeg dog sænke temperaturen en smule. Efter en tur i riskogeren fik den en hurtig tur på panden.
Beklager de dårlige billeder. (Hvordan sætter man dem ind?)
Mvh
Henrik Hansen
Købte den billige controller fra ELV. Den virker ganske udemærket. Brugte den sammen med en riskoger, og temperaturen blev holdt på +/- 0,5 grader. en svinemørbrad blev marineret og vakuumpakket og derefter plumbet i. Så rendte jeg rundt og glædede mig i 19 timer. Der var sevet lidt vand ind i pakken, men ellers så det rigtigt ud. vandet havde en temperatur på 57 grader. Jeg siger jer det er lækkert kød. Næste gang vil jeg dog sænke temperaturen en smule. Efter en tur i riskogeren fik den en hurtig tur på panden.
Beklager de dårlige billeder. (Hvordan sætter man dem ind?)
Mvh
Henrik Hansen
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21657
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 460 times
- Been thanked: 2362 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Jeg tror ikke nødvendigvis det er vand der er sevet ind, men snarere en smule kødsaft der er sevet ud af kødet.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- CharlieMike
- Silver Member
- Indlæg: 344
- Tilmeldt: 13. apr 2009, 22:26
- Interesser: Skydning, jagt og nørderi
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 5 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Jeg så en TV-kok pakke kødet stramt ind i husholdningsfilm, det virkede simpelt og vandtæt.
Hmm, det er jo lige før man selv skulle nørde et eller andet sammen.. Mon loddekolben kan huske hvordan man gør?
Hmm, det er jo lige før man selv skulle nørde et eller andet sammen.. Mon loddekolben kan huske hvordan man gør?
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1537
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Husk dog lige at tjekke hvilke temperaturer husholdningsfilmen er designet til, det er træls hvis den bliver "flydende" ved 60 grader.Kruse skrev:Jeg så en TV-kok pakke kødet stramt ind i husholdningsfilm, det virkede simpelt og vandtæt.
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
- 7TCU
- Gold Member
- Indlæg: 819
- Tilmeldt: 2. sep 2005, 10:28
- Geografisk sted: Sjælland
- Has thanked: 172 times
- Been thanked: 90 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Ja, men desværre kun i JyllandRedeye skrev:lige et lille tip...
i liddl er der tilbud på en vakumpakker til 200 kr..
Gibbs Rule #9: Never go anywhere without a knife
-
- Newbie
- Indlæg: 3
- Tilmeldt: 20. apr 2013, 13:38
- Interesser: Mad og mere mad
- Geografisk sted: Nordjylland
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Angående dette setup, så er meget interesseret i den dypkoger du har brugt. Er selv ved at lave et lignende setup, men er lidt nervøs ved brug af dypkoger over længere tid (Hvis jeg ikke er hjemme). Herunder hvis vandbadet skulle koge tør for vand, hvad vil der så ske med dypkogeren?Refraktorius skrev: ...
Har søgt rundt omkring for at finde nogle der er tørkogningssikker (Så de slår fra eller ligende) Men har ikke været istand til at finde noget brugbart rigtigt..
Kan se du på billedet har bundet en plastik strips omkring dypkogerens ene leder, hvordan kan dette lade sig gøre uden at den smelter?
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21657
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 460 times
- Been thanked: 2362 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Den er købt ved "Trøjborg Isenkram" i Århus.
Der er en tørkogningssikring (smeltesikring) så den "slukker" sig selv permanent hvis den ikke er kølet af vandet.
Jeg testede det her forleden, så jeg skal have købt mig en ny
Den største risiko er at din temperaturcontroller fejler og kommer til at stå konstant tændt.
(Enten fordi controlleren svigter, relæet kommer til at "sidde fast" i tændt eller termoføleren glider op ad badet).
Dyppekogeren bliver kun varm på stykket under "markeringen", i dette tilfælde "skjoldet".
Koger den fri af væsken, så går smeltesikringen og festen stopper der.
Hvis man bruger en slowcooker, så vil dens regulering bare tage over, og det eneste der sker er, at dit kød får for meget.
Der er en tørkogningssikring (smeltesikring) så den "slukker" sig selv permanent hvis den ikke er kølet af vandet.
Jeg testede det her forleden, så jeg skal have købt mig en ny
Den største risiko er at din temperaturcontroller fejler og kommer til at stå konstant tændt.
