Hjemmebygget sous vide-udstyr

Beskriv dine tips, tricks og gør-det-selv projekter.
Dette forum er IKKE til at stille spørgsmål om ting du gerne vil gøre, men til at FORTÆLLE OM TING DU HAR LAVET, til glæde og inspiration for andre.
Brugeravatar
7TCU
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 819
Tilmeldt: 2. sep 2005, 10:28
Geografisk sted: Sjælland
Has thanked: 172 times
Been thanked: 90 times

Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr

Indlæg af 7TCU » 31. okt 2011, 17:02

Hvor er skabertrangen til de lange mørke vinter aftener ??? (Nåh ja det er jo mørkt hele tiden deroppe ) :fun:
Gibbs Rule #9: Never go anywhere without a knife

Brugeravatar
HappyNanoq
Gone But Not Forgotten
Gone But Not Forgotten
Indlæg: 6630
Tilmeldt: 16. jan 2005, 06:55
Interesser: Mekanik
Geografisk sted: Ikast, midtjylland.
Has thanked: 302 times
Been thanked: 481 times

Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr

Indlæg af HappyNanoq » 31. okt 2011, 18:52

7TCU skrev:Hvor er skabertrangen til de lange mørke vinter aftener ??? (Nåh ja det er jo mørkt hele tiden deroppe ) :fun:
"Skabertrangen" dæmpes en smule (lidt som en agressivt indstillet PD controller) af frygten for at få stød (igen).

Og det er da ikke HELT mørkt endnu =o) disse to billeder er taget i dag, da solen stod højest.
Solen er godt nok permanent "gået ned", så vi ser ikke solen igen før engang i februar =o)


Nå, men vil nu ikke "side-track'e" tråden fuldstændigt, men var bare så glad for at jeg kunne få prof. udstyr til kun en lille smule mere end hvad jeg skulle give for alle delene tilsammen fra flere leverandører =o)

Og så må jeg indrømme, at jeg gerne spenderer lidt ekstra for at kunne slippe for roderiet selv =o)
Vedhæftede filer
1.JPG
1.JPG (91.25 KiB) Vist 8489 gange
2.JPG
2.JPG (98.14 KiB) Vist 8489 gange
Jeg tror det er godt en PRUT ikke smitter på samme måde som et GAB gør.
Dét ville bare være ulideligt for alle.

̿̿̿ ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

Jeg skriver sikkert dette indlæg mens jeg sidder og skider.

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21657
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 460 times
Been thanked: 2362 times

Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr

Indlæg af Refraktorius » 31. okt 2011, 20:39

Uha, det er den frække controller du har der!

Problemer med elektricitet? Jeg troede du kørte elværk deroppe...... det er lidt skræmmende!


(og en pæn baghave!!!)
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Brugeravatar
OverSjanten
This member is
This member is
Indlæg: 513
Tilmeldt: 15. jan 2007, 09:54
Interesser: Våben & Jagt
Geografisk sted: Vejle kommune
Has thanked: 81 times
Been thanked: 131 times

Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr

Indlæg af OverSjanten » 31. okt 2011, 21:06

:eating: (Nerds)
Keep your Friends close, but your enemies closer...(To the ground. Suppressed by massive sustained automatic fire!)
En "M.B.-losophy"

TheFreak
Newbie
Newbie
Indlæg: 5
Tilmeldt: 4. mar 2011, 00:23
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Sønderjylland

Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr

Indlæg af TheFreak » 30. nov 2011, 19:45

Så skulle jeg jo også lige prøve.
Købte den billige controller fra ELV. Den virker ganske udemærket. Brugte den sammen med en riskoger, og temperaturen blev holdt på +/- 0,5 grader. en svinemørbrad blev marineret og vakuumpakket og derefter plumbet i. Så rendte jeg rundt og glædede mig i 19 timer. Der var sevet lidt vand ind i pakken, men ellers så det rigtigt ud. vandet havde en temperatur på 57 grader. Jeg siger jer det er lækkert kød. Næste gang vil jeg dog sænke temperaturen en smule. Efter en tur i riskogeren fik den en hurtig tur på panden.