(Enten fordi controlleren svigter, relæet kommer til at "sidde fast" i tændt eller termoføleren glider op ad badet).
Dyppekogeren bliver kun varm på stykket under "markeringen", i dette tilfælde "skjoldet".
Koger den fri af væsken, så går smeltesikringen og festen stopper der.
Hvis man bruger en slowcooker, så vil dens regulering bare tage over, og det eneste der sker er, at dit kød får for meget.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
-
- Newbie
- Indlæg: 3
- Tilmeldt: 20. apr 2013, 13:38
- Interesser: Mad og mere mad
- Geografisk sted: Nordjylland
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Hehe, øv da :( har søgt efter en dyppekoger, hvor der var en automat sikring i, så den kunne aktiveres igen. Men det er åbenbart umuligt at finde desværre. Hvor lang tid havde du den "ude i det fri", før den brændte af? Og hvad har du givet for din?Refraktorius skrev:Den er købt ved "Trøjborg Isenkram" i Århus.
Der er en tørkogningssikring (smeltesikring) så den "slukker" sig selv permanent hvis den ikke er kølet af vandet.
Jeg testede det her forleden, så jeg skal have købt mig en ny
Den største risiko er at din temperaturcontroller fejler og kommer til at stå konstant tændt.
(Enten fordi controlleren svigter, relæet kommer til at "sidde fast" i tændt eller termoføleren glider op ad badet).
Dyppekogeren bliver kun varm på stykket under "markeringen", i dette tilfælde "skjoldet".
Koger den fri af væsken, så går smeltesikringen og festen stopper der.
Hvis man bruger en slowcooker, så vil dens regulering bare tage over, og det eneste der sker er, at dit kød får for meget.
Ja men det er nemlig også de detaljer jeg tænker, så har gået og overvejet om man skal indbygge en float switch, for at eliminere problemet. Har set at de dyrere sous vide immersion circulators har dette indbygget (Som eks. denne http://www.ebay.com/itm/Stainless-Steel ... 53f5a570f2)
Kan ikke helt se hvor "markeringen" går på din, er det den runde plade? (Antager endvidere at denne ikke har noget funktionsmæssigt at sige, udover at det er sværere at røre ved selve legemet). Det er fordi jeg vil indbygge den i et plastkabinet (noget lignede dette: http://seattlefoodgeek.com/2010/02/diy- ... -about-75/) og så er jeg i tvivl hvorvidt varmen fra det nederste af legemet forplanter sig til plastkassen..
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21657
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 460 times
- Been thanked: 2362 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Ja, pladen/skjoldet skal være under vand. Den forhindrer også at det plasker når det koger.
Varmelegemet varmer kun nede på snoningerne.
Den kostede ca. 150.-
(Jeg glemte at den lå ved siden af gryden da jeg tændte..... og det tager kun et par minutter at brænde den af)
.... jo mere man komplicerer sin opstilling, jo dyrere, langsommere og fejlbehæftet bliver den ofte.
Varmelegemet varmer kun nede på snoningerne.
Den kostede ca. 150.-
(Jeg glemte at den lå ved siden af gryden da jeg tændte..... og det tager kun et par minutter at brænde den af)
.... jo mere man komplicerer sin opstilling, jo dyrere, langsommere og fejlbehæftet bliver den ofte.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
-
- Newbie
- Indlæg: 3
- Tilmeldt: 20. apr 2013, 13:38
- Interesser: Mad og mere mad
- Geografisk sted: Nordjylland
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Ah okay, så må man bare passe på.. Men ledte dog lige efter en mulig løsning på problemet:Refraktorius skrev:Ja, pladen/skjoldet skal være under vand. Den forhindrer også at det plasker når det koger.
Varmelegemet varmer kun nede på snoningerne.
Den kostede ca. 150.-
(Jeg glemte at den lå ved siden af gryden da jeg tændte..... og det tager kun et par minutter at brænde den af)
.... jo mere man komplicerer sin opstilling, jo dyrere, langsommere og fejlbehæftet bliver den ofte.
http://www.ece-ehlers.de/content.php?se ... ptrubrik=3
Det er den eneste jeg har kunnet finde med den indbygning, men her er der mulighed for at slå den til igen, når sikkerheds mekanismen slår fra... :) Ved dog ikke hvad den koster med fragt osv at få hjem fra tyskland, og om den kan findes billigere..