Beklager de dårlige billeder. (Hvordan sætter man dem ind?)
Mvh
Henrik Hansen

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21657
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 460 times
Been thanked: 2362 times

Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr

Indlæg af Refraktorius » 8. jan 2012, 15:58

Jeg tror ikke nødvendigvis det er vand der er sevet ind, men snarere en smule kødsaft der er sevet ud af kødet.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Brugeravatar
CharlieMike
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 344
Tilmeldt: 13. apr 2009, 22:26
Interesser: Skydning, jagt og nørderi
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 5 times
Been thanked: 5 times

Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr

Indlæg af CharlieMike » 8. jan 2012, 16:52

Jeg så en TV-kok pakke kødet stramt ind i husholdningsfilm, det virkede simpelt og vandtæt.

Hmm, det er jo lige før man selv skulle nørde et eller andet sammen.. Mon loddekolben kan huske hvordan man gør? :glasses:

Brugeravatar
Wildlife
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1537
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Skanderborg
Has thanked: 393 times
Been thanked: 333 times

Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr

Indlæg af Wildlife » 8. jan 2012, 16:57

Kruse skrev:Jeg så en TV-kok pakke kødet stramt ind i husholdningsfilm, det virkede simpelt og vandtæt.
Husk dog lige at tjekke hvilke temperaturer husholdningsfilmen er designet til, det er træls hvis den bliver "flydende" ved 60 grader. :wall:
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Redeye
Newbie
Newbie
Indlæg: 18
Tilmeldt: 22. sep 2010, 10:14
Interesser: jagt, haglvåben
Geografisk sted: Nordjylland
Has thanked: 3 times
Been thanked: 1 time

Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr

Indlæg af Redeye » 12. apr 2012, 12:25

lige et lille tip...

i liddl er der tilbud på en vakumpakker til 200 kr..
Nu med 10% flere peanuts!

Brugeravatar
7TCU
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 819
Tilmeldt: 2. sep 2005, 10:28
Geografisk sted: Sjælland
Has thanked: 172 times
Been thanked: 90 times

Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr

Indlæg af 7TCU » 12. apr 2012, 13:31

Redeye skrev:lige et lille tip...

i liddl er der tilbud på en vakumpakker til 200 kr..
Ja, men desværre kun i Jylland :cry:
Gibbs Rule #9: Never go anywhere without a knife

rskadk-
Newbie
Newbie
Indlæg: 3
Tilmeldt: 20. apr 2013, 13:38
Interesser: Mad og mere mad
Geografisk sted: Nordjylland

Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr

Indlæg af rskadk- » 20. apr 2013, 13:45

Refraktorius skrev: ...
Angående dette setup, så er meget interesseret i den dypkoger du har brugt. Er selv ved at lave et lignende setup, men er lidt nervøs ved brug af dypkoger over længere tid (Hvis jeg ikke er hjemme). Herunder hvis vandbadet skulle koge tør for vand, hvad vil der så ske med dypkogeren?

Har søgt rundt omkring for at finde nogle der er tørkogningssikker (Så de slår fra eller ligende) Men har ikke været istand til at finde noget brugbart rigtigt..

Kan se du på billedet har bundet en plastik strips omkring dypkogerens ene leder, hvordan kan dette lade sig gøre uden at den smelter?

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21657
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 460 times
Been thanked: 2362 times

Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr

Indlæg af Refraktorius » 21. apr 2013, 11:26

Den er købt ved "Trøjborg Isenkram" i Århus.

Der er en tørkogningssikring (smeltesikring) så den "slukker" sig selv permanent hvis den ikke er kølet af vandet.

Jeg testede det her forleden, så jeg skal have købt mig en ny :cry:


Den største risiko er at din temperaturcontroller fejler og kommer til at stå konstant tændt.
(Enten fordi controlleren svigter, relæet kommer til at "sidde fast" i tændt eller termoføleren glider op ad badet).
Dyppekogeren bliver kun varm på stykket under "markeringen", i dette tilfælde "skjoldet".
Koger den fri af væsken, så går smeltesikringen og festen stopper der.


Hvis man bruger en slowcooker, så vil dens regulering bare tage over, og det eneste der sker er, at dit kød får for meget.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

rskadk-
Newbie
Newbie
Indlæg: 3
Tilmeldt: 20. apr 2013, 13:38
Interesser: Mad og mere mad
Geografisk sted: Nordjylland

Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr

Indlæg af rskadk- » 21. apr 2013, 12:26

Refraktorius skrev:Den er købt ved "Trøjborg Isenkram" i Århus.

Der er en tørkogningssikring (smeltesikring) så den "slukker" sig selv permanent hvis den ikke er kølet af vandet.

Jeg testede det her forleden, så jeg skal have købt mig en ny :cry:


Den største risiko er at din temperaturcontroller fejler og kommer til at stå konstant tændt.
(Enten fordi controlleren svigter, relæet kommer til at "sidde fast" i tændt eller termoføleren glider op ad badet).
Dyppekogeren bliver kun varm på stykket under "markeringen", i dette tilfælde "skjoldet".
Koger den fri af væsken, så går smeltesikringen og festen stopper der.


Hvis man bruger en slowcooker, så vil dens regulering bare tage over, og det eneste der sker er, at dit kød får for meget.
Hehe, øv da :( har søgt efter en dyppekoger, hvor der var en automat sikring i, så den kunne aktiveres igen. Men det er åbenbart umuligt at finde desværre. Hvor lang tid havde du den "ude i det fri", før den brændte af? Og hvad har du givet for din?

Ja men det er nemlig også de detaljer jeg tænker, så har gået og overvejet om man skal indbygge en float switch, for at eliminere problemet. Har set at de dyrere sous vide immersion circulators har dette indbygget (Som eks. denne http://www.ebay.com/itm/Stainless-Steel ... 53f5a570f2)

Kan ikke helt se hvor "markeringen" går på din, er det den runde plade? (Antager endvidere at denne ikke har noget funktionsmæssigt at sige, udover at det er sværere at røre ved selve legemet). Det er fordi jeg vil indbygge den i et plastkabinet (noget lignede dette: http://seattlefoodgeek.com/2010/02/diy- ... -about-75/) og så er jeg i tvivl hvorvidt varmen fra det nederste af legemet forplanter sig til plastkassen..

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21657
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 460 times
Been thanked: 2362 times

Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr

Indlæg af Refraktorius » 21. apr 2013, 15:37

Ja, pladen/skjoldet skal være under vand. Den forhindrer også at det plasker når det koger.
Varmelegemet varmer kun nede på snoningerne.
Den kostede ca. 150.-
(Jeg glemte at den lå ved siden af gryden da jeg tændte..... og det tager kun et par minutter at brænde den af)


.... jo mere man komplicerer sin opstilling, jo dyrere, langsommere og fejlbehæftet bliver den ofte.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

rskadk-
Newbie
Newbie
Indlæg: 3
Tilmeldt: 20. apr 2013, 13:38
Interesser: Mad og mere mad
Geografisk sted: Nordjylland

Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr

Indlæg af rskadk- » 21. apr 2013, 15:41

Refraktorius skrev:Ja, pladen/skjoldet skal være under vand. Den forhindrer også at det plasker når det koger.
Varmelegemet varmer kun nede på snoningerne.
Den kostede ca. 150.-
(Jeg glemte at den lå ved siden af gryden da jeg tændte..... og det tager kun et par minutter at brænde den af)


.... jo mere man komplicerer sin opstilling, jo dyrere, langsommere og fejlbehæftet bliver den ofte.
Ah okay, så må man bare passe på.. Men ledte dog lige efter en mulig løsning på problemet:

http://www.ece-ehlers.de/content.php?se ... ptrubrik=3

Det er den eneste jeg har kunnet finde med den indbygning, men her er der mulighed for at slå den til igen, når sikkerheds mekanismen slår fra... :) Ved dog ikke hvad den koster med fragt osv at få hjem fra tyskland, og om den kan findes billigere..

Brugeravatar
Frank P
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 646
Tilmeldt: 3. nov 2006, 12:03
Geografisk sted: København
Has thanked: 37 times
Been thanked: 70 times

Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr

Indlæg af Frank P » 12. aug 2013, 07:37

Det er ikke just gør-det-selv, men den HER har jeg lige bestilt (preorder). Så mangler jeg bare lidt flow i bassinet (til store kødstykker)!
Frihed er lig med menneskelig autenticitet

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21657
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 460 times
Been thanked: 2362 times

Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr

Indlæg af Refraktorius » 12. aug 2013, 11:48

Frank P skrev:Det er ikke just gør-det-selv, men den HER har jeg lige bestilt (preorder). Så mangler jeg bare lidt flow i bassinet (til store kødstykker)!