- Frank P
- Gold Member
- Indlæg: 646
- Tilmeldt: 3. nov 2006, 12:03
- Geografisk sted: København
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 70 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Det er ikke just gør-det-selv, men den HER har jeg lige bestilt (preorder). Så mangler jeg bare lidt flow i bassinet (til store kødstykker)!
Frihed er lig med menneskelig autenticitet
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21657
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 460 times
- Been thanked: 2362 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Frank P skrev:Det er ikke just gør-det-selv, men den HER har jeg lige bestilt (preorder). Så mangler jeg bare lidt flow i bassinet (til store kødstykker)!
Den ser fiks ud!
Flowet klares nemt ved at plumpe en lille, billig springvandspumpe i karret.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Frank P
- Gold Member
- Indlæg: 646
- Tilmeldt: 3. nov 2006, 12:03
- Geografisk sted: København
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 70 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Den her er fandme smart, med pumpe und alles, men ikke på marked endnu: http://www.kickstarter.com/projects/sea ... or-for-199
Frihed er lig med menneskelig autenticitet
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21657
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 460 times
- Been thanked: 2362 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Byggede en mere efter samme opskrift.
Kassen er fra et stykke gammelt udstyr. Den skulle bare have en ny forplade.
Billedet er fra testkørslen. Den fik lov at varme en klods alu med et loddekolbevarmelegeme.
Kassen er fra et stykke gammelt udstyr. Den skulle bare have en ny forplade.
Billedet er fra testkørslen. Den fik lov at varme en klods alu med et loddekolbevarmelegeme.
- Vedhæftede filer
-
- image.jpg (136.78 KiB) Vist 7732 gange
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1537
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Nu har jeg lige fået bestilt lidt stumper på eBay, blandt andet to af de her: http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 1315917425
Så kan jeg komme til at lege med ting og sager.. skal vist lige forbi Trøjborg Isenkram efter noget kogemaskineværk..
Så kan jeg komme til at lege med ting og sager.. skal vist lige forbi Trøjborg Isenkram efter noget kogemaskineværk..
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
-
- Banned
- Indlæg: 172
- Tilmeldt: 26. mar 2013, 09:29
- Interesser: jagt og sport
- Geografisk sted: jylland
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 27 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
fancy udstyr folk har. :)
Er der ingen der har tænkt tanken og smække ovnen op på 60-70 grader og så smide skiderikken i et vandbad med et termometer i numsen
Er der ingen der har tænkt tanken og smække ovnen op på 60-70 grader og så smide skiderikken i et vandbad med et termometer i numsen
- Evil-Honda
- Silver Member
- Indlæg: 296
- Tilmeldt: 4. mar 2006, 23:19
- Interesser: Longrange Dodo hunting
- Geografisk sted: Heløen Sjælland
- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 17 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
en ovn har alt for stort temp udsving, jeg har prøvet det og gentager det ikke igen.
Mvh BS
AirArms TDR-R .22
Röhm Twinmaster .177
AirArms TDR-R .22
Röhm Twinmaster .177
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21657
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 460 times
- Been thanked: 2362 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Jovda, og der er lavet masser af mad på den måde.DS413J skrev:fancy udstyr folk har. :)
Er der ingen der har tænkt tanken og smække ovnen op på 60-70 grader og så smide skiderikken i et vandbad med et termometer i numsen
Men som EH siger, så er temperaturreguleringen i en almindelig ovn ikke god. Den er designet efter, at man tilfører masser af varme, og så stopper når det er "nok".
Der er også "ghetto-metoden".
Der er mange måder at lave mad på, sous vide er bare en af dem.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1537
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Så kom mine temperaturstyringer fra ebay, de er godt nok med 1 grads interval, men det håber jeg går alligevel. Det skal ihvertfald prøves med et vandbad alligevel!
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21657
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 460 times
- Been thanked: 2362 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
det interessante er ikke udlæsningen, men hvor godt de regulerer.
(Ofte kan du sætte dem op til at have flere decimaler. Det hjælper at finde en manual på nettet, hvis det er en "kinesisk google translate"-version der er med).
Husk at reguleringen i høj grad er afhængig af at du tuner controlleren til opstilling og procestemperatur.
Kan den autotune, så er det som regel ret nemt.
(Ofte kan du sætte dem op til at have flere decimaler. Det hjælper at finde en manual på nettet, hvis det er en "kinesisk google translate"-version der er med).
Husk at reguleringen i høj grad er afhængig af at du tuner controlleren til opstilling og procestemperatur.
Kan den autotune, så er det som regel ret nemt.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."