Den ser fiks ud!

Flowet klares nemt ved at plumpe en lille, billig springvandspumpe i karret.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Brugeravatar
Frank P
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 646
Tilmeldt: 3. nov 2006, 12:03
Geografisk sted: København
Has thanked: 37 times
Been thanked: 70 times

Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr

Indlæg af Frank P » 12. aug 2013, 13:13

Den her er fandme smart, med pumpe und alles, men ikke på marked endnu: http://www.kickstarter.com/projects/sea ... or-for-199
Frihed er lig med menneskelig autenticitet

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21657
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 460 times
Been thanked: 2362 times

Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr

Indlæg af Refraktorius » 30. nov 2013, 00:01

Byggede en mere efter samme opskrift.
Kassen er fra et stykke gammelt udstyr. Den skulle bare have en ny forplade.

Billedet er fra testkørslen. Den fik lov at varme en klods alu med et loddekolbevarmelegeme.
Vedhæftede filer
image.jpg
image.jpg (136.78 KiB) Vist 7732 gange
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Brugeravatar
Wildlife
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1537
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Skanderborg
Has thanked: 393 times
Been thanked: 333 times

Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr

Indlæg af Wildlife » 11. dec 2013, 19:01

Nu har jeg lige fået bestilt lidt stumper på eBay, blandt andet to af de her: http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 1315917425

Så kan jeg komme til at lege med ting og sager.. skal vist lige forbi Trøjborg Isenkram efter noget kogemaskineværk..
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

DS413J
Banned
Banned
Indlæg: 172
Tilmeldt: 26. mar 2013, 09:29
Interesser: jagt og sport
Geografisk sted: jylland
Has thanked: 19 times
Been thanked: 27 times

Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr

Indlæg af DS413J » 11. dec 2013, 22:27

fancy udstyr folk har. :)

Er der ingen der har tænkt tanken og smække ovnen op på 60-70 grader og så smide skiderikken i et vandbad med et termometer i numsen

Brugeravatar
Evil-Honda
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 296
Tilmeldt: 4. mar 2006, 23:19
Interesser: Longrange Dodo hunting
Geografisk sted: Heløen Sjælland
Has thanked: 28 times
Been thanked: 17 times

Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr

Indlæg af Evil-Honda » 12. dec 2013, 12:30

en ovn har alt for stort temp udsving, jeg har prøvet det og gentager det ikke igen.
Mvh BS

AirArms TDR-R .22
Röhm Twinmaster .177

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21657
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 460 times
Been thanked: 2362 times

Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr

Indlæg af Refraktorius » 12. dec 2013, 12:56

DS413J skrev:fancy udstyr folk har. :)

Er der ingen der har tænkt tanken og smække ovnen op på 60-70 grader og så smide skiderikken i et vandbad med et termometer i numsen
Jovda, og der er lavet masser af mad på den måde.

Men som EH siger, så er temperaturreguleringen i en almindelig ovn ikke god. Den er designet efter, at man tilfører masser af varme, og så stopper når det er "nok".

Der er også "ghetto-metoden".

Der er mange måder at lave mad på, sous vide er bare en af dem.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Brugeravatar
Wildlife
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1537
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Skanderborg
Has thanked: 393 times
Been thanked: 333 times

Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr

Indlæg af Wildlife » 18. dec 2013, 22:38

Så kom mine temperaturstyringer fra ebay, de er godt nok med 1 grads interval, men det håber jeg går alligevel. Det skal ihvertfald prøves med et vandbad alligevel!
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21657
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 460 times
Been thanked: 2362 times

Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr

Indlæg af Refraktorius » 19. dec 2013, 12:18

det interessante er ikke udlæsningen, men hvor godt de regulerer.
(Ofte kan du sætte dem op til at have flere decimaler. Det hjælper at finde en manual på nettet, hvis det er en "kinesisk google translate"-version der er med).

Husk at reguleringen i høj grad er afhængig af at du tuner controlleren til opstilling og procestemperatur.
Kan den autotune, så er det som regel ret nemt.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Besvar